E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα πιο ιδιαίτερα coffee shops του κόσμου που αξίζει να επισκεφτείς

Από τη Νέα Υόρκη μέχρι την πόλη Χο Τσι Μιν του Βιετνάμ, αυτά είναι τα πιο εκπληκτικά spots για να απολαύσεις τον καφέ σου και όχι μόνο!

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 27/6/2023 | 16:45

Τα πιο ιδιαίτερα coffee shops του κόσμου που αξίζει να επισκεφτείς

Για τους περισσότερους από εμάς, η επίσκεψη σε ένα coffee shop είναι απαραίτητο μέρος της καθημερινότητας. Είτε προτιμάς τον καφέ στο χέρι πριν τη δουλειά, είτε σου αρέσει να δουλεύεις με τον υπολογιστή σου σε μία καφετέρια παρέα με έναν γλυκό καπουτσίνο, τα coffee shops αποτελούν σίγουρα ένα μέρος όπου μπορούμε να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας!

Third Wave (Torquay, Αυστραλία)

Σε ένα παρθένο τμήμα της ακτογραμμής της Βικτώριας, η πρόσοψη του Third Wave θυμίζει κύματα! Ένα κιόσκι που καταλαμβάνει περισσότερο από 200 τετραγωνικά, καθώς στεγάζει και τα αποδυτήρια της παραλίας εκτός από το καφέ-μπαρ, το οποίο σερβίρει μπύρες από διεθνείς ζυθοποιίες. Η φθαρμένη λαμαρίνα που χρησιμοποιήθηκε για την αντιπλημμυρική προστασία στην περιοχή πριν από λίγα χρόνια επαναχρησιμοποιήθηκε στο κιόσκι και μπορεί εύκολα να διασπαστεί και να μεταφερθεί εάν χρειαστεί.

Don Café House (Pristina, Kosovo)

Περισσότερα από 1.300 κομμάτια κόντρα πλακέ χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των μορφών στο μοντέρνο εσωτερικό αυτού του coffee house. Οι ανάγλυφοι τοίχοι —μαζί με φωτιστικά σε σχήμα κόκκου καφέ και κυματιστές επιφάνειες— κατασκευάστηκαν για να προκαλούν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι μέσα σε ένα κόκκο καφέ!

Case Study Coffee (Portland, Oregon)

Ένας πολυέλαιος που απεικονίζει ένα μόριο καφεΐνης κρέμεται πάνω από το μπαρ στο φυλάκιο της περιοχής Alberta Arts District της δημοφιλούς εταιρείας καφέ Portland. Οι ιδιοκτήτες Wes Russell και Christine Herman σχεδίασαν το Case Study Coffee – το τρίτο κατάστημα της εταιρείας - και ενσωμάτωσαν πλακάκια Heath Ceramics, λάμπες George Nelson Bubble και είδη ξυλείας από τον Russell, δημιουργώντας μια μεσαιωνική ατμόσφαιρα που παραπέμπει στα εμβληματικά Case Study Houses της εποχής.

R Art of Coffee (Nagakute, Japan)

Η αρχιτεκτονική εταιρεία Iks Design μετέτρεψε μια αποθήκη σε ένα ζεστό και ήσυχο καφέ στην Ιαπωνία. Η εταιρεία εξόπλισε τον χώρο χρησιμοποιώντας μπρούτζινες και χάλκινες πινελιές, συμπεριλαμβανομένου του χάλκινου καφέ μπαρ. Το ιδιαίτερο σε αυτό το μαγαζί όμως είναι ότι η επεξεργασία των κόκκων του καφέ και το ψήσιμό τους γίνεται μέσα στο κατάστημα, στην ειδική πλατφόρμα που είναι τοποθετημένη στο κέντρο, επιτρέποντας στους θαμώνες να παρακολουθούν τη διαδικασία ψησίματος.

Voyager Espresso (New York City)

Ένα ιδιαίτερο και μικροκαμωμένο καφέ, που βρίσκεται σε μια αίθουσα του μετρό της  Financial District, εμπνευσμένο από το ομώνυμο διαστημόπλοιο του καταστήματος και σχεδιασμένο από την αρχιτεκτονική εταιρεία Only If. Η ομάδα έβαψε τους τοίχους του φουτουριστικού χώρου με σμάλτο αλουμινίου και τοποθέτησε έναν κυκλικό σταθμό barista ντυμένο με διάτρητο αλουμίνιο και μαύρο μάρμαρο. Για όσους δεν προτιμούν τον καφέ take away, το κατάστημα διαθέτει μια ιδιαίτερη σάλα για καφέ.

Anh Coffee Roastery (Ho Chi Minh City, Vietnam)

Το Anh Coffee Roastery, το οποίο άνοιξε το 2021 στην καρδιά της πόλης Χο Τσι Μιν, είναι ένα από τα πιο πρόσφατα αρχιτεκτονικά θαύματα του Red5studio. Το αρχιτεκτονικό γραφείο χρησιμοποίησε τον άφθονο χώρο του για να δημιουργήσει ένα μαγαζί που μοιάζει με λούνα παρκ με πολλά επίπεδα και πολλά  καθίσματα. Εντυπωσιακό!

Felix Roasting Co. (Aspen)

Λίγοι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων κάνουν μαξιμαλισμό όπως ο εγκέφαλος Ken Fulk με έδρα το Σαν Φρανσίσκο και η Felix Roasting Co.—που γειτονεύει το Aspen’s Hotel Jerome—είναι η απόδειξη. Ο χώρος, με τη λαμπερή οροφή του, τα βελούδινα καθίσματα σε κοσμήματα και το γυαλί Murano, είναι μια γιορτή χλιδής. Το μενού είναι εξίσου τολμηρό, με ποτά όπως το s’mores latte που σερβίρεται σε ποτήρι μαρτίνι και στολίζεται με ψητό marshmallow.

Go Get 'Em Tiger (Los Angeles)

Με πολλές τοποθεσίες διάσπαρτες στην Lala Land, το κιόσκι του Go Get Em Tiger's Music Center στην κορυφή του Grant Park, είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά σημεία!

September (Ho Chi Minh City, Vietnam)

Το concept πίσω από αυτό το coffee shop είναι να μοιάζει με φωλιά πουλιού. Οι αρχιτέκτονες στο Red5studio δημιούργησαν τη φωλιά με κρυφές γωνίες και σχισμές σε όλο τον πολυεπίπεδο χώρο. Επιπλέον, μιμήθηκαν την αίσθηση ενός απαλού ανέμου που φυσάει, με καμπύλες οροφές, τοίχους και δάπεδα.

Tatte Bakery (Washington, D.C.)

«Όταν μπαίνεις σε ένα κατάστημα Tatte, νιώθεις τη ζεστασιά. Σε ενθαρρύνει να περιποιηθείς τον εαυτό σου, να χαρείς και να εμπνευστείς», λέει ο Tzurit Or, ιδρυτής, ζαχαροπλάστης και δημιουργική δύναμη πίσω από το Tatte Bakery & Café. Για κάθε ένα από τα μαγαζιά του —τα οποία βρίσκονται σε όλη την Ουάσιγκτον, DC και τη Βοστώνη—έχει συγκεντρώσει μια συλλογή από έπιπλα και φωτιστικά από όλο τον κόσμο τα οποία δίνουν μια αίσθηση κουλτούρας και πολυπολιτισμικότητας.

Citizens of SoHo (New York City)

Με τέσσερις τοποθεσίες στο Μανχάταν, το Citizens - που ιδρύθηκε από δύο Αυστραλούς – βρίσκεται σε ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία της πόλης για όσους προτιμούν τους κοινόχρηστους χώρους εργασίας από το γραφείο τους. Η τοποθεσία του SoHo είναι ένα μινιμαλιστικό στολίδι στην οδό Λαφαγιέτ, με μακριά τραπέζια και τοίχους με ζωγραφισμένα έργα τέχνης.

Bellwood Coffee (Atlanta)

Ιδρυμένο από τους αδελφούς Joel και Charles Norman, το Bellwood βρίσκεται τώρα σε τρεις γειτονιές σε όλη την τεράστια πόλη: Brookwood, Riverside και East Atlanta. Το Bellwood Coffee προμηθεύεται κόκκους από όλο τον κόσμο και τους ψήνει στη Δυτική Ατλάντα.

Carpenter Coffee Bar (Austin)

Tο Carpenters Local 1266 Union Hall, το οποίο χτίστηκε το 1948, διαθέτει 93 εντυπωσιακά δωμάτια και φιλοξενεί επίσης το Carpenter Coffee Bar. Όπως και το υπόλοιπο ξενοδοχείο, το ολοήμερο καφέ στο λόμπι και το lounge διαθέτουν μια αναμφισβήτητη επιρροή Bauhaus σε συνδυασμό με μινιμαλιστική εμφάνιση.

Jumpin Jacks (New York City)

Το πνευματικό τέκνο του ξενοδόχου Jack J. Sitt, το Jumpin Jacks είναι μίξη μεταξύ ενός καφέ και ενός μεταμεσονύχτιου μπαρ στον δεύτερο όροφο του ModernHaus SoHo. Με υπερυψηλές οροφές και μια εντυπωσιακή ποικιλία έργων τέχνης—συμπεριλαμβανομένων έργων των Hans Hartung, George Condo, Harland Miller, Jean Dubuffet, Hans Hofmann, Nicolas Party και Kaws, τα οποία είναι μέρος της προσωπικής συλλογής του Sitt.

Neo Coffee Bar (Toronto)

Ένα υπέροχο στέκι, που δημιούργησε η αρχιτεκτονική εταιρεία Dialogue 38, Inc. με καμπυλωτούς τοίχους από σκυρόδεμα, άφθονες πινελιές από ξύλο και μοντέρνα έπιπλα, όλα φωλιασμένα σε έναν μινιμαλιστικό χώρο.

Bolt Coffee (Providence, Rhode Island)

Στεγασμένο σε ένα ανεπιτήδευτο κτήριο από τούβλα των αρχών του 20ου αιώνα, το Bolt Coffee του ξενοδοχείου The Dean είναι ένα αγαπημένο τοπικό μαγαζί του Providence. Η ομάδα σχεδίασης της ASH υιοθέτησε μια εκκεντρική διακόσμηση με αντίκες που προέρχονται από όλο τον κόσμο.

Little Cove Espresso (Hong Kong)

Στο Sai Kung, στο Χονγκ Κονγκ, το Little Cove Espresso διαθέτει χαλαρή και ήσυχη ατμόσφαιρα, αλλά και πολύ νόστιμα φαγητά στο μενού σε συνδυασμό με υγιεινά ροφήματα, smoothies και καφέ.

Takarkad (Chiang Mai, Thailand)

Στο Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης, το Takarkad είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό μέρος για να πιείς το ποτό σου. Τα κρεμαστά χάρτινα φαναράκια δίνουν μία θερμή πινελιά στο χώρο, προσφέροντας μια πολύ όμορφη εμπειρία στους επισκέπτες.

Colada Shop (Washington, D.C.)

Η ιδρύτρια του Colada Shop μπορεί να είναι Δομινικανή, αλλά τα τέσσερα καφέ που διαθέτει στην Ουάσιγκτον, DC, ειδικεύονται σε κουβανέζικες λιχουδιές, συμπεριλαμβανομένου του ομώνυμου ποτού εσπρέσο. Σχεδόν μια δεκαετία από το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος, το Colada Shop εξελίχθηκε στο ιδανικό μέρος των κατοίκων της Ουάσινγκτον για να απολαύσουν αυθεντικές γεύσεις Καραϊβικής.

Verve Coffee Roasters (Los Angeles)

Το Verve Coffee Roasters με έδρα το Λος Άντζελες ταιριάζει ακριβώς με τα υπόλοιπα κομψά καταστήματα που πλαισιώνουν τους δρόμους της διάσημης περιοχής. Το πρώτο κατάστημα Verve άνοιξε το 2007 από ένα ζευγάρι Καλιφορνέζων, στη 41η Λεωφόρο στη Σάντα Κρουζ. Και περισσότερα από 10 χρόνια αργότερα, έχουν επεκταθεί μέχρι την Ιαπωνία. Ευτυχώς, έμειναν πιστοί στις ταπεινές ρίζες τους. Μάλιστα, ακόμα και μετά από τόσο καιρό, οι barista της Verve εξακολουθούν να ψήνουν τους κόκκους του καφέ σε vintage φούρνους.

Muchacho (Atlanta)

Το BeltLine, ένα τμήμα μήκους 22 μιλίων από αχρησιμοποίητες σιδηροδρομικές γραμμές που έχουν μετατραπεί σε μονοπάτια, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχουν συμβεί στην Ατλάντα εδώ και πολύ καιρό. Μάλιστα, από τότε που έκανε το ντεμπούτο του, δίπλα του έχουν ξεφυτρώσει εστιατόρια, καταστήματα, ακόμη και ξενοδοχεία. Ένα τέτοιο σημείο είναι το Muchacho, ένα μέρος στο Reynoldstown που σερβίρει δυνατό καφέ στον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο του. Μερικές δημιουργικές γουλιές που αξίζει να δοκιμάσετε στον χώρο που έχει σχεδιαστεί από την Jessica Davis (του Atelier Davis) περιλαμβάνουν έναν κρύο καπουτσίνο με σόργο και ένα μπλε matcha latte. Υπάρχει επίσης σπιτικό horchata, μπύρα chai ginger και φρέσκος χυμός πορτοκαλιού.

Café Standard (Miami)

Φωλιασμένο στο The Standard Spa Miami Beach, το Café Standard αποτυπώνει με δεξιοτεχνία την ουσία της funky παραθαλάσσιας πόλης. Αφού περάσεις λίγα λεπτά στον χώρο που σχεδίασε ο Shawn Hausman, είναι εύκολο να καταλάβεις τι ήθελε ο σχεδιαστής από το Σαν Φρανσίσκο: Μια χαλαρή αίσθηση με μια χαρούμενη αισθητική. Με το σχέδιο του μπαρ να είναι εμπνευσμένο από τον Arthur Umanoff, τραπέζια με σμάλτο και σουρεαλιστική τέχνη, ο χώρος είναι ανάλαφρος χωρίς να χάνει την αίσθηση του αυθεντικού Deco.

Poindexter Coffee (Nashville)

Το Poindexter Coffee στο λόμπι του Graduate Nashville, είναι ένα από τα πιο χαλαρά spot της πόλης. Ένας cosy χώρος με μπαρ φτιαγμένο από εκατοντάδες μολύβια, μπλε οροφή και καθίσματα σε τόνους του ροζ και του κόκκινου, που θα θέλεις οπωσδήποτε να επισκεφτείς αν βρεθείς στο Nashville!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Μαρίνα Σάττι στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Μουσική 17.05.2024
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/0617

Thessaloniki Street Food Festival 2024

Cityλάιφ 17.05.2024
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 30/05 έως 02/065

The Comic Con vol.8

Cityλάιφ Χτες
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΡΟ Ι. ΒΕΛΛΙΔΗΣαπό 17/05 έως 19/05

Μια βουτιά στα πιο ξεχωριστά βιντατζάδικα στην καρδιά της Αθήνας

Urban Χτες
Τα vintage shops της πρωτεύουσας που ξεχωρίζουμε

Ο Γιάννης Κότσιρας στο Θέατρο Δάσους

Μουσική Χτες
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ06/0615

Τα 2 νέα μαγαζιά για να απολαύσεις το brunch σου στην Αθήνα

Eat + Drink Προχτές
Για να ξεκινήσεις όμορφα την ημέρα σου!

Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας 2024

Cityλάιφ 14.05.2024
ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 15/05 έως 16/05

Θεσσαλονίκη: Τα καλύτερα κουτούκια στα Δυτικά

Eat + Drink 14.05.2024
Πού θα φας νόστιμα και οικονομικά

4 εστιατόρια για να απολαύσεις τη λιακάδα στην ανοιξιάτικη Αθήνα

Eat + Drink 12.05.2024
Βάλτα οπωσδήποτε στη λίστα σου!