E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 Getaways κοντά στην Αθήνα για εσένα που δεν έχεις άδεια τον Αύγουστο

ή για σένα που θες ακόμα μια εξόρμηση!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 8/8/2023 | 00:09

5 Getaways κοντά στην Αθήνα για εσένα που δεν έχεις άδεια τον Αύγουστο
@gemeauxcat / instagram

Μπορεί η Αθήνα το καλοκαίρι να είναι μαζί παράδεισος και τόπος που βράζει, αλλά μπορούμε να παραδεχτούμε όλοι ένα πράγμα: ότι είναι το ιδανικό μέρος για κοντινά getaways και εξορμήσεις σε νησάκια και παραθαλάσσια μέρη.

Ακόμα δηλαδή και αν δεν έχεις άδεια τον Αύγουστο, έχεις πολλές επιλογές για getaways κοντά στην Αθήνα, ώστε να ξεσκάσεις και να ανανεωθείς. Μπορείς να δραπετεύσεις ένα Σαββατοκύριακο, ή για μία μονοήμερη εκδρομή σε νησί που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση ή σε κάποιο παραθαλάσσιο χωριό οδηγώντας μόνο μερικές ώρες.  

Κέα / Τζια

Η Κέα ή αλλιώς Τζια, είναι το πιο κοντινό κυκλαδίτικο νησί στην Αθήνα, απέχοντας μόλις μία ώρα ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι του Λαυρίου. Για το λόγο αυτό, προσελκύει πολύ κόσμο όλες τις εποχές του χρόνου.

Είναι ένα νησί το οποίο μπορείς να επισκεφθείς με το ταίρι σου, την παρέα ή την οικογένειά σου. Υπάρχουν μερικά αξιοθέατα για να κάνεις μία βόλτα, όπως ο Λέων της Κέας, ενώ μερικές επιλογές για βουτιές είναι το Γιαλισκάρι, η παραλία Κούνδουρου και η Οτζιά. Όσον αφορά τη διαμονή, μπορείς να δοκιμάσεις να μείνεις στην Ιουλίδα ή την Κορησσία, που είναι παραδοσιακός οικισμός.

Αίγινα

Το πλοίο για την Αίγινα κάνει μία ώρα από το λιμάνι του Πειραιά, γεγονός που το καθιστά το ιδανικό νησί για ένα ολιγοήμερο getaway είτε είναι καλοκαίρι είτε φθινόπωρο είτε άνοιξη. Είναι από τους οικονομικούς προορισμούς και υπάρχουν πολλοί οικισμοί για διαμονή στην Αίγινα. Αν πας για λίγες μέρες στο νησί, θα είναι καλύτερα να μείνεις στην πόλη για να είναι εύκολες οι μετακινήσεις σου.  

Αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείς στο νησί, είναι ο λόφος της Κολώνας, ο Αρχαιολογικός Χώρος Αφαίας, τα Αρχαιολογικά Μουσεία Αίγινας και Αφαίας και ο Αρχαιολογικός Χώρος Παλαιοχώρας. Για ξέγνοιαστες βουτιές επίλεξε τις παραλίες Μονής, Μαραθώνα, Αγίας Μαρίνας, τα Λουτρά Σουβάλας, την Αιγινήτισσα και το Κλειδί.

Αγία Άννα Εύβοιας

Μπορείς να βρεθείς στα όμορφα νερά του Αιγαίου χωρίς να μπεις σε πλοίο, αλλά οδικώς, αφού η Αγία Άννα Ευβοίας απέχει μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα. Η περιοχή στην Εύβοια είναι διάσημη και ιδιαίτερα αγαπητή και πολλοί την επιλέγουν για τη διαμονή των διακοπών τους.

Εκεί θα κολυμπήσεις στη μεγάλη και όμορφη παραλία, η οποία προσελκύει πολύ κόσμο όλες τις ώρες της ημέρας. Πέρνα μια βόλτα και από την Αγκάλη και έχε στο νου σου ότι υπάρχει οργανωμένο κάμπινγκ σε περίπτωση που ψάχνεις κάτι εναλλακτικό.

Τολό

Οδηγώντας δύο ώρες από την Αθήνα, θα φτάσεις στο Τολό που απέχει περίπου ένα τέταρτο από το Ναύπλιο. Παλιά ήταν ένα ψαροχώρι, σήμερα όμως έχει μεταμορφωθεί σε ένα από τα πιο αγαπητά τουριστικά θέρετρα της Πελοποννήσου, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο.

Είναι αυτό που αναζητάς, αν ψάχνεις ένα μέρος κοντά στην Αθήνα που να μπορείς εκεί να χαλαρώσεις, να απολαύσεις καθαρά γαλαζοπράσινα νερά, ταβερνάκια και καφέ. Είναι ιδανικό μέρος για οικογένειες ενώ φημίζεται επίσης και για την οικονομική διαμονή του!

Βυτίνα Αρκαδίας

Για εκείνους που το καλοκαίρι προτιμούν τους ορεινούς προορισμούς, η Βυτίνα που απέχει περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα, είναι από τα καλύτερα μέρη! Βρίσκεται στην Ορεινή Αρκαδία και είναι χτισμένη σε μια κατάφυτη περιοχή σε υψόμετρο 1.033 μέτρων. Είναι παραδοσιακός οικισμός και από τους πιο δημοφιλείς στην Ορεινή Αρκαδία.

Εκεί δεν υπάρχουν must see και must visit, αφού ολόκληρος ο οικισμός είναι από μόνος του σαν αξιοθέατο. Ωστόσο, υπάρχουν σημεία που αξίζουν ιδιαίτερη έμφαση, όπως ο Δρόμος της Αγάπης, η εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα, το Λαογραφικό Μουσείο και το φαράγγι του Λούσιου. Στη Βυτίνα θα φας επίσης πεντανόστιμο φαγητό και θα γυρίσεις με πολλά τοπικά προϊόντα στην Αθήνα!

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι 27.04.2024
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!

Αυτές είναι οι απαραίτητες πρωτεΐνες και βιταμίνες για το δέρμα σου

Body+Mind 27.04.2024
Ανάλογα τις ανάγκες σου, βάλτα στην καθημερινότητά σου

Tελικά κάθε πότε πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μας;

Body+Mind 27.04.2024
Εξαρτάται από κάποιους παράγοντες

Η καλύτερη άσκηση για να καθυστερήσουμε τη γήρανση

Body+Mind 27.04.2024
Ποια άσκηση μας κάνει βιολογικά νεότερους;

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind Χτες
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets Χτες
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink Χτες
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style Χτες
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα Χτες
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Προχτές
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Προχτές
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!