E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη ‑ Κορωνοϊός: Εκτοξεύτηκε η ζήτηση για rapid και self test ‑ 5 στα 8 είναι θετικά

Διπλασιασμός της ζήτησης σε rapid tests και self tests στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση 18/8/2023 | 11:53

Θεσσαλονίκη ‑ Κορωνοϊός: Εκτοξεύτηκε η ζήτηση για rapid και self test ‑ 5 στα 8 είναι θετικά
Φωτογραφία από George Zografidis

Διπλασιασμός της ζήτησης σε rapid tests και self tests στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά και αύξηση του ποσοστού της θετικότητας στην covid-19 κατά περίπου 40%, καταγράφεται στα στοιχεία που συγκεντρώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της πόλης (ΦΣΘ).

«Η ζήτηση έχει εκτοξευτεί μετά την αργία του Δεκαπενταύγουστου και προέρχεται κυρίως από συμπολίτες μας που μόλις επέστρεψαν από τις καλοκαιρινές διακοπές τους», δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης. Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου πολίτες κάθε ηλικίας προσέρχονται στα φαρμακεία για να κάνουν το τεστ και να διαπιστώσουν εάν νοσούν από τον κορωνοϊό και κατά μέσο όρο, πέντε στα οκτώ, είναι θετικά στην covid-19.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αυξημένης ζήτησης, είναι σύμφωνα με τον κ. Ευγενίδη το γεγονός ότι «υπάρχουν φαρμακεία στη Θεσσαλονίκη όπου το τελευταίο διάστημα διενεργούνται κατά μέσο όρο οκτώ rapid tests ημερησίως, όταν πριν ένα μήνα δεν γινόταν ούτε ένα, ενώ σε άλλα οι πολίτες αγοράζουν έως και 20 self tests ημερησίως όταν πριν έπαιρναν μόλις ένα με δύο», ωστόσο, «προς το παρόν υπάρχει επάρκεια αποθεμάτων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών».

Συνήθως οι πολίτες εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, όπως πονόλαιμο και καταρροή και σπεύδουν στα φαρμακεία είτε για να να κάνουν εκεί επί τόπου rapid test, είτε για να αγοράσουν self test και να το κάνουν μόνοι στο σπίτι τους. Ο ΦΣΘ συστήνει στους πολίτες να συνεχίσουν να παραμένουν προσεχτικοί και να τηρούν απλούς καθημερινούς κανόνες, όπως η αποφυγή του συγχρωτισμού, ιδιαίτερα όταν κάποιος εμφανίζει συμπτώματα, το καλό πλύσιμο και η απολύμανση των χεριών και το βήξιμο ή το φτέρνισμα στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία «Erminio»: Νέες οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ‑ Μείνετε μέσα και ανάψτε τα φώτα

Ελλάδα 01.04.2026
Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μεριμνούν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας

Νεκρός εντοπίστηκε 26χρονος που ήταν αγνοούμενος στην Χαλκιδική

Ελλάδα 01.04.2026
Τον 26χρονο αναζητούσε τις τελευταίες ώρες η μητέρα του

Δίκη Τέμπη: Την Μ. Δευτέρα η επόμενη συνεδρίαση ‑ Δεκτή η μαγνητοφώνηση για τα πρακτικά

Ελλάδα 01.04.2026
Οι εντάσεις δεν αποφεύχθηκαν αλλά η δίκη συνεχίστηκε παρά τις διαμαρτυρίες

Ένοχοι για το revenge ρorn στην Ιωάννα Τούνη οι δύο κατηγορούμενοι ‑ Οι ποινές

Ελλάδα 01.04.2026
Στον τότε σύντροφό της δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ, σε αυτόν που τραβούσε το βίντεο του αναγνωρίστηκε αυτό του πρότερου σύννομου βίου

Τούνη: Χαμός στη δίκη – Η μητέρα κατηγορουμένου επιτέθηκε στον Δημητρακόπουλο

Ελλάδα 01.04.2026
Η μητέρα ενός εκ των δύο κατηγορουμένων ξέσπασε κατά του δικηγόρου της Τούνη

CEO εταιρείας και αρχιτέκτονας ο 55χρονος... κτηνοτρόφος των Αμπελοκήπων!

Ελλάδα 01.04.2026
Ύστερα από έλεγχο που πυροδότησε μια καταγγελία στις Αρχές, αποκαλύφθηκε ένα αυτοσχέδιο... μαντρί

Τραμπ: Ο ηγέτης του Ιράν ζήτησε εκεχειρία

Κόσμος 01.04.2026
Θα τους στείλουμε πίσω στη Λίθινη Εποχή, μέχρι να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ

Συνετρίβη ρωσικό αεροσκάφος στην Κριμαία: Στους 29 οι νεκροί

Κόσμος 01.04.2026
Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει ποινική έρευνα για παραβίαση των κανόνων πτήσης