E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διεθνής Ημέρα Μπύρας: 6 Στέκια για να απολαύσεις ψαγμένες μπύρες στην Αθήνα

Γιατί καλοκαίρι και μπύρες, πάνε μαζί!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 4/8/2023 | 00:15

Διεθνής Ημέρα Μπύρας: 6 Στέκια για να απολαύσεις ψαγμένες μπύρες στην Αθήνα
pexels

Η Διεθνής Ημέρα Μπύρας είναι κάθε χρόνο την πρώτη Παρασκευή του Αυγούστου και ως εκ τούτου, φέτος στις 4 Αυγούστου γιορτάζουμε στα πιο ενδιαφέροντα στέκια. Είναι μια καλή αφορμή για να επισκεφθείς στέκια, που φημίζονται για τις πιο ψαγμένες μπύρες. Βέβαια, οι λάτρεις της μπύρας γνωρίζουν ήδη τα πιο hot στέκια και έχουν βρει ήδη τα μέρη που θα γιορτάσουν παρέα με παγωμένες μπύρες.

Μια καλή μπυραρία πρέπει να συνδυάζει ατμόσφαιρα, μουσική, φωτισμό και καλή παρέα. Δεν υπάρχει καλύτερη καλοκαιρινή έξοδος με τους φίλους σου, ενώ είναι η πιο συνηθισμένη πρόταση που μπορείς να κάνεις για να μη σου αρνηθεί κανείς! Τα παρακάτω μέρη εκτός από ωραίο περιβάλλον, προσφέρουν ποικιλία σε μπύρες, που είναι το ζητούμενο, και είναι ό,τι πρέπει για μια ψαγμένη μπύρα στην Αθήνα.

Arch Beer House

Υπάρχει γύρω στα 25 χρόνια στο κέντρο του Περιστερίου και ξεχωρίζει για την urban αισθητική και την διακόσμηση του, που έχει επιρροές από Αμερική. Μόλις μπεις μέσα, θα δεις μεγάλα τραπέζια μοναστηριακού τύπου με ονόματα ροκ συγκροτημάτων και οι μουσικές του, όπως φαντάζεσαι, κινούνται σε ροκ ρυθμούς. Όταν δεις το μενού θα αντικρίσεις μπύρες που καλύπτουν όλα τα γούστα, με 180 φιάλες, και πάνω από 20 βαρελίσιες και μάλιστα, η κάθε μπύρα σερβίρεται στο δικό της ποτήρι. Εκεί θα βρεις και ωραίο φαγητό για να τσιμπήσεις και σίγουρα μια βραδινή επίσκεψη!

Εθνικής Αντιστάσεως 91, Περιστέρι

Berlin by 5 drunk men

Ψαγμένες μπύρες μπορείς να βρεις και στον πεζόδρομο της Τιμοθέου, στην μπυραρία που σερβίρει εδώ και δέκα χρόνια περίπου και έχει πιστούς οπαδούς, ειδικά την καλόκαιρινή περίοδο. Το εσωτερικό του είναι ιδιαίτερο και πολύ πρακτικό, αφού σε κάθε τραπέζι υπάρχει προσωπική κάνουλα για να γεμίζεις το ποτήρι σου. Είναι self service, με αύρα Βερολίνου και το μενού του είναι φουλ ξεχωριστό!

Μπορείς να πιεις μια Lager ή μια Weiss, αλλά μπορείς να παραγγείλεις και την αγαπημένη μπύρα του αγαπημένου σου κινηματογραφικού ήρωα, ηθοποιού, διάσημου σελέμπριτι. Ακόμα, το μαγαζί είναι εφοδιασμένο με υπέροχα σνακς και finger food που θα λατρέψεις.

Τιμοθέου 8, Παγκράτι

Local pub

Στον πεζόδρομο Χαϊμαντά, στο Χαλάνδρι θα πας στο Local Pub για να απολαύσεις μια αυθεντική εμπειρία με μπόλικη μπύρα. Κατά τα πρότυπα αγγλικής pub, το ξύλινο στοιχείο και ο χαμηλός φωτισμός είναι must. Το πιο σημαντικό βέβαια, είναι πως η μπύρα που θα πιεις θα είναι φρέσκια, αφού ακριβώς δίπλα από την μπυραρία, υπάρχει από το 2017 το μικροζυθοποιείο Αναστασίου. Φανατικά αντικαπνιστικό μαγαζί, έτσι ώστε να απολαύσεις χωρίς εμπόδια τα αρώματα της μπύρας.

Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι

Brauhaus 3k

Άλλη μία μπυραρία που θα γίνει στέκι σου, θα βρεις στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όπως θα κατάλαβες και από το όνομά της, πρόκειται για το «σπίτι της μπύρας», όπου μαζεύονται παρέες από όλη την Αθήνα, όχι μόνο για τις ψαγμένες μπύρες και τα άψογα σνακς, αλλά και για τον ιδιαίτερο χώρο της. Το καλοκαίρι θα καθίσεις έξω και όλο το σκηνικό θα σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα γερμανικό Beer Garden. Όσον αφορά τις ψαγμενιές, θα βρεις μπύρες από όλο τον κόσμο, από ελληνικές ζυθοποιίες μέχρι ιαπωνικές, αφού έχει 60 εμφιαλωμένες ετικέτες και πάνω από 10 βαρελίσιες, 4 εκ των οποίων αλλάζουν κάθε βδομάδα!

Λεωφόρος Δεκελείας 67, Νέα Φιλαδέλφεια

Green Rose

Φτάνοντας στο Green Rose, θα καταλάβεις αμέσως πως πρόκειται για μία ιρλανδική pub με πολύ ενδιαφέρουσα διακόσμηση. Τα μεγάλα ξύλινα τραπέζια πρωταγωνιστούν, ενώ οι θρύλοι της ροκ υπάρχουν σε κάθε τοίχο. Περνώντας στο μενού του, θα ανακαλύψεις πλήθος ετικετών κάθε κατηγορίας, από lager, pils, weiss, guiness μέχρι abbey και trappist, ενώ θα δεις πως σερβίρουν και τη δική τους μπύρα! Στον κατάλογο υπάρχουν και φαγητά, σνακς και μικρογεύματα. Έχε το νου σου γιατί συχνά οργανώνουν μουσικές βραδιές, ιδανικές για καλοκαιρινές εξόδους.

Βεάκη Αιμιλίου 72, Περιστέρι

Barley Cargo

Αν κατέβεις την Κολοκοτρώνη προς το Μοναστηράκι, θα βρεις στα δεξιά σου αυτή την μπυραρία που είναι από τις αγαπημένες του κέντρου. Χαμηλός φωτισμός, μεγάλες τζαμαρίες και μεταλλικά βαρέλια συνθέτουν τον χώρο της, ενώ έξω είναι σούπερ για καλοκαίρι. Στον κατάλογο θα βρεις πάνω από 250 διεθνείς μπύρες, φρέσκες, μοναστηριακές ή χωρίς αλκοόλ, από τα Βαλκάνια, τη Δυτική Ευρώπη, την Αμερική, αλλά και 70 μπύρες από ελληνικές ζυθοποιίες καλύπτοντας κάθε γούστο. Η μπυραρία κινείται σε ροκ ρυθμούς και συχνά έχει ξεχωριστές μουσικές βραδιές.

Κολοκοτρώνη 6, Αθήνα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτό το Instagram προφίλ αναζητά το καλύτερο σουβλάκι της χώρας

Food 17.05.2024
Πού θα φάμε το καλύτερο ελληνικό «βρώμικο»

Πως να φτιάξεις πίτσα με καρπούζι

Food 17.05.2024
Δεν είναι αυτό που ίσως καταλάβατε

Μήπως έχεις και εσύ εγκέφαλο ποπ κορν;

Body+Mind 17.05.2024
Τι είναι, πώς θα ξέρετε αν το έχετε και πώς να το αντιμετωπίσετε

Τι να φας πριν και μετά τη γυμναστική για να έχεις ενέργεια

Body+Mind Χτες
Τα σνακ που θα σε βοηθήσουν πολύ

Φεστιβάλ Καννών: Οι πιο καλοντυμένες της βραδιάς

Style Προχτές
Best dressed σε ένα από τα ωραιότερα μέρη

Τα 2 νέα μαγαζιά για να απολαύσεις το brunch σου στην Αθήνα

Eat + Drink Προχτές
Για να ξεκινήσεις όμορφα την ημέρα σου!