E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διακοπές στην Τήνο: Τα μέρη που αξίζουν για φαγητό μετά τη θάλασσα

Μαγαζιά που μπορούν να σε χορτάσουν με τον καλύτερο τρόπο!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 28/7/2023 | 00:35

Διακοπές στην Τήνο: Τα μέρη που αξίζουν για φαγητό μετά τη θάλασσα

Οι διακοπές πλέον βασίζονται σε πολλά παραπάνω κριτήρια από τον καθαρό χώρο, την κοντινή απόσταση από τη θάλασσα και τις παροχές των καταλυμάτων. Πλέον, οι ταξιδιώτες επισκέπτονται ένα μέρος και το μαθαίνουν καλύτερα μέσα από τις γεύσεις του και τα τοπικά προϊόντα του. Το φαγητό και η γαστρονομία, είναι χαρακτηριστικά για κάθε τόπο και μας δίνουν στοιχεία ακόμα και για την ιστορία του πολλές φορές.

 Η Τήνος, είναι ένα νησί που έχει απογειώσει τις γευστικές εμπειρίες με αποτέλεσμα ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο να φτάνουν εκεί, για να απολαύσουν εκλεκτά μέρη της Τήνου για φαγητό. Μέρη παλιά και καινούργια που με τις γεύσεις τους εκπλήσσουν τους επισκέπτες και αποκτούν φανατικό κοινό. Εκτός από αυτό, κάθε χρόνο η Τήνος διοργανώνει το Tinos Food Paths, ένα γαστρονομικό φεστιβάλ με τεράστια απήχηση στους απανταχού foodies όλου του κόσμου!

Τα μαγαζιά που θα δεις παρακάτω είναι κάποια από αυτά που αξίζουν για φαγητό μετά τη θάλασσα, για να δώσεις extra απόλαυση στις διακοπές σου στην Τήνο.

Μαραθιά

Ακριβώς πάνω στο κύμα, στην παραλία του Αγίου Φωκά βρίσκεται η Μαραθιά, ένα από τα μαγαζιά της Τήνου για ελληνική κουζίνα σε μία πιο προσεγμένη εκδοχή. Έχει αγνές πρώτες ύλες από το νησί, μια μεγάλη λίστα με κρασιά και άψογη εξυπηρέτηση. Εκεί θα απολαύσεις βιολογικά ρεβίθια στη γάστρα, τραγανό τηγανητό χταπόδι με αρωματικό πελτέ από παντζάρι, γιουβέτσι με φαγκρί και κουτσομούρα στο τηγάνι με κολοκυθοσαλάτα. Είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που μπορείς να βρεις καθημερινά εκεί!

Ηρ.Πολυτεχνείου, Άγιος Φωκάς

Σαν το αλάτι

Ακόμη ένα μαγαζί στην παραλία του Αγίου Φωκά με θέα τη θάλασσα και την αίσθηση των ήπιων ανέμων να σε διαπερνούν. Εκεί θα φας μύδια με κάπαρη, πίτα με αγκινάρα, καλαμάρια και χταπόδια ολόφρεσκα στα κάρβουνα. Θα βρεις πολλά μαγειρευτά, ταραμοσαλάτα, λούτζα Τήνου, ντόπια τυριά, εκλεκτά Κυκλαδίτικα κρασιά και αρκετές ακόμα γεύσεις που θα ξετρελαθείς.

Ηρ. Πολυτεχνείου, Άγιος Φωκάς

Δροσιά

Αν ο δρόμος σου σε βγάλει στο Χτικάδο ή Κτικάδο τότε θα ευγνωμονείς τον εαυτό σου που το έκανε. Πρόσεξε μόνο γιατί έχει δύο διαδρομές και η από πάνω είναι σε κακοτράχαλο δρόμο, αλλά ακόμη και από ‘κει αξίζει γιατί έχει ανεπανάληπτα μαγειρευτά, μαμαδίσια και σε μεγάλες ποσότητες, όλα ντόπια, παραδοσιακά και φρέσκα. Ίσως να βρεις εκεί τα καλύτερα τυροπιτάκια της ζωής σου. Η ταράτσα – αυλή είναι το πιο όμορφο σημείο για να βρεθείς την ώρα που δύει ο ήλιος.

Κτικάδος, Τήνος

Τριανταράκι

Πρόκειται για ένα καφενείο που ανοίγει νωρίς το πρωί και θα βρεις από ομελέτα μέχρι γίγαντες στη γάστρα. Όποιο και αν είναι το γούστο σου, εκεί θα το ικανοποιήσεις, αφού έχει από μικρά μεζεδάκια μέχρι ποιοτικό μαγειρευτό φαγητό. Παράλληλα, ο χώρος του είναι προσεγμένος και απλός, ακριβώς όπως και τα πιάτα του. Εκτός από αυτά, αποτελεί και έμπνευση για το feed σου, αφού υπάρχει μια χρωματιστή Κυκλαδίτικη σκάλα που σε προσκαλεί να ποζάρεις.

Επαρ.Οδ. Τριαντάρου-Φαλατάδου 127

Κουρσάρος

Ιδανικό στέκι για όλες τις ώρες της ημέρας. Μπορείς να φας brunch πριν το μεσημεριανό σου μπάνιο αλλά μπορείς και να φας εκεί μετά τη θάλασσα χαζεύοντας τα καράβια που πηγαινοέρχονται. Η πιο μαγική ώρα είναι την ώρα που δύει ο ήλιος ή όταν πλέον το φεγγάρι φωτίζει για τα καλά τον νησιώτικο ουρανό.

Ακτή Έλλης 1

Ντίνος

Ο Ντίνος είναι σε μία τέλεια τοποθεσία, με εξυπηρετικό προσωπικό και καταπληκτικές γεύσεις! Φεύγοντας από την παραλία πρέπει να κάνεις μία στάση στην πιο ωραία βεράντα της Τήνου για φαγητό. Καλό θα ήταν να έχεις κάνει κράτηση από πριν και η κακαβιά που θα σε κεράσουν για ορεκτικό θα σε προετοιμάσει για το καλύτερο γεύμα. Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι οι μακαρονάδες με θαλασσινα και μόλις δοκιμάσεις δε θα θες να φύγεις!

Όρμος Γιαννάκη, Καρδιανή

Ταρσανάς

Βρίσκεται στο καρνάγιο της Τήνου και θα φας φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Αρκεί να ρωτήσεις τι ψάρι έχουν και αν είσαι τυχερός μπορεί να πετύχεις ένα καλό φαγκρί. Παραδοσιακά κυκλαδίτικα πιάτα σε γενικές γραμμές είναι αυτά που θα βρεις εκεί και μεσογειακό φαγητό με μικρές παραλλαγές. Μαζί με αυτά υπάρχει στο μενού μια εξαιρετική λίστα κρασιών, ενώ οι τιμές του είναι πολύ decent.

Καζανόβα 5

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food 29.04.2024
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Body+Mind 29.04.2024
Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Body+Mind 29.04.2024
Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind Χτες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind Χτες
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food Χτες
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια Χτες
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι Προχτές
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!