E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη ‑ Κορωνοϊός: Εκτοξεύτηκε η ζήτηση για rapid και self test ‑ 5 στα 8 είναι θετικά

Διπλασιασμός της ζήτησης σε rapid tests και self tests στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση 18/8/2023 | 11:53

Θεσσαλονίκη ‑ Κορωνοϊός: Εκτοξεύτηκε η ζήτηση για rapid και self test ‑ 5 στα 8 είναι θετικά
Φωτογραφία από George Zografidis

Διπλασιασμός της ζήτησης σε rapid tests και self tests στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά και αύξηση του ποσοστού της θετικότητας στην covid-19 κατά περίπου 40%, καταγράφεται στα στοιχεία που συγκεντρώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της πόλης (ΦΣΘ).

«Η ζήτηση έχει εκτοξευτεί μετά την αργία του Δεκαπενταύγουστου και προέρχεται κυρίως από συμπολίτες μας που μόλις επέστρεψαν από τις καλοκαιρινές διακοπές τους», δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης. Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου πολίτες κάθε ηλικίας προσέρχονται στα φαρμακεία για να κάνουν το τεστ και να διαπιστώσουν εάν νοσούν από τον κορωνοϊό και κατά μέσο όρο, πέντε στα οκτώ, είναι θετικά στην covid-19.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αυξημένης ζήτησης, είναι σύμφωνα με τον κ. Ευγενίδη το γεγονός ότι «υπάρχουν φαρμακεία στη Θεσσαλονίκη όπου το τελευταίο διάστημα διενεργούνται κατά μέσο όρο οκτώ rapid tests ημερησίως, όταν πριν ένα μήνα δεν γινόταν ούτε ένα, ενώ σε άλλα οι πολίτες αγοράζουν έως και 20 self tests ημερησίως όταν πριν έπαιρναν μόλις ένα με δύο», ωστόσο, «προς το παρόν υπάρχει επάρκεια αποθεμάτων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών».

Συνήθως οι πολίτες εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, όπως πονόλαιμο και καταρροή και σπεύδουν στα φαρμακεία είτε για να να κάνουν εκεί επί τόπου rapid test, είτε για να αγοράσουν self test και να το κάνουν μόνοι στο σπίτι τους. Ο ΦΣΘ συστήνει στους πολίτες να συνεχίσουν να παραμένουν προσεχτικοί και να τηρούν απλούς καθημερινούς κανόνες, όπως η αποφυγή του συγχρωτισμού, ιδιαίτερα όταν κάποιος εμφανίζει συμπτώματα, το καλό πλύσιμο και η απολύμανση των χεριών και το βήξιμο ή το φτέρνισμα στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία στον Πειραιά: Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση σκαλωσιάς που καταπλάκωσε διανομέα

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η σκαλωσιά σε πολυκατοικία επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη υπέκυψε στους ισχυρούς ανέμους, παρασύροντας έναν διανομέα που περνούσε από το σημείο.

Ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία: Κατέρριψαν drone και βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Η ελληνική πυροβολαρχία στην περιοχή Γιανμπού ανταποκρίθηκε επιτυχώς σε πολλαπλές απειλές, προστατεύοντας κρίσιμες εγκαταστάσεις διυλιστηρίων.

Νέα απάτη μέσω Viber: Το μήνυμα «Temu» που αδειάζει λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Επιτήδειοι υπόσχονται αποδοχές έως 500 ευρώ ημερησίως για να αποσπάσουν προσωπικά και τραπεζικά στοιχεία ανυποψίαστων χρηστών.

Αναπαράσταση της δολοφονίας στη Σύρο: Τι αποκάλυψαν οι καταθέσεις του ζευγαριού

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η διαδικασία διήρκεσε περίπου τρεις ώρες - το ζευγάρι οδηγήθηκε χωριστά στο σπίτι και οι καταθέσεις τους δεν παρουσίασαν ουσιαστικές αντιφάσεις, ενισχύοντας το σενάριο της ληστείας.

Καλλιθέα: Η αιμόφυρτη έγκυος κάλεσε μόνη της το 100 – Στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η 37χρονη βρισκόταν στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης και κατάφερε αιμόφυρτη να καλέσει μόνη της την Αστυνομία – Ο δράστης εντοπίστηκε πεζός στο κέντρο της Αθήνας.

Δύο λουόμενοι δαγκώθηκαν από ψάρι μέσα σε τρεις ημέρες στην Ιταλία – Ποιο είδος κρύβεται πίσω από τα περιστατικά

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο 76χρονος έχασε πολύ αίμα και νοσηλεύτηκε, ενώ ο 55χρονος Ελβετός χρειάστηκε ράμματα – Οι ειδικοί στρέφουν τις υποψίες τους στο γουρουνόψαρο (Balistes capriscus).

CL‑415: Γιατί η Ελλάδα έστειλε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ισπανία και όχι στη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας rescEU καθορίζει πού στέλνονται τα μέσα - η Ελλάδα είχε ήδη συνδράμει τη Γαλλία με επίγειες δυνάμεις.

ΗΠΑ και Βρετανία σχεδιάζουν διεθνή συμμαχία για τα Στενά του Ορμούζ – Έρχεται διάσκεψη στο Λονδίνο

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται συνάντηση υψηλού επιπέδου με υπουργούς Αμυνας και στρατιωτικούς διοικητές, ενώ ο Νετανιάχου θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την Τρίτη.

Εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές σε Ισπανία και Γαλλία: «Πέρα από τις δυνατότητες κατάσβεσης»

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Πάνω από 200.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, η Ισπανία κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Γαλλία εκκένωσε ολόκληρη τη χερσόνησο Cap Ferret.

Καιρός: Η αστάθεια συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο ‑ Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, μποφόρ στο Αιγαίο και πτώση θερμοκρασίας προβλέπει η ΕΜΥ για το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σαουδαραβικά πλήγματα κατά Χούθι στην Υεμένη – Στόχος λιμάνι και νησί

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο συνασπισμός υπό σαουδαραβική ηγεσία έπληξε εγκαταστάσεις στη Χοντάιντα και στο νησί Καμαράν ως αντίποινα για επιθέσεις σε εμπορικά πλοία.

Ποια ήταν η σχέση της 41χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ στη Σύρο με το ζευγάρι που τη μαχαίρωσε θανάσιμα

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Αποφασίστηκε νέα αυτοψία και αναπαράσταση στο σπίτι όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα