E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Barbie: «Κύμα» χωρισμών έφερε η ταινία

Όλο και περισσότερες γυναίκες εγκαταλείπουν τους «Κεν» τους

Δημοσίευση 2/8/2023 | 09:57

Barbie: «Κύμα» χωρισμών έφερε η ταινία

Τι κι αν η «Barbie» έχει συγκεντρώσει πάνω από 775 εκατομμύρια δολάρια καταγράφοντας ρεκόρ πωλήσεων εισιτηρίων; Η ταινία δεν έφερε τύχη στα ζευγάρια που πήγαν να την παρακολουθήσουν στο σινεμά.

Περισσότερο από μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του φιλμ με τη Μάργκοτ Ρόμπι να θίγει μια σειρά από φεμινιστικές και υπαρξιακές ανησυχίες, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν από ιστορίες γυναικών που λένε ότι αναθεώρησαν βαθιά όσον αφορά τις σχέσεις τους, εξαιτίας της ταινίας.

«Είμαι μαλ... που χώρισα με το αγόρι μου για την ταινία Barbie;» ρώτησε μια γυναίκα σε μία δημοφιλή πλατφόρμα που τα μέλη της μοιράζονται διάφορους προβληματισμούς τους για τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Στο TikTok, μια άλλη γυναίκα δήλωσε ότι η ταινία την έκανε να αντιληφθεί πως ο σύντροφός της, της συμπεριφερόταν με απαξιωτικό τρόπο και τον χώρισε.

«Σε ευχαριστώ, "Barbie" που με ενδυνάμωσες, που μου έδωσες αυτοπεποίθηση, που με έκανες να συνειδητοποιήσω ότι αξίζω κάτι καλύτερο».

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις περιπτώσεις χωρισμού που έφερε η ταινία για τη δημοφιλή κούκλα της Mattel. Μια 27χρονη γυναίκα που επίσης χώρισε, αφού παρακολούθησε μαζί με το αγόρι της το φιλμ, έγραψε στο Twitter, πως οι αντιδράσεις του μέσα στην αίθουσα, όσο η Μάργκοτ Ρόμπι ξεδίπλωσε το «κουβάρι» του προβληματισμού της ως σύγχρονη γυναίκα, την έκανε να συνειδητοποιήσει πως έπρεπε να χωρίσουν.

Σε επικοινωνία της με τη HuffPost, η γυναίκα είπε ότι «είναι καλό παιδί, αλλά είχαν προβλήματα πολύ πριν δουν την ταινία. Οι εμπειρίες τους είναι αρκετά διαφορετικές και η ταινία "Barbie" ανέδειξε πόσο διαφορετικά βλέπουν τον κόσμο».

«Είχα αφοσιωθεί τόσο πολύ στην ταινία που πραγματικά δεν αναγνώρισα καν πώς την αντιλαμβανόταν, μέχρι που με ρώτησε κανά δυο φορές κατά τη διάρκεια της ταινίας "κλαις;". Μετά την ταινία, "ήρθαμε κοντά αλλά φιλικά, για να αναγνωρίσουμε ότι απλά δεν είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Θα μπορούσαμε να διαφωνούμε μέχρι το τέλος της χρονιάς για το ποιο φύλο περνάει πιο δύσκολα στη ζωή» είπε η 27χρονη και πρόσθεσε:

«Η Barbie με βοήθησε να "αποφοιτήσω" από έναν κύκλο υπερβολικής εξάντλησης του εαυτού μου από ανθρώπους από τους οποίους δεν έχω πραγματική απήχηση».


«Σ' αρέσει η Barbie;» - Το νέο... τεστ στα ραντεβού

Την ίδια ώρα, στο TikTok, οι γυναίκες -και όχι μόνο- μοιράζονται τις ιδέες τους για το πώς σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την ερώτηση «πώς σου φάνηκε η Barbie;» ως ένα μικρό τεστ στα ραντεβού που θα βγαίνουν από εδώ και πέρα.

@sayhalogoodbye #gretagerwig was making us all a #relationship #litmustest with the #barbiemovie #ken #kenough #barbie #patriarchy #dating ♬ original sound - The Fangirl

«Αν πας να τη δεις με έναν άντρα που λέει "Ο Ken δεν έκανε τίποτα κακό, η πατριαρχία είναι καλή", τότε πρέπει να τον ξεφορτωθείς», «Η σκηνοθέτης Greta Gerwig προσπαθεί να μας σώσει όλους, μέσω της Barbie!» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όταν η Paris Hilton αποκάλυψε πως η ΔΕΠΥ την έκανε ... εκατομμυριούχο

Celebrity Stories 09.05.2025
Η βασίλισσα των 00s εξομολογείται πώς η ADHD – μια διάγνωση που πολλοί θεωρούν βάρος – έγινε η πιο δυνατή της υπερδύναμη

Τom Brady ‑ Gigele Bundchen: Η εκπομπή του Νetflix που άγγιξε το διαζύγιο και τάραξε τα παιδιά τους

Tabloid 09.05.2025
«Με ρώτησαν: Γιατί το έκανες;» – Ο Βrady σπάει τη σιωπή του για την εκπομπή που πλήγωσε τα παιδιά του

«Την έσπαγα στο ξύλο»: Το σκοτεινό ειδύλλιο του Μπάρκουλη με πασίγνωστη σταρ που δεν βγήκε ποτέ στο φως

Celebrity Stories 09.05.2025
Η σοκαριστική ομολογία του ζεν πρεμιέ και το τέλος μιας τριετούς κόλασης

Η τσάντα που φορά η Jenna Ortega είναι παντού και αρέσει σε όλες

Celebrity Stories 09.05.2025
Η αγαπημένη τσάντα της Jenna Ortega που αξίζει την προσοχή σου και γιατί είναι η τέλεια επιλογή για κάθε εμφάνιση

Έγκυος η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου

Tabloid Χτες
Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και ο Κίμων Κουρής θα γίνουν γονείς

Στο δικαστήριο η τραγουδίστρια των Sugababes ‑ Υποστηρίζει ότι ο πρώην της την κακοποιούσε και ότι έλεγχε τι τρώει και τι φοράει

Tabloid Χτες
Η Κίσα Μπιούκαναν κατηγορεί τον Τάιγουο Λίο Ατιένο για «εκστρατεία τρόμου και κακοποίησης»

Eurovision 2025: Το κόστος της ελληνικής συμμετοχής με την Klavdia

Eurovision Χτες
O πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 13 Μαΐου

Η Σοφία Φυρού αποκάλυψε ότι έκανε μαστεκτομή ‑ Η ανάρτηση για την περιπέτεια της υγείας της

Tabloid Χτες
Νιώθω πως ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας, την πιο δύσκολη κατάσταση της ζωής μου, αναφέρει