E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Alex Spiro: Ο δικηγόρος των celebrities που έγινε κι ο ίδιος celebrity

Ο τεράστιος ζήλος του για δίκες, τον έφτασε πολύ ψηλά

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 31/7/2023 | 01:35

Alex Spiro: Ο δικηγόρος των celebrities που έγινε κι ο ίδιος celebrity
@An Rong Xu

Ένας δικηγόρος για να υπερασπιστεί τον πελάτη του, πρέπει να πιστέψει στην αθωότητα του, ακόμα κι αν ξέρει ότι αυτή δεν υφίσταται. Όταν πιστέψει θα βρει έναν τρόπο να τον αθωώσει. Αυτό φαίνεται ότι κάνει ο Alex Spiro, ένας δικηγόρος που υπερασπίστηκε πολλούς διάσημους, με αποτέλεσμα να γίνει κι εκείνος.

Ο ιταλικής κατγωγής Alex Spiro, σπούδασε ψυχολογία στο Tufts και για λίγο καιρό ήταν έτοιμος να ακολουθήσει τον κλάδο της ιατρικής. Αλλά ενώ εργαζόταν σε μια ψυχιατρική μονάδα για νέους, ένας ψυχίατρος του είπε ότι του άρεσαν οι ερωτήσεις και η αντιπαράθεση, οπότε καλύτερα να γινόταν δικηγόρος.

Το 2008 λοιπόν αποφοίτησε από την νομική του Χάρβαρντ. Η διάθεση που είχε να πηγαίνει σε όσες περισσότερες δίκες ήταν δυνατόν, τον οδήγησαν στην φίρμα του Μπεν Μπράφμαν, που είχε ήδη διάσημους πελάτες με πολλά προβλήματα όπως ο Ντομινίκ Στρος - Καν και ο Χάρβεϊ Γουαινστάιν.

Αρχικά ανέλαβε την υπόθεση για τις κατηγορίες του ράπερ Μπόμπι Σμούρντα, και αργότερα νυν και πρώην παικτών του NBA, όπως εκείνη του Τσαρλς Όκλεϊ, που επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη των Knicks, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Ο Spiro έφτασε μάλιστα πρώτος στο αστυνομικό τμήμα εκείνο το βράδυ.

Ακολούθησαν υποθέσεις όπως έκείνη της αθώωσης του ιδιοκτήτη των New England Patriots για παρενόχληση σε ένα ινστιτούτο μασάζ, του 22χρονου γιου του βιομήχανου Πίτερ Μπράντ, που επιτέθηκε με γροθιές σε έναν αστυνομικό του JFK και γλίτωσε με λίγες ώρες κοινωνικής εργασίας, του Άλεκ Μπαλντουιν, που πυροβόλησε και σκότωσε έναν οπερατερ στα γυρίσματα ταινίας, νομίζοντας ότι το όπλο περιέχει άσφαιρα, αθωόνοντας τον κι αυτόν, αλλά και τον Jay – Z σε μια υπόθεση δικαιωμάτων για αρώματα.

@TYLER BOYE

Μεταξύ άλλων τον έχει εμπιστευτεί και η Kim Kardashian. Αλλά η περισσότερη κουβέντα γύρω από το όνομά του έγινε όταν ανέλαβε μια υπόθεση του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μάσκ. Ο τελευταίος είχε στείλει ένα υποβρύχιο για να βοηθήσει σε ένα περιστατικό που είχε πάρει παγκόσμιες διαστάσεις, στον εγκλωβισμό μιας παιδικής ποδοσφαιρικής ομάδας σε μια σπηλιά που γέμιζε με νερό στην Ταϊλάνδη.

Ο Βρετανός σπηλαιολόγος τότε Βέρναν Άνσγουορθ, είχε δηλώσει ότι το υποβρύχιο το έστειλε απλά για να κάνει δημόσιες σχέσεις και να δημιουργήσει ενυπώσεις. Ο Μάσκ απάντησε με tweet και τον χαρακτήρισε παιδόφιλο, με τον Άνσγουορθ να απειλει με μήνυση.

@REUTERS/David McNew

Ο Μάσκ προσέλαβε τον Spiro, έχοντας ζητήσει συγνώμη και σβήνοντας το tweet, αλλά ταυτόχρονα έχοντας προσλάβει έναν ντέτεκτιβ για να αποδείξει ότι ο Άνσγουρθ είχε επαφές με ανήλικα κορίτσια. Ο ντέτεκτιβ του έδωσε στοιχεία ότι ο 63χρονος είχε γνωρίσει την Ταϊλανδή φίλη του όταν ήταν δώδεκα ετών. Ακολούθησε ένα tweet που ο Μασκ αναρωτιόταν γιατί τελικά δεν του έκανε μήνυση, και ένα e-mail σε έναν δημοσιογράφο του BuzzFeed news, που τον προέτρεπε να μην υπερασπίζεται βιαστές παιδιών και του αποκάλυψε ότι αγόρασε «μια νύφη που ήταν περίπου 12 ετών εκείνη την εποχή».

Ωστόσο ο ντέτεκτιβ ήταν απατεώνας και οι πληροφορίες ήταν ψευδείς. Ο Άνσγουρθ έκανε μήνυση και όλοι έλεγαν πως ο μάσκ και ο Spiro ήταν χαμένι από χέρι. Ωστόσο, ο Spiro αντέστρεψε τον ισχυρισμό του Άνσγουρθ ότι δυσφημήθηκε και καταδικάστηκε σε ισόβια από την κοινή γνώμη, λέγοντας πως ήταν ο ισχυρισμός του ίδιου για το υποβρύχιο που καταδίκασε τον δισεκατομμυριούχο, προσπαθώντας απλά να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας. Και κέρδισε και εκεί.

Η καριέρα του είναι εξαιρετική για τον ίδιο, ωστόσο έχει κερδίσει και υποστηρικτές αλλά και αντιπάλους. Όλοι βέβαια αναρωτιούνται γιατί είναι τόσο κοντά με τον Μάσκ, που τον έκανε δεξί του χέρι στη μεταβίβαση του Twitter. O Alex Spiro τελευταία έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις και έχει μετατραπεί σε celebrity, λέγοντας πως δεν του αρέσει ο τίτλος «δικηγόρος των celebrities» αφού αποτελούν ένα πολύ μικρό μέρος της δουλειάς του. Όσον αφορά τον Μάσκ, είπε ότι δεν συμφωνούνε σε όλα όταν αποχώρησε από το Twitter, ενώ σε κάποια άλλη στιγμή είπε πως δεν είναι συμπαθητικός κάποιες φορές, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν του αρέσουν όλα τα tweets που κάνει ο μεγιστάνας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η τρομακτική ιστορία πίσω από το πιο διάσημο άλυτο έγκλημα της Γερμανίας

Ιστορικά 18.05.2024
Η δολοφονία μιας ολόκληρης οικογένειας παραμένει μυστήριο

H χορευτική φιγούρα που τραυματίζει τα παιδιά

Stories 18.05.2024
Η κύρια αιτία σοβαρών τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης στα παιδιά της Κίνας

Γιατί ένας τύπος στο Αιντάχο, αποφάσισε να ρίξει από αεροπλάνο 76 κάστορες μέσα σε κουτιά

Ιστορικά 18.05.2024
Τι ακριβώς συνέβη σε μια μικρή πόλη της Αμερικής

Tα παμφορεία της Αθήνας: Τα πρώτα λεωφορεία που τα έσερναν άλογα

Ιστορικά 18.05.2024
Όταν η συγκοινωνία γινόταν με εξαντλημένα ζώα

10 φωτογραφίες που κυριολεκτικά «έγραψαν ιστορία»

Ωραίες Εικόνες 18.05.2024
Συνέβαλαν στην εξέλιξη μας

Το απίστευτα κομψό σπίτι της Emma Roberts

Αρχιτεκτονική Χτες
Υπέροχο και ζεστό

Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης

Νέα Εποχή Χτες
Η κατάθλιψη επηρεάζει περίπου 280 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Από που βγήκε η λέξη «Τρελοκαμπέρω» που χρησιμοποιούμε

Πρόσωπα Προχτές
Η ιστορία πίσω από τη γνωστή έκφραση

Πώς η κλιματική αλλαγή άλλαξε την άνοιξη όπως την ξέρουμε

Νέα Εποχή Προχτές
Σαν να παραξένεψε ο καιρός

Ο διάσημος «δράκος» της Αθήνας που έγινε επεισόδιο σε πασίγνωστη σειρά

Stories Προχτές
Ο άντρας που σκορπούσε τρόμο στα 90s