E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

8 spots για κρασί ή aperitivo μετά το γραφείο

Γιατί αυτή την εποχή όσοι πάμε γραφείο, θέλουμε και τις καθημερινές βόλτες μας!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 27/7/2023 | 00:54

8 spots για κρασί ή aperitivo μετά το γραφείο
@thamai.spritzeria / instagram

Η καλύτερη ώρα της ημέρας είναι αυτή που τελειώνεις τη δουλειά και κανονίζεις να πας για κρασί ή aperitivo μετά το γραφείο. Είναι η στιγμή εκείνη που μπορείς να χαλαρώσεις με την παρέα σου, να πεις τα νέα σου, να δεις τους φίλους σου και να περάσεις τέλεια. Η κουλτούρα του aperitivo, η ιταλική αυτή συνήθεια, έχει παρασύρει πλέον όλο τον κόσμο και η αλήθεια είναι πως έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας.

Το όνομα προέρχεται από το λατινικό «aperire», δηλαδή αυτό που ανοίγει την όρεξη. Συνήθως πρόκειται για κάτι ελαφρύ, ξηρό και ελαφρώς πικρό, που μας προετοιμάζει για το γεύμα που θα ακολουθήσει. Αν είσαι έτοιμ@ λοιπόν για το επόμενο aperitivo ή κρασάκι μετά το γραφείο, δες παρακάτω 8 spots που θα λατρέψεις!

Απεριτίφ Spritzeria

Το Απεριτίφ βρίσκεται σε μια μικρή γωνιά της Δικαιάρχου, στο Παγκράτι. Ένας δρόμος γεμάτος φασαρία και κόσμο, αλλά κάτω από τον μεγάλο πλάτανο, τα τραπεζάκια βρίσκουν την ηρεμία που χρειάζονται. Αυτή η spritzeria μας μυεί στη λατρεμένη συνήθεια των Ιταλών, τα Spritz, τα κρασιά και τα δροσερά ποτά, που συνοδεύονται από μικρές, νόστιμες μπουκιές και σνακς. Πιάσε θέση στους πάγκους με τα ψηλά σκαμπό και απόλαυσε κάποιο από τα εννέα aperitivo, κοκτέιλ ή spritz που θα βρεις στο μενού!

Δικαιάρχου 57Α, Παγκράτι

Cyrano en ville

Ένα τραπεζάκι στο Cyrano en ville, λίγο κρασί και την παρέα σου, και είσαι σούπερ! Στον εξωτερικό χώρο του Cyrano en ville θα απολαύσεις aperitivo ή μπύρα μαζί με μικρά, νόστιμα και δροσερά πιάτα. Και όσον αφορά τα κρασιά, θα βρεις προσεγμένες ετικέτες κρασιών από τη χώρα μας αλλά και από τον διεθνή αμπελώνα. Μαζί με το ποτό ή το aperitivo σου, θα τσιμπήσεις και μπρουσκέτες με τυρί και μανιτάρια ή πατατοσαλάτα με σολομό, και δε χρειάζεσαι τίποτα άλλο για να χαλαρώσεις μετά το γραφείο!

Νυμφαίου 5, Αθήνα

Felicita

New entry με αέρα Ιταλίας, πανέμορφη ατμόσφαιρα, ποιοτικά ποτά και κρασιά και άψογο φαγητό. Θα το ανακαλύψεις πίσω από το Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς και είναι το κατάλληλο μέρος για ένα aperitivo μετά τη δουλειά. Αυτό θα το καταλάβεις και μόλις δεις το μενού, αφού οι επιλογές του καταστήματος εναλλάσσονται μεταξύ spritz, negroni και κρασιά ελληνικού, ιταλικού και γαλλικού αμπελώνα.

Όλα αυτά μπορείς να τα απολαύσεις είτε στην μπάρα του, είτε στον εξωτερικό του χώρο που μοιάζει με δροσερή αυλή, ιδανική για τις καλοκαιρινές βραδιές. Φυσικά το μενού διαθέτει και μοναδικά πιάτα, όπως καπνιστά μύδια, αγκινάρα πάνω σε ψωμάκι, νόστιμους κεφτέδες με σάλτσα γκασπάτσο και μοσχαρίσιο καρπάτσιο με τηγανητή κάπαρη.

Μεγάλου Βασιλείου 40, Ρουφ

Wine is Fine

Το Wine is Fine θα σε υποδεχθεί με ένα μενού εμπνευσμένο από γαλλικούς καταλόγους και εκεί θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις χειροποίητο πατέ, νόστιμες σαλάτες, μοσχαρίσιο ταρτάρ, γαρίδες βραστές με μαγιονέζα, μπουργκινιόν με πουρέ πατάτας και ένα πιάτο με άγρια μανιτάρια σοτέ! Το καλύτερο όμως είναι ότι μπορείς να το επισκεφθείς μετά τη δουλειά και να απολαύσεις ένα από τα αμέτρητα κρασιά του καταλόγου.

Στο Wine is Fine χρησιμοποιούν εξαιρετικές πρώτες ύλες, ενώ η επίσκεψη εκεί θα σε βάλει σε σκέψεις, αφού δε θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις ανάμεσα στις εβδομήντα με ογδόντα ετικέτες! Διαθέτουν φυσικά κρασιά απ’ όλο τον κόσμο και προτάσεις από τον ελληνικό και γαλλικό αμπελώνα!

Βύσσης 6, Aθήνα

Θαmαί Spritzeria

Ένας επίσης νέος χώρος, μια spritzeria που μοιάζει να βγήκε από τα σοκάκια των ιταλικών πόλεων! Ήρθε για να μας βάλει για τα καλά σε χαλαρό καλοκαιρινό mood, είτε καθιστούς στα τραπεζάκια είτε όρθιους. Το βασικό είναι να υπάρχει ένα ποτήρι στο χέρι, και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το μαγαζί.

Λέκκα 19, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @thamai.spritzeria

Naif

Πίσω από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Naif σε περιμένει όλες τις ώρες της ημέρας και ιδιαίτερα τις ώρες που σχολάς από το γραφείο και χρειάζεσαι μια μικρή δόση αλκοόλ και καλής παρέας. Αποτελεί αγαπημένο στέκι των εργαζομένων της περιοχής και ο χώρος του έχει τρομερή αισθητική. Είτε στο μπαρ είτε στα άνετα καθίσματα μέσα ή έξω, θα απολαύσεις το aperitivo ή το κρασί σου. Και από φαγητό; Μικρά σάντουιτς, σπιτικά nuggets κοτόπουλου με remoulade ή ναπολιτάνικη πίτσα, θα βρεις σίγουρα κάτι να τσιμπήσεις.

Λεοντίου 10, Νέος Κόσμος

Brunello

Ακόμη ένα όμορφο wine bistro με ιταλική αύρα, όπως φανερώνει και το όνομά του. Μια μεγάλη λίστα κρασιών, εκ των οποίων πολλά του ιταλικού αμπελώνα, θα σε περιμένει εκεί. Παράλληλα, δε λείπουν τα aperitivi στα οποία συμπεριλαμβάνονται ένα λευκό negroni, ένα americano με σόδα κεράσι και ποικιλία από spritz. Ο κατάλογος διαθέτει και «κανονικά» πιάτα για μεσημεριανό και βραδινό γεύμα, όμως για εκείνους που θέλουν κάτι ελαφρύ και γρήγορο, υπάρχουν λιχουδιές όπως το pizzeti με πέστο άνηθου, κολοκυθάκια, μορταδέλα απ’ τη Μπολόνια και φιστίκι Αιγίνης ή μοσχαρίσιο καρπάτσιο με πεκάν και πεκορίνο!

Λουκιανού 12Β, Κολωνάκι

Έπρεπε

«Έπρεπε» να κλείσουμε τη λίστα μας με αυτό το μαγαζί, που είναι τέλειο για απογευματινές συγκεντρώσεις μετά το γραφείο, για κρασί και aperitivo. Οι τζαμαρίες του ανοίγουν, και οι πάγκοι υποδέχονται τα ποτά, το ένα μετά το άλλο. Ανάμεσα στα εκλεκτά του μενού, μπορείς να βρεις ένα ελαφρώς καπνιστό Martini, Negroni με μια εσάνς ανανά και αρμπαρόριζας, αλλά και το δικό τους spritz με αφρώδες κρασί από Σαββατιανό, Bitter Bianco και σόδα.

Ακόμη, μπορείς να απολαύσεις κρασιά φυσικής οινοποίησης από μικρούς Έλληνες παραγωγούς και να τσιμπήσεις φοκάτσια με μυρωδικά, ταρτάκια με πουρέ αρακά και σπαράγγι ή τραγανούς τηγανιτούς γίγαντες, που έρχονται με το ποτό αντί για φιστίκια! Interesting!

Αγίας Ζώνης 1, Κυψέλη

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food 29.04.2024
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

Λινό παντελόνι: Είναι αυτό που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το πιο δροσερό ανοιξιάτικο στυλ

Style 29.04.2024
Αυτό είναι το μοναδικό παντελόνι που θα χρειαστείς την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι!

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Body+Mind 29.04.2024
Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Body+Mind 29.04.2024
Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind Χτες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind Χτες
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food Χτες
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια Χτες
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς