E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι προτιμούν να κλέβουν οι διαρρήκτες

Ποια αντικείμενα πρέπει να προσέξετε περισσότερο

Δημοσίευση 20/7/2023 | 12:16

Τι προτιμούν να κλέβουν οι διαρρήκτες

Κάθε χρόνο, χιλιάδες σπίτια και ιδιοκτήτες ή ένοικοι πέφτουν θύματα κλοπής. Ανεξάρτητα από τα μέτρα ασφαλείας που έχετε λάβει, είναι χρήσιμο να ξέρετε πώς σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι, ποιοι είναι οι αγαπημένοι τους ή οι πιο συνηθισμένοι τους στόχοι.

Κατ’ αρχάς πρέπει να θυμάστε ότι στους διαρρήκτες δεν αρέσει το ρίσκο: θέλουν να μπαίνουν εύκολα, να αρπάζουν ό,τι βρουν και να φεύγουν γρήγορα. Όσο περισσότερο μένουν σ’ ένα σπίτι, τόσο πιο πιθανό είναι να γίνουν αντιληπτοί -και κάπως έτσι ο μέσος χρόνος ληστείας είναι γύρω στα 10 λεπτά.

Γι’ αυτό και τα πράγματα που κλέβουν, παίζουν τεράστιο ρόλο στον συνολικό χρόνο που χρειάζονται για να τελειώσουν τη «δουλειά» τους. Μην εμμένετε σε «εμβληματικές» περιπτώσεις ληστειών που βλέπετε στις ειδήσεις -είναι σπάνιες. Οι περισσότερες είναι μικροκλοπές. Έτσι, μεγάλα αντικείμενα όπως οι τηλεοράσεις και οι επιτραπέζιοι υπολογιστές είναι δύσκολο να μεταφερθούν και ακόμη πιο δύσκολο να κρυφτούν. Οι περισσότεροι διαρρήκτες προτιμούν μικρά αντικείμενα που μπορούν να μεταφερθούν και να πουληθούν εύκολα.

  • Γιατί κλέβει κάποιος; Προφανώς για τα λεφτά. Τα μετρητά είναι το πρώτο πράγμα που αναζητούν. Πού τα αναζητούν; Η κύρια κρεβατοκάμαρα είναι συνήθως η πρώτη στάση κάθε διαρρήκτη αφού είναι το δωμάτιο όπου οι περισσότεροι άνθρωποι κρατούν τα τιμαλφή τους. Ψάχνουν για μετρητά στα ντουλάπια, στα συρτάρια, κάτω από το στρώμα, παντού.
  • Όλοι, συμπεριλαμβανομένων φυσικά των διαρρηκτών, γνωρίζουν ότι τα κοσμήματα και τα ακριβά ρολόγια έχουν μεγάλη αξία μεταπώλησης. Τα κοσμήματα και τα ρολόγια είναι ακριβά, μικρά και μεταφέρονται εύκολα, και έτσι είναι δύο από τους πιο αγαπημένους στόχους των διαρρηκτών. Πού ψάχνουν; Τα κοσμήματα που φοράμε καθημερινά, συνήθως τα φυλάμε σε κάποιο συρτάρι ή σε έπιπλο της κρεβατοκάμαρας. Αν, λοιπόν, έχετε πολύ ακριβά κοσμήματα, φροντίστε να τα κλειδώνετε κάπου αλλού.
  • Αντί να επιλέγουν μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές όπως τηλεοράσεις και pc, οι διαρρήκτες επιλέγουν μικρότερα ηλεκτρονικά, όπως laptops, κονσόλες παιχνιδιών και tablets. Πού ψάχνουν: Τα παιδικά υπνοδωμάτια είναι συχνά… χρυσωρυχεία όπου οι διαρρήκτες είναι βέβαιο ότι θα βρουν μικρά ηλεκτρονικά είδη και μικροσυσκευές. Άλλα μέρη είναι τα υπνοδωμάτια και το γραφείο του σπιτιού.
  • Ο εθισμός στα ηρεμιστικά και σε διάφορα φάρμακα είναι διαδεδομένος και το παράνομο εμπόριο συνταγογραφούμενων φαρμάκων τα έχει καταστήσει ελκυστικό στόχο για τους διαρρήκτες. Πού ψάχνουν; Αν πιστεύετε ότι οι διαρρήκτες δεν θα τσεκάρουν το μπάνιο σας, κάνετε λάθος. Κι αυτό γιατί εκεί κρατούν τα φάρμακά τους οι περισσότεροι άνθρωποι. Άλλα μέρη που μπορεί να κοιτάξουν είναι τα ντουλάπια και οι πάγκοι της κουζίνας.
  • Τα επώνυμα ρούχα και τα αξεσουάρ είναι ακριβά και μπορούν εύκολα να ξαναπουληθούν σε μεγάλη τιμή. Έτσι, τσάντες, φορέματα, παπούτσια και γούνες είναι κύριοι στόχοι τους. Πού ψάχνουν; Πόσες φορές έχετε σκεφτεί να κρατήσετε κλειδωμένα τα ακριβά ρούχα σας και τα παπούτσια σας; Μάλλον καθόλου. Οι περισσότεροι τα κρατάμε μαζί με άλλα ρούχα και αξεσουάρ στην κύρια ντουλάπα. Δεν θα έπρεπε.
  • Μετά από μια διάρρηξη είναι πολύ πιθανό να δείτε ότι λείπουν τα κλειδιά του σπιτιού ή του αυτοκινήτου σας. Πολλοί διαρρήκτες είναι γνωστό ότι κλέβουν τα κλειδιά που μπορούν να βρουν είτε για να τα πουλήσουν σε «συναδέλφους» τους είτε για το ενδεχόμενο να σας ξαναεπισκεφθούν. Πού ψάχνουν; Συνήθως, τα αφήνουμε σε κάποιο έπιπλο κοντά στην είσοδο. Έτσι είναι εύκολο να τα βρουν, αλλά εξίσου εύκολο είναι να μην τα αφήνουμε εκεί, αλλά κάπου περισσότερο προφυλαγμένα.
  • Με την τεχνολογική πρόοδο έχουν αποκτήσει μεγάλη αξία και τα προσωπικά δεδομένα. Οι διαρρήκτες αναζητούν έγγραφα όπως ενημερώσεις από τράπεζες, διαβατήρια, γενικώς έγγραφα. Πού ψάχνουν; Τέτοιες προσωπικές πληροφορίες μπορούν εύκολα να βρεθούν στο γραφείο σας, σε κάποιο τραπεζάκι του σπιτιού, στο γραμματοκιβώτιό σας. Έχουν αναφερθεί περιστατικά στα οποία οι διαρρήκτες έχουν ψάξει και τα σκουπίδια για να βρουν τέτοια έγγραφα.
  • Τελευταίο (και κάπως παράξενο) έπαθλο: τα τρόφιμα. Αν βρουν κάτι που τους αρέσει στην κουζίνα σας, θα το πάρουν. Φυσικά, κλέβουν και ό,τι αλκοολούχο τούς κάνει εντύπωση. Φαίνεται ότι το κάνουν μάλλον για πλάκα ή μόνο αν δεν έχουν βρει αρκετά άλλα πράγματα αξίας. Πού ψάχνουν; Στην κουζίνα προφανώς και στο σαλόνι.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Tα πιο όμορφα βιβλιοπωλεία στον κόσμο: Πού βρίσκεται το νούμερο 1

Αρχιτεκτονική 27.12.2025
Aποδεικνύει πως ένα βιβλίο και μια κούπα καφέ μπορούν να φτιάξουν τον πιο όμορφο κόσμο - αρκεί να βρεθείς στο σωστό μέρος

ΗΠΑ: Σβήνουν τα δικαιώματα των γυναικών από τις αναφορές ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Stories 27.12.2025
Η σιωπηλή διαγραφή που αλλάζει τα πάντα: Τι κρύβει η νέα έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το μικρότερο κράτος της Ευρώπης με μεγάλες φιλοδοξίες: Τι είναι το Βέρντις που ίδρυσε ένας 20χρονος;

Stories 27.12.2025
Μπορεί να μοιάζει με σενάριο ταινίας, όμως το Βέρντις είναι μια πραγματική μικροχώρα

Το χωριό–φάντασμα που αναδύεται μια φορά τον χρόνο κάτω από τη λίμνη

Περιβάλλον 27.12.2025
Πέτρινα ερείπια, στοιχειωμένοι δρόμοι και ψίθυροι κάτω απ’ το νερό – το χωριό που επιστρέφει σαν φάντασμα κάθε καλοκαίρι!

Διατροφή: Τρώγαμε καλύτερα τη δεκαετία του ’80;

Stories 27.12.2025
Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση...

Το καταφύγιο που χτίστηκε κάτω από τον πάγο υπό τον φόβο του Γ` Παγκοσμίου Πολέμου

Ιστορικά 27.12.2025
Ένα τεράστιο πρότζεκτ που δεν ολοκληρώθηκε

Tο μοναδικό εργαστήριο κατασκευής στολιδιών στην Ελλάδα


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Xmas 27.12.2025
Και είναι όπως το φανταζόμασταν

Η Παναγιώτα Διαμάντη από τη Φουρνά Ευρυτανίας στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς παγκοσμίως<

Πρόσωπα Χτες
>Η δασκάλα που «ανέστησε» ένα σχολείο στο χωριό Φουρνά υποψήφια για το Global Teacher Prize 2025

5 φυλακές που αν μπεις είναι σαν να καταδικάστηκες σε θάνατο

Stories Χτες
Σε ορισμένα σωφρονιστικά ιδρύματα ανά τον κόσμο, η τιμωρία ξεπερνά κατά πολύ τον εγκλεισμό

Γιατί ένας Ρώσος κατέληξε στη φυλακή λόγω του Αγίου Γεωργίου

Stories Χτες
Το περιστατικό συνέβη τον Μάιο του 2024, αλλά τώρα έγινε γνωστό ευρέως