E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γαλλία: Από την Ελλάδα είχε περάσει ο 32χρονος Σύρος που μαχαίρωσε παιδιά στο Ανεσί

Το προφίλ του δράστη και οι συγκλονιστικές μαρτυρίες

Δημοσίευση 9/6/2023 | 17:49

Γαλλία: Από την Ελλάδα είχε περάσει ο 32χρονος Σύρος που μαχαίρωσε παιδιά στο Ανεσί

Ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις γίνονται γνωστές για τη ζωή και τη δράση του Σύρου που μαχαίρωσε σε πάρκο της πόλης Ανεσί έξι μικρά παιδιά και ενήλικες.

«Ταξίδεψε στην Ελλάδα προτού εγκατασταθεί στη Σουηδία» αποκαλύπτει ειδικότερα η μητέρα του 32χρονου Αμπνταλμασίχ Χ. που βρίσκεται υπό κράτηση.

Όπως αναφέρει, αναλυτικότερα, στο Γαλλικό Πρακτορείο η μητέρα του 32χρονου, στις αρχές του εμφυλίου στη Συρία, το 2011, ο γιος της εισήλθε παράνομα στην Τουρκία, όπου γνώρισε τη μέλλουσα σύζυγό του συριακής καταγωγής.

«Εν συνεχεία, το ζευγάρι ταξίδεψε στην Ελλάδα προτού εγκατασταθεί στη Σουηδία.Ο Αμπνταλμασίχ Χ. με την σύζυγό του έζησαν κάτω από την ίδια στέγη επί δέκα χρόνια. Το 2013 τού χορηγήθηκε το καθεστώς πρόσφυγα. Εκεί παντρεύτηκε τη σύντροφό του, η οποία απέκτησε σουηδική υπηκοότητα. Μαζί απέκτησαν ένα κοριτσάκι, το οποίο σήμερα είναι τριών ετών» πρόσθεσε η μητέρα.

Το προφίλ του δράστη και οι συγκλονιστικές μαρτυρίες

Όπως επισημαίνει ο γαλλικός Τύπος, ο Σύρος μακελάρης δεν έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Ωστόσο, κάτοικοι της πόλης Ανεσί δήλωσαν σε γαλλικά ΜΜΕ ότι ο δράστης έκοβε σχεδόν καθημερινά βόλτες στο σημείο του εγκλήματος.

«Καθόταν επί ώρες σ' ένα παγκάκι και μιλούσε μόνος του», όπως επισημαίνει ένας εκ των κατοίκων που τον είχε δει πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες.

Πολλές γυναίκες δήλωσαν στο γαλλικό δίκτυο «BFMTV» ότι σύχναζε στην περιοχή πάνω από ένα μήνα και συμπεριφερόταν περίεργα. «Αναρωτηθήκαμε αν έπαιρνε φάρμακα», υποστήριξε μία από αυτές που τον περιέγραψε ως άτομο που πολλές φορές μιλούσε στον εαυτό του, του άρεσε να απομονώνεται, ενώ υπήρξαν και φορές που φαινόταν να είναι ταραγμένος.

Στην προσπάθειά τους οι αρχές να σκιαγραφήσουν το προφίλ του δράστη, επιχειρούν να συλλέξουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν από το περιβάλλον του για τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά του.

Αυτό που γνωρίζουν μετά βεβαιότητας είναι ότι πρόκειται για έναν 32χρονο Σύρο, ο οποίος είχε εγκαταλείψει την Σουηδή σύζυγό του και το τρίχρονο παιδί που είχαν αποκτήσει για να εγκατασταθεί στη Γαλλία.

Τα κίνητρα του δράστη εξακολουθούν να είναι ασαφή μέχρι στιγμής, ενώ «δεν υπάρχει προφανές τρομοκρατικό κίνητρο», σύμφωνα με την εισαγγελία.

Ο Σύρος πρόσφυγας δεν βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών ή οινοπνευματωδών ποτών όταν μαχαίρωσε τα μικρά παιδιά και τους δύο ενήλικες, δεν είχε μόνιμη κατοικία και βρισκόταν στην Ανεσί από το φθινόπωρο του 2022.

Προτού αρχίσει να μαχαιρώνει μικρά παιδιά που έπαιζαν ανέμελα στο πάρκο, φώναξε «Στο όνομα του Ιησού»... Κατά την χθεσινή σύλληψή του από τις αρχές, φορούσε σταυρό και κρατούσε ένα προσευχητάρι.

Η μητέρα του μακελάρη, η οποία ζει στις ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία, δήλωσε ότι ο γιος της πάσχει από «σοβαρή κατάθλιψη». Όπως υποστήριξε στο Γαλλικό Πρακτορείο, η άρνηση των σουηδικών αρχών να του χορηγήσουν την υπηκοότητα φαίνεται ότι «τον τρέλανε».


Το 2013, ο Αμπνταλμασίχ Χ., συριακής υπηκοότητας, έλαβε καθεστώς πρόσφυγα στη Σουηδία, όπου έζησε με την οικογένειά του για 10 χρόνια. «Δεν κατάφερε να πάρει την σουηδική υπηκοότητα και ως εκ τούτου αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα. Εμείς χωρίσαμε επειδή εγώ δεν ήθελα να φύγω από τη Σουηδία», δήλωσε χθες η πρώην σύζυγός του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Όταν έφτασε μόνος του στη Γαλλία, σε νέο αίτημα για τη χορήγηση ασύλου που κατέθεσε τον Νοέμβριο του 2022, δήλωνε «Χριστιανός από τη Συρία», σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανέν, οι γαλλικές αρχές τον ενημέρωσαν την περασμένη Κυριακή (4 Ιουνίου) ότι δεν μπορούσε να του δοθεί άσυλο στη Γαλλία εφόσον δεν του χορηγηθεί σουηδική υπηκοότητα.

Ερωτηθείς αν υπάρχει πιθανόν σχέση ανάμεσα στην άρνηση των αρχών και την πράξη του υπόπτου, ο Γάλλος υπουργός είπε ότι πρόκειται για «ανησυχητική σύμπτωση».

Ο πρόεδρος Μακρόν από την πλευρά του καταδίκασε το χθεσινό μακελειό ως μια «επίθεση απόλυτης δειλίας» και σημείωσε ότι «το έθνος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ».

Σήμερα, ο ένοικος των Ηλυσίων θα επισκεφθεί την πλατεία με την παιδική χαρά, όπου χθες ο 32χρονος Σύρος σκόρπισε τον τρόμο και τον πανικό μαχαιρώνοντας έξι άτομα: τέσσερα μικρά παιδιά και δύο ενήλικες.

«Μετά την χθεσινή επίθεση, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγός του θα βρεθούν σήμερα στο πλευρό των θυμάτων και των οικογενειών τους όπως και όλων των ανθρώπων στην πόλη Ανεσί που τους βοήθησαν και τους υποστήριξαν», αναφέρει το Ελιζέ η ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου νοσηλεύονται δύο από τα τέσσερα παιδιά που τραυματίστηκαν και βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Τα άλλα δύο παιδιά έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο της Γενεύης.

Σύμφωνα με την πρωθυπουργό της Γαλλίας, Ελιζαμπέτ Μπορν, τα τέσσερα παιδιά που έχουν τραυματιστεί, είναι σε σταθερή κατάσταση και μπορούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στα Μέγαρα

Ελλάδα Χτες
Η πυρκαγιά καίει σε εργοστάσιο πλαστικών των Μεγάρων, θέση Παπά-Περιβόλι και κοντά στην Ιερά Μονή Παναχράντου

Το «κορίτσι από το Αφγανιστάν»: Πού βρίσκεται σήμερα το πρόσωπο της εμβληματικής φωτογραφίας του National Geographic

Κόσμος Χτες
Η Σαρμπάτ Γκούλα σε ηλικία 12 ετών έγινε η «πιο αναγνωρισμένη φωτογραφία» στην ιστορία του National Geographic

Ηράκλειο: Φωτιά σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου ‑ Ξεκίνησε από ηλεκτρολογικό πίνακα

Ελλάδα Χτες
Για προληπτικούς λόγους το ξενοδοχείο εκκενώθηκε

Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό: Επτά τραυματίες από σύγκρουση βαν με φορτηγό ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα απεγκλωβίστηκε με τις αισθήσεις της και διακομίστηκε μαζί με έξι ακόμα συνεπιβάτες στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για ιατρική αξιολόγηση και φροντίδα

Σύνταξη 10 χρόνια νωρίτερα; Γίνεται – Δες τι πρέπει να κάνεις τώρα!

Ελλάδα Χτες
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και όλα τα βήματα που πρέπει να κάνουν

Τρόμος στην Τρούμπα: Έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί – Ποιος είναι ο δράστης με τις 26 συλλήψεις;

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίστασή του

Εφιαλτικό σενάριο για τη Γη – Έρχεται η «τέλεια καταιγίδα» που απειλεί όλη τη ζωή στον πλανήτη

Tech + Science Χτες
Οι διελεύσεις γειτονικών άστρων μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία του ηλιακού συστήματος, προκαλώντας εκτίναξη πλανητών από την τροχιά τους ή σύγκρουση μεταξύ τους

Φοιτητικό επίδομα: Ανοιξε η πλατφόρμα ‑ Μέχρι πότε οι αιτήσεις, ποιοι παίρνουν έως 2.500 ευρώ

Οικονομία Χτες
Πώς κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι - Τι ισχύει για τους φοιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Hellenic Train: Γέμισε καπνούς αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο Έδεσσα ‑ Θεσσαλονίκη

Ελλάδα Χτες
Αναστάτωση για δεκάδες επιβάτες λόγω βλάβης σε δρομολόγιο της Hellenic Train

Ναζαρέτ: Εισβολή σε ελληνορθόδοξη εκκλησία από τους «Στρατιώτες του Θεού»

Κόσμος Χτες
Η ομάδα «Στρατιώτες του Θεού» εισέβαλαν στον ναό ενώ ήταν κλειστός και χτύπησαν τις καμπάνες

Νέο σοκ για Τσιτσιπά ‑ Εκτός Wimbledon από την πρεμιέρα

Αθλητικά Νέα Χτες
Μία ώρα και κάτι λεπτά διήρκησε η φετινή παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Wimbledon