E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 Getaways κοντά στην Αθήνα για εσένα που δεν έχεις άδεια τον Αύγουστο

ή για σένα που θες ακόμα μια εξόρμηση!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 8/8/2023 | 00:09

5 Getaways κοντά στην Αθήνα για εσένα που δεν έχεις άδεια τον Αύγουστο
@gemeauxcat / instagram

Μπορεί η Αθήνα το καλοκαίρι να είναι μαζί παράδεισος και τόπος που βράζει, αλλά μπορούμε να παραδεχτούμε όλοι ένα πράγμα: ότι είναι το ιδανικό μέρος για κοντινά getaways και εξορμήσεις σε νησάκια και παραθαλάσσια μέρη.

Ακόμα δηλαδή και αν δεν έχεις άδεια τον Αύγουστο, έχεις πολλές επιλογές για getaways κοντά στην Αθήνα, ώστε να ξεσκάσεις και να ανανεωθείς. Μπορείς να δραπετεύσεις ένα Σαββατοκύριακο, ή για μία μονοήμερη εκδρομή σε νησί που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση ή σε κάποιο παραθαλάσσιο χωριό οδηγώντας μόνο μερικές ώρες.  

Κέα / Τζια

Η Κέα ή αλλιώς Τζια, είναι το πιο κοντινό κυκλαδίτικο νησί στην Αθήνα, απέχοντας μόλις μία ώρα ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι του Λαυρίου. Για το λόγο αυτό, προσελκύει πολύ κόσμο όλες τις εποχές του χρόνου.

Είναι ένα νησί το οποίο μπορείς να επισκεφθείς με το ταίρι σου, την παρέα ή την οικογένειά σου. Υπάρχουν μερικά αξιοθέατα για να κάνεις μία βόλτα, όπως ο Λέων της Κέας, ενώ μερικές επιλογές για βουτιές είναι το Γιαλισκάρι, η παραλία Κούνδουρου και η Οτζιά. Όσον αφορά τη διαμονή, μπορείς να δοκιμάσεις να μείνεις στην Ιουλίδα ή την Κορησσία, που είναι παραδοσιακός οικισμός.

Αίγινα

Το πλοίο για την Αίγινα κάνει μία ώρα από το λιμάνι του Πειραιά, γεγονός που το καθιστά το ιδανικό νησί για ένα ολιγοήμερο getaway είτε είναι καλοκαίρι είτε φθινόπωρο είτε άνοιξη. Είναι από τους οικονομικούς προορισμούς και υπάρχουν πολλοί οικισμοί για διαμονή στην Αίγινα. Αν πας για λίγες μέρες στο νησί, θα είναι καλύτερα να μείνεις στην πόλη για να είναι εύκολες οι μετακινήσεις σου.  

Αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείς στο νησί, είναι ο λόφος της Κολώνας, ο Αρχαιολογικός Χώρος Αφαίας, τα Αρχαιολογικά Μουσεία Αίγινας και Αφαίας και ο Αρχαιολογικός Χώρος Παλαιοχώρας. Για ξέγνοιαστες βουτιές επίλεξε τις παραλίες Μονής, Μαραθώνα, Αγίας Μαρίνας, τα Λουτρά Σουβάλας, την Αιγινήτισσα και το Κλειδί.

Αγία Άννα Εύβοιας

Μπορείς να βρεθείς στα όμορφα νερά του Αιγαίου χωρίς να μπεις σε πλοίο, αλλά οδικώς, αφού η Αγία Άννα Ευβοίας απέχει μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα. Η περιοχή στην Εύβοια είναι διάσημη και ιδιαίτερα αγαπητή και πολλοί την επιλέγουν για τη διαμονή των διακοπών τους.

Εκεί θα κολυμπήσεις στη μεγάλη και όμορφη παραλία, η οποία προσελκύει πολύ κόσμο όλες τις ώρες της ημέρας. Πέρνα μια βόλτα και από την Αγκάλη και έχε στο νου σου ότι υπάρχει οργανωμένο κάμπινγκ σε περίπτωση που ψάχνεις κάτι εναλλακτικό.

Τολό

Οδηγώντας δύο ώρες από την Αθήνα, θα φτάσεις στο Τολό που απέχει περίπου ένα τέταρτο από το Ναύπλιο. Παλιά ήταν ένα ψαροχώρι, σήμερα όμως έχει μεταμορφωθεί σε ένα από τα πιο αγαπητά τουριστικά θέρετρα της Πελοποννήσου, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο.

Είναι αυτό που αναζητάς, αν ψάχνεις ένα μέρος κοντά στην Αθήνα που να μπορείς εκεί να χαλαρώσεις, να απολαύσεις καθαρά γαλαζοπράσινα νερά, ταβερνάκια και καφέ. Είναι ιδανικό μέρος για οικογένειες ενώ φημίζεται επίσης και για την οικονομική διαμονή του!

Βυτίνα Αρκαδίας

Για εκείνους που το καλοκαίρι προτιμούν τους ορεινούς προορισμούς, η Βυτίνα που απέχει περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα, είναι από τα καλύτερα μέρη! Βρίσκεται στην Ορεινή Αρκαδία και είναι χτισμένη σε μια κατάφυτη περιοχή σε υψόμετρο 1.033 μέτρων. Είναι παραδοσιακός οικισμός και από τους πιο δημοφιλείς στην Ορεινή Αρκαδία.

Εκεί δεν υπάρχουν must see και must visit, αφού ολόκληρος ο οικισμός είναι από μόνος του σαν αξιοθέατο. Ωστόσο, υπάρχουν σημεία που αξίζουν ιδιαίτερη έμφαση, όπως ο Δρόμος της Αγάπης, η εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα, το Λαογραφικό Μουσείο και το φαράγγι του Λούσιου. Στη Βυτίνα θα φας επίσης πεντανόστιμο φαγητό και θα γυρίσεις με πολλά τοπικά προϊόντα στην Αθήνα!

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτές οι γάτες έχουν τον πιο ήρεμο χαρακτήρα

Pets 27.07.2024
Δεν είναι όλες έξαλλες, μερικές θέλουν ηρεμία και χάδια!

Τι να προσθέσεις στη διατροφή σου, αν θες να χάσεις βάρος

Body+Mind 27.07.2024
Νέα έρευνα αποθεώνει αυτήν την ευεργετική τροφή

Τι προκαλεί ο καύσωνας στη ψυχολογία μας;

Body+Mind 27.07.2024
Η ζέστη δεν επηρεάζει μόνο το σώμα μας, αλλά έχει σημαντικές επιπτώσεις και στη ψυχολογία μας

Κάθε πότε πρέπει να ανανεώνεις το αντηλιακό σου;

Body+Mind 27.07.2024
Η ανανέωση του αντηλιακού είναι κρίσιμη για τη διατήρηση της προστασίας σου

Τα πιο όμορφα λουλούδια που ανθίζουν μόνο τη νύχτα

Σπίτι 27.07.2024
Και έχουν υπέροχο άρωμα!

5 σημάδια ότι ίσως έχεις τοξική σχέση με τον εαυτό σου

Body+Mind 27.07.2024
Από όλες τις σχέσεις που θα αποκτήσουμε στη ζωή μας, η σχέση με τον εαυτό μας είναι η πιο σημαντική!

Τα λάθη που κάνεις, όταν κάνεις ηλιοθεραπεία

Body+Mind Χτες
Για να αποφεύγετε τους κινδύνους από την ηλιοθεραπεία, πρέπει να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Οι παγίδες της άμμου: Οι πιο συχνές μολύνσεις

Body+Mind Χτες
Η άμμος μπορεί να γίνει επικίνδυνη

Οι κίνδυνοι που κρύβουν οι πισίνες για την υγεία μας

Body+Mind Χτες
Μικροβιολογικοί και χημικοί κίνδυνοι

Σήμερα έμαθα: Ο λόγος που αυτή η λίμνη ονομάζεται «αιώνια καταιγίδα» 

Σήμερα έμαθα Χτες
Αραγε οι κάτοικοι κοιμούνται το βράδυ;

4 προτάσεις για απογευματινό απεριτίβο στο κέντρο της Αθήνας

Eat + Drink Χτες
Τώρα που ανοίγει ο καιρός βάλε τα στη λίστα σου, για μία έξοδο με άρωμα Ιταλίας!