LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βρήκαν 64 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με γαρίδες στον Πειραιά

Δείτε σε βίντεο πώς τα εντόπισαν

Δημοσίευση 18/8/2023 | 15:22

Βρήκαν 64 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με γαρίδες στον Πειραιά

Περισσότερα από 64 κιλά κοκαΐνης εντόπισαν οι αρχές σε εμπορευματοκιβώτιο με γαρίδες στο λιμάνι του Πειραιά. 64 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά

Η επιχείρηση στήθηκε από την υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, με τη συμμετοχή τελωνειακών Αρχών, καθώς και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε.

Στο πλαίσιο των ερευνών, και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν από την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α. (D.E.A.), εντοπίστηκε εμπορευματοκιβώτιο, προερχόμενο από το Εκουαδόρ, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 58 αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 64 κιλά κοκαΐνης.

Το προσδοκώμενο όφελος από την εισαγωγή και πώληση της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης ξεπερνάει το ποσό των 2.000.000 ευρώ, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών συνεχίζονται.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο protothema.gr, είναι η πρώτη φορά που τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν όχι σε κάποιο φορτίο με φρούτα (συνήθως μπανάνες) αλλά σε ψυγεία που φυλάσσονται γαρίδες.

«Μέχρι τώρα οι διακινητές συνήθως μετέφεραν ναρκωτικά σε φορτία με μπανάνες. Επειδή έχουν πιαστεί πολλές φορές τέτοια φορτία, τώρα βρήκαν νέους τρόπους. Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται κοκαΐνη σε ψυγείο που φυλάσσονται γαρίδες» σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν πως πλέον διαμορφώνεται μία νέα κατάσταση, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα, καθώς τα εγκληματικά δίκτυα ψάχνουν συνεχώς νέους τρόπους να μεταφέρουν τα εμπορεύματα τους.

«Όλη η Ευρώπη προβληματίζεται για αυτό καθώς οι ποσότητες που εντοπίζονται κατά καιρούς είναι πολύ μεγάλες. Οι έρευνες θα αυξηθούν, όπως και η συνεργασία μεταξύ των χωρών» κατέληξαν.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 43χρονης στη Σαλαμίνα

Ελλάδα 05.12.2023
Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο 71χρονος άνδρας

Βίντεο της Τροχαίας καταγράφει οδηγό να τρέχει με 251 χλμ την ώρα

Ελλάδα 05.12.2023
«Η οδική ασφάλεια είναι δείκτης σεβασμού στη ζωή» λέει ο υπουργός Γιάννης Οικονόμου

Τράπερ Don Leon στο Live News: «Ζητώ συγγνώμη, θα αποδεχτώ ό,τι πραγματικά έχω κάνει»

Ελλάδα 05.12.2023
«Σε καμία περίπτωση αυτές οι συμπεριφορές δεν πρέπει να συνδέονται με τη μουσική μου. Δεν είμαι κακός άνθρωπος, δεν θα πείραζα ποτέ κανέναν»

Ελάφια στη Ρόδο: Σε κάποια χωριά είναι περισσότερα από τους κατοίκους

Ελλάδα 05.12.2023
Τα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι χωριών της Ρόδου

Προφυλακιστέος ο πρώην παράγοντας του μπάσκετ και ο λογιστής: Κύκλωμα απάτης

Ελλάδα 05.12.2023
Στην υπόθεση εμπλέκονται και γιατροί του δημοσίου

Ενεργοποιήθηκε ο μεγαλύτερος αντιδραστήρας πυρηνικής σύντηξης στον κόσμο

Επιστήμη 05.12.2023
Tο «Αγιο Δισκοπότηρο» για απεριόριστη ενέργεια όπως του Ήλιου

Έγκλημα στη Σαλαμίνα: Είχε αλλάξει σπίτι, πήρε panic button αλλά ο φονιάς πρόλαβε την 43χρονη

Ελλάδα 05.12.2023
Η 43χρονη κατήγγειλε τον σύντροφό της για κακοποίηση και ακολούθησε όλες τις οδηγίες των αστυνομικών

Πώς «ψάρευε» ανυποψίαστα κορίτσια το κύκλωμα trafficking ‑ Κρατούσαν σημειώσεις για τις επιδόσεις των θυμάτων

Ελλάδα 05.12.2023
Πώς αποκαλύφθηκε το κύκλωμα - Μια 43χρονη η «σχολαστική» αρχηγός του κυκλώματος, είναι γνώριμη των Αρχών