E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

7 Νέες αφίξεις στην εστίαση της Αθήνας

Η Αθήνα δε σταματάει να μας εντυπωσιάζει κάθε εποχή!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 1/9/2023 | 00:08

7 Νέες αφίξεις στην εστίαση της Αθήνας
@deosathens / instagram

Το καλοκαίρι θεωρητικά τελείωσε, ακόμη κι αν είμαστε σε ένα μόνιμο καλοκαιρινό mood. Επιστρέφοντας πίσω στη βάση σου, κάθε χρόνο βρίσκεις μια ανανεωμένη Αθήνα, με νέες αφίξεις στην εστίαση, που μπαίνουν στη λίστα των επόμενων εξόδων σου. Αυτό είναι τέλειο, αφού μπορείς να βρεις φανταστικά μαγαζιά, στα οποία θα περάσεις αξέχαστες και απολαυστικές στιγμές, μέχρι να δημιουργηθεί το επόμενο νέο στέκι που θα σου κλέψει την καρδιά.

Εδώ θα διαβάσεις λοιπόν, 7 νέες αφίξεις στην εστίαση της Αθήνας για ποτό, καφέ ή φαγητό. Διάβασε για ποια μαγαζιά πρόκειται και κανόνισε την επίσκεψή σου άμεσα!

Αλλιώς

Ένα «καφενείο» αλλιώτικο από τα άλλα, ένα λαϊκό στέκι όπως θα χαρακτήριζαν πολλοί, με χύμα κρασί και γεύσεις σε πολύ προσιτές τιμές. Εκεί θα πιεις ελληνικό καφέ με καϊμάκι, όπως θα έπινες άλλωστε και σε ένα καφενείο παραδοσιακό, που δεν έχει μάθει ακόμα από εσπρέσσο και καπουτσίνο.

Μέσα σε αυτή την απλότητα, το κρασί, η μπίρα και το τσίπουρο ρέουν σε σούπερ ποιότητα, ενώ παρέα με τα ποτά, θα απολαύσεις λαχταριστά ορεκτικά και νόστιμα κυρίως πιάτα, από ψαρικά και κρέατα μέχρι όσπρια μαγειρευτά με τρόπο μαμαδίσιο. Πάρε οπωσδήποτε κεφτέδες κοκκινιστούς και για επιδόρπιο τον τραγανό μπακλαβά, για να πάρεις αυτή τη γεύση την αλλιώτικη που ψάχνεις!

Κέρκυρας 17-19, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @allios.kafeneio

Σεράμικο

Πρόκειται για ένα συνεταιρικό μαγαζί, αυτό δηλαδή ακριβώς που σημαίνει και το όνομά του. Όλοι προερχόμενοι από τη Θεσσαλονίκη, μαζεύτηκαν για έναν κοινό στόχο, και με έμφαση στα ελληνικά προϊόντα, το Σεράμικο ήρθε για να μείνει. Θα απολαύσεις πιάτα που κάνουν θραύση στη συμπρωτεύουσα, με ενδιαφέρουσες και σπάνιες σαλάτες, πικάντικα ορεκτικά και κυρίως πιάτα, που δε βρίσκεις αλλού. Φάε κατσικάκι γάστρας με πουρέ φάβας, κρεμμύδι στιφάδο, καρότα ή το ψάρι ημέρας τους και δε θα θες τίποτε άλλο!

Μεγ. Αλεξάνδρου 109-111, Κεραμεικός

Atole

Δε νομίζω να έχεις ξαναδει στην Αθήνα ένα τέτοιο μεξικάνικο εστιατόριο με ξυλόφουρνο, που να φτιάχνει αυτά που θες επιτόπου. Μόλις έκανε την εμφάνισή του, με διάφορες καινοτόμες ιδέες και ένα μενού μικρό, αλλά θαυματουργό. Θα βρεις εκεί τα χαρακτηριστικά ψητά broccolini που συνοδεύονται από salsa macha φουντούκι, παλαιωμένο ανθότυρο Κρήτης και φρέσκια ρίγανη.

Η tostada του είναι must, με φρέσκο καβούρι και την απαραίτητη δροσιά από κομματάκια πράσινου μήλου, μαζί με σχοινόπρασο, πικάντικη μαγιονέζα, μαύρο κύμινο και μοσχολέμονο. Κάνε οπωσδήποτε κράτηση, για μία comfort fine dining εμπειρία!

Γριβαίων 3 &, Δελφών 5, Αθήνα

Felicita

Εκεί θα πας για aperitivo και finger food, αν ψάχνεις για ένα μαγαζί που να είναι μεν στο κέντρο, αλλά μακριά από τη φασαρία και την πολυκοσμία του. Ένας χώρος μέσα στα ωραία χρώματα και τις κομψές διακριτικές αντιθέσεις, με άκρως ιταλική αύρα. Μοιάζει λίγο με αυλή, κάτι που το κάνει δροσερό και με ωραία αίσθηση.

Το μικρό διάστημα που το έχουμε γνωρίσει, μας έχει ενθουσιάσει με τα ευφάνταστα cocktails και aperitivi, και φυσικά με τα νόστιμα αλμυρά του σνακς και τσιμπολογήματα. Χωρίς δεύτερη σκέψη, δοκίμασε Negroni και cicchetti με κρέμα λαχανικών, είναι άψογα!

Μεγάλου Βασιλείου 40, Αθήνα

Ostomachion

Άλλη μία άφιξη στο κέντρο, μία ταράτσα, μια spritzeria που φροντίζουν να είναι όλα λιτά και παράλληλα προσεγμένα. Είναι χαλαρή και ιδανική για να ξεκινήσεις το βράδυ σου, αφού προσφέρει θέα στην Ακρόπολη και τις αθηναϊκές σκεπές που χάνονται καθώς νυχτώνει. Εκεί θα πιεις τα κλασικά και αγαπημένα σου cocktails, με twists που θα σε κάνουν να κολλήσεις.

Για να πάρεις μια γεύση, άκου μόνο αυτό: φτιάχνουν τη μαργαρίτα με ροδάκινο, χαμομήλι και τσίλι, ενώ γαρνίρουν το χείλος του ποτηριού με κόκκινο αλάτι! Παρέα με τα ποτά, θα βρεις πλατό από τυριά και αλλαντικά απ’ όλη την Ελλάδα και όχι μόνο! Το μενού διαθέτει και άλλα πιάτα, αλμυρά και γλυκά που θα λατρέψεις.

Κολοκοτρώνη 61, Αθήνα

ΣΤΕΠΑ

Μπορεί το όνομα να παραπέμπει σε ένα σκληρό κλίμα, αλλά καμία σχέση δεν έχει αυτό το μέρος με σκληρότητα. Κάθε άλλο! Πρόκειται για μία μποέμ και χαλαρή ατμόσφαιρα, αυτό ακριβώς που ψάχνεις σε ένα μαγαζί στα Εξάρχεια δηλαδή. Τι θα βρεις εκεί; Τρομερό καφέ και brunch να σου τρέχουν τα σάλια, smash burger για τις περασμένες ώρες, fish n’ chips, δροσερό σεβίτσε λαβράκι και πολλά άλλα.

Λίγο απ’ όλα δηλαδή, χωρίς φυσικά να παραλείψουμε τα γευστικά signature cocktails που φτιάχνονται στην μπάρα. Μία μπάρα μεγάλη για να χωράει όλους τους φίλους, σε αυτό το πάρτι που νιώθεις πως σε περίμεναν χωρίς καν να σε ξέρουν!

Ασκληπιού 61, Εξάρχεια

Deos

Και για το τέλος, ένα μέρος γνώριμο πια μετά τον χαμό που έχει γίνει στα social media. Mε θέα μοναδική, που ήδη έχετε λατρέψει, δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τις νέες αθηναϊκές αφίξεις! Αυτό το all-day restaurant στον 24ο όροφο, θα σου προσφέρει αξέχαστες στιγμές, όσο απολαμβάνεις το μαγευτικό και εκλεπτυσμένο σκηνικό του.

Είναι ό,τι πρέπει για χαλαρό καφέ, brunch, επαγγελματικό ραντεβού, lunch break ή ακόμη και ρομαντικό δείπνο με μοναδικές γαστρονομικές επιλογές. Επιπλέον, θα βρεις μια λίστα κρασιών που μπορεί να ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό οινόφιλο, ενώ στον 25ο όροφο θα βρεις rooftop pool και cocktail bar. Απολαυστικότατο!

Λουίζης Ριανκούρ 64, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DEOS (@deosathens)

 

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πασχαλινά κουλουράκια σε 15 λεπτά

Food 30.04.2024
Πως να φτιάξετε σωστά Πασχαλινά κουλουράκια εύκολα με επαγγελματικό αποτέλεσμα

Η απλή πρωινή συνήθεια που προσθέτει 5 χρόνια ζωής

Body+Mind 30.04.2024
Ένα μικρό, γλυκό μυστικό που βοηθάει στη μακροζωία

Οι καλύτερες και χειρότερες συνήθειες για την υγεία των ματιών

Body+Mind 30.04.2024
Αυτό που κάνουμε καθημερινά επηρεάζει την όρασή μας

Καλεσμένη σε γάμο: Oι χρυσοί κανόνες στο ντύσιμο

Style 30.04.2024
Πέρα από το αυτονόητο, πως δεν φοράς λευκά

3 θεραπευτικές χρήσεις που έχει το μέλι

Body+Mind 30.04.2024
Δεν είναι χρήσιμο μόνο ως τροφή

Πού ακριβώς μας βοηθούν οι μάσκες ύπνου;

Body+Mind 30.04.2024
Έχετε σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα ματιών ως μέρος της νυχτερινής σας ρουτίνας;

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food Χτες
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Body+Mind Χτες
Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Body+Mind Χτες
Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind Προχτές
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι