E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Bonnie και Clyde: Τα πάντα γύρω από το «άπιαστο» φονικό ζευγάρι

Η ιστορία τους έγινε ταινία!

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 18/7/2023 | 00:20

Bonnie και Clyde: Τα πάντα γύρω από το «άπιαστο» φονικό ζευγάρι

Αυτή ήταν μόλις 1,53 και 45 κιλά, σερβιτόρα μερικής απασχόλησης και ερασιτέχνης ποιήτρια από ένα φτωχό σπίτι στο Ντάλας που βαριόταν τη ζωή και ήθελε κάτι περισσότερο. Αυτός ήταν ένας φαφλατάς, μικροκλέφτης από μια παρόμοια άπορη οικογένεια του Ντάλας που μισούσε τη φτώχεια και ήθελε να κάνει όνομα.

Μαζί, έγιναν το πιο διαβόητο ζευγάρι εγκληματιών στην αμερικανική ιστορία—η Bonnie και ο Clyde!

Η Bonnie και ο Clyde γνωρίστηκαν στο Τέξας τον Ιανουάριο του 1930. Εκείνη την εποχή, η Bonnie ήταν 19 ετών και παντρεμένη με έναν φυλακισμένο δολοφόνο. Ο Clyde ήταν 21 ετών και άγαμος. Αμέσως μετά, συνελήφθη για διάρρηξη και οδηγήθηκε στη φυλακή. Δραπέτευσε χρησιμοποιώντας ένα όπλο που του είχε μεταφέρει λαθραία η Bonnie, συνελήφθη ξανά και στάλθηκε πίσω στη φυλακή. Ο Clyde αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους τον Φεβρουάριο του 1932, ενώθηκε ξανά με τον Clyde και συνέχισε την εγκληματική ζωή.

Ακολούθησαν πολυάριθμες θεάσεις, που συνέδεσαν αυτό το ζευγάρι με ληστείες τραπεζών και κλοπές αυτοκινήτων. Ο Clyde φέρεται να δολοφόνησε έναν άνδρα στο Χίλσμπορο του Τέξας, διέπραξε ληστείες στο Lufkin και στο Ντάλας του Τέξας, δολοφόνησε έναν σερίφη και τραυμάτισε έναν άλλο στο Stringtown της Οκλαχόμα, απήγαγε έναν βουλευτή στο Carlsbad του Νέου Μεξικού, έκλεψε ένα αυτοκίνητο στη Βικτώρια του Τέξας, προσπάθησε να δολοφονήσει έναν βουλευτή στο Wharton του Τέξας, διέπραξε φόνο και ληστεία στο Abilene and Sherman του Τέξας, διέπραξε φόνο στο Ντάλας του Τέξας, απήγαγε έναν σερίφη και τον αρχηγό της αστυνομίας στο Ουέλινγκτον του Τέξας και διέπραξε φόνο στο Τζόπλιν και την Κολούμπια του Μιζούρι.

Το FBI, που τότε ονομαζόταν Γραφείο Ερευνών, άρχισε να ενδιαφέρεται για τον Μπάροου και τον ανθυπασπιστή του στα τέλη Δεκεμβρίου του 1932 μέσα από ένα μοναδικό κομμάτι αποδεικτικών στοιχείων. Ένα αυτοκίνητο Ford, το οποίο είχε κλαπεί στην Pawhuska της Οκλαχόμα, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο κοντά στο Τζάκσον του Μίσιγκαν τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Στην Pawhuska, μαθεύτηκε ότι ένα άλλο αυτοκίνητο Ford είχε εγκαταλειφθεί εκεί που είχε κλαπεί στο Ιλινόις. Μια έρευνα σε αυτό το αυτοκίνητο αποκάλυψε ότι ήταν κατειλημμένο από έναν άνδρα και μια γυναίκα, που υποδεικνύονταν από εγκαταλελειμμένα αντικείμενα. Σε αυτό το αυτοκίνητο βρέθηκε ένα μπουκάλι με συνταγή, το οποίο οδήγησε ειδικούς πράκτορες σε ένα φαρμακείο στο Nacogdoches του Τέξας, όπου η έρευνα αποκάλυψε ότι η γυναίκα για την οποία είχε εκπληρωθεί η συνταγή ήταν η θεία του Clyde Barrow.

Περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι τη γυναίκα που έλαβε τη συνταγή είχε επισκεφθεί πρόσφατα ο Clyde Barrow, η Bonnie Parker και ο αδελφός του Clyde, L. C. Barrow. Επίσης, μαθεύτηκε ότι αυτοί οι τρεις οδηγούσαν ένα αυτοκίνητο Ford, το οποίο αναγνωρίστηκε ως αυτό που είχε κλαπεί στο Ιλινόις. Επίσης, αποδείχθηκε ότι ο L. C. Barrow είχε εξασφαλίσει το άδειο μπουκάλι συνταγής από έναν γιο της γυναίκας που το είχε πάρει αρχικά.

Η Bonnie Parker και ο Clyde Champion Barrow, κατά τη διάρκεια του εγκληματικού τους ξεφαντώματος, ποζάραν παιχνιδιάρικα με όπλα σε εξωτερικούς χώρους μπροστά στην κάμερα.

Στις 20 Μαΐου 1933, ο Επίτροπος των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ντάλας του Τέξας εξέδωσε ένταλμα εναντίον του Clyde Champion Barrow και της Bonnie Parker, χρεώνοντάς τους τη διακρατική μεταφορά, από το Ντάλας στην Οκλαχόμα, του αυτοκινήτου που έκλεψαν στο Ιλινόις. Το FBI άρχισε τότε το κυνήγι του για αυτό το άπιαστο ζευγάρι.

Ο Clyde Champion Barrow και η σύντροφός του, Bonnie Parker, πυροβολήθηκαν μέχρι θανάτου από αξιωματικούς σε ενέδρα κοντά στο Sailes, Bienville Parish, Λουιζιάνα στις 23 Μαΐου 1934, μετά από ένα από τα πιο πολύχρωμα και θεαματικά ανθρωποκυνηγητά που είχε δει το έθνος μέχρι εκείνη την εποχή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η τρομακτική ιστορία πίσω από το πιο διάσημο άλυτο έγκλημα της Γερμανίας

Ιστορικά 18.05.2024
Η δολοφονία μιας ολόκληρης οικογένειας παραμένει μυστήριο

H χορευτική φιγούρα που τραυματίζει τα παιδιά

Stories 18.05.2024
Η κύρια αιτία σοβαρών τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης στα παιδιά της Κίνας

Γιατί ένας τύπος στο Αιντάχο, αποφάσισε να ρίξει από αεροπλάνο 76 κάστορες μέσα σε κουτιά

Ιστορικά 18.05.2024
Τι ακριβώς συνέβη σε μια μικρή πόλη της Αμερικής

Tα παμφορεία της Αθήνας: Τα πρώτα λεωφορεία που τα έσερναν άλογα

Ιστορικά 18.05.2024
Όταν η συγκοινωνία γινόταν με εξαντλημένα ζώα

10 φωτογραφίες που κυριολεκτικά «έγραψαν ιστορία»

Ωραίες Εικόνες 18.05.2024
Συνέβαλαν στην εξέλιξη μας

Το απίστευτα κομψό σπίτι της Emma Roberts

Αρχιτεκτονική Χτες
Υπέροχο και ζεστό

Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης

Νέα Εποχή Χτες
Η κατάθλιψη επηρεάζει περίπου 280 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Από που βγήκε η λέξη «Τρελοκαμπέρω» που χρησιμοποιούμε

Πρόσωπα Προχτές
Η ιστορία πίσω από τη γνωστή έκφραση

Πώς η κλιματική αλλαγή άλλαξε την άνοιξη όπως την ξέρουμε

Νέα Εποχή Προχτές
Σαν να παραξένεψε ο καιρός

Ο διάσημος «δράκος» της Αθήνας που έγινε επεισόδιο σε πασίγνωστη σειρά

Stories Προχτές
Ο άντρας που σκορπούσε τρόμο στα 90s