E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

6 Πόλεις της Ευρώπης για να κάνεις το πρώτο φθινοπωρινό ταξίδι σου και πόσο κοστίζει

Γιατί μπορεί οι βουτιές στις θάλασσες να τελειώνουν, όμως το discovering στην Ευρώπη, ξεκινάει!

Δημοσίευση 31/8/2023 | 00:12

6 Πόλεις της Ευρώπης για να κάνεις το πρώτο φθινοπωρινό ταξίδι σου και πόσο κοστίζει
pexels

Υπάρχουν πολλοί που περιμένουν υπομονετικά να τελειώσει το καλοκαίρι για να πάνε διακοπές, και άλλοι βέβαια που η εποχή δεν έχει καμία σημασία για τα ταξίδια τους. Αν είσαι στη φάση που κανονίζεις το πρώτο σου φθινοπωρινό ταξίδι για φέτος, μείνε για να δεις 6 ευρωπαϊκές πόλεις, που είναι ό,τι πρέπει για αυτήν την περίοδο και πόσο θα σου κοστίσει στο περίπου.

Η Ευρώπη έχει απαράμιλλο ιστορικό, καλλιτεχνικό και πολιτιστικό παρελθόν. Και αυτές οι πόλεις στην Ευρώπη που θα δεις παρακάτω, είναι ιδανικοί προορισμοί για τους λάτρεις της ιστορίας, τους λάτρεις της τέχνης και τους πολιτιστικούς ταξιδιώτες. Από τις εμβληματικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μέχρι τα μεγάλα κοσμοπολίτικα κέντρα, παρακάτω θα ανακαλύψεις πού πρέπει να πας στην Ευρώπη, για το πρώτο φθινοπωρινό σου ταξίδι για φέτος!

Μπορντώ, Γαλλία

Αυτή η πανέμορφη γαλλική πόλη, που έχει επιλεγεί ως ένας από τους πιο γοητευτικούς προορισμούς στην Ευρώπη, είναι μια πόλη που θα σου αφήσει αξέχαστες αναμνήσεις. Αποτελεί πλέον έναν από τους αγαπημένους προορισμούς των ταξιδιωτών, που αναζητούν την αυθεντικότητα. Θα σου προσφέρει μια εξαιρετική διαμονή όπου η ιστορία, η γαστρονομία, η ανθρώπινη ζεστασιά, το χαμόγελο των κατοίκων, οι αμπελώνες του Saint-Emilion και οι παραλίες του Arcachon, θα σε κάνουν να ερωτευτείς την Aquitaine, μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Γαλλίας.

Το Μπορντώ είναι παραδοσιακό, σύγχρονο, κλασικό, υπόγειο και κοσμοπολίτικο. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το Παρίσι και το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να ανακαλύψεις αυτή την πόλη και τους αμπελώνες της. Μια κρουαζιέρα με δείπνο είναι must δραστηριότητα εκεί και μία δοκιμή μπορεί να σε πείσει. Τα αεροπορικά θα σου κοστίσουν γύρω στα 170€, ενώ μπορείς να βρεις καταλύματα από 30€ τη βραδιά, στην καρδιά του Μπορντώ!

Σόφια, Βουλγαρία

Μια από τις παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης, η Σόφια είναι χτισμένη πάνω σε ανασκαμμένα ρωμαϊκά ερείπια. Παρά τις ροτόντες και τους τοξωτούς δρόμους, η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας παραμένει δυστυχώς υποτιμημένη! Όσοι την επισκέπτονται, βρίσκουν ένα γοητευτικό μέρος, όπου τα σοβιετικά τετράγωνα ξεπερνούν τις χρυσοποίκιλτες εκκλησίες και όπου το να κουνάς το κεφάλι σου καταφατικά σημαίνει όχι, ενώ το να κουνάς το κεφάλι σου αρνητικά, σημαίνει ναι. Αυτό είναι σχεδόν ακατόρθωτο να το θυμάσαι μετά από κάποια ποτήρια ρακία, το φλογερό παραδοσιακό κονιάκ φρούτων, που συνηθίζει να ακολουθεί τα δείπνα.

Μιλώντας γι' αυτό, να ξέρεις ότι θα ξοδέψεις γύρω στις 10 λίρες για ένα γεύμα με κρασί, μετά τη βόλτα σου στον καθεδρικό ναό του Alexander Nevsky - μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες του κόσμου. Τα αεροπορικά σου από Αθήνα θα είναι γύρω στα 165€, ενώ μπορείς να δοκιμάσεις και οδικώς αυτό το ταξίδι, για ένα σούπερ road trip στη Βουλγαρία!

Λισαβόνα, Πορτογαλία

Αν ο χειμώνας είναι ήπιος στην πόλη των 7 λόφων, το φθινόπωρο είναι ακόμη πιο ήπιο και ευχάριστο. Στο πρώτο φθινοπωρινό ταξίδι για φέτος, αφέσου στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, ενός από τους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς, για ένα fall break. Οι ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο την αγαπούν και την επισκέπτονται όλες τις εποχές του χρόνου.

Εκμεταλλεύσου τον χρόνο που θα κερδίσεις από την απουσία του καλοκαιρινού πλήθους, για να επισκεφθείς τα περίχωρα της Λισαβόνας, όπως το κάστρο της Σίντρα ή τους αμπελώνες του Αλεντέχο. Ένα τέτοιο ταξίδι με επιστροφή κοστίζει γύρω στα 200€ τους φθινοπωρινούς μήνες, ενώ μπορείς πολύ εύκολα να βρεις διαμονή από 27€/διανυκτέρευση!

Ελσίνκι, Φινλανδία

Το Ελσίνκι είναι μια όμορφη και ζωντανή πόλη με εκπληκτική αρχιτεκτονική, μουσεία παγκόσμιας κλάσης και μια ακμάζουσα γαστρονομική σκηνή. Με τόσους πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο, μπορεί να γίνει αρκετά δυσπρόσιτο. Η φθινοπωρινή περίοδος λοιπόν, είναι η ιδανική για έναν τέτοιο προορισμό, αφού μπορείς να απολαύσεις τη Φινλανδία με ευχάριστο καιρό, χωρίς τις ακραία χαμηλές θερμοκρασίες, και με μικρότερο συνωστισμό.

Το Ελσίνκι είναι γνωστό για την καινοτόμο τέχνη, τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική του, ενώ η techno μουσική και τα underground dance parties δεν αποτελούν καμία έκπληξη. Θα δεις τον καθεδρικό ναό του Ελσίνκι, που είναι το πιο διάσημο και φωτογραφημένο κτίριο της Φινλανδίας, το πάρκο Esplanade, την πλατεία Αγοράς και πολλά ακόμα σημαντικά αξιοθέατα. Η διανυκτέρευσή σου στη Φινλανδία θα κοστίσει γύρω στα 50€ ανά βραδιά, ενώ τα αεροπορικά από 250€ με επιστροφή!

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Η Βουδαπέστη είναι μια από τις φθηνότερες και πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ευρώπης. Είναι άκρως ρομαντική και το φθινόπωρο αποκτά μία μαγευτική ατμόσφαιρα. Η πόλη είναι χαριτωμένα φωλιασμένη κατά μήκος του ποταμού Δούναβη, με πρόσβαση στα καλύτερα ιαματικά λουτρά της περιοχής, που αποτελούν πόλο έλξης από τη ρωμαϊκή εποχή.

Αυτή η πόλη είναι γνωστή για την πιο νόστιμη κουζίνα της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης. Αν ωστόσο είσαι λάτρης της ιστορίας και της αρχιτεκτονικής, θα εντυπωσιαστείς από το κτίριο του ουγγρικού Κοινοβουλίου και το Κάστρο της Βούδας. Και τα δύο αυτά εμβληματικά κτίρια έχουν εξαιρετική θέα. Ένα άλλο σημαντικό αξιοθέατο που πρέπει να δεις στην πόλη, είναι ο Προμαχώνας των Ψαράδων ("Halaszbastya"). Οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια ξεκινούν από 105€ πήγαινε-έλα, ενώ μπορείς να βρεις δωμάτιο με 40€ τη βραδιά!

Νάπολη, Ιταλία

Η πόλη της Νάπολης είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Θάλασσα, ειδυλλιακά τοπία, μνημεία, πολυτελείς χώροι, γαστρονομική παράδοση και ούτω καθεξής. Την πόλη της Νάπολης μπορείς να την επισκεφθείς και να την γνωρίσεις 365 ημέρες το χρόνο, αλλά, το φθινόπωρο, είναι ίσως μια από τις καλύτερες εποχές για να βρεθείς εκεί. Χάρη στο ήπιο κλίμα, οι φθινοπωρινοί μήνες θα σου επιτρέψουν να απολαύσεις όλα τα θαύματα της πόλης, αφήνοντάς σε απόλυτα ικανοποιημένοι!

Ο Καθεδρικός Ναός της Νάπολης, οι εκκλησίες της Santa Chiara και Gesù Nuovo, ο «Κεκαλυμμένος Χριστός» και η Certosa di San Martino, είναι μόνο μερικά από τα πιο σημαντικά ιστορικά-καλλιτεχνικά σημεία για να μπορέσεις να απολαύσεις άνετα, χάρη στον όμορφο καιρό του φθινοπώρου. Φυσικά, η περιήγησή σου θα τελειώσει απαραίτητα με ένα πλούσιο γεύμα, που θα περιλαμβάνει όλες τις ναπολιτάνικες γαστρονομικές λιχουδιές.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind 28.04.2024
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind 28.04.2024
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food 28.04.2024
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια 28.04.2024
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι Χτες
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!

Αυτές είναι οι απαραίτητες πρωτεΐνες και βιταμίνες για το δέρμα σου

Body+Mind Χτες
Ανάλογα τις ανάγκες σου, βάλτα στην καθημερινότητά σου

Tελικά κάθε πότε πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μας;

Body+Mind Χτες
Εξαρτάται από κάποιους παράγοντες

Η καλύτερη άσκηση για να καθυστερήσουμε τη γήρανση

Body+Mind Χτες
Ποια άσκηση μας κάνει βιολογικά νεότερους;

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind Προχτές
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets Προχτές
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους