E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκανε παγκόσμιο ρεκόρ τρέχοντας τα 110 μέτρα με τακούνια σε εντυπωσιακό χρόνο

Επέλεξε γόβα στιλέτο 7 εκατοστών

Δημοσίευση 27/6/2023 | 20:12

Έκανε παγκόσμιο ρεκόρ τρέχοντας τα 110 μέτρα με τακούνια σε εντυπωσιακό χρόνο

Το εκπληκτικό του επίτευγμα του χάρισε το 57ο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, ένα ορόσημο που γιορτάστηκε από τον οργανισμό τήρησης ρεκόρ στη σελίδα του στο Instagram. Ένας Ισπανός αθλητής άφησε για άλλη μια φορά το στίγμα του στον κόσμο των ρεκόρ, καταφέρνοντας ένα απίστευτο κατόρθωμα. Ο Christian Roberto López Rodríguez, γνωστός για τις κατά συρροή προσπάθειες κατάρριψης ρεκόρ, ανέλαβε πρόσφατα την πρόκληση να τρέξει σπριντ 100 μέτρων φορώντας ψηλά τακούνια.

Ο López Rodríguez, 34 ετών, επέλεξε στιλέτο 7 εκατοστών, καθώς ξεκινούσε αυτό το εξαιρετικό εγχείρημα. Με συγκεντρωμένη αποφασιστικότητα, ολοκλήρωσε την απόσταση σε εντυπωσιακά 12,82 δευτερόλεπτα. Παραδόξως, ο χρόνος αυτός ήταν μόλις 3,24 δευτερόλεπτα πιο αργός από το θρυλικό παγκόσμιο ρεκόρ του Τζαμαϊκανού σπρίντερ και οκτώ φορές χρυσού Ολυμπιονίκη Usain Bolt.

Για να επιτύχει αυτό το αξιοσημείωτο κατόρθωμα, ο López Rodríguez υποβλήθηκε σε εκτεταμένη και σχολαστική προετοιμασία. Ο ίδιος μοιράστηκε με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες ότι η προπόνηση για το συγκεκριμένο ρεκόρ ήταν εξαντλητική και απαιτούσε αφοσιωμένη συγκέντρωση. Το να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα με ψηλά τακούνια αποτελούσε μια συναρπαστική πρόκληση γι' αυτόν, την οποία όμως ήθελε να κατακτήσει. Στην Ισπανία, τέτοιου είδους αγώνες που περιλαμβάνουν ψηλά τακούνια είχαν πάντα ευνοϊκά αποτελέσματα γι' αυτόν.

Καταρρίπτοντας το συγκεκριμένο ρεκόρ, ο López Rodríguez εκθρόνισε τον Γερμανό André Ortolf, ο οποίος είχε καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ το 2019 με χρόνο 14,02 δευτερόλεπτα. Με το αξιοσημείωτο επίτευγμά του, ο López Rodríguez όχι μόνο εδραίωσε τη θέση του στα χρονικά της ιστορίας των ρεκόρ, αλλά και απέδειξε την επιμονή και τις εξαιρετικές ικανότητές του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο López Rodríguez αντιμετωπίζει την πρόσθετη πρόκληση της διαχείρισης του διαβήτη τύπου 1. Αποκάλυψε ότι ένα από τα κίνητρά του για να επιχειρήσει αυτό το κατόρθωμα ήταν να δείξει ότι τα άτομα με διαβήτη μπορούν να επιτύχουν αξιοσημείωτα κατορθώματα συγκρίσιμα με εκείνα των ατόμων χωρίς την πάθηση ή ακόμη και να τα ξεπεράσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εύη Δρούτσα για Akyla: «Δεν ξέρω αν πρέπει να πάει με αυτό το ντύσιμο, θα πουν ότι ήρθε ο καραγκιοζάκος»

Tabloid 16.02.2026
Ο τραγουδιστής επικράτησε στον ελληνικό τελικό της Eurovision και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Βιέννη με το «Ferto»

Φεύγει μακριά από το Χόλιγουντ η Αντζελίνα Τζολί

Tabloid 16.02.2026
Μέσα στο καλοκαίρι η διάσημη ηθοποιός ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της, μακριά από την λάμψη του Χόλιγουντ

James Van Der Beek: Αγόρασε σπίτι στην οικογένειά του, λίγο πριν φύγει από την ζωή

Tabloid 16.02.2026
Το ράντσο στο Τέξας, αξίας άνω των 4 δισ. δολαρίων που προσέφερε στη σύζυγο και τα παιδιά του

Καλομοίρα: «Περίπου για τρία χρόνια, έκλαιγα στην τουαλέτα μόνη μου» – Η εξομολόγηση για την κατάθλιψη

Tabloid 16.02.2026
Η Καλομοίρα φιλοξενήθηκε στη διαδικτυακή εκπομπή του Παντελή Τουτουντζή και προχώρησε σε μία κατάθεση ψυχής

Eurovision 2026: Το πρώτο μήνυμα του Akyla μετά την νίκη στον Εθνικό Τελικό

Social 16.02.2026
Η συγκινητική ανάρτηση του καλλιτέχνη

Rainbow Mermaids: «Είμαστε σε σχέση από τα 18 και παντρευτήκαμε πριν από έναν χρόνο»

Tabloid 16.02.2026
Στον καναπέ του «Buongiorno» κάθισαν το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου οι Rainbow Mermaids

Εύη Δρούτσα: «Τη φωνή του Akyla δεν την έχουμε ακούσει – Θα πάει εκεί και θα λέει πάρτο, πάρτο;»

Tabloid 16.02.2026
«Δεν ξέρω αν πρέπει να πάει στο εξωτερικό με αυτό το ντύσιμο, θα πουν ότι ήρθε ο καραγκιοζάκος», είπε η Εύη Δρούτσα

Κατερίνα Καινούργιου: Η αποκάλυψη για Μόνικα Μπελούτσι και τον Τιμ Μπάρτον ‑ «Ο σερβιτόρος μας έκανε παρατήρηση»

Tabloid 16.02.2026
Με αφορμή το quiz της Έλενας Πολυκάρπου η Κατερίνα Καινούργιου διηγήθηκε ένα αστείο περιστατικό που της συνέβη πριν λίγους μήνες

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου μεταμορώθηκε σε Akyla – Δείτε το viral βίντεο

Social 16.02.2026
Ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1 φόρεσε μαύρα ρούχα και σκούφο

Αννα Φλωρινιώτη: Η νέα ζωή μετά τον θάνατο του πατέρα της – «Εργάζομαι πλέον σε κομμωτήριο»

Tabloid 16.02.2026
«Ήθελα μονίμως να δουλεύω και ήθελα να δοκιμάζω κι άλλα πράγματα» λέει μεταξύ άλλων η Αννα Φλωρινιώτη

Eurovision 2026: Τι απαντά ο Καπουτζίδης σε ερώτηση για το Ισραήλ

Tabloid 16.02.2026
Ο Γιώργος Καπουτζίδης παραχώρησε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες μετά τον εθνικό τελικό για τη Eurovision 2026