E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατί όλοι θέλουν να κάνουν (και φέτος) διακοπές στην Πάρο;

Παρακάτω μερικοί λόγοι που θα σε κάνουν να ταυτιστείς!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 8/7/2023 | 01:13

Γιατί όλοι θέλουν να κάνουν (και φέτος) διακοπές στην Πάρο;
@AXP Photography - Unsplash

Η Πάρος είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί στις Κυκλάδες και ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά για διακοπές, στο Αιγαίο. Φημίζεται για τις πανέμορφες παραλίες, τα γραφικά χωριά με τα πλακόστρωτα σοκάκια και την έντονη νυχτερινή διασκέδαση. Μπορεί ανέκαθεν να ήταν ένα από τα πιο παραδοσιακά και κοσμοπολίτικα νησιά της Ελλάδας, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ο νέος hot προορισμός. Ιδιαίτερα στις διακοπές του Πάσχα των τελευταίων ετών, το νησί είχε γίνει πόλος έλξης μικρών και μεγάλων, με αποτέλεσμα ο κόσμος να αναθεωρήσει την άποψή του για το νησί και οι επιχειρήσεις να επενδύσουν εκ νέου, εφόσον είδαν ότι υπήρχε ισχυρό αντίκρισμα.

Έτσι, μετά την παρακμή του, ανανεώθηκε και έπαψε να αποτελεί απλώς έναν προορισμό για πενταήμερες εκδρομές. Το πιο θετικό απ’όλα είναι ότι πρόκειται για ένα μεγάλο νησί που μπορεί να σου προσφέρει ποικιλία δραστηριοτήτων και πολλές επιλογές, είτε ψάχνεις για ήρεμες διακοπές είτε για ένα μέρος να ξεφαντώσεις με την παρέα σου.

Στην Πάρο λοιπόν, μπορείς να απολαύσεις ήσυχα απογευματινά μπάνια στις πανέμορφες παραλίες και γεύματα στα γραφικά ταβερνάκια του νησιού, αλλά και να περάσεις τα βράδια σου σε διάφορα μαγαζιά χορεύοντας μέχρι το πρωί. Στους βασικούς οικισμούς, την Παροικιά και τη Νάουσα, θα βρεις αμέτρητα μαγαζιά για καφέ, φαγητό και νυχτερινές επισκέψεις!

Τι να κάνεις, πού να πας και πού να φας

Οι διακοπές στην Πάρο αξίζουν γιατί έχει μοναδικές παραλίες που καλύπτουν όλα τα γούστα. Είτε θέλεις οργανωμένες παραλίες με κόσμο και beach bars είτε πιο απομονωμένες, θα τις βρεις σίγουρα. Σε πολλές μάλιστα από αυτές θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις θαλάσσια σπορ όπως kitesurfing, windsurfing ή θαλάσσιο σκι. Κάποιες από τις πιο γνωστές παραλίες που δεν πρέπει να χάσεις είναι οι Κολυμπήθρες, η Χρυσή Ακτή, η Σάντα Μαρία, η Πούντα, ο Φάραγγας, ο Καλόγερος, ο Λογαράς και πολλές άλλες που θα ανακαλύψεις τριγυρνώντας στο νησί.

Εκτός από τις παραλίες, πρέπει να πας στο νησί αφού θα φας και μοναδικά τοπικά παριανά εδέσματα και πολύ νόστιμο φαγητό στα παραδοσιακά (ή και όχι) μαγαζιά της Πάρου. Τα τυροκομικά, το κρασί και τα θαλασσινά είναι τα κύρια τοπικά προϊόντα του νησιού και εάν αγαπάς το καλό φαγητό θα βρεις νόστιμες παραδοσιακές συνταγές όπως σαλατούρι (ψαροσαλάτα με σαλάχι), χταπόδι με μυρμητζέλι (χειροποίητο πιλάφι της Πάρου), κολόπια ή χορτοφουσκωτές (πίτες στο φούρνο γεμιστές με χόρτα), και κακαβιά (ψαρόσουπα).

Επιπλέον, το μέλι, ο μούστος και η μυζήθρα κυριαρχούν στα γλυκά της Πάρου, όπως οι μυζηθρόπιτες, τα παστέλια, τα μουστοκούλουρα. Στις top γεύσεις της Πάρου συγκαταλέγονται και τα σαμωτά σύκα (ψητά σύκα με σουσάμι).

Ένα από τα δημοφιλέστερα εστιατόρια της Πάρου που βρίσκεται στα Λιβάδια της Παροικιάς, είναι το Mario, όπου τα πιάτα επικεντρώνονται στο φρέσκο ψάρι και την σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Ξεχωρίζει η ψαρομακαρονάδα και το φιλέτο φρέσκου τόνου με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας.

Ακόμη ένα ατμοσφαιρικό εστιατόριο, το Henri G, με λευκή πανέμορφη βεράντα βρίσκεται ανάμεσα στα νεοκλασικά και το παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδας, στην Παροικιά. Εκεί θα βρεις πιάτα με fusion διάθεση και ελληνικές πρώτες ύλες όπως ριζότο με ελληνική τρούφα και για επιδόρπιο «μαλλί γριάς με μαρκίζ σοκολάτας και τραγανή καραμέλα»!

Κι αν το mood σου είναι για κάτι πιο παραδοσιακό τότε το Ουζερί των ναυτικών, η ψαροταβέρνα στο κέντρο της περατζάδας του παλιού λιμανιού, θα σου προσφέρει θαλασσινούς μεζέδες, όπως τη γούνα (λιαστό ψάρι) στα κάρβουνα.

Ωστόσο, η Πάρος φημίζεται για την έντονη νυχτερινή ζωή της και κάθε χρόνο μαζεύει πολλούς νέους και όχι μόνο, που επισκέπτονται το νησί για τα πάρτι του, όπου η διασκέδαση κρατά ως το πρωί! Οι παλμοί της νυχτερινής διασκέδασης χτυπούν στη Νάουσα, με πολλά μπαρ και club που παίζουν από techno μέχρι παραδοσιακή ελληνική μουσική.

Αξίζει να περάσεις από το περίφημο Punda Beach Club στην παραλία της Πούντας, το μεγαλύτερο beach bar του νησιού, που είναι διάσημο για τα πάρτι του. Εάν προτιμάς κάτι πιο ήρεμο, το νησί έχει πολλά χαλαρά μπαρ για να απολαύσεις το ποτό σου, όπως αυτά που βρίσκονται στον παραλιακό δρόμο της Παροικιάς και το παλιό λιμανάκι της Νάουσας. Μία εξαιρετική επιλογή είναι το Barbarossa Bar Restaurant στη Νάουσα, που μαζεύει πλήθος τουριστών και όχι μόνο, όλες τις ώρες της ημέρας.

Μόλις χορτάσεις την αύρα του νησιού, τότε μπορείς να επισκεφθείς και τα γραφικά χωριά του. Οι Λεύκες βρίσκονται σε μια καταπράσινη τοποθεσία, χτισμένες αμφιθεατρικά με θέα που βλέπει όλο το Αιγαίο. Στη διαδρομή από την Παροικιά προς τις Λεύκες, θα ανακαλύψεις το χωριό Κώστος, ένα όμορφο χωριό με δύο εκκλησίες στο κέντρο του, με ολόλευκα σπίτια και ασβεστωμένα σοκάκια.

Τέλος, η Μάρπησσα, είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά των Κυκλάδων, που αξίζει την επίσκεψή σου. Διαφυλάσσει μέχρι σήμερα την αυθεντικότητα ενός μεσαιωνικού χώρου και μια σειρά από εκκλησίες, σπιτάκια και κυκλαδίτικη ρομαντική ατμόσφαιρα.

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πασχαλινά κουλουράκια σε 15 λεπτά

Food 03.05.2024
Πως να φτιάξετε σωστά Πασχαλινά κουλουράκια εύκολα με επαγγελματικό αποτέλεσμα

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Eat + Drink 03.05.2024
Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

Νέα έρευνα δείχνει πως αυτή η διατροφή προσθέτει 13 χρόνια στη ζωή σας

Body+Mind 03.05.2024
Nέα έρευνα διαπίστωσε ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών μπορεί να ενισχύσει την υγεία σας

Αυτή η παραλλαγή του γαλλικού μανικιούρ είναι τέλεια για την άνοιξη

Style Χτες
Αλλωστε, η ζωή είναι πολύ μικρή για βαρετά νύχια!

Η βιταμίνη που σβήνει τα σημάδια της γήρανσης

Body+Mind Χτες
Νέα έρευνα αλλάζει τα δεδομένα

Xάσε 5 κιλά μέχρι το καλοκαίρι με αυτή την εύκολη διατροφή

Body+Mind Προχτές
Μια αποτελεσματική μέθοδος, η υιοθέτηση ενός ισορροπημένου σχεδίου διατροφής χωρίς υπερβολές

Διαιτολόγος αποκαλύπτει ένα κόλπο για τον έλεγχο της όρεξης

Body+Mind Προχτές
Όταν θέλετε να χάσετε βάρος

Aυτό το παντελόνι χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το πιο δροσερό ανοιξιάτικο στυλ

Style Προχτές
Αυτό είναι το μοναδικό παντελόνι που θα χρειαστείς την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι!