E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 Επικά σάντουιτς της Αθήνας για να πάρεις μαζί σου στην Παραλία

Ακόμα και αν δεν πας παραλία... φάε αυτά τα σάντουιτς!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 4/7/2023 | 00:14

5 Επικά σάντουιτς της Αθήνας για να πάρεις μαζί σου στην Παραλία
@the_black_salami_microbakery / instagram

Το να βρεις ένα σάντουιτς όπως το θες, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Κατ’αρχάς υπάρχει διαφορετική αντίληψη ως προς το τι είναι «σάντουιτς». Οι Θεσσαλονικείς ας πούμε, σάντουιτς λένε το τυλιχτό σουβλάκι, ενώ οι περισσότεροι από εμάς σάντουιτς ονομάζουμε οτιδήποτε αποτελείται από δύο κομμάτια ψωμιού και γέμιση που περιέχει κρέας, αλλαντικά, τυριά, λαχανικά και ό,τι άλλο χωράει!

Δεν είναι απλό όμως να βρεις ένα σάντουιτς που να σε ικανοποιεί πλήρως. Όλα παίζουν ρόλο: το είδος και η ποιότητα του ψωμιού και των υπόλοιπων υλικών και το βασικότερο: ο συνδυασμός των υλικών. Διαφορετικά γούστα, προτίμηση σε γλυκές ή αλμυρές γεύσεις και χίλιοι δυο άλλοι παράγοντες, έχουν τη δική τους σημασία για να βρεις το πιο επικό σάντουιτς που μπορείς να πάρεις μαζί σου στην παραλία, στη βόλτα ή στο lunch break.

Bottega di Rino – Pienza

Μέσα σε αφράτη φοκάτσια, με prosciutto crudo ΠΟΠ ωρίμανσης τριών ετών, πεκορίνο ημιώριμο, σάλτσα μαύρης τρούφας και ρόκα, φτιάχνεται το Pienza, ένα σάντουιτς που θα βρεις μόνο στο Bottega di Rino, στην καρδιά του κέντρου. Εκτός από αυτό, θα βρεις και άλλα επικά σάντουιτς με ευφάνταστους συνδυασμούς, σε φοκάτσια ή μπαγκέτα και φοβερά ιταλικά κοκτέιλ αν θες να εμπλουτίσεις τη γευστική σου εμπειρία!

Αμερικής 16 & Βαλαωρίτου, Κολωνάκι

Borghese – Sandwich με κατσικίσιο τυρί και μαρμελάδα φρούτων του δάσους

Το νούμερο 1 σαντουιτσάδικο του Παγκρατίου με ιταλική προέλευση, δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Ειδικά όταν μιλάμε για επικά σάντουιτς, το μυαλό δεν πάει αλλού. Μέσα από μια τεράστια ποικιλία, θα βρεις το αγαπημένο σου, αυτό που ο συνδυασμός των υλικών του θα σε αφήσει άφωνo και θα το πάρεις τυλιγμένο μέσα σε χαρτί παντοπωλείου. Ψωμί άριστης ποιότητας, αλλαντικά και τυριά φρεσκοκομμένα μπροστά σου και υλικά ημέρας θα αποτελέσουν το γευστικό παράδεισο που θα δοκιμάσεις.

Το πιο επικό ανάμεσα στα πολλά επικά και ιδανικό για παραλία, είναι το σάντουιτς με κατσικίσιο τυρί, μαρμελάδα φρούτα του δάσους, γαλοπούλα και φρέσκια πράσινη σαλάτα που θα σου δώσει την απαραίτητη δροσιά που χρειάζεσαι αυτή την περίοδο!

Αρχελάου 19, Παγκράτι

Black Salami – Black Pastrami

Στο Black Salami θα βρεις το Black Pastrami που τα σπάει! Φτιάχνεται με 180 γραμμάρια αλλαντικού, πεκορίνο με μαύρη κρούστα, πίκλα αγγουριού, μουστάρδα με πευκόμελο και coleslaw κόκκινου λάχανου και έχει φανατικούς οπαδούς. Όλα τα υλικά δένουν αρμονικά μεταξύ τους και αυτό είναι το μυστικό που έχει κάνει γνωστό αυτό το αγαπημένο σάντουιτς. Θα βρεις πολλά ακόμη για να δοκιμάσεις επιτόπου ή να πάρεις μαζί σου στην παραλία. Plus: Έχει και αρκετές χορτοφαγικές επιλογές που θα λατρέψεις.

Ζωοδόχου Πηγής 71 & Μεθώνης, Εξάρχεια

Jesus Crust – Brioche με γαλοπούλα και ξύγαλο

Μπορεί ένα σάντουιτς με γαλοπούλα να σου ακούγεται βαρετό, αλλά στο Jesus Crust, με δύο επιπλέον υλικά το έχουν απογειώσει. Μέσα σε μπριός ψωμάκι, βάζουν γαλοπούλα με λόλα και τυρί ξύγαλο. Εκτός από αυτό, που είναι basic αλλά κι επικό παράλληλα, θα βρεις και άλλες προτάσεις με εντυπωσιακές ιδέες και μικρές πινελιές που κάνουν τις συνηθισμένες γεύσεις να πηγαίνουν σε άλλο επίπεδο!

Σολωμού 9, Nέο Ψυχικό

Η Λόντζα της Γειτονιάς – Σάντουιτς με φιλέτο λαβράκι

Όσοι γνωρίζουν αυτό το στέκι, το έχουν συνδυάσει με μαγειρευτό μαμαδίστικο φαγητό και σίγουρα δε θα περίμεναν να το δουν σε μία τέτοια λίστα. Όμως, το πιο επικό και χορταστικό σάντουιτς είναι αυτό που φτιάχνεται με «μαμαδίσια αγάπη». Στο μενού λοιπόν, αυτού του μοντέρνα παραδοσιακού μαγαζιού, θα βρεις ένα σάντουιτς με φρέσκο φιλέτο λαβράκι και μια δική τους μαγιονέζα σε φρυγανισμένο ψωμί με φρέσκο βούτυρο. Θα σου θυμίσει κωνσταντινοπολίτικο street food, balik ekmek, και είναι εκπληκτικό και ιδανικό για να το απολαύσεις πηγαίνοντας παραλία!

Χαρ. Τρικούπη 76, Εξάρχεια

x

 

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μια βουτιά στα πιο ξεχωριστά βιντατζάδικα στην καρδιά της Αθήνας

Urban 16.05.2024
Τα vintage shops της πρωτεύουσας που ξεχωρίζουμε

Ο Γιάννης Κότσιρας στο Θέατρο Δάσους

Μουσική 16.05.2024
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ06/0615

Τα 2 νέα μαγαζιά για να απολαύσεις το brunch σου στην Αθήνα

Eat + Drink Χτες
Για να ξεκινήσεις όμορφα την ημέρα σου!

Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας 2024

Cityλάιφ Προχτές
ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 15/05 έως 16/05

Θεσσαλονίκη: Τα καλύτερα κουτούκια στα Δυτικά

Eat + Drink Προχτές
Πού θα φας νόστιμα και οικονομικά

Thessaloniki Street Food Festival 2024

Cityλάιφ Προχτές
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 30/05 έως 02/065

4 εστιατόρια για να απολαύσεις τη λιακάδα στην ανοιξιάτικη Αθήνα

Eat + Drink 12.05.2024
Βάλτα οπωσδήποτε στη λίστα σου!

Raining Pleasure 2024 Reunion

Μουσική 09.05.2024
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ03/06

Πού θα φας ανατολίτικο street food στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink 09.05.2024
Κεμπάμπ, μπαμπαγανούζ, χούμους και άλλοι πεντανόστιμοι μεζέδες από τη Μέση Ανατολη

Τα νέα εστιατόρια με θέα την Ακρόπολη, που θα λατρέψεις!

Eat + Drink 09.05.2024
Plus, θα βγάλεις και τις καλύτερες φωτογραφίες!