E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η χώρα που τα βάζει με τη βιομηχανία του γρήγορου ρούχου

Πως και γιατί το κάνει

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 13/7/2023 | 01:11

Η χώρα που τα βάζει με τη βιομηχανία του γρήγορου ρούχου
φωτό αρχείου, Pexels

Μεγάλες αλυσίδες ρούχων με πολύ χαμηλό κόστος, όπου συνήθως η ποιότητα δεν είναι καλή, και η φθορά του ρούχου έρχεται γρήγορα ευθύνονται για μια τεράστια σπάταλη πόρων και για περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Κάθε χρόνο στη Γαλλία πετιούνται στις χωματερές 700.000 τόνοι ρούχων. Την αποκάλυψη έκανε η  υφυπουργός Οικολογίας της Γαλλίας, Μπερανζέρ Κουγιάρ.

Οι Γάλλοι είτε πετούν τα ρούχα τους χωρίς να σκέφτονται το κόστος αντικατάστασης, λόγω των χαμηλών τιμών, είτε οι ίδιες οι εταιρείες τα ξεφορτώνονται για να ανεβάσουν τις τιμές και να αλλάξει τη κολεξιόν.

Η κυβέρνηση στη Γαλλία θέλει να επιστρέψουν στο καλύτερης ποιότητας ρούχο, και στην επιδιόρθωση αυτών, αφού θα χρηματοδοτήσει τους ράφτες και όσους επδιορθώνουν υποδήματα.

7 ευρώ θα δίνουν στους επαγγελματίες για κάθε ζευγάρι παπουτσιών, ενώ για τα ρούχα θα δίνει από 10 εώς 25 ευρώ, ανάλογα την επιδιόρθωση που χρειάζεται.

Φυσικά η βιομηχανία ρούχου στρέφεται εναντίον αυτής της απόφασης, αφού απειλούνται θέσεις εργασίας, ενώ κατηγορεί το υπουργείο για πέταμα χρημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο άνθρωπος που δεν είδε ποτέ γυναίκα, αυτοκίνητο ή κινηματογράφο ‑ Η απίστευτη αληθινή ιστορία

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Η απίστευτη ιστορία που μοιάζει βγαλμένη από μυθιστόρημα

Ανεβάζεις βίντεο στο Facebook; Ίσως χάνεις μια ευκαιρία να βγάζεις χρήματα

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Δεν χρειάζεται να είσαι διάσημος influencer για να κερδίζεις από τα βίντεό σου. Αν δημιουργείς πρωτότυπο περιεχόμενο, το Facebook μπορεί να γίνει μια επιπλέον πηγή εισοδήματος.

Το πανέμορφο κτίριο της Ύδρας που λίγοι ξέρουν και όλοι θα ήθελαν να δουν

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Από σπίτι ήρωα του 1821 σε στέκι καλλιτεχνών - Η απίθανη μεταμόρφωση ενός αρχοντικού

Έχεις ρίζες από τον Πόντο ή τη Μικρά Ασία; Αυτό το αρχείο μπορεί να κρύβει το οικογενειακό σου παρελθόν

E-Daily 3.Left Χτες
Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών διέσωσε και δημοσίευσε τον ονομαστικό κατάλογο που συνέταξε το υπουργείο Γεωργίας, με στοιχεία για χιλιάδες οικογένειες προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα.

Έμφυλη βία: Ένα νέο, ελληνικό, σχολικό βιβλίο δίνει λάθος συμβουλές στα κορίτσια

E-Daily 3.Left Χτες
Εν έτει 2026, ένα νέο σχολικό εγχειρίδιο για την έμφυλη βία κατηγορείται ότι διδάσκει στα κορίτσια πώς να προστατεύονται, αντί να διδάσκει στα αγόρια να μην κακοποιούν.

Αυτός είναι ο φυσικός θηρευτής του λαγοκέφαλου στις ελληνικές θάλασσες

E-Daily 3.Left Χτες
Ο απόλυτος κυρίαρχος απέναντι στον τοξικό εισβολέα

Πώς θα ήταν μια πόλη στη Σελήνη σε 100 χρόνια από τώρα; Η Luna Prime και ο εφιάλτης της

E-Daily 3.Left Χτες
Το δέλεαρ της βαρύτητας και η τεχνολογία επιβίωσης

Η Λουπίτα Νιόνγκο τα έβαλε με τον Όμηρο, αλλά μήπως βιάστηκε λίγο;

E-Daily 3.Left Προχτές
Η Λουπίτα Νιόνγκο ρώτησε γιατί ο Όμηρος δεν έδωσε χώρο στις γυναίκες - αλλά η απάντηση δεν είναι τόσο απλή

Το πάρτι της Πάρις Χίλτον και ο «Ρομπέν των Δασών» που έκλεψε μια τούρτα 3.200 δολαρίων

E-Daily 3.Left Προχτές
Ο απρόσκλητος μουσικός και η τούρτα των χιλιάδων δολαρίων