E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μια βόλτα στα thrift shops της Αθήνας και τι υπάρχει εκεί

Μαγαζιά που έχουν κρυφούς θησαυρούς και σε καλούν να τους ανακαλύψεις!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 3/7/2023 | 00:03

Μια βόλτα στα thrift shops της Αθήνας και τι υπάρχει εκεί
@yesterdaysbreadvintage / instagram

Είναι γνωστό ότι υπήρχε παλιότερα ένα ταμπού σχετικά με την αγορά των ρούχων που είναι από δεύτερο χέρι, αλλά πλέον έχει ξεπεραστεί. Κι αυτό συμβαίνει γιατί σήμερα η μόδα των ‘00s – ή αλλιώς Y2K – υπάρχει ξανά παντού. Άλλωστε η μόδα κάνει κύκλους και οι τάσεις της βιομηχανίας αναβιώνουν μία περίοδο που ο ρομαντισμός ήταν στο peak του. Έτσι, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στα vintage καταστήματα και στο vintage στιλ γενικότερα.

Αφορμή για όλο αυτό, είναι μια γενικότερη νοοτροπία, μία «εναντίωση» στα fast fashion καταστήματα ή απλώς η έντονη επιρροή από τις τάσεις της μόδας, τα μουσικά ακούσματα και το ρεύμα της εποχής. Αν θες να δοκιμάσεις να πειραματιστείς με το στιλ σου ή αν ψάχνεις για νέους θησαυρούς για thrifting και διαφορετικά outfits με χαρακτήρα, δες την παρακάτω λίστα με thrift shops που πρέπει να επισκεφθείς.

Kilo-Shop

Η νοοτροπία του Kilo-Shop υπάρχει σε διάφορα μέρη στον κόσμο, στο Λονδίνο, στο Παρίσι ακόμα και στο Τόκιο. Έτσι και στην Αθήνα, λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Όλα τα ρούχα έχουν χρωματιστά καρτελάκια, τα οποία τα ζυγίζεις και ανάλογα με το χρώμα υπολογίζεται και η τιμή. Εκεί θα βρεις και γυναικεία και αντρικά ρούχα, αλλά το highlight του μαγαζιού είναι η μεγάλη ποικιλία που έχουν σε vintage LEVI’s jeans. Εκτός όμως από τα κλασσικά μεταχειρισμένα ρούχα και αξεσουάρ, υπάρχει και ένα υπέροχο brand εντός του μαγαζιού στο οποίο πουλάνε μεταποιημένα ρούχα, το “ART & INDUSTRY”. Πρέπει να το ψάξεις!

Ερμού 120, Αθήνα

Reset Thrift Shop

Αν είσαι θερμός υποστηρικτής των ’90s και πορώνεσαι με κάθετι vintage, τότε σε αυτό το thrift shop, θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για να φορέσεις ένα outfit της αγαπημένης σου εποχής. Θα βρεις από φαρδιά τζιν μέχρι graphic T-shirts και baseball sweaters και γενικά απεριόριστες επιλογές σε πολλά σχέδια! Οι μάρκες που θα βρεις είναι Wrangler, Levi’s, Ralph Lauren, Diesel και πάρα πολλές ακόμα ενώ υπάρχει ποικιλία και στα αξεσουάρ.

Στουρνάρη 15, Αθήνα

MAdAME KI

Εάν τα vintage re-worked ρούχα είναι η αδυναμία σου, τότε σίγουρα θα πρέπει να επισκεφτείς αυτό το μαγαζί στο Χαλάνδρι. Η ιστορία της «MAdAME KI»  - της Ελένης Κετσελίδου -  η οποία είναι η ιδιοκτήτρια που διαλέγει και μεταποιεί τα ρούχα που θα βρεις στο μαγαζί, ξεκίνησε στα ’90s, όταν η  ίδια εργαζόταν ως μοντέλο και σπούδαζε στην Σχολή Βελουδάκη. Η νοοτροπία της άλλαξε, όταν πριν περίπου 10 χρόνια ανακάλυψε την Leandra Cohen που της έκανε να δει το mix and match με άλλο μάτι.  

Ανδρέα Παπανδρέου 81, Χαλάνδρι

Yesterday’s Bread Second Hand

Γυρνώντας στα Εξάρχεια, θα βρεις άλλον έναν «ναό» των second-hand ρούχων. Στο Yesterday’s Bread θα βρεις από vintage και retro κομμάτια όπως φορέματα των ’30s μέχρι sneakers, αντιανεμικά μπουφάν από τα ’90s, κιμονό και φανταστικά jeans. Σ’ αυτό το thrift shop υπάρχει κάτι για όλα τα γούστα και η αισθητική σου θα βρει ανταπόκριση!

Ιουστινιανού 2, Αθήνα

Snake 21

Σίγουρα θα έχεις λιγουρευτεί τα cargo παντελόνια και τις στιλάτες σαλοπέτες των ‘00s. Πλέον το y2k έχει μπει για τα καλά στην γκαρνταρόμπα μας και το βλέπουμε ακόμα και σε μεγάλους οίκους. Έτσι, το Snake 21 στο Θησείο, είναι το κατάλληλο μέρος για το απόλυτο ’00s και ‘90s στιλ!

Ερυσίχθονος 44, Αθήνα

Handpicked Cherries

Δε θα μπορούσε να λείπει ένα διαμαντάκι με second hand ρούχα και στο Παγκράτι! Μία προσθήκη που ξεκίνησε με πολλή αφοσίωση από την Κωνσταντίνα και πλέον αποτελεί ένα μαγαζί, που είναι γεμάτο κόσμο. Εκεί θα καταφέρεις να βρεις εκτός από ρούχα και αξεσουάρ πολλών δεκαετιών, δίσκους, posters, χειροποίητα κοσμήματα και φανταστικά custom πλεκτά τοπ που φτιάχνονται μπροστά σου!

Φρύνης 51, Παγκράτι

Memorabilia Lovers

Μέσα σε μία στοά στην Αιόλου θα βρεις αυτό το showroom με μοναδικά thrifted κομμάτια από μια άλλη εποχή. Μάρκες 50 χρόνων πίσω και ρούχα που έχουν φτιαχτεί με φροντίδα και μεράκι – χαρακτηριστικό εκείνης της εποχής. Εκτός από ρούχα θα βρεις επίσης κοσμήματα και αξεσουάρ με μοναδικό χαρακτήρα.

Αιόλου 102, Αθήνα

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Vegan Life Festival Thessaloniki 2024

Cityλάιφ 18.05.2024
ΔΗΜΑΡΧΕΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣαπό 25/05 έως 26/05

ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Μουσική 18.05.2024
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ25/0512

Τα καφέ ‑ εστιατόρια των μουσείων της Αθήνας που αξίζει να επισκεφτείς

Eat + Drink 18.05.2024
Τα Μουσεία της Αθήνας εκτός από φάροι του πολιτισμού, μπορεί να είναι και φάροι της γαστρονομίας!

6 Μουσεία που κάθε Αθηναίος πρέπει να επισκεφθεί και μπορεί να το κάνει δωρεάν

Θέατρο + Τέχνες 18.05.2024
Πάντα είναι μια καλή ημέρα για να επισκεφθείς ένα μουσείο ή αρχαιολογικό χώρο, μιας και η Αθήνα είναι γεμάτη από μικρές πινελιές πολιτισμού και ιστορίας.

6 μουσεία στην Αθήνα που δεν είναι τόσο γνωστά, αλλά είναι διαμάντια

Urban 18.05.2024
Aς γνωρίσουμε μερικά από τα όχι και τόσο γνωστά μουσεία της Αθήνας!

Η Μαρίνα Σάττι στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Μουσική Χτες
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/0617

Thessaloniki Street Food Festival 2024

Cityλάιφ Χτες
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 30/05 έως 02/065

The Comic Con vol.8

Cityλάιφ Προχτές
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΡΟ Ι. ΒΕΛΛΙΔΗΣαπό 17/05 έως 19/05

Μια βουτιά στα πιο ξεχωριστά βιντατζάδικα στην καρδιά της Αθήνας

Urban Προχτές
Τα vintage shops της πρωτεύουσας που ξεχωρίζουμε

Ο Γιάννης Κότσιρας στο Θέατρο Δάσους

Μουσική Προχτές
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ06/0615