E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι επιδραστικότεροι άνθρωποι στην ιστορία του κόσμου

Οι 10 άνθρωποι με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο

Δημοσίευση 9/8/2023 | 00:12

Οι επιδραστικότεροι άνθρωποι στην ιστορία του κόσμου

Πριν λίγα χρόνια, η Wikipedia κυκλοφόρησε μια έκθεση βασισμένη στην έρευνα και την ανάλυσή της, στην οποία απαριθμούνται οι δέκα άνθρωποι με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ανθρώπινη ιστορία.

Ο ορισμός του ατόμου με επιρροή είναι κάποιος που έχει αντίκτυπο ή διαμορφώνει το πώς ενεργούν οι άνθρωποι ή πώς συμβαίνουν τα πράγματα. Ένα άτομο που πείθει τους άλλους να ακούσουν και να κάνουν ό,τι προτείνει είναι ένα παράδειγμα ατόμου με επιρροή.

Μπορείς να φανταστείς ποιοι περιλαμβάνονται σε αυτή τη λίστα;

Δες παρακάτω ...

10) Πλάτωνας

Ο Πλάτωνας ήταν φιλόσοφος και μαθηματικός. Θεωρείται ουσιαστική προσωπικότητα στην ανάπτυξη της φιλοσοφίας. Ίδρυσε την Ακαδημία στην Αθήνα και μαζί με τον δάσκαλό του Σωκράτη και τον πιο διάσημο μαθητή του, τον Αριστοτέλη, ο Πλάτωνας έθεσε τα θεμέλια της δυτικής φιλοσοφίας και επιστήμης.

9) Κάρολος Δαρβίνος

Ο Κάρολος Δαρβίνος ήταν Άγγλος φυσιοδίφης και γεωλόγος. Ο Δαρβίνος είναι περισσότερο γνωστός για την εξελικτική του θεωρία. Διαπίστωσε ότι όλα τα είδη ζωής κατάγονται με την πάροδο του χρόνου από κοινούς προγόνους.

8) Μέγας Αλέξανδρος

Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν βασιλιάς του αρχαίου ελληνικού βασιλείου της Μακεδονίας και μέλος της δυναστείας των Αργεάδων. Πέρασε τα περισσότερα από τα χρόνια της διακυβέρνησής του σε μια πρωτοφανή στρατιωτική εκστρατεία προς την Ασία.

7) Γαλιλαίος Γαλιλέι

Ο Γαλιλαίος ήταν Ιταλός μαθηματικός, φυσικός, μηχανικός, αστρονόμος και φιλόσοφος. Τα επιτεύγματά του περιλαμβάνουν βελτιώσεις στο τηλεσκόπιο και επακόλουθες αστρονομικές παρατηρήσεις και υποστήριξη για τον Κοπερνικανισμό.

6) Μωάμεθ

Ο Μωάμεθ ήταν ο ιδρυτής του Ισλάμ. Οι Μουσουλμάνοι και οι Μπαχάι πιστεύουν ότι είναι προφήτης και αγγελιοφόρος του Θεού. Ο Μωάμεθ θεωρείται σχεδόν παγκοσμίως από τους Μουσουλμάνους ως ο τελευταίος προφήτης που έστειλε ο Θεός. Στάλθηκε για να παρουσιάσει και να επιβεβαιώσει τις μονοθεϊστικές διδασκαλίες που κήρυξαν προηγουμένως ο Αδάμ, ο Αβραάμ, ο Μωυσής, ο Ιησούς και άλλοι προφήτες.

5) Αριστοτέλης

Ο Αριστοτέλης ήταν Έλληνας φιλόσοφος και επιστήμονας. Γεννήθηκε στα Στάγειρα της Μακεδονίας. Παρέμεινε στην Ακαδημία μέχρι τα 37 του χρόνια. Τα γραπτά του καλύπτουν πολλά θέματα όπως βιολογία, λογική, ηθική, ποίηση, θέατρο, μουσική και πολλά άλλα.

4) Λεονάρντο Ντα Βίντσι

Ο Λεονάρντο ντι σερ Πιέρο ντα Βίντσι ήταν Ιταλός ζωγράφος, πολυμαθής, γλύπτης, μουσικός, μαθηματικός, εφευρέτης, μηχανικός και βοτανολόγος. Ο Ντα Βίντσι θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ζωγράφους στην ιστορία. Είναι μια αληθινή ιδιοφυΐα, και συχνά έχει περιγραφεί ως το αρχέτυπο του Αναγεννησιακού Ανθρώπου.

3) Ισαάκ Νεύτωνας

Ο Ισαάκ Νεύτων ήταν Άγγλος φυσικός και μαθηματικός. Ο Νεύτωνας είναι περισσότερο γνωστός ως ένας από τους επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιρροή όλων των εποχών και ως βασικό πρόσωπο στην επιστημονική επανάσταση.

2)  Άλμπερτ Αϊνστάιν

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ήταν Γερμανός φυσικός. Το έργο του είναι επίσης γνωστό για την επιρροή του στη φιλοσοφία της επιστήμης. Ο Αϊνστάιν έλαβε το βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 1921 για τις «υπηρεσίες του στη θεωρητική φυσική». Θεωρείται ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

1) Ιησούς Χριστός

Ο Ιησούς αναφέρεται επίσης ως Ιησούς από τη Ναζαρέτ είναι το κεντρικό πρόσωπο του Χριστιανισμού. Ο Χριστιανισμός θεωρεί τον Ιησού ως τον αναμενόμενο Μεσσία της Παλαιάς Διαθήκης και τον αναφέρει ως Ιησού Χριστό. Ο Ιησούς είναι το άτομο με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η τρομακτική ιστορία πίσω από το πιο διάσημο άλυτο έγκλημα της Γερμανίας

Ιστορικά 18.05.2024
Η δολοφονία μιας ολόκληρης οικογένειας παραμένει μυστήριο

H χορευτική φιγούρα που τραυματίζει τα παιδιά

Stories 18.05.2024
Η κύρια αιτία σοβαρών τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης στα παιδιά της Κίνας

Γιατί ένας τύπος στο Αιντάχο, αποφάσισε να ρίξει από αεροπλάνο 76 κάστορες μέσα σε κουτιά

Ιστορικά 18.05.2024
Τι ακριβώς συνέβη σε μια μικρή πόλη της Αμερικής

Tα παμφορεία της Αθήνας: Τα πρώτα λεωφορεία που τα έσερναν άλογα

Ιστορικά 18.05.2024
Όταν η συγκοινωνία γινόταν με εξαντλημένα ζώα

10 φωτογραφίες που κυριολεκτικά «έγραψαν ιστορία»

Ωραίες Εικόνες 18.05.2024
Συνέβαλαν στην εξέλιξη μας

Το απίστευτα κομψό σπίτι της Emma Roberts

Αρχιτεκτονική Χτες
Υπέροχο και ζεστό

Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης

Νέα Εποχή Χτες
Η κατάθλιψη επηρεάζει περίπου 280 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Από που βγήκε η λέξη «Τρελοκαμπέρω» που χρησιμοποιούμε

Πρόσωπα Προχτές
Η ιστορία πίσω από τη γνωστή έκφραση

Πώς η κλιματική αλλαγή άλλαξε την άνοιξη όπως την ξέρουμε

Νέα Εποχή Προχτές
Σαν να παραξένεψε ο καιρός

Ο διάσημος «δράκος» της Αθήνας που έγινε επεισόδιο σε πασίγνωστη σειρά

Stories Προχτές
Ο άντρας που σκορπούσε τρόμο στα 90s