E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Το τέρας της Βαστίλης»: Ο serial killer που συντάραξε τη Γαλλία στα 90s

Πότε έδρασε και πού βρίσκεται σήμερα ο Guy Georges

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 11/8/2023 | 00:04

«Το τέρας της Βαστίλης»: Ο serial killer που συντάραξε τη Γαλλία στα 90s

Το The Women and the Murderer (γνωστό και ως Les femmes et l'assassin) είναι διαθέσιμο στο Netflix για προβολή.

Το ντοκιμαντέρ αληθινού εγκλήματος παρακολουθεί τη σύλληψη του κατά συρροή δολοφόνου Guy Georges και διηγείται την ιστορία του από την οπτική γωνία ενός αρχηγού της αστυνομίας και της μητέρας ενός θύματος που εργαζόταν ακούραστα για να τον συλλάβει.

Γεννημένος Guy Rampillon στις 15 Οκτωβρίου 1962, ο Georges μεγάλωσε στο γαλλικό σύστημα κοινωνικής φροντίδας και βρισκόταν συνεχώς μέσα σε μπελάδες και προβλήματα σε όλη τη νεαρή ηλικία του.

Στα επόμενα χρόνια, ο Georges ξεκίνησε ένα "μπαράζ" δολοφονιών μεταξύ 1991 και 1997. Καταδικάστηκε για βιασμό και δολοφονία επτά γυναικών. Τα θύματά του βιάστηκαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν στη γειτονιά της Βαστίλης στο Παρίσι, δίνοντάς του το παρατσούκλι «Το Τέρας της Βαστίλης». 

Ο Georges επιτέθηκε επίσης σε τουλάχιστον 13 άλλες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας να στραγγαλίσει τις θετές αδερφές του Roselyne ήδη από το 1976 και την Christiane το 1978 όταν ήταν ακόμα έφηβος. 

Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων στις θετές αδερφές του, ο Georges τέθηκε ξανά σε ανάδοχη φροντίδα. Στα τέλη της εφηβείας του, τον Φεβρουάριο του 1979, ο Georges πραγματοποίησε την πρώτη του επίθεση. Προσπάθησε να στραγγαλίσει μια γυναίκα που ονομαζόταν Pascale C. αλλά εκείνη κατάφερε να ξεφύγει. Συνελήφθη από την αστυνομία αλλά αφέθηκε ελεύθερος μία εβδομάδα αργότερα.

Οι βίαιες τάσεις του Georges δεν σταμάτησαν εκεί. Μόνο που έγιναν όλο και χειρότερες. Τον Μάιο του 1980, σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις, επιτέθηκε στη Jocelyne S και τη Roselyne C, μαχαιρώνοντας την τελευταία στο πρόσωπο. Και τα δύο κορίτσια επέζησαν από την επίθεση και ο Georges συνελήφθη. Εξέτισε ποινή ενός έτους σε μια φυλακή της Ανζέ και μετά την αποφυλάκισή του, διέπραξε μικροεγκλήματα μέσα και γύρω από το Παρίσι.

Το 1981, ο Georges διέπραξε τον πρώτο του βιασμό. Επιτέθηκε, βίασε και μαχαίρωσε τη γειτόνισσα του Nathalie C. αφήνοντάς τη να πεθάνει, αλλά επέζησε. Τον Ιούνιο του 1982, επιτέθηκε ξανά, αλλά το θύμα, η Violette K., διέφυγε. Στη συνέχεια καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση.

Μετά την απελευθέρωσή του, τον Φεβρουάριο του 1984, επιτέθηκε στην Pascale N., τη βίασε και τη μαχαίρωσε, αλλά εκείνη επέζησε και ειδοποίησε την αστυνομία. Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για την επίθεση.

Λόγω καλής συμπεριφοράς, ο Georges έλαβε άδεια ημερήσιας αποφυλάκισης προς το τέλος της ποινής του. Το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου, ο Ζωρζ δεν επέστρεψε και αντ' αυτού πήρε το δρόμο για το Παρίσι. Εκείνο το βράδυ διέπραξε τον πρώτο του φόνο, σκοτώνοντας τη 19χρονη φοιτήτρια, Pascale Escarfail.

Τελικά επέστρεψε στη φυλακή μία εβδομάδα αργότερα και αποφυλακίστηκε επίσημα στις 4 Απριλίου 1992. Το ... "πάρτι" δολοφονιών του συνεχίστηκε για άλλα έξι χρόνια, σκοτώνοντας τη ζωή της Catherine Rocher, 27, της Elsa Benady, 22, της Agnès Nijkamp, 32, της Hélène Frinking, 27 ετών , Magali Sirotti, 19 και Estelle Magd, 25. Συνέχισε επίσης να επιτίθεται σε άλλες γυναίκες στην περιοχή της Βαστίλης.

Στις 27 Μαρτίου 1998, ο Guy Georges συνελήφθη στη Μονμάρτρη και είναι ακόμα ζωντανός σήμερα. Είναι 58 ετών και παραμένει έγκλειστος στο Maison Centrale Ensisheim. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη στις 5 Απριλίου 2001, χωρίς δυνατότητα αναστολής για 22 χρόνια.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η τρομακτική ιστορία πίσω από το πιο διάσημο άλυτο έγκλημα της Γερμανίας

Ιστορικά 18.05.2024
Η δολοφονία μιας ολόκληρης οικογένειας παραμένει μυστήριο

H χορευτική φιγούρα που τραυματίζει τα παιδιά

Stories 18.05.2024
Η κύρια αιτία σοβαρών τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης στα παιδιά της Κίνας

Γιατί ένας τύπος στο Αιντάχο, αποφάσισε να ρίξει από αεροπλάνο 76 κάστορες μέσα σε κουτιά

Ιστορικά 18.05.2024
Τι ακριβώς συνέβη σε μια μικρή πόλη της Αμερικής

Tα παμφορεία της Αθήνας: Τα πρώτα λεωφορεία που τα έσερναν άλογα

Ιστορικά 18.05.2024
Όταν η συγκοινωνία γινόταν με εξαντλημένα ζώα

10 φωτογραφίες που κυριολεκτικά «έγραψαν ιστορία»

Ωραίες Εικόνες 18.05.2024
Συνέβαλαν στην εξέλιξη μας

Το απίστευτα κομψό σπίτι της Emma Roberts

Αρχιτεκτονική Χτες
Υπέροχο και ζεστό

Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης

Νέα Εποχή Χτες
Η κατάθλιψη επηρεάζει περίπου 280 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Από που βγήκε η λέξη «Τρελοκαμπέρω» που χρησιμοποιούμε

Πρόσωπα Προχτές
Η ιστορία πίσω από τη γνωστή έκφραση

Πώς η κλιματική αλλαγή άλλαξε την άνοιξη όπως την ξέρουμε

Νέα Εποχή Προχτές
Σαν να παραξένεψε ο καιρός

Ο διάσημος «δράκος» της Αθήνας που έγινε επεισόδιο σε πασίγνωστη σειρά

Stories Προχτές
Ο άντρας που σκορπούσε τρόμο στα 90s