E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εντυπωσιακά φυτά που κινούνται

Κι όμως υπάρχουν!

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 1/7/2023 | 00:11

Εντυπωσιακά φυτά που κινούνται
Φωτ. αρχείου / envato

Εμείς οι άνθρωποι, βλέπουμε ένα φυτό σχεδόν ακίνητο όλη την ώρα, γι’ αυτό και έχουμε πειστεί πως τα φυτά δεν κινούνται καθόλου. Αυτό όμως δεν είναι καθόλου σωστό! Τα φυτά έχουν «μάθει» να κινούνται για να μπορέσουν να επιβιώσουν και μάλιστα κινούνται πολύ έξυπνα, για ιδιαίτερους σκοπούς!

Διωναία

Φωτ. αρχείου / envato

Το πλέον γνωστό σαρκοφάγο, είναι ένα φυτό το οποίο με μια απότομη κίνηση παγιδεύει το θήραμα του (κυρίως μικρά έντομα και αράχνες) μέσα στις δαγκάνες του όπου και το τρώει. Η ταχύτητα με την οποία η διωναία κλείνει τις δαγκάνες είναι μεγάλη και διαφέρει ανάλογα με τις συνθήκες, υγρασία, φως αλλά και το μέγεθος του θηράματος του. Η κάθε παγίδα της διωναίας θα χρησιμοποιηθεί από το φυτό περίπου 8 φορές πριν γίνει ανενεργή για αυτό δεν είναι καλό να ενεργοποιούνται οι παγίδες για δοκιμή.

 

Μιμόζα «μη μου άπτου»

Φωτ. αρχείου / envato

H Μιμόζα είναι ένα φυτό υπερευαίσθητο στο άγγιγμα, για την ακρίβεια είναι τόσο ευαίσθητο που με το παραμικρό άγγιγμα διπλώνει άμεσα τα φύλλα η το φύλλο που αγγίζουμε, είτε ακόμα και ολόκληρο το κλαδί του! Έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον η καλλιέργεια της μιμόζας καθώς από τα πρώτα κιόλας 2 μικρά φυλλαράκια που θα βγάλει, μπορείς να δεις την κίνηση του φυτού όταν οι σταγόνες του νερού αγγίξουν το φυτό! Εάν δεν το πιστεύεις δες το παρακάτω εντυπωσιακό βίντεο: 

Δροσέρα

Φωτ. αρχείου / envato

Η δροσέρα ανήκει και αυτή στην κατηγορία των σαρκοφάγων φυτών που παγιδεύουν τα θηράματα τους χρησιμοποιώντας μια κολλώδη ουσία στα κλαδιά ή τα φύλλα τους. Μόλις το θήραμα του φυτού κάτσει πάνω στο κλαδί ή ακόμη και εάν ακουμπήσει λίγο πάνω του ή ουσία που έχει στα φύλα λειτουργεί σαν κόλλα και δεν του επιτρέπει να δραπετεύσει. Εν συνεχεία το φυτό με την κίνηση που διαθέτει τυλίγει και παγιδεύει περαιτέρω το θήραμα του όπου ξεκινάει να το καταναλώνει.

Ρόδο Ιεριχούς ή της ερήμου

Φωτ. αρχείου / envato

Το Ροδο της Ιεριχους είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυτά που συναντάμε παγκοσμίως! Έχει την ιδιότητα να μη "πεθαίνει" ποτέ αφού μπορεί να επιβιώνει για χρόνια σε μια απολύτως ξερή κατάσταση και εν συνεχεία να ξαναζωντανεύει μέσα σε μερικές ώρες με λίγο νερό! Μάλιστα αυτή τη διαδικασία μπορεί να την πραγματοποιήσει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής του!
Θεωρείται επίσης τυχερό φυτό παγκοσμίως. Αν με το άνοιγμα του κάθε ρόδου κάνουμε μια ευχή η οποία εάν πηγάζει βαθιά μέσα από την καρδιά μας, λένε πως το ρόδο θα την πραγματοποιήσει. 
Ο μύθος λέει πως το ρόδο συντρόφευε την Παναγία στο μοναχικό ταξίδι που έκανε από τα Ιεροσόλυμα ως την Αίγυπτο.  Το ρόδο από σεβασμό στη χάρη της άνοιγε δίπλα της κάθε φορά που έκανε στάση και εν συνεχεία έκλεινε για ακολουθήσει τα βήματα της μέσα στην έρημο όταν συνέχιζε το δρόμο της. Η Παναγία δάκρυσε από συγκίνηση και τα ρόδα άνοιξαν από τα δάκρυα της! Εκείνη τότε τα ευλόγησε να μην πεθαίνουν ποτέ.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food 29.04.2024
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Body+Mind 29.04.2024
Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Body+Mind 29.04.2024
Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind Χτες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind Χτες
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food Χτες
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια Χτες
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι Προχτές
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!