E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σπάνιο καρέ: Όταν η Τζένη Καρέζη διαφήμιζε έπιπλα κουζίνας

Ένα ακόμη σπάνιο φωτογραφικό καρέ από τη ζωή της αξέχαστης και ανεπανάληπτης Τζένης Καρέζη

Δημοσίευση 6/8/2023 | 12:24

Σπάνιο καρέ: Όταν η Τζένη Καρέζη διαφήμιζε έπιπλα κουζίνας

Πριν από λίγες ημέρες συμπληρώθηκαν 31 χρόνια από τον θάvατο της σπουδαίας κυρίας της Μεγάλης οθόνης και του θεάτρου. Η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός άφησε ανεξάρτητο το αποτύπωμα της στην τέχνη και τον πολιτισμό και μέτρησε πολλά χιλιόμετρα στην καλλιτεχνική της πορεία.

Την εικόνα που θα δείτε παρακάτω φέρνει στο φως το koitamagazine. Η εν λόγω εικόνα είναι από τη διαφήμιση της σπουδαίας ηθοποιού. Συγκεκριμένα η Τζένη Καρέζη διαφήμισε έπιπλα κουζίνας και φωτογραφήθηκε για τις ανάγκες της καμπάνιας.

Δείτε το σπάνιο κλικ:

Η Τζένη Καρέζη γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου του 1932 στην Αθήνα. Ήταν μία από τις δημοφιλέστερες Ελληνίδες ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου, με σημαντική αντιδικτατορική δράση, αλλά και μία σπουδαία θεατρική επιχείρηση. Υπήρξε ένα από τα εμπορικά και πιο ακριβοπληρωμένα ονόματα του κινηματογράφου και του θεάτρου.

Ο ηθοποιός, παρά την αρνητική στάση του πατέρα της, κατάφερε και μπήκε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1951. Δάσκαλοι της ήταν οι Δημήτρης Ροντήρης (ο οποίος ήταν και διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου), Άγγελος Τερζάκης, Γεώργιος Παππάς, Έλεν Τσουκαλά, Κωστής. . Μιχαηλίδης, Πέλος Κατσέλης κ.ά.

Ο Οκτώβριος του 1954 έκανε την πρώτη εμφάνιση στο θέατρο, στο έργο «Ωραία Ελένη», δίπλα στη Μελίνα Μερκούρη και τον Βασίλη Διαμαντόπουλο. Την ίδια χρονιά έπαιξε πλάι στην Κατίνα Παξινού στο έργο του Φεδερίκου Γκαρθία Λόρκα «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα». Το 1955 πρωτοεμφανίζεται στον κινηματογράφο, συμμετέχοντας -ως πρωταγωνίστρια μάλιστα- στην ταινία «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο».

Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου 1992 τρία λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της 27ης Ιουλίου μετά από τριετή μάχη με τον καρκίνο. Η σορός της τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών. Στις 29 Ιουλίου έγινε η κηδεία στο Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών και η ταφή της πραγματοποιήθηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο πασίγνωστος σταρ του Hollywood που ήρθε αντιμέτωπος με το θάνατο ... 3 φορές

Celebrity Stories 18.04.2026
Πώς ο πιο διάσημος επιζών του Χόλιγουντ γλίτωσε τρεις φορές από βέβαιο θάνατο

Το «απίθανο ζευγάρι» των 00s που μάγεψε τα tabloids και τελείωσε νωρίς

Celebrity Stories 18.04.2026
Από τα πλατό του Scrubs μέχρι τα τραγούδια της καρδιάς – η σχέση που καθήλωσε τα φώτα της δημοσιότητας και… τελείωσε λόγω διαφοράς ηλικίας

Η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου πόζαρε ανάμεσα σε φοίνικες στις Σεϋχέλλες

Social Χτες
Μισή γυναίκα, μισή γοργόνα, έγραψε η πρώην παίκτρια του My Style Rocks

Δήμητρα Αλεξανδράκη για Ιωάννα Τούνη: Δεν έχει συνειδητοποιήσει τη νίκη της, είναι σύμβολο ελπίδας

Tabloid Χτες
Αυτή η δικαίωση δεν ήταν μόνο για την Ιωάννα, ήταν για όλους, είπε το μοντέλο για την απόφαση στην υπόθεση rεvenge porν

Βάνα Μπάρμπα: «Εξέθεσα την κόρη μου σε μικρή ηλικία, ήταν μεγάλο λάθος – Πρέπει να τη ρωτήσω πριν μιλήσω για εκείνη»

Tabloid Χτες
«Αν γύρναγα τον χρόνο πίσω θα την είχα προστατέψει», πρόσθεσε η ηθοποιός

Christina Applegate: Στο νοσοκομείο η ηθοποιός

Tabloid Χτες
Η μάχη της με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Τέξας: Πρώην πορνοστάρ άλλαξε καριέρα και έγινε δικηγόρος ‑ Η απίστευτη ιστορία της

Social Χτες
Η Ασια Καρέρα επέλεξε τη νομική κάνοντας μια μεγάλη αλλαγή στην πορεία της

Viral στιγμή: Τσάκωσε τον σύζυγό της με την ερωμένη στο σινεμά ‑ Την «πλήρωσαν» τα λουλούδια

Παράξενα Χτες
Επικά τα σχόλια των χρηστών του διαδικτύου για το βίντεο που ξεπέρασε το 1,7 εκατ. προβολές

Μέγκαν Μαρκλ: «Εδώ και 10 χρόνια, κάθε μέρα, δέχομαι εκφοβισμό»

Tabloid Χτες
Νέα καρφιά προς τη βασιλική οικογένεια

Τίνα Μεσσαροπούλου: Η πρώτη ανάρτηση για τον Γιώργο Μυλωνάκη μέσα από το νοσοκομείο

Tabloid Χτες
Δεν έχει φύγει λεπτό από το πλευρό του συζύγου της