E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε αυτά τα μαγαζιά της Αθήνας τρώμε χειροποίητο παγωτό ξανά και ξανά

Μαγαζιά που πρέπει να τα τσεκάρεις!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 21/7/2023 | 14:47

Σε αυτά τα μαγαζιά της Αθήνας τρώμε χειροποίητο παγωτό ξανά και ξανά

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση μέσα σε αυτόν τον καύσωνα, από ένα φρέσκο χειροποίητο παγωτό και όσο οι θερμοκρασίες είναι σε αυτά τα ύψη, αυτό θα είναι το μοναδικό αντίδοτο. Παρακάτω θα βρεις κάποια μαγαζιά της Αθήνας, που θα φας χειροποίητο παγωτό ξανά και ξανά!

Για την ιστορία, το πρώτο παγωτό φτιάχτηκε το 1835 όταν η σύζυγος του Βαυαρού αντιβασιλέα Ιωσήφ Λουδοβίκου Κόμη του Άρμανσπεργκ, ζήτησε από έναν ζαχαροπλάστη, ονόματι Κάλβος, να φτιάξει ένα γλυκό για τους καλεσμένους μιας δεξίωσής της. Το τυποποιημένο παγωτό στη χώρα μας, ήρθε το 1936 από την ΕΒΓΑ. Έκτοτε η παρασκευή παγωτού έχει περάσει πολλά στάδια, με αποτέλεσμα σήμερα να το βρίσκουμε παντού, σε άπειρες γεύσεις, φτιαγμένο με εξαιρετικά πολλές διαφορετικές συνταγές.

Μπορείς να φας λαχταριστό παγωτό ακόμα κι αν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη, αν είσαι vegan, αν αποφεύγεις τη ζάχαρη ή ακόμα και αν βρίσκεσαι σε διατροφή. Και όσο και αν λατρεύεις το παγωτό, πάντα το χειροποίητο θα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου και η γεύση του θα σε ταξιδεύει.

Epik Gelato

Το Epik εμφανίστηκε τον Αύγουστο του 2020 στα αθηναϊκά δρώμενα και αμέσως απέκτησε πιστούς πελάτες στην πλατεία Μαβίλη. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι είναι «όνομα και πράγμα», γιατί είναι μεγάλη αλήθεια. Δοκίμασε και θα πειστείς, φίνο χειροποίητο παγωτό, ξεχωριστό concept και πρωτότυπες γεύσεις. Μη χάσεις το sorbet μαύρης σοκολάτας και το καϊμάκι και φυσικά τα πληθωρικά cocktails παγωτού όπως το Epik Honeycomb! Τα σπάει!

Δορυλαίου 2, Αθήνα

Χαρά

Πρόκειται για ένα ιστορικό παγωτατζίδικο που έχει δημιουργήσει αναμνήσεις στους Αθηναίους και μιλάμε για την Χαρά στην Πατησίων. Θα τη βρεις εκεί από το 1969 να προσφέρει παλιό, κλασικό χειροποίητο παγωτό. Οι γεύσεις θα σου θυμίσουν την παλιά Αθήνα και αμέσως θα νιώσεις πως βρίσκεσαι στο σπίτι της γιαγιάς τρώγοντας λιχουδιές. Δοκίμασε μαστιχωτό καϊμάκι και Σικάγο σε γενναία μερίδα. Η ιστορία της Χαράς είναι μοναδική και γι’ αυτό πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις έστω μια φορά παγωτό από εκεί!

Πατησίων 339, Αθήνα

Μαραμπού

Το Μαραμπού έγινε αγαπημένο στέκι από την πρώτη στιγμή που άνοιξε στο Παγκράτι! Εκεί τα παγωτά φτιάχνονται από το μηδέν, χωρίς έτοιμες βάσεις παγωτού. Δημιουργούν οι ίδιοι τις συνταγές που θέλουν, έτσι ώστε να είναι απολύτως ισορροπημένες όσον αφορά τις πρωτεΐνες, τους υδατάνθρακες και τα λιπαρά, ενώ αποφεύγουν δια παντός τα συνθετικά αρώματα και χρώματα. Ακόμα και καθημερινά να βρίσκεσαι εκεί, θα βρίσκεις διαφορετικές γεύσεις με 4 μόνο να αποτελούν σταθερή ρουτίνα του μαγαζιού. Θα βρεις λοιπόν σίγουρα χειροποίητο παγωτό με γεύση ανθόγαλο, αλατισμένη καραμέλα, σοκολάτα γάλακτος και μαύρη σοκολάτα sorbet, ενώ αν βρεις ανανά με Jalapeños peppers sorbet ή καρύδα γιασεμί μην παραλείψεις μία δοκιμή!

Αρχελάου 17, Παγκράτι

Django Gelato Athens

Το 2015, σαν έκτακτο δελτίο κυκλοφόρησε η φήμη της gelateria στην Ερμούπολη, με το πιο δυνατό παγωτό ever! Δε θα γινόταν να λείπει και από την αθηναϊκή σκηνή κάτι τέτοιο, γι΄αυτό άνοιξε πριν μερικά χρόνια και στο Κουκάκι για να γίνει νέο στέκι για τους Αθηναίους foodies. Φημίζεται έντονα για τα sorbet του, τα οποία αποτελούνται από 92% φρέσκα φρούτα εποχής, που κόβονται μπροστά στα μάτια σου.

Παράλληλα, με βιολογικό γάλα, φρεσκοκαβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, σοκολάτες κακάου Worship και βανίλια Ταϊτής βραβευμένη από την καλύτερη φάρμα του κόσμου, φτιάχνουν τις καλύτερες γεύσεις όπως κρέμα Καταλάνα (μια παραλλαγή της creme brulee), καφέ με espresso από The Underdog και hints από βανίλια, τσίλι και κανέλα! Όσο για τα sorbet, δοκίμασε οπωσδήποτε το sorbet σοκολάτα τσίλι!

Βεΐκου 15, Αθήνα

Morris Brown

Σε κάθε κουταλιά αυτού του χειροποίητου παγωτού, γεύεσαι το πάθος και τον ενθουσιασμό της παρασκευής του. Η ποιότητα μένει σταθερή, ενώ οι γεύσεις συνεχώς εξελίσσονται. Εκεί, θα απολαύσεις παγωτό με γεύση Lila Pause και δροσερά sorbet απο ελληνικά φρούτα εποχής. Η ιδιοκτήτρια είναι κάθετη στην άποψη ότι το γνήσιο gelato πρέπει να είναι ημέρας, να μην περιέχει χρώμα και πρόσθετα και να διαθέτει συγκεκριμένα ποσοστά λιπαρών και ζάχαρης. Γι’ αυτό δοκίμασε την πλούσια Σοκολάτα και το εξαιρετικό Φιστίκι και θα διαπιστώσεις ότι τα παραπάνω ισχύουν 100%!

Ηρ. Πολυτεχνείου 11, Νέα Πεντέλη | Αναλήψεως 4, Βριλήσσια | Πλ. Βαρνάβα 7, Παγκράτι

Κόκκιον

Μικρός χώρος, σπουδαία πράγματα! Πρόκειται για ένα παγωτοπωλείο στην οδό Πρωτογένους, κοντά στο Μοναστηράκι, όπου φτιάχνουν μοναδικά χειροποίητα παγωτά. Συνδυάζουν τα υλικά, έτσι ώστε να προκύπτουν ιδιαίτεροι συνδυασμοί, πράγμα που δείχνει την διάθεση για συνεχή εξέλιξη και νέα πράγματα. Γάλα ΕΒΟΛ, πραγματική σοκολάτα και εξωτικά υλικά, συνδυάζονται ευφάνταστα και δίνουν γεύσεις πεντανόστιμες! Στη σοκολάτα με πορτοκάλι βάζουν πιπέρι που πάει πολύ, στη λευκή σοκολάτα βάζουν κομμάτια φράουλας και στη μαύρη, φρούτα του δάσους! Το τυρί μασκαρπόνε απογειώνεται με πετιμέζι και περγαμόντο, ενώ το κορυφαίο Παρφέ Αμύγδαλο με καβουρδισμένο κακάο, μαύρο ρούμι και μάνγκο, δίνει μια πλούσια και παράλληλα ελαφριά, αρωματική γεύση!

Πρωτογένους 2, Αθήνα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μια βουτιά στα πιο ξεχωριστά βιντατζάδικα στην καρδιά της Αθήνας

Urban 16.05.2024
Τα vintage shops της πρωτεύουσας που ξεχωρίζουμε

Ο Γιάννης Κότσιρας στο Θέατρο Δάσους

Μουσική 16.05.2024
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ06/0615

Τα 2 νέα μαγαζιά για να απολαύσεις το brunch σου στην Αθήνα

Eat + Drink Χτες
Για να ξεκινήσεις όμορφα την ημέρα σου!

Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας 2024

Cityλάιφ Προχτές
ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 15/05 έως 16/05

Θεσσαλονίκη: Τα καλύτερα κουτούκια στα Δυτικά

Eat + Drink Προχτές
Πού θα φας νόστιμα και οικονομικά

Thessaloniki Street Food Festival 2024

Cityλάιφ Προχτές
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 30/05 έως 02/065

4 εστιατόρια για να απολαύσεις τη λιακάδα στην ανοιξιάτικη Αθήνα

Eat + Drink 12.05.2024
Βάλτα οπωσδήποτε στη λίστα σου!

Raining Pleasure 2024 Reunion

Μουσική 09.05.2024
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ03/06

Πού θα φας ανατολίτικο street food στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink 09.05.2024
Κεμπάμπ, μπαμπαγανούζ, χούμους και άλλοι πεντανόστιμοι μεζέδες από τη Μέση Ανατολη

Τα νέα εστιατόρια με θέα την Ακρόπολη, που θα λατρέψεις!

Eat + Drink 09.05.2024
Plus, θα βγάλεις και τις καλύτερες φωτογραφίες!