E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Κίνημα της πετσέτας»: Καταγγέλλουν σωματοφύλακες σε παραλίες

Έως και 120 ευρώ οι ξαπλώστρες

Δημοσίευση 2/8/2023 | 16:04

«Κίνημα της πετσέτας»: Καταγγέλλουν σωματοφύλακες σε παραλίες

Σωματοφύλακες στις παραλίες, έλλειψη παντελούς ελέγχου και πανάκριβες ξαπλώστρες που φτάνουν έως και τα 120 ευρώ, κατήγγειλε ο Χρήστος Γεωργούσης, εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας της Κίνησης Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες | Save Paros Beaches, που έχουν γίνει γνωστοί ως μέρος της πρωτοβουλίας του «κινήματος της πετσέτας».

Ορισμένοι «έχουν νοικιάσει 20 τετραγωνικά και έχουν 200-300», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα για τις παραλίες της Πάρου, σημειώνοντας ότι «κάποιοι από αυτούς ομολογούν ότι δεν έχουν άδεια. «“Ας έρθει η αστυνομία να μας συλλάβει είπε κάποιος στη Σάντα Μαρία” και πήγε η αστυνομία μετά από τρεις μέρες και τον συνέλαβε. Δεν έχουν άδεια».

Ο κ. Γεωργούσης καταλογίζει στον Δήμο μεγάλη ανοχή. Ήδη, του έχει στείλει γράμμα ότι όλες οι παραλίες είναι κατειλημμένες και αυτές που λέει ελεύθερες είναι υπό κατάληψη. Την ίδια ώρα, όπως υποστηρίζει, σχεδιάζουν καντίνα, που θα φέρουν θηριώδη φορτηγά με θηριώδεις πολυθρόνες και θα τις απλώσουν, αφού δεν τους κάνει κανείς έλεγχο, ενώ χαρακτηρίζει «θρασύτατους» ορισμένους επιχειρηματίες.

«Ο δήμαρχος απαντά “δεν έχουμε αρμοδιότητα” το οποίο το θεωρώ επικίνδυνο για όλη την αυτοδιοίκηση» επισήμανε ο κ. Γεωργούσης, καταγγέλλοντας πως «είναι ένα κράτος ανυπόληπτο που καταδέχεται με τέτοιο τρόπο να περιφρονείται κάθε νομιμότητα και να λέει ο άλλος ας έρθει η αστυνομία να με συλλάβει και απλώνει τις πολυθρόνες, εκεί φτάσαμε».

Ο κ. Γεωργούσης υποστήριξε πως δύο χρόνια τα επιτελεία του Δήμου της Πάρου δεν έχουν κάνει έλεγχο σε καμιά παραλία.

Κάνει λόγο για σωματοφύλακες σε ορισμένες επιχειρήσεις

Επιπλέον κατήγγειλε, πως ο ίδιος έχει εκδιωχθεί από παραλία που έχει καταληφθεί από ξαπλώστρες, έχοντας πάει να κολυμπήσει, με αποτέλεσμα να καταλήξει να καθίσει στα βράχια. Όπως είπε μάλιστα, η παραλία δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να ενοικιάζεται καθώς είναι δύο μέτρα. Ταυτόχρονα μίλησε για σωματοφύλακες, που χρησιμοποιούν ορισμένες επιχειρήσεις.

Όσο για το κόστος της ξαπλώστρας, ο κ. Γεωργούσης είπε ότι οι λουόμενοι που θα επιλέξουν να μισθώσουν ένα σετ στη Σάντα Μαρία θα πρέπει να δώσουν 120 ευρώ για τις πρώτες θέσεις κοντά στο κύμα και 40 ευρώ για τις πίσω. Όμως, όπως επισημαίνει, «ο νόμος μιλάει για πέντε μέτρα απόσταση το οποίο δεν τηρείται φυσικά».

Ως προς τη στάση των αρχών στο όλο ζήτημα ο κ. Γεωργούσης ανέφερε τα εξής: «Η αστυνομία, οι αρχές συνεργάζονται, απλά για κάποια πράγματα, θέλουν την ώθηση της εισαγγελικής αρχής ή την ενθάρρυνση του Δήμου. (…) Ο δήμος αδιαφορεί. Του έγραψα και γράμμα σήμερα του δημάρχου, τους δώσαμε τη δυνατότητα να ενδιαφερθούν, να ηγηθούν».

Σήμερα είναι προγραμματισμένη συνάντηση της Οικολογικής Ομάδας το απόγευμα, ανέφερε ο κ. Γεωργούσης, οι οποίοι θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο στην Ομόνοια – Διεκόπη η κυκλοφορία

Ελλάδα 08.04.2026
Η κυκλοφορία έχει μάλιστα διακοπεί στο ύψος της οδού Αλκμήνης

Απαγόρευση χρήσης social media για τους κάτω των 15: Πώς θα εφαρμοστεί, ποιες εφαρμογές αφορά

Ελλάδα 08.04.2026
Προβλέπονται μάλιστα, δρακόντεια πρόστιμα για πλατφόρμες που αψηφούν την απαγόρευση που θα φτάνουν έως και το 6% του παγκόσμιου τζίρου

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανάμεσα σε Λακωνία και Κρήτη

Ελλάδα 08.04.2026
Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 2 χιλιόμετρα

Αγιο Φως: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας – Πώς θα φτάσει στην Ελλάδα

Ελλάδα 08.04.2026
Η τελετή του Αγίου Φωτός το Μεγάλο Σάββατο θα ακολουθήσει το ίδιο αυστηρό πρωτόκολλο, ενώ οι επισκέπτες από την Ελλάδα δεν θα εισέλθουν στον Ναό

Χαμός με Στραβελάκη και Κωνσταντοπούλου: «Γιατί με στοχοποιείτε» ‑ «Η εκπομπή είναι τσιφλίκι σας;»

Ελλάδα 08.04.2026
«Δεν γεννήθηκε ακόμα ο άνθρωπος που θα μου πει τι θα πω» ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας

Πάσχα 2026: Ποιοι εργαζόμενοι δικαιούνται προσαύξηση 75% τις ημέρες των αργιών

Οικονομία 08.04.2026
Πόσο πληρώνονται όσοι εργαζόμενοι εργαστούν τις ημέρες που είναι αργία

Οι ένοπλες δυνάμεις φτιάχνουν UAV με 3D εκτύπωση ‑ Ουσιαστικό βήμα μετάβασης στη νέα εποχή

Κόσμος 08.04.2026
Ο Νίκος Δένδιας είχε επισκεφθεί και τον Οκτώβριο του 2025 το Εργοστάσιο Βάσης Τηλεπικοινωνιών στις Αχαρνές

Τραγωδία στην Καισαριανή: Νεκρός 28χρονος που αγνοούνταν

Ελλάδα 08.04.2026
Ο 28χρονος Πολυχρόνης αγνοούνταν από την περασμένη Παρασκευή 3 Απριλίου

Hellenic Train: Έπεσε δέντρο στο τμήμα Σίνδος ‑ Θεσσαλονίκη ‑ Διακόπηκε η κυκλοφορία

Ελλάδα 08.04.2026
Από την πτώση δέντρου διακόπηκε η ηλεκτροδότηση

Χανιά: Εξιχνιάστηκε κύκλωμα για τηλεφωνικές απάτες ‑ Πάνω από 190.000 ευρώ η λεία τους

Ελλάδα 08.04.2026
28 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Ακραία δήλωση Ακάρ για Κύπρο: «Θα είναι το τελευταίο σας Πάσχα»

Κόσμος 08.04.2026
Ο πρώην υπουργός Αμυνας της Τουρκίας και νυν Πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Χουλουσί Ακάρ έκανε σχετική ανάρτηση