E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Tik Tok ανοίγει κατάστημα με viral προιόντα κατευθείαν από την Κίνα

Μπαίνει στον χορό του ανταγωνισμού των ηλεκτρονικών πωλήσεων απέναντι από τη Shein και την Amazon

Δημοσίευση 21/6/2023 | 14:16

Το Tik Tok ανοίγει κατάστημα με viral προιόντα κατευθείαν από την Κίνα

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι χρήστες στη Βρετανία βλέπουν μια νέα λειτουργία αγορών στην εφαρμογή TikTok που ονομάζεται «Trendy Beat», μια ενότητα που προσφέρει αντικείμενα που έχουν αποδειχθεί δημοφιλή σε βίντεο.

Όλα τα είδη που διαφημίζονται αποστέλλονται από την Κίνα, από εταιρεία εγγεγραμμένη στη Σιγκαπούρη, η οποία ανήκει στην ByteDance, σύμφωνα με πληροφορίες των FT.

Το μοντέλο, παρόμοιο με το αντίστοιχο της Amazon, σηματοδοτεί μια τεράστια αλλαγή από αυτό που εφαρμόζει σήμερα το TikTok. Επί του παρόντος, επιτρέπει σε άλλους πωλητές να πωλούν αντικείμενα μέσω του TikTok Shop, το οποίο στη συνέχεια εισπράττει μια μικρή προμήθεια.

Στο εξής θα εισπράττει όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω της λειτουργίας Trendy Beat στο TikTok.

Σύμφωνα με την εταιρεία, προς το παρόν βρίσκεται στα πρώτα στάδια πειραματισμού με νέες δυνατότητες αγορών.

Η ByteDance αναζητά νέα έσοδα που μπορούν να δικαιολογήσουν την αποτίμησή της σε 300 δισ. δολάρια, που την καθιστά στην υψηλότερης αξίας ιδιωτική start-up στον κόσμο, πριν την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Το σχέδιο που αναπτύσσει είναι εσωτερικά γνωστό ως «Project S» και σύμφωνα με πηγές που επικαλoύνται οι FT, η ByteDance κατασκευάζει μια ηλεκτρονική μονάδα λιανικής, ανταγωνιζόμενη εταιρείες όπως η fast - fashion Shein και η εφαρμογή Temu του Pinduoduo, ένας ιστότοπος που πουλά φθηνά προϊόντα και έχει μεγάλη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το «Project S»

Το «Project S» χρησιμοποιεί τις πληροφορίες του TikTok για αντικείμενα που γίνονται viral στην εφαρμογή, επιτρέποντας στην ByteDance να αποκτήσει ή να φτιάξει αυτά τα αντικείμενα η ίδια, αναφέρουν άτομα προσκείμενα στην εταιρεία. ίζουν το σχέδιο

Σύμφωνα με το TikTok, χρησιμοποίησε ένα δίκτυο προμηθευτών για την παραγωγή αντικειμένων που θα πωλούνται μέσω της  Trendy Beat.

Η ByteDance θέλει να επιταχύνει τις προσφορές ηλεκτρονικού εμπορίου του TikTok για να επαναλάβει την επιτυχία με την Douyin, την κινεζική αδελφή της εφαρμογή, η οποία έχει επιτύχει πωλήσεις άνω των 10 δισεκατομμυρίων προϊόντων ετησίως. Η ByteDance πέτυχε πωλήσεις 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022, η πλειονότητα των οποίων προέρχεται από τις δραστηριότητές της στην Κίνα.

Η αγορά του TikTok, το TikTok Shop, ήταν επιτυχημένη σε αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Ινδονησίας και του Βιετνάμ, αλλά εξακολουθεί να δίνει μάχη για να κερδίσει μερίδιο στη Βρετανία, όπου κυκλοφόρησε πριν από περισσότερα από δύο χρόνια.

Το TikTok υποβλήθηκε σε σημαντική αναδιάρθρωση τον περασμένο μήνα σε μια προσπάθεια να επικεντρωθεί εκ νέου στο ηλεκτρονικό εμπόριο στις υπάρχουσες αγορές του, όπως η Βρετανία, αντί να ξεκινήσει μια ευρύτερη διεθνή επέκταση σε άλλες δυτικές αγορές.

Η σελίδα αγορών του Trendy Beat το συνδέει με μια εταιρεία που ονομάζεται Seitu, εγγεγραμμένη σε μια διεύθυνση στη Σιγκαπούρη. Πηγές που γνωρίζουν το θέμα, σύμφωνα με τους FT, ανέφεραν ότι η Seitu ανήκει στην ByteDance και η TikTok το επιβεβαίωσε.

Σύμφωνα με δημόσια αρχεία, η Seitu συνδέεται επίσης με το If Yooou, μια επιχείρηση λιανικής που ανήκει στην ByteDance. Ο Lim Wilfred Halim, επικεφαλής του τμήματος παγκόσμιου ηλεκτρονικού εμπορίου της TikTok με αντικείμενο την κυβερνοασφάλεια εμφανίζεται ως διευθυντής του Seitu.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Στη σκηνή η τραγουδίστρια Μαλού την ώρα της φονικής συμπλοκής

Ελλάδα 29.04.2024
Ένας άνδρας έπεσε vεκρός ύστερα από καυγά που ξέσπασε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στο Μαρούσι τα ξημερώματα της Κυριακής (28.4.2024) και τουλάχιστον δύο άνδρες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο

Μαρούσι: Σoκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από τη φονική συμπλoκή

Ελλάδα Χτες
Κοντά στη σύλληψη του δράστη η Αστυνομία

Πέθανε ο Κώστας Πάντζιος – Υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Ελλάδα Χτες
Σε ηλικία 91 ετών άφησε την τελευταία του πνοή

Χωρίς σούπερ μάρκετ για τρεις ημέρες ‑ Πότε κλείνουν

Ελλάδα Χτες
Για τρεις ημέρες θα κατεβάσουν ρολά τα σούπερ μάρκετ τον επόμενο μήνα

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ετοιμάζει ένταλμα σύλληψης για τον Νετανιάχου!

Κόσμος Χτες
Την πληροφορία μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης

Ειδικός κυβερνοασφάλειας προειδοποιεί: Μην googlάρετε ποτέ αυτές τις 6 φράσεις

Tech + Science Χτες
Λάθη που μπορεί να σας κοστίσουν ακριβά

Σάμος: Ένας vεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε vαυάγιο μεταναστών

Ελλάδα Χτες
Η λέμβος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια

Ρίψη βόμβας μέσω drone σε επιχείρηση στην Κρήτη

Ελλάδα Χτες
Αγνωστοι κατέβασαν με drone εμπρηστικό μηχανισμό μέσα στην επιχείρηση με πυροκροτητή και χρονόμετρα