E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τριήμερο Εθνικό Πένθος κήρυξε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Ανετράπη ο πολιτικός σχεδιασμός των κομμάτων

Δημοσίευση 14/6/2023 | 19:24

Τριήμερο Εθνικό Πένθος κήρυξε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 21:00 ως το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 21:00 για τα θύματα του σημερινού τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:

«Ο Πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 21:00 ως το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 21:00 για τα θύματα του σημερινού τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία».

Για την απόφαση της κυβέρνησης, μίλησε στην ΕΡΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Σιακαντάρης ο οποίος τόνισε πως η απόφαση του πρωθυπουργού κ. Ιωάννη Σαρμά ελήφθη για τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, κάνοντας δε αναφορά και στη δράση των λαθροδιακινητών.

Αναφερόμενος στον αριθμό των ανθρώπων που επέβαιναν στο πλοιάριο είπε πως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί καθώς οι πρώτες πληροφορίες δόθηκαν από το Συντονιστικό Κέντρο της Ρώμης το οποίο πληροφορήθηκε από ΜΚΟ για περίπου 700 ανθρώπους. Όπως είπε ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται και το μόνο σίγουρο είναι ο αριθμός των νεκρών και των διασωθέντων.

Άγνωστο τι θα συμβεί με το debate

Υπενθυμίζεται ότι προβληματισμός επικρατούσε από το μεσημέρι στους δημοσιογράφους οι οποίοι θα συμμετέχουν στο προγραμματισμένο debate μετά την πολύνεκρη τραγωδία με το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι έξι δημοσιογράφοι οι οποίοι θα δώσουν με τις ερωτήσεις τους τον τόνο της τηλεμαχίας βρίσκονταν σε διαβουλεύσεις έτσι ώστε να διαφανεί το κατά πόσο το debate πρέπει να διεξαχθεί στην σκιά του ναυαγίου.

Κατά πληροφορίες, επί του τυπικού, η αναβολή του debate είναι αντικείμενο της Διακομματικής Επιτροπής, διότι το εθνικό πένθος δεν συνεπάγεται αυτόματη αναβολή της τηλεμαχίας. Κατά συνέπεια η διακομματική επιτροπή θα κάνει πράξη τα συνεπαγόμενα της απόφασης για εθνικό πένθος, εφόσον συνεδριάσει. Την ίδια ώρα η διοίκηση της ΕΡΤ είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο.

Την ίδια ώρα, ως δεδομένο είναι το γεγονός πως ήδη τα κομματικά επιτελεία έχουν ακυρώσει σημερινές αλλά και αυριανές εκδηλώσεις. Όπως είναι γνωστό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε την προγραμματισμένη για το βράδυ της Τετάρτης ομιλία του στην Πάτρα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέβαλε όλες τις εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Ανδρουλάκης την παρουσίαση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Ελλάδα Χτες
Υπάλληλος της Εγνατίας και γυναίκα συνοδηγός έχασαν τη ζωή τους σε αλυσιδωτό τροχαίο κοντά στη σήραγγα της Δωδώνης

Μαρινέλλα: Τα αθάνατα τραγούδια που χάρισε στον ελληνικό κινηματογράφο ‑ δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Από το «Ανοιξε πέτρα» ως το «Δώσ` μου τ` αθάνατο νερό», η φωνή της σημάδεψε τις μεγαλύτερες ταινίες της εποχής

Πέθανε η μεγάλη τραγουδίστρια Μαρινέλλα

Ελλάδα Χτες
Η «μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού» άφησε την τελευταία της πνοή, έπειτα από μήνες νοσηλείας μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη επί σκηνής στο Ηρώδειο

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Δύο νεκροί σε διπλό τροχαίο ‑ Θύμα και ο υπάλληλος που έσπευσε σε βοήθεια

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός ΙΧ σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση με νταλίκα, ενώ λίγο αργότερα υπάλληλος του παραχωρησιούχου παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα

Ισχυρή κακοκαιρία την Τετάρτη: 7 περιοχές σε επιφυλακή με καταιγίδες, 10 μποφόρ και πλημμυρικό κίνδυνο

Καιρός Χτες
Δύο σενάρια για την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού - το πιο δύσκολο «χτυπά» Αττική, Πελοπόννησο και Θεσσαλία

Ανασύρθηκε η σορός του 34χρονου δύτη από το «Πηγάδι του Διαβόλου» στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ελλάδα Χτες
Επτά εξειδικευμένοι σπηλαιοδύτες ολοκλήρωσαν το Σάββατο την επιχείρηση ανάσυρσης, ενώ από νωρίς το πρωί βρέθηκε στην περιοχή η οικογένεια του άτυχου δύτη.

Κλείνει στις 14:00 ο σταθμός Μετρό Σύνταγμα λόγω αντιπολεμικού συλλαλητηρίου

Ελλάδα Χτες
Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. ο σταθμός των Γραμμών 2 και 3 κλείνει μία ώρα πριν τη συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Βρετανία: Αφγανός μετανάστης καταδικάστηκε σε 15 χρόνια για βιασμό 12χρονης που έπαιζε στις κούνιες

Κόσμος Χτες
Ο 23χρονος Αχμάντ Μουλαχίλ συνέλαβε και βίασε την ανήλικη στο Νιούνιτον, μόλις τέσσερις μήνες μετά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αιτών άσυλο.

Βρέφος Πύργου: «Το δάγκωναν τα ξαδέρφια του, έπεσε από το καρότσι» – Οι δικαιολογίες της 18χρονης μητέρας

Ελλάδα Χτες
Ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου αποκάλυψε τους ισχυρισμούς της μητέρας, ενώ οι γιατροί διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι «κάτι περίεργο συνέβαινε».

Συναγερμός για iPhone και iPad: Διέρρευσαν προηγμένα εργαλεία hacking – Τι πρέπει να κάνετε τώρα

Tech + Science Χτες
Τα εργαλεία Coruna και DarkSword κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, αυξάνοντας τον κίνδυνο στοχευμένων επιθέσεων ακόμα και από λιγότερο έμπειρους χάκερ.

Κακοκαιρία Deborah: Πού θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες – Συναγερμός για 5 περιοχές

Καιρός Χτες
Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη, νότιες Κυκλάδες και Δωδεκάνησα στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων - νέα κακοκαιρία αναμένεται από την 1η Απριλίου.

Νοέλια Καστίγιο: Τρεις βιασμοί, παραπληγία και ευθανασία στα 25 – «Θέλω να σταματήσω να υποφέρω»

Κόσμος Χτες
Η 25χρονη Ισπανίδα επέλεξε να φύγει από τη ζωή μόνη της σε κέντρο της Βαρκελώνης, ζητώντας από την οικογένειά της να αποχωρήσει πριν της χορηγηθεί η θανατηφόρα ένεση.