E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανεμοστρόβιλοι, καταιγίδες και χαλάζι σε μέγεθος μπάλας «σφυροκοπούν» την Ιταλία μετά τα... 46άρια

Η περιοχή του Μιλάνου θυμίζει χειμώνα!

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/7/2023 | 11:02

Ανεμοστρόβιλοι, καταιγίδες και χαλάζι σε μέγεθος μπάλας «σφυροκοπούν» την Ιταλία μετά τα... 46άρια

Κι ενώ στην Ελλάδα οι Αρχές συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν την έξοδο από το σπίτι για να προφυλαχθούν από τον καυτό ήλιο, στη γειτονική Ιταλία (στο βόρειο τμήμα) συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: καταιγίδες, ισχυρές χαλαζοπτώσεις, κεραυνοί και ανεμοστρόβιλοι έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους δρόμους και αρκετούς τραυματισμούς πολιτών.


Νέες καταιγίδες και μεγάλη χαλαζόπτωση έπληξαν απόψε την ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου. Όπως συνέβη και στην περιφέρεια Βένετο, οι χαλαζόκοκκοι ξεπέρασαν σε διάμετρο τα δέκα εκατοστά, θυμίζοντας μπαλάκια του τένις.

Παράλληλα, στην περιοχή Τσερνούσκο, ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές σε στέγες σπιτιών, με πτώση κορμών και κλαδιών δέντρων. Πολλά γκαράζ και ανισόπεδες διαβάσεις πλημμύρισαν εξαιτίας της βροχής.


Στην περιοχή Βαρέζε κεραυνός χτυπά τη στέγη ενός σπιτιού και αρπάζει φωτιά, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της Πυροσβετσικής Υηρεσίας για την κατάσβεσή της.

Στο Τρεβίλιο, στην περιοχή του Μπέργκαμο, ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα (μεταξύ των οποίων δύο παιδιά ηλικίας 11 και 12 ετών) καταπλακώθηκε από δέντρο που ξεριζώθηκε από τον άνεμο. Οι επιβαίνοντες τραυματίστηκαν σε διάφορα σημεία του σώματος, στην πλάτη, στο στήθος και στους αστραγάλους - όλοι μεταφέρθηκαν στο τοπικό νοσοκομείο.

Παράλληλα, σοβαρές ζημιές σημειώθηκαν και στην επαρχία της Μπρέσια, όπου δύο 56χρονοι εργάτες τραυματίστηκαν ύστερα από την θραύση παραθύρων λόγω της καταιγίδας. Τα τζάμια έπεσαν από περίπου έξι μέτρα ύψος: ο ένας τραυματίστηκε στα άκρα, ενώ ο άλλος τραυματίστηκε στο κεφάλι και το χέρι. Μεταφέρθηκαν και οι δύο στο νοσοκομείο της επαρχίας Μπρέσια.


Η περιφέρεια της Λομβαρδίας πρόκειται να ζητήσει από την κυβέρνηση Μελόνι να κηρυχθεί σε κατάσταση φυσικής καταστροφής. Το μεσημέρι, εξαιτίας χαλαζόπτωσης, τουλάχιστον επτά κάτοικοι τραυματίσθηκαν, κυρίως λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων, αλλά και από πτώσεις δέντρων.


Η Πυροσβεστική πραγματοποίησε πάνω από 110 επεμβάσεις σε όλη την περιοχή, με ιδιαίτερη προσοχή στην Μπριάνζα όπου υπάρχουν πλημμυρισμένες υπόγειες διαβάσεις, ακάλυπτες στέγες και αρκετά πεσμένα δέντρα. Συνολικά, σήμερα, οι επιχειρήσεις των πυροσβεστών στην ευρύτερη περιoχή της ιταλικής συμπρωτεύουσας ξεπέρασαν τις 200.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απειλές Τραμπ μετά το «come back» του Κίμελ: Στρέφεται κατά του ABC

Κόσμος 24.09.2025
«Ας σαπίσει με τις κακές του τηλεθεάσεις»

Βοιωτία: «Είχα να δω τη γιαγιά από το 2021» ‑ Σοκαριστική κατάθεση του γιου της 62χρονης

Ελλάδα 24.09.2025
Έρευνα για ανθρωποκτονία με δόλο, σε αργία τέθηκε η 62χρονη από το ΚΕΠ

Λιμάνι Πειραιά: Ναυτικός πιάστηκε σε πόρτα γκαράζ πλοίου

Ελλάδα 24.09.2025
Οι πρώτες πληροφορίες για το σοκαριστικό ατύχημα

Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους το Σαββατοκύριακο

Πολιτισμός 24.09.2025
Ελεύθερη θα είναι η είσοδος σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της χώρας

Μετά τον Μακρόν η αυτοκινητοπομπή του Τραμπ «μπλόκαρε» και τον Ερντογάν

Πολιτική 24.09.2025
Μετά το μπλόκο στον Γάλλο πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν, θύμα της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και των μπλόκων της έπεσε και ο Ερντογάν

Εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης ο σταθμός του μετρό «Ευαγγελισμός»

Ελλάδα 24.09.2025
Οι συρμοί διέρχονται από τον σταθμό χωρίς στάση

Επεισοδιακή καταδίωξη ύποπτης μηχανής στον Αλιμο: Οι αναβάτες τράπηκαν σε φυγή, συνελήφθη 20χρονος

Ελλάδα 24.09.2025
Η μηχανή προσέκρουσε σε νησίδα και ακολούθησε πεζή καταδίωξη των αναβατών

Συνεχίζει την απεργία πείνας ο Ρούτσι ‑ Η απάντηση της προέδρου του Αρείου Πάγου για την εκταφή

Ελλάδα 24.09.2025
Δεν μπορεί να έχει γίνει λάθος, κάθε σορός έχει ταυτοποιηθεί μέσω DNA, λέει δικηγόρος των οικογενειών

Τραμπ: Η Ουκρανία με τη βοήθεια ΕΕ και ΝΑΤΟ μπορεί να ανακτήσει όλα τα εδάφη της ‑ Η Ρωσία μοιάζει με «χάρτινη τίγρη»

Κόσμος 24.09.2025
Έκανε λόγο για μεγάλα οικονομικά προβλήματα στη Μόσχα και σε άλλες μεγάλες ρωσικές πόλεις, περιγράφοντας ουρές για καύσιμα και «πολεμική οικονομία» που στραγγίζει τα δημόσια ταμεία