E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σκίτσο ‑ παρομοίωση με το Αουσβιτς ανήρτησε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ‑ Ξέσπασε ο Μαρινάκης

Χυδαία η παρομοίωση με το Αουσβιτς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/8/2023 | 18:33

Σκίτσο ‑ παρομοίωση με το Αουσβιτς ανήρτησε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ‑ Ξέσπασε ο Μαρινάκης

Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, προκάλεσε η ανάρτηση του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Σερρών και υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Καρίπογλου, ο οποίος σχολίασε με ένα σκίτσο στο Facebook τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για τα δύο 8ωρα ημερήσιας εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρίπογλου ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ένα σκίτσο το οποίο γράφει «το 16ωρο απελευθερώνει», θυμίζοντας την ανατριχιαστική ταμπέλα που αντίκριζαν οι Εβραίοι όταν περνούσαν τις «πύλες του Άδη», των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

Από την πλευρά του ο κ. Μαρινάκης απάντησε στην ανάρτηση του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως πρόκειται για «ένα κατάπτυστο σκίτσο» που «διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και, κυρίως, ακραία χυδαιότητα».

Αναλυτικά η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη

«Θα περίμενε κανείς από έναν πρόεδρο δικηγορικού συλλόγου να είναι σε θέση να καταλαβαίνει τι λέει ένας νόμος. Και, βέβαια, ο καθένας θα αξίωνε σεβασμό στο Ολοκαύτωμα από έναν υποψήφιο κόμματος που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως δημοκρατικό και κεντρώο.

Φαίνεται πως όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στον νομό Σερρών Παναγιώτη Καρίπογλου, ο οποίος αναπαράγοντας ένα κατάπτυστο σκίτσο διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και, κυρίως, ακραία χυδαιότητα.

Θα το πούμε για άλλη μια φορά: όποιος κάνει λόγο για δήθεν «16ωρο» απλώς ψεύδεται. Όποιος προσπαθεί να διανθίσει αυτά τα ψεύδη παρομοιάζοντάς τα με το Άουσβιτς είναι ακραία χυδαίος. Και όποιο κόμμα αναδεικνύει και ανέχεται τέτοια στελέχη δεν έχει καμία σχέση με τις έννοιες της αξιοπρέπειας και της σοβαρότητας.

Αν αυτά είναι τα πρώτα δείγματα της υπεύθυνης και σοβαρής αντιπολίτευσης που υπόσχεται ο κ. Ανδρουλάκης, δεν θέλουμε να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια».

Καρίπογλου: Ήταν λάθος η ανάρτηση μου

Με νέα δημοσίευση ο Παναγιώτης Καρίπογλου, που κατέβασε από τον λογαριασμό του το σκίτσο, ανασκεύασε και είπε ότι ήταν λάθος η συσχέτιση με το Άουσβιτς.

Ολόκληρη η δήλωση του Παναγιώτη Καρίπογλου:

Καρίπογλου ΠΑΣΟΚ 8ωρο

«Ανηρτησα πριν λίγες ώρες ένα σκίτσο που στιγμάτισε με λάθος τρόπο την 16ωρη εργασία. Προφανώς και η δική μου ανάρτηση και η συσχέτιση με το Αουσβιτς ήταν μη ορθή και λανθασμένη. Και δεν αποτελεί κομματική θέση παρά προσωπική πρωτοβουλία- αυτό είναι σαφές.

Προέρχομαι από μια παράταξη που πολέμησε τον αντισημιτισμό και κάθε ειδους διάκριση σε βάρος των μειονοτήτων, όταν άλλοι κρυβόταν, και ο αγωνας αυτός συνεχίζεται και θα συνεχίζεται. Αντιλαμβάνομαι την δύσκολη θέση να υπερασπίζεσαι έναν τόσο βάρβαρο θεσμό όπως η 16ωρη εργασία. Οι διευκρινίσεις όμως που μέχρι σήμερα δόθηκαν δεν μας διαφωτίσαν καθόλου. Το αντίθετο.

Οι άνθρωποι που ενδεχομένως θα χρειαστεί να εργαστούν περισσότερο ήδη μας ρωτούν τι θα συμβεί γεμάτοι ανησυχία. Να θυμίσω επιπρόσθετα ότι ήδη από το 2021 το εργατικό δίκαιο άλλαξε αρδην σε βάρος των εργαζομενων. Κατα συνέπεια, ας μιλήσουμε και γι αυτά που έρχονται για ψήφιση. Όσο για την προσωπική μου άποψη και πορεία ΠΑΝΤΟΤΕ συμπαρίσταμαι στον εβραϊκό λαό και υπερασπίζομαι δημόσια το δικαίωμα και τη νομική υποχρέωση στη μη λήθη του Ολοκαυτώματος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Παράθυρο» εξοικονόμησης για όσους έχουν στεγαστικό – Τι αλλάζει στα step up δάνεια

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Η μετατροπή των step up δανείων σε τοκοχρεωλυτικά με σταθερό επιτόκιο 3% μπορεί να εξοικονομήσει στους δανειολήπτες έως και 90.800 ευρώ, με το συνολικό όφελος να αγγίζει το 41%.

Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο γνωστός τραγουδιστής Oliver Tree σκοτώθηκε στη σύγκρουση των ελικοπτέρων

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Το βράδυ της Κυριακής 14/6 συγκρούστηκαν στον αέρα δύο ελικόπτερα

Θεσσαλονίκη: Έσπασε το ρεκόρ Γκίνες για το ζεϊμπέκικο με πάνω από 750 χορευτές

Ελλάδα 15.06.2026
Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν χορευτές από 10 χώρες

ΒΙΝΤΕΟ: Ο «Σκοπελίτης» συνόδευσε τον «καπετάν Γιάννη» στην τελευταία του κατοικία

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Το θρυλικό πλοίο που σημάδεψε τις Μικρές Κυκλάδες αποχαιρέτησε τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με τη θάλασσα

ΗΠΑ – Ιράν: Τι ανακοίνωσε ο Τραμπ για τη συμφωνία που αλλάζει τα δεδομένα στη Μέση Ανατολή

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν ανακοίνωσε παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, με την επίσημη υπογραφή να προγραμματίζεται στη Γενεύη στις 19 Ιουνίου.

Μουντιάλ 2026: Η Γερμανία διέλυσε 7‑1 το Κουρασάο στην πρεμιέρα – Δείτε τα γκολ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Εθνική Γερμανίας επικράτησε με συντριπτικό σκορ του Κουρασάο, το οποίο πανηγύρισε ιστορικό γκολ στο πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Κομενένσια έγραψε ιστορία στο Μουντιάλ 2026: Πέτυχε το παρθενικό γκολ του Κουρασάο στη διοργάνωση, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Λιβάνο Κομενένσια στο 21ο λεπτό ισοφάρισε το σκορ που είχε ανοίξει ο Ενμέτσα της Γερμανίας στο 5ο λεπτό

Ανακαινίζω 2026: Από αύριο οι βεβαιώσεις επιλεξιμότητας ‑ Ποιοι θα λάβουν επιδότηση έως 36.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω 2026»

Χαλάνδρι: Ελεύθερος υπό όρους και εγγύηση €50.000 ο φαρμακοποιός για τα παράνομα χάπια αδυνατίσματος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο φαρμακοποιός φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι οι πράξεις του ήταν νόμιμες, καθώς όπως ισχυρίστηκε για ό,τι παρασκεύαζε στο εργαστήριο υπήρχαν ιατρικές συνταγές

Νέα Siri με AI: Ποια iPhone, iPad και Mac θα υποστηρίζουν τη νέα Siri

Tech + Science Χτες
Η Apple ετοιμάζεται να διαθέσει το μεγαλύτερο ανασχεδιασμό της Siri μέχρι σήμερα μαζί με το iOS 27, το macOS Golden Gate, το watchOS 27 και τις υπόλοιπες νέες εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων

Formula 1: Ο Χάμιλτον για πρώτη φορά νικητής με τη Ferrari

Κόσμος Χτες
Το μέγα όνειρο του Λιούις Χάμιλτον για την πρώτη του νίκη με τα κόκκινα και με το cavallino στο στήθος πραγματοποιήθηκε στο σημερινό GP Βαρκελώνης-Καταλονίας.