E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε ο τραγουδοποιός Ανδρέας Τσουκαλάς, τα τραγούδια του μεσουράνησαν στα 90s

Οι μεγάλες επιτυχίες του και η πορεία του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/7/2023 | 11:16

Πέθανε ο τραγουδοποιός Ανδρέας Τσουκαλάς, τα τραγούδια του μεσουράνησαν στα 90s

Ο Ανδρέας Τσουκαλάς είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό τη δεκαετία του '90, με τα τραγούδια του "Νόμιζα" και "Μπαλάντα" να γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ανδρέας Τσουκαλάς.

Η είδηση έγινε γνωστή, μέσω των social media, όπου πλήθος κόσμου έσπευσε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του με αναρτήσεις στον λογαριασμό του καλλιτέχνη.

Ο Ανδρέας Τσουκαλάς έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό τη δεκαετία του '90, με τα τραγούδια του "Νόμιζα" και "Μπαλάντα" να γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. Και τα δύο εμπεριέχονταν στον δίσκο του με τίτλο "Στους καιρούς τους πονηρούς".

Ποιος ήταν ο Ανδρέας Τσουκαλάς

Ο Ανδρέας Τσουκαλάς γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου του 1963. Σύμφωνα με τη wikipedia, το 1992 ξεκίνησε στον χώρο της δισκογραφίας ως συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής υπογράφοντας το πρώτο του συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Lyra, όπου και κυκλοφόρησε το πρώτο του ολοκληρωμένο CD με τον γενικό τίτλο "Στους καιρούς τους πονηρούς", το οποίο υπογράφει ως δημιουργός (στίχοι-μουσική) και ερμηνευτής, καθώς και ως υπεύθυνος καλλιτεχνικός επιμελητής της παραγωγής. Το cd αυτό γνωρίζει επιτυχία τόσο σε κριτικές από τα ΜΜΕ, όσο και σε πωλήσεις.

Μέσα σε ένα εξάμηνο, κατατάσσεται στα top ten των ραδιοφώνων, αλλά και των πωλήσεων ανεβαίνοντας μέχρι και την 4η θέση στην δεκάδα, όπως προκύπτει από τα μεγαλύτερα και έγκυρα δισκοπωλεία στην Ελλάδα (Metropolis, philodisk, Music Corner, Juke Box, Music & Video Center, Discoball, Music Shop).)

Το τραγούδι "Νόμιζα" συμπεριλήφθηκε σε πολλές συλλογές και άλλων δισκογραφικών εταιρειών, με σημαντικότερη τον "Χρυσό Τριπλό" της Sony Music.

Το 1993 προτάθηκε στην τελική πεντάδα και σε τρεις τομείς των Μουσικών Βραβείων Popcorn, κατόπιν ψηφοφορίας των ΜΜΕ αλλά και του κοινού σε πανελλήνιο επίπεδο.

Το 1994 κυκλοφόρησε το 2ο προσωπικό του cd από τη δισκογραφική εταιρεία Lyra, το οποίο ομοίως υπογράφει ως συνθέτης-στιχουργός και ερμηνευτής, με τον γενικό τίτλο "Μια καινούργια μέρα", με παρόμοια επιτυχία και σχεδόν άμεσα συμπεριλαμβάνεται και πάλι στα top ten των ραδιοφώνων αλλά και των πωλήσεων, με το ομώνυμο τραγούδι να ξεχωρίζει.

Το 1996 κυκλοφορεί από τη δισκογραφική εταιρεία LYRA, ένα συλλεκτικό cd single που περιέχει τις επιτυχίες από τα δύο προηγούμενα cds και δύο επιπλέον ανέκδοτα τραγούδια.

Το χρονικό διάστημα 1996 - 1998, παρακολουθεί ειδικές σπουδές και σεμινάρια στην Ελλάδα και την Αγγλία (Preston) στον τομέα της μουσικής παραγωγής, του μουσικού προγραμματισμού, της ηχοληψίας και του marketing δισκογραφίας. Τότε, κάνει στροφή στην καριέρα του και στρέφει την προσοχή του σε νέους καλλιτέχνες, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της εκάστοτε παραγωγής.

Το 1999 σε συνεργασία με τις "Ελληνικές Μουσικές Εκδόσεις", την Next records και την BMG, ως υπεύθυνος της επιμέλειας παραγωγής υπέγραψε το cd "Φυσάει αέρας", με ερμηνευτή τον νεοεμφανιζόμενο Χρήστο Μυλωνά, και σε διανομή της Sony Music.

Το 2000 υπέγραψε συμβόλαιο με τον Όμιλο "Μουσικοεκδοτική", αποτέλεσμα του οποίου υπήρξε η σύσταση της δισκογραφικής εταιρείας του Ομίλου (M-Records), της οποίας ανέλαβε την θέση του Υπευθύνου Παραγωγής Ελληνικού Ρεπερτορίου, αναλαμβάνοντας και νέα καθήκοντα όπως την οργάνωση και καλλιτεχνική διεύθυνση συναυλιών.

Μέσα από την M-Records ως Υπεύθυνος Παραγωγής Ελληνικού Ρεπερτορίου και ως υπεύθυνος της επιμέλειας παραγωγής, υπέγραψε το cd "Σαν Ανεμος", που είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά της Χρυσώς Σταματοπούλου, αδελφή της Μαντώ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Σoκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από τη φονική συμπλoκή

Ελλάδα 28.04.2024
Κοντά στη σύλληψη του δράστη η Αστυνομία

Πέθανε ο Κώστας Πάντζιος – Υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Ελλάδα 28.04.2024
Σε ηλικία 91 ετών άφησε την τελευταία του πνοή

Χωρίς σούπερ μάρκετ για τρεις ημέρες ‑ Πότε κλείνουν

Ελλάδα 28.04.2024
Για τρεις ημέρες θα κατεβάσουν ρολά τα σούπερ μάρκετ τον επόμενο μήνα

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ετοιμάζει ένταλμα σύλληψης για τον Νετανιάχου!

Κόσμος 28.04.2024
Την πληροφορία μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης

Ειδικός κυβερνοασφάλειας προειδοποιεί: Μην googlάρετε ποτέ αυτές τις 6 φράσεις

Tech + Science 28.04.2024
Λάθη που μπορεί να σας κοστίσουν ακριβά

Σάμος: Ένας vεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε vαυάγιο μεταναστών

Ελλάδα 28.04.2024
Η λέμβος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια

Ρίψη βόμβας μέσω drone σε επιχείρηση στην Κρήτη

Ελλάδα 28.04.2024
Αγνωστοι κατέβασαν με drone εμπρηστικό μηχανισμό μέσα στην επιχείρηση με πυροκροτητή και χρονόμετρα

Εργαζόμενοι του «Αττικόν» κατά Καλλιάνου ‑ «Απαράδεκτες οι δηλώσεις του»

Ελλάδα 28.04.2024
Το σωματείο των εργαζομένων βάλλει κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας