E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σκίτσο ‑ παρομοίωση με το Αουσβιτς ανήρτησε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ‑ Ξέσπασε ο Μαρινάκης

Χυδαία η παρομοίωση με το Αουσβιτς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/8/2023 | 18:33

Σκίτσο ‑ παρομοίωση με το Αουσβιτς ανήρτησε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ‑ Ξέσπασε ο Μαρινάκης

Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, προκάλεσε η ανάρτηση του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Σερρών και υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Καρίπογλου, ο οποίος σχολίασε με ένα σκίτσο στο Facebook τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για τα δύο 8ωρα ημερήσιας εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρίπογλου ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ένα σκίτσο το οποίο γράφει «το 16ωρο απελευθερώνει», θυμίζοντας την ανατριχιαστική ταμπέλα που αντίκριζαν οι Εβραίοι όταν περνούσαν τις «πύλες του Άδη», των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

Από την πλευρά του ο κ. Μαρινάκης απάντησε στην ανάρτηση του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως πρόκειται για «ένα κατάπτυστο σκίτσο» που «διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και, κυρίως, ακραία χυδαιότητα».

Αναλυτικά η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη

«Θα περίμενε κανείς από έναν πρόεδρο δικηγορικού συλλόγου να είναι σε θέση να καταλαβαίνει τι λέει ένας νόμος. Και, βέβαια, ο καθένας θα αξίωνε σεβασμό στο Ολοκαύτωμα από έναν υποψήφιο κόμματος που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως δημοκρατικό και κεντρώο.

Φαίνεται πως όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στον νομό Σερρών Παναγιώτη Καρίπογλου, ο οποίος αναπαράγοντας ένα κατάπτυστο σκίτσο διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και, κυρίως, ακραία χυδαιότητα.

Θα το πούμε για άλλη μια φορά: όποιος κάνει λόγο για δήθεν «16ωρο» απλώς ψεύδεται. Όποιος προσπαθεί να διανθίσει αυτά τα ψεύδη παρομοιάζοντάς τα με το Άουσβιτς είναι ακραία χυδαίος. Και όποιο κόμμα αναδεικνύει και ανέχεται τέτοια στελέχη δεν έχει καμία σχέση με τις έννοιες της αξιοπρέπειας και της σοβαρότητας.

Αν αυτά είναι τα πρώτα δείγματα της υπεύθυνης και σοβαρής αντιπολίτευσης που υπόσχεται ο κ. Ανδρουλάκης, δεν θέλουμε να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια».

Καρίπογλου: Ήταν λάθος η ανάρτηση μου

Με νέα δημοσίευση ο Παναγιώτης Καρίπογλου, που κατέβασε από τον λογαριασμό του το σκίτσο, ανασκεύασε και είπε ότι ήταν λάθος η συσχέτιση με το Άουσβιτς.

Ολόκληρη η δήλωση του Παναγιώτη Καρίπογλου:

Καρίπογλου ΠΑΣΟΚ 8ωρο

«Ανηρτησα πριν λίγες ώρες ένα σκίτσο που στιγμάτισε με λάθος τρόπο την 16ωρη εργασία. Προφανώς και η δική μου ανάρτηση και η συσχέτιση με το Αουσβιτς ήταν μη ορθή και λανθασμένη. Και δεν αποτελεί κομματική θέση παρά προσωπική πρωτοβουλία- αυτό είναι σαφές.

Προέρχομαι από μια παράταξη που πολέμησε τον αντισημιτισμό και κάθε ειδους διάκριση σε βάρος των μειονοτήτων, όταν άλλοι κρυβόταν, και ο αγωνας αυτός συνεχίζεται και θα συνεχίζεται. Αντιλαμβάνομαι την δύσκολη θέση να υπερασπίζεσαι έναν τόσο βάρβαρο θεσμό όπως η 16ωρη εργασία. Οι διευκρινίσεις όμως που μέχρι σήμερα δόθηκαν δεν μας διαφωτίσαν καθόλου. Το αντίθετο.

Οι άνθρωποι που ενδεχομένως θα χρειαστεί να εργαστούν περισσότερο ήδη μας ρωτούν τι θα συμβεί γεμάτοι ανησυχία. Να θυμίσω επιπρόσθετα ότι ήδη από το 2021 το εργατικό δίκαιο άλλαξε αρδην σε βάρος των εργαζομενων. Κατα συνέπεια, ας μιλήσουμε και γι αυτά που έρχονται για ψήφιση. Όσο για την προσωπική μου άποψη και πορεία ΠΑΝΤΟΤΕ συμπαρίσταμαι στον εβραϊκό λαό και υπερασπίζομαι δημόσια το δικαίωμα και τη νομική υποχρέωση στη μη λήθη του Ολοκαυτώματος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Ντικ Τσέινι, ο ισχυρότερος αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ

Κόσμος 04.11.2025
Διετέλεσε αντιπρόεδρος από το 2001 έως το 2009 υπό την προεδρία του Τζορτζ Μπους του νεότερου

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ο δράστης ζητά ελαφρυντικά

Ελλάδα 04.11.2025
«Δεν έχει ζητήσει ούτε ένα συγγνώμη» λέει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

ΕΛΤΑ: Παραιτήθηκε ο CEO Γρηγόρης Σκλήκας

Ελλάδα 04.11.2025
Mετά τις αντιδράσεις για το κλείσιμο 204 καταστημάτων

Οι 6+3 «πρωταγωνιστές» της αιματηρής βεντέτας στα Βορίζια: Ποιοι κρύβονται και ποιοι τραυματίστηκαν

Ελλάδα 04.11.2025
Οι δύο αντίπαλες οικογένεις και οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. που συνεχίζονται

Νεκρός ο Echo, ο σκύλος ντετέκτιβ της Anubis: Από τον εντοπισμό του Μπάμπη στο Μεσολόγγι, στην έρευνα για τον Βασίλη Καλογήρου

Ελλάδα 04.11.2025
Ήταν ένας τετράποδος «ήρωας» που προσέφερε ανιδιοτελώς τις δυνάμεις του εκεί όπου ο άνθρωπος δυσκολευόταν να φτάσει

Σερβία: Προπονητής κατέρρευσε κατά τη διάρκεια αγώνα

Αθλητικά Νέα 04.11.2025
Επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του μερικά λεπτά μετά

Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Μέχρι την Τετάρτη η κακοκαιρία

Καιρός 04.11.2025
Ισχυρές καταιγίδες και στην Αττική

Σούντγκρεν για τις καταγγελίες περί στημένων στην Ελλάδα: Είπα την αλήθεια, αν θέλουν να μου κάνουν μήνυση, ας το κάνουν

Αθλητικά Νέα 04.11.2025
«Παίζω και αγαπώ αυτό το άθλημα από τότε που ήμουν πέντε χρονών»

Σοβαρό τροχαίο στην Ηγουμενίτσα – Δύο φορτηγά συγκρούστηκαν μετωπικά

Ελλάδα 04.11.2025
Σφοδρότατο τροχαίο στον δρόμο Καρτέρι – Πλαταριά, στην Ηγουμενίτσα

Φονική συμπλοκή στη Χαλκίδα: Για οπαδικές διαφορές ο καβγάς

Ελλάδα 04.11.2025
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε πέντε συλλήψεις