E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητσοτάκης για τις φωτιές: «Οι πολίτες να υπακούσουν στις οδηγίες για εκκενώσεις ‑ Οι ζημιές θα καταγραφούν και θα αποζημιωθούν»

«Σήμερα ήταν η πρώτη δύσκολη μέρα του καλοκαιριού»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/7/2023 | 21:38

Μητσοτάκης για τις φωτιές: «Οι πολίτες να υπακούσουν στις οδηγίες για εκκενώσεις ‑ Οι ζημιές θα καταγραφούν και θα αποζημιωθούν»

«Να υπακούν στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για εκκενώσεις» κάλεσε τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, στην πρώτη του δήλωση για τις φωτιές που μαίνονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Νέο Κουβαρά, Λαγονήσι, Δερβενοχώρια.

«Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκομαι για τη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής ενημερώνομαι συνέχεια για την εξέλιξη των μεγάλων πυρκαγιών στην Αττική, τη Βοιωτία και την Κορινθία.

Οι επιστήμονες μας είχαν προειδοποιήσει ότι οι μέρες αυτές θα ήταν εξαιρετικά δύσκολες λόγω του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο το οποίο μπορεί για να ανταποκριθεί με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και να περιορίσει αυτές τις μεγάλες πυρκαγιές.

Θέλω να ζητήσω από τους συμπολίτες μας να υπακούουν στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. Το πρώτο μας μέλημα, πάντα, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ακολουθεί η προστασία της περιουσίας και του φυσικού μας περιβάλλοντος. Γι’ αυτό και είναι πάρα πολύ σημαντικό οι εκκενώσεις οι οποίες διατάσσονται από την Πολιτική Προστασία να υλοποιούνται με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι έπαθαν ζημιές από τις πυρκαγιές αυτές ότι ο κρατικός μηχανισμός αμέσως μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών θα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να καταγράψει τις ζημιές, ώστε να μπορέσουν οι συμπολίτες μας αυτοί να αποζημιωθούν με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

Σήμερα ήταν η πρώτη ουσιαστικά δύσκολη μέρα του φετινού καλοκαιριού. Είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες. Φωτιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε, είναι κι αυτό ένα από τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης την οποία βιώνουμε με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση. Το στοίχημά μας είναι πώς θα μπορούμε να τις περιορίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, έτσι ώστε οι ζημιές που θα υποστούμε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκτέλεση στον Βύρωνα: Από το 2021 έψαχνε τον 32χρονο η αλβανική μαφία

Ελλάδα 10.05.2024
Ο 32χρονος, που ήταν γνωστός στις Αρχές της Αλβανίας και είχε σχέσεις με την αλβανική μαφία, δολοφονήθηκε μπροστά στη σύζυγο και το ανήλικο παιδί του

Η ανάρτηση «γροθιά» στο στομάχι από TikToker: «Αν βλέπετε αυτό το βίντεο έχω πεθάνει»

Κόσμος 10.05.2024
Η Κίμπερλι Νιξ από τον Καναδά πάλεψε τρία χρόνια με το μεταστατικό σάρκωμα

Καθηγητής είχε βάλει κρυφή κάμερα στο παπούτσι του και έγραφε τα εσώρουχα γυναικών με φούστα

Κόσμος 10.05.2024
Ο 40χρονος πανεπιστημιακός συνελήφθη και απολύθηκε

Μήνυμα Νετανιάχου στις ΗΠΑ «Αν χρειαστεί θα πολεμήσουμε με τα νύχια»

Κόσμος 10.05.2024
Ο Νετανιάχου διεμήνυσε ότι το Ισραήλ μπορεί να «σταθεί μόνο του» εάν οι ΗΠΑ σταματήσουν τις αποστολές όπλων και οτι αν χρειαστεί «θα παλέψουν με τα νύχια»

Θρυλική πρόκριση: Θρίαμβος του Ολυμπιακού με 2‑0 επί της Αστον Βίλα

Αθλητικά Νέα 10.05.2024
Νίκησε ξανά, με 2-0 αυτή τη φορά, την Αστον Βίλα

«Γάζωσαν» ζευγάρι μέσα σε αυτοκίνητο στον Βύρωνα – Ενας νεκρός και μία τραυματίας

Ελλάδα Χτες
Κατά τις πρώτες πληροφορίες άγνωστος πυροβόλησε εναντίον ζευγαριού που βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο πατέρας που χτύπησε την 13χρονη κόρη του επειδή βγήκε αργά το βράδυ

Ελλάδα Χτες
Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών αλλά αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή προς δέκα ευρώ ημερησίως και έτσι, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος

Η Ουκρανία επιστρατεύει κατάδικους να πολεμήσουν, γιατί δεν βρίσκει στρατιώτες

Κόσμος Χτες
Οι περιορισμοί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο στρατός

Εκεχειρία Ισραήλ ‑ Χαμάς: Αποχώρησαν από το Κάιρο οι αντιπροσωπείες των δύο δυνάμεων

Κόσμος Χτες
Συνεχίζονται οι προσπάθειες των μεσολαβητών

Θεσσαλονίκη: Ξαφνικό μπουρίνι με χαλάζι μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια

Ελλάδα Χτες
Τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν σε κεντρικές λεωφόρους λόγω του όγκου του νερού