E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

8 Νησιά για να κλείσεις ακόμα και τελευταία στιγμή, οικονομικές διακοπές

Νησιά με πολύ ή λίγο τουρισμό, νησιά κοντά στην Αθήνα ή και όχι, αλλά όλα έχουν ένα κοινό, το ότι μπορείς εκεί να κάνεις οικονομικές διακοπές ακόμα και τελευταία στιγμή!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 30/6/2023 | 00:10

8 Νησιά για να κλείσεις ακόμα και τελευταία στιγμή, οικονομικές διακοπές

Είσαι από τους λίγους που δεν έχουν κλείσει διακοπές για αυτό το καλοκαίρι; Δεν υπάρχει λόγος για άγχος, αφού παρακάτω θα βρεις 8 νησιά για να κλείσεις ακόμα και τελευταία στιγμή, οικονομικές διακοπές. Νησιά με πολύ τουρισμό, νησιά κοντά στην Αθήνα ή και όχι, αλλά όλα έχουν ένα κοινό, το ότι μπορείς εκεί να κάνεις πολύ οικονομικές διακοπές.

Καλώς ή κακώς, τα χρήματα παίζουν καθοριστικό ρόλο για τις διακοπές μας και οι οικονομικές λύσεις είναι μετρημένες. Αυτές ακριβώς θα βρεις παρακάτω, για να κλείσεις λίγες μέρες να ξεκουραστείς και να επιστρέψεις πιο δυναμικά στην καθημερινότητά σου.

Δες λοιπόν παρακάτω τα νησιά που μπορείς να κάνεις οικονομικές διακοπές, ακόμα κι αν κλείσεις τελευταία στιγμή.

Σαμοθράκη

Η Σαμοθράκη ανήκει σταθερά στη λίστα με τα πιο οικονομικά νησιά για διακοπές, ακόμα κι αν κλείσεις τελευταία στιγμή. Αν βρεθείς λοιπόν στη Βόρεια Ελλάδα, το ταξίδι με καράβι για να πας στη Σαμοθράκη είναι πραγματικά πολύ φθηνό.

Πηγαίνοντας σε αυτό το νησί, είναι σίγουρο πως θα ξετρελαθείς με τις βάθρες, τα πράσινα τοπία, τα ατελείωτα γλέντια στις πλατείες και όλη την αίσθηση που αποπνέει αυτός ο ιδιαίτερος τόπος. Όλα αυτά χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα, αλλά απολαμβάνοντας υπέροχες εμπειρίες.

Ικαρία

Η Ικαρία είναι από τα νησιά που μπορείς να κλείσεις πραγματικά οικονομικές διακοπές. Η αλήθεια είναι πως το ταξίδι είναι μεγάλο και τα εισιτήρια ίσως κοστίσουν λίγο πιο ακριβά σε σχέση με κοντινούς προορισμούς, αλλά ο τρόπος ζωής στην Ικαρία θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χρήματα.

Στην Ικαρία, θα γυρίσεις με την παρέα σου σε όλα τα πανηγύρια με φθηνά ποτά, θα αράξεις στις ελεύθερες παραλίες και θα φας νόστιμα και φθηνά στα παραδοσιακά ταβερνάκια στα ορεινά και παραθαλάσσια χωριά της.

Λέσβος

Ναι, το ξέρω είναι μακριά με το καράβι γιατί θες 12 περίπου ώρες και ίσως να είναι ακριβό με το αεροπλάνο. Και όμως, είναι γύρω στα 100€ το αεροπορικό και θα έχεις πολλές οικονομικές επιλογές σε καταλύματα και φαγητό. Το νησί αυτό είναι τεράστιο, δεν εστιάζει στον τουρισμό, οπότε ακόμη και τον Αύγουστο παραμένει μια οικονομική επιλογή! 

Ίος

Η Ίος είναι από τα πιο δημοφιλή νησιά για οικονομικές διακοπές και παρέες φοιτητών. Στο νησί υπάρχει και η κοσμοπολίτικη και η εναλλακτική πλευρά, οπότε μπορείς να διαλέξεις για που είναι το budget σου. Με σωστή οργάνωση, καλή παρέα και διαμονή σε κάποιο απ’τα πολλά κάμπινγκ του νησιού, η Ίος μπορεί να γίνει από τα πιο διασκεδαστικά και οικονομικά νησιά των Κυκλάδων.

Από δραστηριότητες επίσης, μπορείς να κάνεις πεζοπορία, καταδύσεις και άλλα σπορ ενώ μπορείς ακόμη να επιδοθείς σε ατελείωτο φαγητό, ποτό και ξενύχτι, απολαμβάνοντας ντόπια τυριά και κρασιά από τα παραδοσιακά παντοπωλεία!

Αμοργός

Η Αμοργός και οι οικονομικές διακοπές πάνε πακέτο! Το νησί είναι πόλος έλξης για φοιτητές αλλά και ζευγαράκια! Έχει 3 κάμπινγκ, μπαράκια πλάι στο κύμα, και πολλά εντυπωσιακά μονοπάτια για να κάνεις πεζοπορία, ενώ φημίζεται για την εμπειρία που προσφέρει στους επισκέπτες. Αν και είναι μεγάλο νησί, το αυτοκίνητο δεν είναι απαραίτητο, αφού έχει πολύ καλό δίκτυο λεωφορείων.

Αγκίστρι

Αν θες να πας κάπου γύρω στην Αθήνα για ένα Σαββατοκύριακο, τριήμερο ή και παραπάνω μέρες, το Αγκίστρι είναι από τα πιο φθηνά νησιά για καλοκαιρινές διακοπές. Στο Αγκίστρι θα κολυμπήσεις στη διάσημη Χαλικιάδα, θα κάνεις πεζοπορία στα όμορφα δάση του νησιού και θα φας φθηνά φρέσκα θαλασσινά! Είναι ένα μέρος που μπορείς να παραλείψεις να πάρεις το αυτοκίνητό σου, κι έτσι θα σου βγει ακόμα πιο οικονομικά.

Πάρος & Αντίπαρος

Οι διακοπές στην Πάρο είναι σίγουρα από τις πιο περιζήτητες. Και είναι λογικό αν σκεφτείς τη νυχτερινή ζωή της Νάουσας, τις εντυπωσιακές παραλίες και τη νεανική αύρα του νησιού. Θα χορτάσεις από πλακόστρωτα δρομάκια και φούξια βουκαμβίλιες σαν ζωγραφιά! Για οικονομική διαμονή στην Πάρο, μπορείς να μείνεις εκτός των τουριστικών περιοχών του νησιού ή λίγο πιο μακριά, δηλαδή στην Αντίπαρο. Εκεί θα βρεις και το διάσημο κάμπινγκ της Αντιπάρου και είναι μια καλή ευκαιρία για λίγη περιπέτεια και εξοικονόμηση χρημάτων! Αρα μένεις κυρίως στην Αντίπαρο (που είναι φανταστικό νησί) και κάνεις και τα daytrips σου στην Πάρο για κοσμοπολιτικές δόσεις! 

Σκιάθος

Οι Σποράδες είναι από τους αγαπημένους τόπους για μια ανανέωση στη Βόρεια Ελλάδα και η Σκιάθος έχει τα πρωτεία στις οικονομικές διακοπές. Πρόκειται για ένα νησί με ατελείωτο party και beach hopping και αξίζει να χαλάσεις λίγα παραπάνω χρήματα στις δραστηριότητες και τη διασκέδαση αφού τα εισιτήρια είναι πραγματικά πολύ οικονομικά. Μην παραλείψεις να επισκεφθείς το παλιό κάστρο της Σκιάθου, το Μπούρτζι, τη Μεσαιωνική Πόλη της Σκιάθου και άλλα αξιοθέατα του νησιού.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι 27.04.2024
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!

Αυτές είναι οι απαραίτητες πρωτεΐνες και βιταμίνες για το δέρμα σου

Body+Mind 27.04.2024
Ανάλογα τις ανάγκες σου, βάλτα στην καθημερινότητά σου

Tελικά κάθε πότε πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μας;

Body+Mind 27.04.2024
Εξαρτάται από κάποιους παράγοντες

Η καλύτερη άσκηση για να καθυστερήσουμε τη γήρανση

Body+Mind 27.04.2024
Ποια άσκηση μας κάνει βιολογικά νεότερους;

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind Χτες
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets Χτες
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink Χτες
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style Χτες
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα Χτες
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Προχτές
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Προχτές
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!