E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς να κάνεις οικονομικές διακοπές στη Μύκονο

Ναι, φυσικά και μπορείς να το κάνεις αρκεί να ξέρεις κάποια βασικά πράγματα που εξηγούμε σε αυτό το άρθρο

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 7/7/2023 | 02:25

Πώς να κάνεις οικονομικές διακοπές στη Μύκονο

Αν αναρωτιέσαι αν μπορείς να κάνεις οικονομικές διακοπές στη Μύκονο, μάθε πως γίνεται! Η Μύκονος είναι το δημοφιλέστερο νησί της Ελλάδας και μαζί με τη Σαντορίνη διεκδικούν τον τίτλο των πιο κοσμοπολίτικων νησιών. Η Μύκονος κάθε χρόνο ελκύει όλο και περισσότερο, το ενδιαφέρον πολλών διάσημων celebrities και προσώπων διεθνούς φήμης. Το νησί αυτό, ως ένα από τα πιο ακριβά στην Ελλάδα, κρύβει θησαυρούς και εκπλήξεις που πολλοί δε γνωρίζουν.

Το εντυπωσιακό είναι όμως ότι μπορείς να απολαύσεις παροχές και δραστηριότητες οικονομικά, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία!

Ένας μικρός επίγειος παράδεισος απλώνεται μέσα στα χρώματα του γαλάζιου και του λευκού και σε μαγεύει από το πρώτο λεπτό που θα βρεθείς εκεί. Δε χρειάζεται να κάνεις τρελές σπατάλες για να περάσεις ευχάριστα στη Μύκονο, ενώ η πιο λιτή πλευρά της Μυκόνου θα σε εκπλήξει ευχάριστα. Δε χρειάζεται να στερηθείς κάτι ούτε να περιοριστείς και πίστεψέ μας θα απολαύσεις τη μυκονιάτικη αύρα και με το παραπάνω!

Μπορείς να επισκεφθείς τη Μύκονο off season

Γενικά μπορείς να την επισκεφθείς οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, η καλύτερη εποχή ωστόσο για να επισκεφθείς τη Μύκονο εξαρτάται από το τι ελπίζεις να αποκομίσεις από το ταξίδι σου. Εξάλλου, υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου, όπως τη διαθεσιμότητα των πτήσεων, τις τιμές των καταλυμάτων και την περίοδο αιχμής.

Η Μύκονος off season έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που θα βρεις το καλοκαίρι. Καθώς τα καλοκαιρινά πλήθη αρχίζουν να αραιώνουν, τότε είναι που θα πάρεις μια ιδέα για το πώς είναι η νησιωτική ζωή εκεί. Το πραγματικό πλεονέκτημα είναι ότι θα πετύχεις εξαιρετικές προσφορές σε καταλύματα, μεταφορές με πλοίο, πτήσεις και γεύματα σε τοπικά εστιατόρια.

Κάνε μια βόλτα στα ορεινά της Μυκόνου

Η Άνω Μερά είναι ένα από τα παλαιότερα χωριά του νησιού που αξίζει αρκετό από το χρόνο σου για να περπατήσεις και να το εξερευνήσεις, να απολαύσεις την ηρεμία και την ησυχία σου και να δεις τα αξιοθέατα της περιοχής. Το να περπατήσεις εκεί είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις στη Μύκονο για να ξεφύγεις από τα πλήθη και τα υπέρογκα ποσά του κέντρου του νησιού. Εκτός από την Άνω Μερά, υπάρχουν και άλλα πανέμορφα και πιο ήσυχα χωριά όπως ο Καλαφάτης, ο Τούρλος και αρκετά άλλα.

Δοκίμασε να κάνεις τις βουτιές σου σε μία μη οργανωμένη παραλία

Μία υπέροχη παραλία που αξίζει να επισκεφθείς είναι η Κάπαρη που βρίσκεται μόλις 5 χιλιόμετρα μακριά από τη Χώρα. Βρίσκεται σε μια από τις πιο ανεπτυγμένες περιοχές της Μυκόνου, κοντά στον κοσμοπολίτικο Άγιο Ιωάννη στη δυτικότερη ακτή της Μυκόνου. Είναι ιδανική αν ονειρεύεσαι τη μέρα σου με πετσέτα στην άμμο, χαλάρωση υπό τον ήχο του κύματος και βουτιές.

Η Κάπαρη δεν είναι οργανωμένη παραλία κι έτσι είναι ιδανική για να απολαύσεις τη θάλασσα οικονομικά χωρίς το κόστος που θα είχε μία οργανωμένη παραλία. Δε χάνεις καθόλου από την ομορφιά της Μυκόνου, αλλά ίσα ίσα εξοικονομείς χρήματα.

Παραλίες σαν την Κάπαρη είναι και η Λια και η Φτελιά σε ένα κομμάτι τους, ο Άγιος Σώστης, ο Φωκός, η Μυρσίνη και άλλες.

Βρες τα πιο οικονομικά στέκια του νησιού

Μπορεί τα περισσότερα μαγαζιά για φαγητό και ποτό στη Μύκονο να κοστίζουν πολύ παραπάνω απ’όσο έχεις συνηθίσει, όμως όπως σε όλα τα μέρη, θα βρεις και μαγαζιά που δεν ξεπερνούν τον προϋπολογισμό σου. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η γνωστή ταβέρνα της Κικής, στον Άγιο Σώστη. Μοιάζει με δεντρόσπιτο και σχηματίζονται καθημερινά ουρές πριν καν φτάσει 12 η ώρα το μεσημέρι. Θα απολαύσεις παραδοσιακά πιάτα σε εξαιρετικές τιμές, από θαλασσινά μέχρι της ώρας, ενώ το χύμα κρασί της θα σου μείνει αξέχαστο!

Εκτός από αυτή την ταβέρνα, μη χάσεις και την Ταβέρνα του Petran και τις Μπαλωθιές για value for money φαγητό, ενώ κάνε την έρευνά σου ρωτώντας τους ντόπιους για να βρεις τα μαγαζιά που θα έχεις μια ευχάριστη εμπειρία.

Γενικά, αυτό που χρειάζεται να θυμάσαι, είναι ότι δεν πρέπει να ανησυχείς για τα χρήματα, όταν υπάρχουν λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν να απολαύσεις όμορφα μέρη κάνοντας οικονομικές διακοπές!

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πασχαλινά κουλουράκια σε 15 λεπτά

Food 03.05.2024
Πως να φτιάξετε σωστά Πασχαλινά κουλουράκια εύκολα με επαγγελματικό αποτέλεσμα

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Eat + Drink 03.05.2024
Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

Αυτή η παραλλαγή του γαλλικού μανικιούρ είναι τέλεια για την άνοιξη

Style Χτες
Αλλωστε, η ζωή είναι πολύ μικρή για βαρετά νύχια!

Η βιταμίνη που σβήνει τα σημάδια της γήρανσης

Body+Mind Χτες
Νέα έρευνα αλλάζει τα δεδομένα

Xάσε 5 κιλά μέχρι το καλοκαίρι με αυτή την εύκολη διατροφή

Body+Mind Προχτές
Μια αποτελεσματική μέθοδος, η υιοθέτηση ενός ισορροπημένου σχεδίου διατροφής χωρίς υπερβολές

Διαιτολόγος αποκαλύπτει ένα κόλπο για τον έλεγχο της όρεξης

Body+Mind Προχτές
Όταν θέλετε να χάσετε βάρος

Aυτό το παντελόνι χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το πιο δροσερό ανοιξιάτικο στυλ

Style Προχτές
Αυτό είναι το μοναδικό παντελόνι που θα χρειαστείς την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι!

Σε αυτά τα coffee shops θα βρεις το καλύτερο χαρμάνι καφέ

Eat + Drink Προχτές
5 μέρη για τέλειο καφέ στην Αθήνα!