E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

6 Νησιά έκπληξη για τις διακοπές του Αυγούστου

Και του Σεπτεμβρίου... γιατί αυτά τα νησιά τον Σεπτέμβριο θα είναι ακόμη πιο όμορφα

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 15/6/2023 | 00:54

6 Νησιά έκπληξη για τις διακοπές του Αυγούστου

Το καλοκαίρι αντιστέκεται λίγο, όμως είναι εδώ! Και εμείς κάθε χρόνο αυτήν την εποχή ονειρευόμαστε διακοπές, θάλασσα, βόλτες σε νησιά, παγωμένο καφέ και δροσερά κοκτέιλ και ξεκούραση σε αγαπημένους προορισμούς. Σε όλο αυτό το ιδανικό σενάριο πάνε πακέτο βέβαια και τα πλήθη τουριστών, αφού η Ελλάδα είναι μία χώρα που την καλοκαιρινή περίοδο κατακλύεται από κόσμο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά νησιά – έκπληξη που και θα περάσεις φανταστικά και θα συναντήσεις πιθανόν λιγότερο κόσμο από τα συνηθισμένα.

Γι’ αυτό, αν θες να πάρεις ιδέες για νησιά έκπληξη που θα απολαύσεις τις καλύτερες καλοκαιρινές διακοπές τον Αύγουστο, είσαι στο σωστό μέρος!

Σίκινος

Στη μέση του Αιγαίου Πελάγους υπάρχει αυτό το μικρό και γραφικό νησάκι το οποίο μοιάζει ξεχασμένο από τον χρόνο. Η Σίκινος είναι το κρυφό κόσμημα των Κυκλάδων και σπάνια ακούς γι' αυτήν. Αν ψάχνεις όμως ένα νησί «καταφύγιο», γεμάτο μικρά στενά, καθαρές παραλίες με άγρια ομορφιά, γραφικά ταβερνάκια και ρεμπετάδικα για παρέες, τότε σίγουρα θα πρέπει να ταξιδέψεις μέχρι τη Σίκινο.

Ψαρά

Τα Ψαρά, δυτικά της Χίου είναι ένα ιστορικό νησί με άγρια ομορφιά, εντυπωσιακές παραλίες και πεντανόστιμο φαγητό. Η ήρεμη ατμόσφαιρα των Ψαρών είναι ιδανική για διακοπές τον Αύγουστο μακριά από το άγχος της καθημερινότητας.

Στο κέντρο της Χώρας είναι θα δεις την πλατεία με το «Ηρώον», ενώ ανάμεσα στα λευκά σπιτάκια βρίσκεται και η οικία του Κωνσταντίνου Κανάρη. Κοντά στη Χώρα, στη χερσόνησο του Παλαιοκάστρου, θα δεις και το Μνημείο Ολοκαυτώματος στην περίφημη Μαύρη Ράχη.

Νίσυρος

Αυτό είναι ένα νησί για τολμηρούς! Πρόκειται για ένα ενεργό ηφαίστειο στη μέση των Δωδεκανήσων. Απέχει 13 ώρες από τον Πειραιά, όμως η Νίσυρος αποζημιώνει τους επισκέπτες με το υπέροχο δίκτυο μονοπατιών, τα ιαματικά λουτρά, τους κρυφούς κολπίσκους και φυσικά τη χαλαρή ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει το νησί. Στα λίγα καταλύματα που θα βρεις εκεί, μπορείς να ηρεμήσεις από την έντονη καθημερινότητα.

Στη Νίσυρο, θα δεις τον Κρατήρα του Στεφάνου, θα δοκιμάσεις τη γευστική κάπαρη, θα γνωρίσεις χαμογελαστούς ανθρώπους και θα ζήσεις το μεγαλείο του νησιού. Αφού χρειάζεσαι 13 ώρες από Πειραιά για Νίσυρο, μια καλή ιδέα είναι να κάνεις island hopping μέχρι την Κάλυμνο ή την Κω για να ανακαλύψεις τις ιστορίες των σφουγγαράδων!

Κίμωλος

Η Κίμωλος είναι όμορφη, ήσυχη και γεμάτη εκπλήξεις! Με πολύ λίγα τουριστικά καταλύματα, γαλαζοπράσινα νερά και το Χωριό – το κέντρο του νησιού – η Κίμωλος είναι ιδανική για περιπετειώδεις ταξιδιώτες που αναζητούν την ηρεμία και τη χαλάρωση.

Για τις διακοπές σου εκεί, είναι καλό να έχεις μεταφορικό μέσο για να ανακαλύψεις πιο εύκολα όλες τις ομορφιές του νησιού: τα γραφικά σοκάκια, τα ξερά δρομάκια και τα παραδοσιακά ταβερνάκια με τις πανέμορφες βουκαμβίλιες. Αν αγαπάς τον βυθό, μπορείς να θαυμάσεις την αρχαία βυθισμένη πόλη της Κιμώλου και να κάνεις βουτιές στους κόλπους Καρρά και Ρέμα.

Ανάφη

Απλή και παράλληλα αρχοντική, η Ανάφη αποτελεί εξαιρετική επιλογή για όσους δε φοβούνται τα μεγάλα ταξίδια (8 ώρες από το λιμάνι του Πειραιά), για όσους αγαπούν το camping, τον γυμνισμό και το καλό κρασί. Η Xώρα είναι χαρακτηριστικό δείγμα κυκλαδίτικου νησιού, με λευκά σπίτια, στενά πλακόστρωτα σοκάκια και υπέροχη θέα. Το σύμπλεγμα παραλιών της Ανάφης είναι σίγουρα περίπλοκο: παραλίες ανέγγιχτες, αμμώδεις, βραχώδεις, άγριες και ταυτόχρονα προσιτές.

Σύμη

Ένα νησί-έκπληξη αφού η εντυπωσιακή της εικόνα, με τα πολύχρωμα νεοκλασικά σε καθηλώνει με την πρώτη ματιά. Το γεγονός ότι δε θεωρείται τουριστική είναι το μεγαλύτερο προσόν της, και έτσι ικανοποιεί εκατοντάδες επισκέπτες που επιθυμούν ήρεμες και ποιοτικές διακοπές.

Οι κοσμικοί την επιλέγουν πολύ συχνά, και μάλιστα έχουν «διαμορφώσει» με τις προτιμήσεις τους το μενού των εστιατορίων του νησιού, αφού τα περισσότερα σερβίρουν πιάτα υψηλής ποιότητας και αισθητικής! Όσο για τις θάλασσες και τις ακτές, η Σύμη έχει δυσπρόσιτα ακρογιάλια, που όμως αξίζουν τον κόπο να τα προσεγγίσεις.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind 28.04.2024
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind 28.04.2024
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food 28.04.2024
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια 28.04.2024
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι Χτες
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!

Αυτές είναι οι απαραίτητες πρωτεΐνες και βιταμίνες για το δέρμα σου

Body+Mind Χτες
Ανάλογα τις ανάγκες σου, βάλτα στην καθημερινότητά σου

Tελικά κάθε πότε πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μας;

Body+Mind Χτες
Εξαρτάται από κάποιους παράγοντες

Η καλύτερη άσκηση για να καθυστερήσουμε τη γήρανση

Body+Mind Χτες
Ποια άσκηση μας κάνει βιολογικά νεότερους;

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind Προχτές
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets Προχτές
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους