E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Focus: Η Αθήνα είναι μία από τις δέκα ωραιότερες πόλεις στον κόσμο

Το γερμανικό περιοδικό κατατάσσει την ελληνική πρωτεύουσα στην έκτη θέση - Πρώτη η Βενετία στη λίστα του Focus με τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου

Δημοσίευση 30/6/2023 | 13:47

Focus: Η Αθήνα είναι μία από τις δέκα ωραιότερες πόλεις στον κόσμο
Φωτογραφία από jimmy teoh

Αναζητώντας την πιο όμορφη πόλη στον κόσμο, δεν μπορείς να αγνοήσεις ορισμένα διαμάντια», πολλά από τα οποία βρίσκονται στην «καρδιά» της Ευρώπης, όπως η Αθήνα, επισημαίνει το περιοδικό «Focus».

Στη λίστα των δέκα ωραιότερων πόλεων στον κόσμο, που παραθέτει το γερμανικό περιοδικό, συγκαταλέγεται η ελληνική πρωτεύουσα καταλαμβάνοντας την έκτη θέση. Στην κορυφή της λίστας είναι η Βενετία με τη Ρώμη και τη Βαρκελώνη να ακολουθούν στο χρυσό τοπ 3.

Η Βενετία είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις στον κόσμο

Η ομορφιά της γίνεται αισθητή με την πρώτη ματιά. Κάθε χρόνο την επισκέπτονται περίπου 30 εκατομμύρια τουρίστες. Βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Ιταλίας και είναι χτισμένη πάνω σε 118 νησιά που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες. Οι δρόμοι είναι ελάχιστοι, αφού οι βασικές οδικές αρτηρίες είναι τα περίφημα κανάλια, στα οποία μπορεί να περιηγηθεί κανείς με γόνδολα. Τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Βενετίας περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την πλατεία του Αγίου Μάρκου με τον καθεδρικό της ναό και το παλάτι των Δόγηδων.

Pexels/Aρχείο

Ρώμη - ίσως η πιο όμορφη πρωτεύουσα του κόσμου

Pexels/Aρχείο

Δεν είναι μόνο η πρωτεύουσα της «μπότας» (όπως βλέπει κανείς την Ιταλία στον χάρτη), αλλά και μια πόλη με ιστορία 3 χιλιάδων ετών. Κάτοικοι και τουρίστες μπορούν να θαυμάσουν πολλά κτίρια από εκείνη την εποχή. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ρώμη αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Σχεδόν 7,1 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την ιταλική πρωτεύουσα για να δουν από κοντά το περίφημο Κολοσσαίο, τη Φοντάνα ντι Τρέβι, και τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Στη Βαρκελώνη χτυπάει η καρδιά της Ισπανίας

Pexels/Aρχείο

Η Βαρκελώνη είναι η πολιτιστική, πολιτική και οικονομική πρωτεύουσα της Καταλονίας. Ο πληθυσμός της δεν ξεπερνά τα 1,6 εκατομμύρια κατοίκους και θεωρείται σχετικά μικρή σε σύγκριση με άλλες πόλεις της ιβηρικής χώρας. Ωστόσο, τα περίπου 27 εκατομμύρια τουριστών που την επισκέπτονται ετησίως, δίνουν ζωή στην πόλη: από το πρωί μέχρι το βράδυ. Οι επισκέπτες μπορούν να μεταβούν στο Parque Güell, ένα ειδικά διαμορφωμένο πάρκο 170 στρεμμάτων, ιδανικό για να απολαύσουν μία υπέροχη βόλτα.

Τι αναφέρει για την Αθήνα που βρίσκεται στο Νο 6

Η Αθήνα είναι το πολιτιστικό κέντρο της αρχαίας Ελλάδας

Δεν είναι μόνο η πρωτεύουσα της Ελλάδας, αλλά και μάρτυρας ενός επιδραστικού και σημαντικού πολιτισμού μέχρι σήμερα. Τα αρχαία αξιοθέατα της Αθήνας εξασφαλίζουν στον τομέα του τουρισμού μία από τις κύριες πηγές εσόδων της πόλης. Σχεδόν 7 εκατομμύρια επισκέπτες επισκέπτονται την ελληνική πρωτεύουσα κάθε χρόνο. Η Ακρόπολη, ένα αξιοθέατο παγκοσμίου φήμης, αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους τουρίστες. Πολλοί ναοί, όπως αυτός του Ηφαίστου και ο Παρθενώνας, διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πασχαλινά κουλουράκια σε 15 λεπτά

Food 03.05.2024
Πως να φτιάξετε σωστά Πασχαλινά κουλουράκια εύκολα με επαγγελματικό αποτέλεσμα

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Eat + Drink 03.05.2024
Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

Αυτή η παραλλαγή του γαλλικού μανικιούρ είναι τέλεια για την άνοιξη

Style Χτες
Αλλωστε, η ζωή είναι πολύ μικρή για βαρετά νύχια!

Η βιταμίνη που σβήνει τα σημάδια της γήρανσης

Body+Mind Χτες
Νέα έρευνα αλλάζει τα δεδομένα

Xάσε 5 κιλά μέχρι το καλοκαίρι με αυτή την εύκολη διατροφή

Body+Mind Προχτές
Μια αποτελεσματική μέθοδος, η υιοθέτηση ενός ισορροπημένου σχεδίου διατροφής χωρίς υπερβολές

Διαιτολόγος αποκαλύπτει ένα κόλπο για τον έλεγχο της όρεξης

Body+Mind Προχτές
Όταν θέλετε να χάσετε βάρος

Aυτό το παντελόνι χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το πιο δροσερό ανοιξιάτικο στυλ

Style Προχτές
Αυτό είναι το μοναδικό παντελόνι που θα χρειαστείς την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι!

Σε αυτά τα coffee shops θα βρεις το καλύτερο χαρμάνι καφέ

Eat + Drink Προχτές
5 μέρη για τέλειο καφέ στην Αθήνα!