E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η γαλλική αφίσα που μετέτρεψε την ταινία «Barbie» σε σeξουαλική κωμωδία

Ένα λογοπαίγνιο έφτανε

Δημοσίευση 25/6/2023 | 15:16

Η γαλλική αφίσα που μετέτρεψε την ταινία «Barbie» σε σeξουαλική κωμωδία

Η νέα ταινία της Warner Bros «Barbie» αναμένεται με τεράστια ανυπομονησία από μικρά και μεγάλα κορίτσια, αλλά και από όλους τους λάτρεις της πιο διάσημης κούκλας στον κόσμο. Η ταινία έχει διαφημιστεί πολύ, ενώ με την πρεμιέρα να έρχεται αυτό το καλοκαίρι, οι μεγάλες πόλεις έχουν γεμίσει με αφίσες.

Ωστόσο, μεγάλος ντόρος έχει γίνει με τη γαλλική έκδοση της αφίσας. Με μια πρώτη ματιά, η αφίσα φαίνεται αρκετά αθώα. Σε αυτήν εμφανίζεται η πρωταγωνίστρια Margot Robbie ως η ροζ ντυμένη κούκλα που ζωντανεύει και ο Ryan Gosling ως ο ξανθός βοηθός της, Ken.

Στην αφίσα, αναγράφεται το γαλλικό σλόγκαν: «Elle peut tout faire. Lui, c’est juste Ken» – που στα ελληνικά μεταφράζεται ως «εκείνη μπορεί να κάνει τα πάντα. Αυτός είναι απλώς ο Ken». Όμως, στη γαλλική αργκό, η συγκεκριμένη φράση έχει και μια άλλη σημασία, καθώς η λέξη «ken» χρησιμοποιείται και για το σeξ. Έτσι, το σλόγκαν γίνεται: «Εκείνη μπορεί να κάνει τα πάντα. Αυτός ξέρει μόνο πώς να κάνει σeξ».

Αν το διαβάσεις έτσι, η κωμική ταινία της Greta Gerwig μετατρέπεται σε σeξουαλική κωμωδία. Αυτή η κίνηση αποθεώθηκε από όλους στο διαδίκτυο. Αρκετοί Γάλλοι χρήστες του Twitter ανέβασαν στο Twitter φωτογραφίες των αφισών με σχόλια για την «τυχαία» ή «ατυχή» μετάφραση. Φυσικά, το θέμα έγινε viral, με μερικά από τα πρωτότυπα tweets να έχουν προβληθεί εκατομμύρια φορές.

Στη Γαλλία, η αφίσα της Barbie προκάλεσε μικρό σοκ και αγανάκτηση. Αρχικά, οι περισσότεροι γαλλόφωνοι υπέθεσαν ότι το διπλό υπονοούμενο ήταν αποτέλεσμα κακής ή υπερβολικά κυριολεκτικής μετάφρασης. Αλλά το λογοπαίγνιο ήταν τόσο προφανές, που πολλοί άρχισαν να υποψιάζονται ότι το μήνυμα της αφίσας ήταν μια σκόπιμη πράξη επιθετικού μάρκετινγκ.

«Είναι σίγουρα σκόπιμο – δεν υπάρχει περίπτωση ένας γαλλόφωνος να μην είχε προσέξει το βρώμικο λογοπαίγνιο», λέει στο The Hollywood Reporter ένα γαλλικό στέλεχος μάρκετινγκ από ανταγωνιστικό στούντιο, σημειώνοντας με θαυμασμό: «Είναι πραγματικά ιδιοφυές που το έβαλαν».

«Η κερδοσκοπία γύρω από την καμπάνια μάρκετινγκ της Barbie δείχνει ότι υπάρχει υψηλό επίπεδο ευαισθητοποίησης και μεγάλος ενθουσιασμός από το κοινό γύρω από την επερχόμενη κυκλοφορία της ταινίας μας στη Γαλλία», δήλωσε εκπρόσωπος της Warner Bros. «Ανυπομονούμε να δει την ταινία το κοινό σε όλο τον κόσμο κατά την κυκλοφορία της, τον επόμενο μήνα».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5 θρυλικές σειρές που έκαναν πάταγο πριν οι σειρές γίνουν μόδα

TV Σειρές 11.05.2024
Τα κατάφεραν απλά με μια εμφάνιση στην ώρα τους σε ένα κανάλι

3 θρησκευτικές ταινίες που μάλλον δεν έχεις δει αν και θα έπρεπε

Πάσχα Χτες
Για τους σινεφίλ η εξερεύνηση αυτών των κρυμμένων κινηματογραφικών θησαυρών είναι ένα πασχαλινό δώρο

Κιτς στιγμές της Eurovision που δε θα ξεχάσουμε

Eurovision Προχτές
Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι ένα θέαμα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο

Οι γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο της μουσικής για πάντα

Μουσική 07.05.2024
Οι 10 πιο επιδραστικές γυναίκες της ιστορίας της μουσικής

Ταινίες για να δεις μετά από ένα λουκούλλειο γεύμα

Σινεμά 05.05.2024
Χαλαρές και απολαυστικές ταινίες για τη χώνεψη

Cobra Kai: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία που θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix η έκτη σεζόν

TV Σειρές 02.05.2024
Η σειρά θα είναι χωρισμένη σε τρία μέρη

5 + 1 παράξενες θεωρίες για τα Φιλαράκια που έφτιαξαν οι φαν

TV Σειρές 02.05.2024
Η μια πιο ακραία από την άλλη