E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη ‑ Κορωνοϊός: Εκτοξεύτηκε η ζήτηση για rapid και self test ‑ 5 στα 8 είναι θετικά

Διπλασιασμός της ζήτησης σε rapid tests και self tests στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση 18/8/2023 | 11:53

Θεσσαλονίκη ‑ Κορωνοϊός: Εκτοξεύτηκε η ζήτηση για rapid και self test ‑ 5 στα 8 είναι θετικά
Φωτογραφία από George Zografidis

Διπλασιασμός της ζήτησης σε rapid tests και self tests στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά και αύξηση του ποσοστού της θετικότητας στην covid-19 κατά περίπου 40%, καταγράφεται στα στοιχεία που συγκεντρώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της πόλης (ΦΣΘ).

«Η ζήτηση έχει εκτοξευτεί μετά την αργία του Δεκαπενταύγουστου και προέρχεται κυρίως από συμπολίτες μας που μόλις επέστρεψαν από τις καλοκαιρινές διακοπές τους», δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης. Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου πολίτες κάθε ηλικίας προσέρχονται στα φαρμακεία για να κάνουν το τεστ και να διαπιστώσουν εάν νοσούν από τον κορωνοϊό και κατά μέσο όρο, πέντε στα οκτώ, είναι θετικά στην covid-19.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αυξημένης ζήτησης, είναι σύμφωνα με τον κ. Ευγενίδη το γεγονός ότι «υπάρχουν φαρμακεία στη Θεσσαλονίκη όπου το τελευταίο διάστημα διενεργούνται κατά μέσο όρο οκτώ rapid tests ημερησίως, όταν πριν ένα μήνα δεν γινόταν ούτε ένα, ενώ σε άλλα οι πολίτες αγοράζουν έως και 20 self tests ημερησίως όταν πριν έπαιρναν μόλις ένα με δύο», ωστόσο, «προς το παρόν υπάρχει επάρκεια αποθεμάτων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών».

Συνήθως οι πολίτες εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, όπως πονόλαιμο και καταρροή και σπεύδουν στα φαρμακεία είτε για να να κάνουν εκεί επί τόπου rapid test, είτε για να αγοράσουν self test και να το κάνουν μόνοι στο σπίτι τους. Ο ΦΣΘ συστήνει στους πολίτες να συνεχίσουν να παραμένουν προσεχτικοί και να τηρούν απλούς καθημερινούς κανόνες, όπως η αποφυγή του συγχρωτισμού, ιδιαίτερα όταν κάποιος εμφανίζει συμπτώματα, το καλό πλύσιμο και η απολύμανση των χεριών και το βήξιμο ή το φτέρνισμα στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τροχαίο με πατίνι στον Ασπρόπυργο: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 12χρονος που νοσηλεύεται στο Αγλαΐα Κυριακού

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Μετά από πολύωρα χειρουργεία, μάχη για τη ζωή του δίνει στη ΜΕΘ ο 12χρονος που είχε τροχαίο με ηλεκτρικό πατίνι στον Ασπρόπυργο.

Δύο Αυστραλές, σύζυγοι τζιχαντιστών, κατηγορούνται για κράτηση σκλάβας στη Συρία

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Επέστρεψαν στην Αυστραλία μετά από δέκα χρόνια σε συριακό καταυλισμό-φυλακή.

Χανταϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη ΠΟΥ για ραγδαία αύξηση κρουσμάτων ‑ Τα συμπτώματα

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Συνολικά πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού έχουν προκαλέσει συναγερμό ενώ τρείς άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους

Πατίνια εκτός ελέγχου: Βίντεο με ταχύτητες 120 χλμ στη Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Πλήρης ασυδοσία και έλλειψη μέτρων ασφαλείας

Επέλαση αφρικανικής σκόνης και λασποβροχές

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Να πλύνεις το αυτοκίνητό σου ή όχι;

Η Anthropic λέει ότι έμαθε στα AI agents να «ονειρεύονται»

E-Daily 3.Left Χτες
Η νέα λειτουργία αποτελεί μέρος της προσπάθειας της εταιρείας να δημιουργήσει πιο αυτόνομα και «ευφυή» AI systems

Bonnie Tyler: Σε τεχνητό κώμα η παγκόσμια σταρ

E-Daily 3.Left Χτες
Κρίσιμες ώρες στην εντατική για την 74χρονη τραγουδίστρια

Χανταϊός: Εντοπίστηκε το πρώτο ύποπτο κρούσμα στο Ισραήλ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν έχει σχέση με το κρουαζιερόπλοιο

Ποιοι είναι οι Τούρκοι «Ντάλτον» που μπαίνουν στο μικροσκόπιο μετά το φορτίο‑μυστήριο με τα όπλα στον Έβρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ποιοι είναι οι Τούρκοι Ντάλτον, η συμμορία που απασχολεί την Τουρκία