E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι θα συμβεί αν δεν βάλουμε σε λειτουργία πτήσης το κινητό μας στο αεροπλάνο;

Η πρώτη κίνηση που κάνουμε

Δημοσίευση 9/8/2023 | 19:53

Τι θα συμβεί αν δεν βάλουμε σε λειτουργία πτήσης το κινητό μας στο αεροπλάνο;

Όσοι έχουν πετάξει έστω και μια φορά στη ζωή τους με αεροπλάνου, θα έχουν ακούσει την «εντολή» από τον αεροσυνοδό να κλείσουν ή να βάλουν σε λειτουργία πτήσης το κινητό τους τηλέφωνο για λόγους ασφαλείας.

Η απαγόρευση αρχικά προήρθε από τον φόβο ότι οι ραδιοσυχνότητες που εκπέμπονται από τα κινητά των επιβατών ή του πληρώματος θα μπορούσαν να προκαλέσουν δυσλειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων του αεροσκάφους.

Έρευνες έχουν δείξει πως ένα κινητό που δεν έχει μπει σε λειτουργία πτήσης, μπορεί να ενοχλήσει τους πιλότους και τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με έναν δυσάρεστο ήχο. Είναι ο ίδιος ήχος που ακούγεται όταν η συσκευή βρίσκεται κοντά σε ηχείο.

Πιλότος κάποτε ανέφερε ότι τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να προκαλέσουν ηχητική παρεμβολή στην επικοινωνία του αεροσκάφους, αλλά είναι αρκετά σπάνιο.

Τι θα συμβεί αν δεν βάλουμε σε λειτουργία πτήσης το κινητό μας;

Ο κίνδυνος της παρεμβολής έχει μειωθεί δραστικά με την πρόοδο της τεχνολογίας. Βέβαια αν οι παρεμβολές είναι συνεχείς, τότε οι πιλότοι μπορεί να χάσουν μια σημαντική κλήση από τα κέντρα ελέγχου. Αυτό συνέβη πρόσφατα, αποκαλύπτει ένας πιλότος, όταν ένας επιβάτης έστειλε κρυφά μήνυμα.

Οι επιβάτες γενικά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές τους, συμπεριλαμβανομένων των smartphones και των tablets, καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης, εφ’ όσον έχουν ενεργοποιήσει τη λειτουργία σε πτήση. Ωστόσο οι κανονισμοί μπορεί να διαφέρουν ανάμεσα στις διάφορες αεροπορικές εταιρείες.

Κάποιες διεθνείς εταιρείες έχουν εξοπλίσει μερικά από τα αεροπλάνα τους έτσι ώστε να επιτρέπουν στους επιβάτες να κάνουν φωνητικές κλήσεις και να στέλνουν μηνύματα.

Στις ΗΠΑ ισχύει η απαγόρευση και ενώ έχει επανεξεταστεί, οι νομοθέτες έχουν υποστηρίξει ότι παραμένει μόνο για την άνεση των επιβατών. Αυτοί που ταξιδεύουν ωστόσο με ιδιωτικά αεροσκάφη συνήθως επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές τους όποτε το σήμα της εταιρείας τους, το επιτρέπει.

Πολλοί επιβάτες θεωρούν ότι μια ανοιχτή συσκευή μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στο αεροσκάφος, ακόμη και να το οδηγήσει σε πτώση, ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές των επιβατών έχουν προκαλέσει ποτέ σε ένα αεροπλάνο δυσλειτουργία και συντριβή, και οι εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι η σύγχρονη τεχνολογία είναι ασφαλής και αξιόπιστη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιμάν Κελίφ: Αγνώριστη η μποξέρ που προκάλεσε σάλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Tabloid 24.08.2025
Η εικόνα αυτή ήρθε περίπου μια εβδομάδα από την εξομολόγηση της Κελίφ ότι περνάει μια «δύσκολη φάση» έναν χρόνο από την κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στο Παρίσι

Οι celebrities που τα έφτιαξαν όσο ήταν ακόμη και οι δυο σε σχέσεις

Tabloid 24.08.2025
Ο Nicolas Cage και η Lisa Marie Presley είχαν μια έντονη σχέση

Αλλαγή φυσιογνωμίας για την εκπομπή του Θανάση Πάτρα

Media Χτες
Επίσης, οι αλλαγές στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου και πότε βγαίνει στον αέρα

Παντρεύεται η Στέλλα Πάσσαρη: Δέχτηκε πρόταση γάμου από τον σύντροφό της

Tabloid Χτες
Η έκπληξη από τον σύντροφό της μέσα σε θερινό σινεμά - Το λαμπερό μονόπετρο που της χάρισε

Τραγωδία στο Emily in Paris: Θάνατος στα γυρίσματα του νέου κύκλου

Tabloid Χτες
Σύμφωνα με τα ιταλικά media, τα γυρίσματα έχουν διακοπεί.

Κατερίνα Καινούργιου: Ακόμη μία αποχώρηση από την ομάδα της εκπομπής της

Media Χτες
`Ήταν πολύ όμορφα αλλά όλοι οι κύκλοι κάποια στιγμή κλείνουν`

Φώτης Σπύρος: Από πολύ μικρός ανακάλυψα ότι είμαι γκέι, ο μπαμπάς μου ήταν αλκοολικός, όπως ήμουν κι εγώ

Tabloid Χτες
Μόνο κακοποιητική συμπεριφορά έχω ζήσει από τον πατέρα μου, δεν ήταν εύκολο να διαχειριστεί ότι ο γιος του ήταν ομοφυλόφιλος, πρόσθεσε ο ηθοποιός

Έλλη Κοκκίνου: Με κίτρινο μπικίνι στη Σέριφο ‑ Έτσι είναι στα 55 της χωρίς ρετούς

Tabloid Χτες
Η τραγουδίστρια πέρασε τρεις ημέρες στο νησί των Κυκλάδων

Η Νατάσσα Μποφίλιου δημοσίευσε στιγμιότυπό της με μπικίνι από τη Φολέγανδρο

Tabloid Χτες
Αγαπημένο μέρος, έγραψε η τραγουδίστρια για το νησί των Κυκλάδων