E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε ο τραγουδοποιός Ανδρέας Τσουκαλάς, τα τραγούδια του μεσουράνησαν στα 90s

Οι μεγάλες επιτυχίες του και η πορεία του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/7/2023 | 11:16

Πέθανε ο τραγουδοποιός Ανδρέας Τσουκαλάς, τα τραγούδια του μεσουράνησαν στα 90s

Ο Ανδρέας Τσουκαλάς είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό τη δεκαετία του '90, με τα τραγούδια του "Νόμιζα" και "Μπαλάντα" να γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ανδρέας Τσουκαλάς.

Η είδηση έγινε γνωστή, μέσω των social media, όπου πλήθος κόσμου έσπευσε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του με αναρτήσεις στον λογαριασμό του καλλιτέχνη.

Ο Ανδρέας Τσουκαλάς έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό τη δεκαετία του '90, με τα τραγούδια του "Νόμιζα" και "Μπαλάντα" να γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. Και τα δύο εμπεριέχονταν στον δίσκο του με τίτλο "Στους καιρούς τους πονηρούς".

Ποιος ήταν ο Ανδρέας Τσουκαλάς

Ο Ανδρέας Τσουκαλάς γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου του 1963. Σύμφωνα με τη wikipedia, το 1992 ξεκίνησε στον χώρο της δισκογραφίας ως συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής υπογράφοντας το πρώτο του συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Lyra, όπου και κυκλοφόρησε το πρώτο του ολοκληρωμένο CD με τον γενικό τίτλο "Στους καιρούς τους πονηρούς", το οποίο υπογράφει ως δημιουργός (στίχοι-μουσική) και ερμηνευτής, καθώς και ως υπεύθυνος καλλιτεχνικός επιμελητής της παραγωγής. Το cd αυτό γνωρίζει επιτυχία τόσο σε κριτικές από τα ΜΜΕ, όσο και σε πωλήσεις.

Μέσα σε ένα εξάμηνο, κατατάσσεται στα top ten των ραδιοφώνων, αλλά και των πωλήσεων ανεβαίνοντας μέχρι και την 4η θέση στην δεκάδα, όπως προκύπτει από τα μεγαλύτερα και έγκυρα δισκοπωλεία στην Ελλάδα (Metropolis, philodisk, Music Corner, Juke Box, Music & Video Center, Discoball, Music Shop).)

Το τραγούδι "Νόμιζα" συμπεριλήφθηκε σε πολλές συλλογές και άλλων δισκογραφικών εταιρειών, με σημαντικότερη τον "Χρυσό Τριπλό" της Sony Music.

Το 1993 προτάθηκε στην τελική πεντάδα και σε τρεις τομείς των Μουσικών Βραβείων Popcorn, κατόπιν ψηφοφορίας των ΜΜΕ αλλά και του κοινού σε πανελλήνιο επίπεδο.

Το 1994 κυκλοφόρησε το 2ο προσωπικό του cd από τη δισκογραφική εταιρεία Lyra, το οποίο ομοίως υπογράφει ως συνθέτης-στιχουργός και ερμηνευτής, με τον γενικό τίτλο "Μια καινούργια μέρα", με παρόμοια επιτυχία και σχεδόν άμεσα συμπεριλαμβάνεται και πάλι στα top ten των ραδιοφώνων αλλά και των πωλήσεων, με το ομώνυμο τραγούδι να ξεχωρίζει.

Το 1996 κυκλοφορεί από τη δισκογραφική εταιρεία LYRA, ένα συλλεκτικό cd single που περιέχει τις επιτυχίες από τα δύο προηγούμενα cds και δύο επιπλέον ανέκδοτα τραγούδια.

Το χρονικό διάστημα 1996 - 1998, παρακολουθεί ειδικές σπουδές και σεμινάρια στην Ελλάδα και την Αγγλία (Preston) στον τομέα της μουσικής παραγωγής, του μουσικού προγραμματισμού, της ηχοληψίας και του marketing δισκογραφίας. Τότε, κάνει στροφή στην καριέρα του και στρέφει την προσοχή του σε νέους καλλιτέχνες, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της εκάστοτε παραγωγής.

Το 1999 σε συνεργασία με τις "Ελληνικές Μουσικές Εκδόσεις", την Next records και την BMG, ως υπεύθυνος της επιμέλειας παραγωγής υπέγραψε το cd "Φυσάει αέρας", με ερμηνευτή τον νεοεμφανιζόμενο Χρήστο Μυλωνά, και σε διανομή της Sony Music.

Το 2000 υπέγραψε συμβόλαιο με τον Όμιλο "Μουσικοεκδοτική", αποτέλεσμα του οποίου υπήρξε η σύσταση της δισκογραφικής εταιρείας του Ομίλου (M-Records), της οποίας ανέλαβε την θέση του Υπευθύνου Παραγωγής Ελληνικού Ρεπερτορίου, αναλαμβάνοντας και νέα καθήκοντα όπως την οργάνωση και καλλιτεχνική διεύθυνση συναυλιών.

Μέσα από την M-Records ως Υπεύθυνος Παραγωγής Ελληνικού Ρεπερτορίου και ως υπεύθυνος της επιμέλειας παραγωγής, υπέγραψε το cd "Σαν Ανεμος", που είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά της Χρυσώς Σταματοπούλου, αδελφή της Μαντώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς η Google έσωσε εκατομμύρια ανθρώπους από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα: Η τεχνολογία που λειτούργησε εκεί που το κράτος δεν είχε τρόπο

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Λίγα δευτερόλεπτα έως και δύο λεπτά χρόνο πριν από τα ισχυρά διαδοχικά χτυπήματα, το σύστημα Earthquake Alerts της Google έστειλε προειδοποιήσεις, που έφτασαν σε 11,4 εκατομμύρια ανθρώπους

Η Μέση Ανατολή στα πρόθυρα νέου γενικευμένου πολέμου – Η συμφωνία ΗΠΑ‑Ιράν καταρρέει

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Η αλληλουχία νέων στρατιωτικών πληγμάτων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, σε συνδυασμό με την ένταση στον Λίβανο, φέρνει εκ νέου την περιοχή «στο κόκκινο»

Τροχαίο με νεκρό στη Βαρυμπόμπη: Οδηγός απανθρακώθηκε μετά από πρόσκρουση σε τοιχίο

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Ανδρας έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε τοιχίο και άρπαξε φωτιά

Μουντιάλ 2026: Τριάρα Αργεντινής με Μέσι, κορυφή για Αγγλία‑Κολομβία και ιστορική Λ.Δ. Κονγκό

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Η Αργεντινή έκανε το 3/3 με νέα γκολάρα του Μέσι, ενώ Αγγλία και Κολομβία πήραν την πρωτιά στους ομίλους τους και η Λ.Δ. Κονγκό έγραψε ιστορία με πρόκριση στους «32».

Αλλαγές από σήμερα στη Γραμμή 3 του Μετρό λόγω εργασιών: Ποιοι σταθμοί κλείνουν στις 21:40

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αντικατάστασης σιδηροτροχιών – Πώς θα κινούνται οι συρμοί και η έκτακτη λεωφορειακή γραμμή Χ21

WRC Ραλλυ Ακρόπολις 2026: Τραυματισμός Πληρώματος, διακόπηκε και το Μαίναλο 2

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Τραυματισμό του τουρκικού πληρώματος των Τουρκάν/Αλμπαϊρακ είχαμε λίγο πριν το τέλος της τρίτης ημέρας όταν το αγωνιστικό τους προσγειώθηκε με το εμπρός μέρος έπειτα από άλμα.

Η στιγμή που 11χρονο αγόρι ανασύρεται ζωντανό από τα συντρίμμια μετά τους φονικούς σεισμούς στη Βενεζουέλα

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Το παιδί διασώθηκε στην Καραμπαγέδα, σε επιχείρηση πυροσβεστών της Βενεζουέλας και της ομάδας USAR Colombia 1

Σέρρες: Κάθειρξη 10 ετών στον 16χρονο για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 17χρονου

Ελλάδα Χτες
Την ενοχή του κατηγορούμενου με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση είχε ζητήσει και η εισαγγελέας

Πότε απαγορεύεται ο ιδιοκτήτης να ζητήσει αύξηση ενοικίου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι συμβουλεύει η ΕΕΚΕ για να μην τη «πατήσεις»

Γιατί δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παρά την πτώση του πετρελαίου, η Ελλάδα παραμένει από τις ακριβότερες χώρες στα καύσιμα - Οι φόροι, τα διυλιστήρια και το «πλαφόν» στο μικροσκόπιο