E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

8 spots στην Αθήνα για χορταστικά smoothies που θα σε γλιτώσουν από τη ζέστη

Γιατί ωραία τα παγωτά αλλά δεν είναι για κάθε μέρα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 9/8/2023 | 00:12

8 spots στην Αθήνα για χορταστικά smoothies που θα σε γλιτώσουν από τη ζέστη

Όσοι έχουν μείνει Αθήνα ή δεν έφυγαν ακόμα, ψάχνουν μικρές ανάσες δροσιάς για να γλιτώσουν από τη ζέστη. Όσο βέβαια τα healthy snacks φιγουράρουν στο TikTok και το Instagram, το να δροσιστείς με άλλο ένα παγωτό, μοιάζει out of trend!

Δεν αφήνουμε στην άκρη τα παγωτά (αλίμονο!), αλλά τι θα έλεγες να τα αντικαταστήσεις με δροσερά και χορταστικά smoothies, είτε εμπλουτισμένα με φρούτα και λαχανικά είτε με σοκολάτα, ξηρούς καρπούς και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Το σίγουρο είναι πως όλα φαίνονται aesthetic και χρωματιστά και εκτός από τη φωτογραφία που θα βγάλεις, θα σε σώσουν από την καλοκαιρινή ζέστη, που έχει χτυπήσει κόκκινο.

Διάβασε παρακάτω τα 8 spots στην Αθήνα, για να βρεις χορταστικά smoothies που θα σε γλυκάνουν και θα σε γλιτώσουν από τη ζέστη.

PURE Juice Bar

Αν περάσεις τυχαία από το Pure Juice bar, κάνε οπωσδήποτε μια στάση, γιατί θα βρεις πολλές λαχταριστές και θρεπτικές επιλογές για να δοκιμάσεις. Τα smoothies του είναι άπαιχτα, τα buddha bowls επίσης και οι χυμοί του είναι σούπερ για ένα boost βιταμινών! Δοκίμασε οπωσδήποτε το “The Wolverine” με πορτοκάλι, κόκκινο μήλο, μπανάνα, φράουλα, βιολογικό φυστικοβούτυρο, λιναρόσπορο και σπόρους chia, είναι τρο-με-ρό!

Σίνα 21, Αθήνα

Ohh Boy!

Αν δεν έχεις δοκιμάσει τα χορταστικά και detox smoothies του Ohh boy!, τότε δεν έχεις παρά να πεταχτείς στο Παγκράτι και να πιάσεις ένα από τα λευκά τραπεζάκια στην Αρχελάου. Αυτή τη φορά θα αντισταθείς στα φημισμένα του γλυκά, για να δοκιμάσεις τα smoothies του. Δοκίμασε το “Detox Green” με μπανάνα, πράσινο μήλο, σπανάκι, λεμόνι, αμυγδαλοβούτυρο, chia, γάλα βρώμης και μέλι και αν είσαι τυχερός και βρεις τελικά τραπέζι, συνδύασέ το με ένα από τα υπέροχα τραγανά σαντουιτς του καταλόγου.

Αρχελάου 32, Παγκράτι

Happy Blender

Happy Blender, όνομα και πράγμα! Θα σου τραβήξει την προσοχή με τα χαρούμενα χρώματά του και τη δροσερή του ατμόσφαιρα, ενώ οι μυρωδιές του θα σε βάλουν αμέσως μέσα. Θα βρεις λατρεμένα smoothies, raw bars, açai bowls και φρέσκους φρουτοχυμούς που θα τα θες όλα. Διάλεξε αυτό με το πιο happy χρώμα και φωτογράφισε το μπροστά στον ακόμη πιο happy τοίχο του μαγαζιού!

Ηφαίστου 39, Αθήνα

Περί Γης

Το grocery bar στη Βούλα, που κέρδισε το κοινό στα νότια και έγινε πόλος έλξης στην περιοχή, βρίσκεται και στη Γλυφάδα, σε ένα χώρο με ωραία αισθητική και πολλές healthy επιλογές. Ιδιαίτερη αγάπη έχει στα smoothies και στα acai bowls,  ενώ θα βρεις νόστιμες σαλάτες και είδη μαναβικής. Αν περάσεις από εκεί και χρειάζεσαι κάτι για να δροσιστείς τότε επίλεξε το “Red Velvet” με παντζάρι, μπανάνα, μήλο, πορτοκάλι και γιαούρτι ή το “Choco addiction” με γάλα αμυγδάλου, κακάο, μπανάνα, πρωτεΐνη, φυστικοβούτυρο και σπόρους κάνναβης. Είναι πραγματικά εθισμός!

Βασιλέως Παύλου 105, Βούλα | Γιαννιτσοπούλου 1, Γλυφάδα

Local Green

Tο Local Green, με το χαρακτηριστικό στοιχείο του ανοιχτόχρωμου ξύλου, τη μίνιμαλ διακόσμηση και τα πράσινα φυτά, είναι ένα ακόμα μαγαζί μέσα στα spots που θα βρεις δροσερά και νόστιμα smoothies. Custom salads, wraps, bowls, χυμοί και smoothies εξαντλούνται καθημερινά από τους Αθηναίους που βρίσκονται στο κέντρο και θέλουν να κάνουν ένα healthy διάλειμμα.  Το “Super Tropi Kale Smoothie” θα γίνει το αγαπημένο σου και περιέχει kale, μπανάνα, ανανά και κουρκουμά. Έχει έντονη γεύση και είναι άπαιχτο!

Περικλέους 30-32, Αθήνα

TΟ ΒΑΖΑΚΙ juice bar

Πηγαίνοντας προς τα Βόρεια Προάστια, έχει σειρά Το Βαζάκι juice bar, όπου θα απολαύσεις βιολογικά ελληνικά προϊόντα στο ποτήρι ή στο πιάτο σου. Γεμάτο με θρεπτικά ροφήματα και γεύματα, σίγουρα δε θα μπορέσεις να αντισταθείς σε ένα πεντανόστιμο smoothie που θα σε γλιτώσει από τη ζέστη. Θα βρεις τα basic smoothies με αμυγδαλόγαλα και κάποια με καφέ, αλλά μόλις δεις τα καλοκαιρινά του καταλόγου, σίγουρα θα επιλέξεις κάποιο από αυτά. Και μάλλον το “Watermellon smash” είναι ακριβώς αυτό που σου χρειάζεται. Καρπούζι, μπανάνα, vanilla protein και χουρμάδες, είναι ο πιο καλοκαιρινός συνδυασμός. Εννοείται πως θα παραλάβεις το smoothie σου σε ένα γυάλινο βαζάκι, ενώ οι χυμοί και όλα τα σνακς του, θα σε κάνουν να περνάς συχνά από εκεί!

Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι

Me

Επιστροφή στο κέντρο, στους δρόμους του Κολωνακίου για μια στάση σε αυτόν τον minimal χώρο που θα βρεις φρέσκους χυμούς, αφράτα κέικ, energie smoothies, acai bowls και vegan λιχουδιές. Ειδικά στα smoothies βάζουν τα δυνατά τους, αφού οι συνδυασμοί που θα βρεις είναι κάτι παραπάνω από ελκυστικοί. Αν δεν ξέρεις ποιο να διαλέξεις, τότε άκουσέ μας και δοκίμασε το “Yellow μe” με μάνγκο, μπανάνα, γάλα αμυγδάλου, passion fruit, κιτρινόριζα και καρύδια. Δροσερό και εντυπωσιακό!

Καψάλη 10, Κολωνάκι

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη μe (@me_kolonaki)

Juicy Bee Bar by Apivita

Τέλος, μέσα στη συνολική νοοτροπία του wellbeing, θα βρεις στο Apivita Experience Store στο Κολωνάκι, το Juicy Bee Bar, με τα αντιοξειδωτικά και πρωτεϊνούχα smoothies του. Είναι ένα τέλειο μέρος για μία ανάσα δροσιάς μέσα στον καύσωνα, αλλά και εξαιρετική ευκαιρία να πάρεις τις βιταμίνες σου μέσα από ένα ευφάνταστο smoothie, στις γεύσεις σου. Αν για παράδειγμα σου αρέσει η σοκολάτα (και σε ποιον δεν αρέσει βέβαια;!) τότε ζήτα να σου φτιάξουν το “Divine Chocolate” με γάλα αμυγδάλου, κακάο, μπανάνα, mesquite, maca και λάδι καρύδας, ενώ αν θες κάτι για detox, παράγγειλε το “Super Green” που έχει σπιρουλίνα, νερό καρύδας, λεμόνι, σέλερι, αγγούρι, kale και μαρούλι. Ό,τι ψάχνεις, εκεί μπορείς να το βρεις!

Σόλωνος 6, Κολωνάκι

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτό το Instagram προφίλ αναζητά το καλύτερο σουβλάκι της χώρας

Food 16.05.2024
Πού θα φάμε το καλύτερο ελληνικό «βρώμικο»

Πως να φτιάξεις πίτσα με καρπούζι

Food 16.05.2024
Δεν είναι αυτό που ίσως καταλάβατε

Τι να φας πριν και μετά τη γυμναστική για να έχεις ενέργεια

Body+Mind 16.05.2024
Τα σνακ που θα σε βοηθήσουν πολύ

Φεστιβάλ Καννών: Οι πιο καλοντυμένες της βραδιάς

Style Χτες
Best dressed σε ένα από τα ωραιότερα μέρη

Τα 2 νέα μαγαζιά για να απολαύσεις το brunch σου στην Αθήνα

Eat + Drink Χτες
Για να ξεκινήσεις όμορφα την ημέρα σου!

Bikini Ready: Τι έρχεται φέτος στις τάσεις των μαγιό

Style Προχτές
Το 2024, ο κόσμος των μαγιό είναι έτοιμος για μια συναρπαστική εξέλιξη

Τροφές που είναι ασπίδα προστασίας για τα νεφρά μας

Body+Mind Προχτές
Δείτε γιατί πρέπει να τα εντάξουμε στη διατροφή μας