E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Κάρτα» στον Πατούλη – Ποιοι είναι υποψήφιοι για το χρίσμα της ΝΔ

Προς την απόσυρση του χρίσματος στον Γ. Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής ο Κ. Μητσοτάκης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/7/2023 | 13:53

«Κάρτα» στον Πατούλη – Ποιοι είναι υποψήφιοι για το χρίσμα της ΝΔ

Θέμα ολίγου χρόνου φαίνεται ότι είναι η απόσυρση της στήριξης της ΝΔ στο πρόσωπο του Γιώργου Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής, μετά το ζεϊμπέκικο του Περιφερειάρχη εν μέσω εκτεταμένων πυρκαγιών και πένθους για την απώλεια τεσσάρων ανθρώπινων ζωών, το οποίο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε την οργή του Μεγάρου Μαξίμου και του ίδιου του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη.

Σήμερα, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του iEidiseis, πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους «γαλάζιους» αυτοδιοικητικούς, με μεγάλη εμπειρία και αποτελεσματικότητα στις θητείες του.

Από χθες, οπότε ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι ζεϊμπεκιές του κ. Πατούλη στο Ζάππειο Μέγαρο, το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ για τον περιφερειάρχη ο οποίος, λίγο αργότερα, προσπάθησε «να σώσει την παρτίδα», δηλώνοντας μετανιωμένος και ζητώντας συγνώμη για το μεράκλωμα τέτοιες δύσκολες μέρες για τη χώρα. Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο, επιβεβαιώνουν ότι το περιστατικό με τον χορό του Περιφερειάρχη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την 7η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου στις σχέσεις του κ. Πατούλη με τη ΝΔ, η οποία έχει πολλάκις τραυματιστεί τα τελευταία χρόνια.

Κατά τις ίδιες πηγές, είναι πλέον μονόδρομος για το Μέγαρο Μαξίμου να αποσύρει τη στήριξη στο πρόσωπό του και να αναζητήσει άλλον υποψήφιο για την πρώτη περιφέρεια της χώρας. Η περίπτωση του κ. Παπανικολάου θεωρείται από πολλούς ιδανική, καθώς ο δήμαρχος Γλυφάδας θεωρείται ήρεμη δύναμη, εκλέγεται επί σειρά ετών με συντριπτικά μεγάλο ποσοστό και διαθέτει αξιοσημείωτες τεχνοκρατικές ικανότητες λόγω των οποίων απολαμβάνει ευρύτερης στήριξης από τους πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης.

Ένα δεύτερο πρόσωπο που συζητείται στις κλειστές συσκέψεις του Μεγάρου Μαξίμου είναι ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, επίσης με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία και διαδρομή. Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, οι αποφάσεις θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν άμεσα, καθώς ο χρόνος τρέχει και δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για ολιγοήμερη καθυστέρηση.

Στο στρατόπεδο του κ. Πατούλη εμφανίζονται να προεξοφλούν την απόσυρση της «γαλάζιας» στήριξης, με τον ίδιον τον περιφερειάρχη να δηλώνει καταρχάς αποφασισμένο να διεκδικήσει την επανεκλογή του ακόμα και ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Το αν θα επιμείνει μέχρι τέλους, μένει να αποδειχθεί.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σαρωτικοί έλεγχοι στους παράνομους οδηγούς από την ΑΑΔΕ: Ποιους αφορά – Μεγάλα τα πρόστιμα

Ελλάδα 13.05.2024
Σαρωτικοί έλεγχοι στους παράνομους οδηγούς από την ΑΑΔΕ: Ποιους αφορά – Μεγάλα τα πρόστιμα

Τέλος η οδήγηση για τους 70χρονους ‑ Τι προβλέπεται για τους υπερήλικες οδηγούς

Ελλάδα Χτες
Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως οι οδηγοί άνω των 70 ετών ευθύνεται για πολλά τρoχαία ατυxήματα ή δυστυχήματα

Εντοπίστηκε μετεωρίτης με εξωγήινη ζωή ‑ Το στοιχείο που σόκαρε τους επιστήμονες

Tech + Science Χτες
Νέα στοιχεία για τη ζωή έξω από τον γαλαξία μας δίνουν τα ευρήματα σε μετεωρίτη

Βόρεια Μακεδονία: Το αλβανικό κόμμα DUI κατηγορεί τη Σιλιάνοφσκα ότι παραβίασε το Σύνταγμα

Κόσμος Χτες
Προκάλεσε ήδη κρίση μεταξύ της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας, δήλωσε ο Αρμπερ Αντέμι, βουλευτής του DUI

Λονδίνο: Ασυγκράτητο ζευγάρι ερωτοτροπούσε κατά τη διάρκεια πτήσης μπροστά στους επιβάτες

Κόσμος Χτες
Σε μία πτήση από Λονδίνο για Δουβλίνο, ένα ζευγάρι μετέτρεψε την καμπίνα του αεροπλάνου με το οποίο ταξίδευε σε…κρεβατοκάμαρα!

Βραυρώνα: «Δε γνώριζα ότι στη σακούλα ήταν το βρέφος», λέει τώρα ο πατέρας

Ελλάδα Χτες
Τα «γυρίζει» τώρα ο πατέρας από το Νεπάλ, που πέταξε το βρέφος στα σκουπίδια στη Βραυρώνα και το οποίο εντοπίστηκε vεκρό από τις αστυνομικές Αρχές

Η Σιλιάνοφσκα ορκίστηκε πρόεδρος και αποκάλεσε τη χώρα της «Μακεδονία» ‑ Αποχώρησε η Ελληνίδα πρέσβης

Ελλάδα Χτες
Η Σοφία Φιλιππίδου, η οποία είχε προσκληθεί στη συνεδρίαση της Βουλής για την ορκωμοσία, αποχώρησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η διορία ‑ Το πρόστιμο για όσους δεν αλλάξουν

Ελλάδα Χτες
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την πλατφόρμα id.gov.gr και πως θα κλείσετε ραντεβού

Τα «μαζεύει» ο χορευτής της Σάττι μετά τις δηλώσεις ότι είναι Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης

Eurovision Χτες
«Συγγνώμη, παρεξήγηση» λέει τώρα ο χορευτής της Μαρίνας Σάττι