E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Daniel Melingo

Δημοσίευση 28/3/2014 | 14:08

Daniel Melingo
ΑΘΗΝΑ - Gazarte
Βουτάδων 32-34, Tηλέφωνο: 210 3460347
http://www.gazarte.gr
https://www.facebook.com/Gazarte
Ημερομηνία: 13/04/2014
ΑΠΡ 2014
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Ωρα προσέλευσης: 21:00

Προπώληση: A ζώνη: 28¤ | Β ζώνη: 22¤ | Όρθιοι: 13¤
Ταμείο: A ζώνη: 31¤ | Β ζώνη: 25¤ | Όρθιοι: 16¤

To πάθος, ο ερωτισμός και η ένταση του αργεντίνικου tango μας γοητεύει και πάντα θα το κάνει. Μια ιεροτελεστία που μετατρέπεται σε ένα καλλιτεχνικό παραλήρημα και ακροβατεί ανάμεσα στην λογική και την τρέλα. Ίσως και να κλίνει προς την τρέλα. Μία μουσική παράσταση που ντύνεται με την πιο αυθόρμητη και ανεπιτήδευτη θεατρικότητα και γίνεται μια μουσικοθεατρική εμπειρία χωρίς όρια. Αυτό τον παραληρηματικό συνδυασμό πρόκειται να ζήσουμε στις 13 Απριλίου στο gazArte, με προσκεκλημένο έναν από τους πιο εμβληματικούς εκφραστές του Tango παγκοσμίως. Το πολύμορφο υποκριτικό, μουσικό και χιουμοριστικό ταλέντο του καθηλωτικού Daniel Melingo,έρχεται να κατακλύσει το stage του gazarte, με την πιο Bohem εκδοχή της τέχνης, σε ένα show που δεν γίνεται να χάσεις.
 
Λίγα λόγια για τον Daniel Melingo
Μια ιδιόμορφη και ξεχωριστή περίπτωση καλλιτέχνη. Μένει απόλυτα πιστός στη μορφολογία του tango, όμως εμπλουτίζει το πρόγραμμά του με στοιχεία που του χαρίζουν αυτή τη μοναδική θεατρικότητα, η οποία τον κάνει τόσο ξεχωριστό.
Ο Daniel Melingo έχει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό παρελθόν που ξεκινάει από την rock σκηνή και καταλήγει στο αργεντίνικο tango, το οποίο αποτέλεσε και τη μεγάλη του αγάπη, η οποία τον εδραίωσε ως μουσικό αλλά και ως εμβληματικό θεατρίνο στην urban και pop κουλτούρα της Αργεντινής.
Γεννήθηκε το 1957 και άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από τα πρώτα κιόλας χρόνια ζωής του, υπό την καθοδήγηση του θετού του πατέραEdmundo Rivero. Πέρασε πολλά στάδια μέχρι να εξελιχθεί σε αυτό που γνωρίζουμε σήμερα. Ξεκίνησε να παίζει στο πλευρό του θρυλικού Βραζιλιάνου Milton Nascimento και κάπου εκεί άρχισε να συνειδητοποιεί πως η τέχνη είναι το πεπρωμένο του. Στις αρχές των 80 Άs, ενώ η χώρα του βρισκόταν υπό στρατιωτική δικτατορία, ο Melingo δρουσε ως ενεργό μέλος της ανεξάρτητης θεατρικής σκηνής του Buenos Aires. Όταν ωστόσο οι περιορισμοί πολιτιστικών δραστηριοτήτων χαλάρωσαν μετά από τον πόλεμο των Φώκλαντ, ο Melingo έλαβε μέρος σε πολλά καλλιτεχνικά project μουσικοθεατρικού χαρακτήρα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η rock όπερα εκδοχή του “Dr. MoreauΆs Trials” του Victor Kesselman, αλλά και η συνεργασία του με τους Los Twist.
Λίγο αργότερα, κλήθηκε από τον Cachorro Lopez για να παίξει σαξόφωνο στην επανένωση των Abuelos de la Nada, ενώ χαρακτηρίστηκε από τονAndres Calamaro ως το άτομο εκείνο που παγίωσε τη μουσική κατεύθυνση της μπάντας. Μεταφέρθηκε στην Ισπανία και κουβαλώντας εμπειρίες από μία πολυτάραχη ζωή ως καλλιτέχνης, σχημάτισε τους Lions in Love. Επιστρέφοντας στην Αργεντινή, κυκλοφόρησε μία εξαιρετική δισκογραφική δουλειά βασισμένη στον θρυλικό αργεντίνικο μυθιστόρημα “El Eternauta”. Κάπως έτσι, ο Daniel Melingo κατάφερε να δημιουργήσει έναν μύθο γύρω από το όνομά του, κάνοντας τον βρεττανικό Τύπο να τον χαρακτηρίσει ως “τον άνθρωπο που έκανε το tango να μοιάζει cool”.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Athens Pride 2026

E-Daily 3.Left 14.05.2026
Η πορεία είναι χώρος διεκδίκησης, γιορτής, μνήμης αλλά και συλλογικής δράσης με ένα μήνυμα: “Τα δικαιώματά μας δεν είναι διαπραγματεύσιμα”!

«Social Innovation Hackathon UoM – Junior Edition 2026»: Ένα καινοτόμο βήμα από το σχολείο στην κοινωνική αλλαγή

Cityλάιφ Χτες
Κυριακή, 17 Μαΐου 2026 (09:30–16:30) στην Αίθουσα Αθλοπαιδιών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

reworks agora: REASONABLE DOUBT: A Motivating Power

Φεστιβάλ Χτες
Το φετινό reworks agora παρουσιάζει ένα τριήμερο πρόγραμμα δράσεων στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που ενώνει τη δημιουργική σκέψη με την ηχητική εμπειρία

Rivo στο Bolivar Beach Club

Μουσική Χτες
BOLIVAR BEACH BAR16/0520

Mayans w/ Coeus στο Bolivar Beach Club

Μουσική Χτες
BOLIVAR BEACH BAR14/05

Στη σκηνή της ECDM Expo οι παγκόσμιοι ηγέτες της Τεχνητής Νοημοσύνης

Cityλάιφ 11.05.2026
Στο Ολυμπιακό Γήπεδο Φαλήρου, Tae Kwon Do

Thessaloniki Street Food Festival

Φεστιβάλ 08.05.2026
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 20/05 έως 24/05

NEWORLD w/ ARGY & ARTBAT

Μουσική 06.05.2026
Παρασκευή 3 Ιουλίου ARGY και ARTBAT στην Αθήνα με το NEWORLD

Ο Γιώργος Μαζωνάκης έρχεται τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη!

Μουσική 06.05.2026
ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ10/0620