E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανοιξε η Αθηνών ‑ Κορίνθου προς Αθήνα ‑ Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση του υγροποιημένου αερίου από το βυτιοφόρο

Δημοσίευση 17/8/2023 | 21:12

Ανοιξε η Αθηνών ‑ Κορίνθου προς Αθήνα ‑ Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση του υγροποιημένου αερίου από το βυτιοφόρο

Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία έπειτα από επτά ώρες ταλαιπωρίας για τους οδηγούς - Τεχνικός της εταιρείας του βυτιοφόρου έφερε εις πέρας την απάντληση του LNG, υπό την επίβλεψη της Πυροσβεστικής - Η Τροχαία «έκοψε» την κυκλοφορία λόγω της επικινδυνότητας του φορτίου

Ολοκληρώθηκε περί τις 20:30 η εξαιρετικά «λεπτή» επιχείρηση μεταφοράς του υγροποιημένου αερίου από το βυτιοφόρο που παραδόθηκε νωρίτερα το μεσημέρι στις φλόγες, στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σχεδόν αμέσως παραδόθηκε στην κυκλοφορία και το ρεύμα της εθνικής οδού προς Αθήνα. Το ρεύμα προς Κόρινθο αναμένεται να ανοίξει, όταν απομακρυνθεί από το σημείο το καμένο βυτιοφόρο.

Δείτε βίντεο:

Τη μετάγγιση του καυσίμου πραγματοποίησε τεχνικός ασφαλείας της εταιρείας, στην οποία ανήκει το βυτιοφόρο. Η Πυροσβεστική βρισκόταν στο σημείο για θέματα πυρασφάλειας, καθώς το φορτίο είναι επικίνδυνο. Η Τροχαία ανέλαβε το δύσκολο έργο να κόψει την κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε να μην προσεγγίσει κανείς, λόγω της επικινδυνότητας.

Προηγουμένως, κυκλοφοριακό κουμφούζιο προκάλεσε η διακοπή της κυκλοφορίας στη νέα και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε βυτιοφόρο όχημα που μετέφερε 7,2 τόνους υγροποιημένου αερίου -και συγκεκριμένα μείγμα κίνησης για οχήματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπήρχε κίνδυνος έκρηξης και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η μετάγγιση του επικίνδυνου φορτίου σε άλλο βυτιοφόρο.

Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε περί τις 20:30.

Ουρές χιλιομέτρων και στα δύο ρεύματα της Αθηνών-Κορίνθου

Λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας δημιουργήθηκαν ουρές χιλιομέτρων τόσο στο ρεύμα εξόδου της Αθηνών-Κορίνθου όσο και στο ρεύμα εισόδου, με αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία αρκετών οδηγών, καθώς τα οχήματα τους παρέμειναν ακινητοποιημένα επί περίπου επτά ώρες.

Από την Αστυνομία συνιστάται στους οδηγούς, όσοι κινούνται από Κόρινθο να χρησιμοποιούν την Παλιά Εθνική Οδό, αλλά και το εναλλακτικό δρομολόγιο Λουτράκι-Περαχώρα-Πίσια-Σχίνο-Αλεποχώρι-Μέγαρα-Αθήνα και αντίστροφο δρομολόγιο όσοι κινούνται από Αθήνα προς Κόρινθο. Στη διαδρομή αυτή υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις.

Παράλληλα, στα ΚΤΕΛ Κορίνθου παρέμειναν ακινητοποιημένα πάνω από 12 λεωφορεία γεμάτα με επιβάτες με προορισμό προς την Αθήνα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή και να υπακούουν τις υποδείξεις των Αρχών, ενώ τόνισε ότι οποιοσδήποτε πολίτης που είναι στο αυτοκίνητο του και χρειάζεται βοήθεια μπορεί να καλεί το 100.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανθρωποειδές ρομπότ «χάνει τον έλεγχο» και «επιτίθεται» σε εργαζομένους!

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Τρόμαξε τους χρήστες του διαδικτύου

Κριστιάνο Ρονάλντο: Τα δάκρυα στο «αντίο» του από τα Μουντιάλ μετά τον αποκλεισμό της Πορτογαλίας

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Η ήττα με 1-0 στη φάση των «16» έκλεισε το κεφάλαιο των Παγκοσμίων Κυπέλλων για τον 41χρονο Πορτογάλο - «Έδωσα τα πάντα, έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα και φεύγω με τη συνείδησή μου καθαρή», δήλωσε μετά τον αποκλεισμό

Ανατριχιαστικό βίντεο: Ανδρας από τη Γκαμπόν μαχαίρωσε αντρα στο Μιλάνο, «Να μη βγει ποτέ από τη φυλακή»

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Σκληρές εικόνες από τη στιγμή που ο Λαμίν Σαϊντιλί επιτίθεται στο θύμα του και τον μαχαιρώνει 20 φορές τραυματίζοντάς τον - Να μη βγει ποτέ από τη φυλακή, δήλωσε ο Σαλβίνι

Θρίλερ με την Γιου Τινγκ: «Είχαμε ραντεβού την ημέρα της εξαφάνισής της και δεν εμφανίστηκε ποτέ»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο «μικροσκόπιο» το στίγμα του κινητού της – Πού εστιάζεται η έρευνα

Πανελλήνιες 2026: Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για το Μηχανογραφικό – Τι πρέπει να ξέρετε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από αύριο διαθέσιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής Μηχανογραφικών για υποψήφιους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Θεσσαλονίκη: 30χρονος Κοσοβάρος συνελήφθη στη Δοϊράνη με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Κροατία

Ελλάδα Χτες
Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εκκρεμούσε για υπόθεση παράνομης διακίνησης ανθρώπων

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο αστυνομικός μετά από τροχαίο με αγριογούρουνο

Ελλάδα Χτες
Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λευκάδας όπου και θα υποβληθεί σε ορθοπεδικό χειρουργείο

Αναστάτωση στην Πλαζ Πάτρας: Λαγοκέφαλος δάγκωσε λουόμενη στον λαιμό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το συμβάν έλαβε χώρα την Κυριακή (5/7) το πρωί

Βρετανός εμμονικός με τον Χάνιμπαλ διαμέλισε τη γειτόνισσά του και έδωσε χάρτη για να βρουν τη σορό: «Ήταν όνειρο ζωής»

Κόσμος Χτες
Ο 48χρονος Καρλ Χάτσινγκς σκότωσε και τεμάχισε την Τζούλι Μπάκλεϊ μετά από καβγά - Η εισαγγελέας αποκάλυψε ότι ο δράστης έλεγε πως αν υπήρχε θεατρική παράσταση για τον Χάνιμπαλ Λέκτερ «θα ήταν ο ιδανικός για τον ρόλο, χωρίς καν να χρειαστεί πρόβες»

Πυρκαγιά στην Αγία Ελένη Τροιζηνίας: Εκκένωση προς Ανω Φανάρι μέσω 112 – 16 εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες

Ελλάδα Χτες
110 πυροσβέστες με 23 οχήματα, δέκα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα επιχειρούν στο σημείο – Ανεμοι 6 μποφόρ δυσκολεύουν την κατάσβεση

Θρήνος για τον 33χρονο Γιάννη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στα Χανιά, η μηχανή του συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο  33χρονος υπηρετούσε στην 115 Πτέρυγα Μάχης και κατευθυνόταν στη μονάδα του για να αναλάβει υπηρεσία