E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Στους γιατρούς χρωστάω τη ζωή μου» ‑ Οι πρώτες δηλώσεις της 39χρονης που τη δάγκωσε οχιά

Η εθελόντρια είχε κληθεί σε σχολείο για να απομακρύνει το φίδι, αλλά εκείνο τη δάγκωσε με αποτέλεσμα η γυναίκα να κινδυνέψει να χάσει τη ζωή της.

Δημοσίευση 9/6/2023 | 16:50

«Στους γιατρούς χρωστάω τη ζωή μου» ‑ Οι πρώτες δηλώσεις της 39χρονης που τη δάγκωσε οχιά

«Οι προσευχές και οι ευχές του κόσμου και των φίλων μου με γύρισαν πίσω» λέει η 39χρονη που την δάγκωσε οχιά στη Θεσσαλονίκη. Η 39χρονη Κωνσταντία έδωσε «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή και τα κατάφερε.

Πριν μερικές εβδομάδες την δάγκωσε οχιά και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, όπου και νοσηλεύτηκε για μέρες διασωληνωμένη.

Η εθελόντρια είχε κληθεί σε σχολείο για να απομακρύνει το φίδι, αλλά εκείνο τη δάγκωσε με αποτέλεσμα η γυναίκα να κινδυνέψει να χάσει τη ζωή της.

Η 39χρονη εθελόντρια μετά το δάγκωμα οχιάς στο 30ό Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε να νοσηλεύεται διασωληνωμένη και αιμοδυναμικά ασταθής στην Α΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Η 39χρονη εθελόντρια που κλήθηκε στο σχολείο να πιάσει το φίδι, αμέσως μετά το δάγκωμά του, έπαθε αναφυλακτικό σοκ και η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία.

Οι πρώτες δηλώσεις της 39χρονης που τη δάγκωσε οχιά

Μιλώντας η ίδια στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την περιπέτεια που πέρασε τονίζει:

«Δέχθηκα δάγκωμα από ένα ζώο. Αγαπώ όλα τα ζώα, έτσι έχω μάθει από την οικογένειά μου. Θυμάμαι πάντα τον πατέρα μου, με ένα τσουβάλι τροφή, να ταΐζει όλα τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά. Έχω έτσι μάθει και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει», δήλωσε αρχικά η 39χρονη, ξεκαθαρίζοντας στη συνέχεια ότι δεν είναι ούτε ερπετολόγος, ούτε βιολόγος, αλλά εθελόντρια.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς, το ΕΚΑΒ, τον γιατρό που με διασωλήνωσε, τους γιατρούς στο Παπανικολάου, που παρά τις ελλείψεις που έχουν, δίνουν το 200% του εαυτού τους για να μας βοηθήσουν. Σε αυτούς τους ανθρώπους χρωστάω τη ζωή μου», πρόσθεσε και ζήτησε ενίσχυση του προσωπικού στο σύστημα Υγείας.

Η στιγμή που τη δάγκωσε η οχιά και οι ώρες αγωνίας στη ΜΕΘ

Στη συνέχεια, η 39χρονη μίλησε για όσα θυμάται από την ημέρα που το φίδι τη δάγκωσε και παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή:
«Ήταν 26 Μαΐου. Ένιωσα το γδαρσιματάκι, είπα το όνομά μου και από εκεί μετά τίποτα. Στις 2 Ιουνίου άνοιξα τα μάτια μου, έπειτα από τρεις προσπάθειες των γιατρών. Οι προσευχές και οι ευχές του κόσμου και των φίλων μου με γύρισαν πίσω».

Τέλος, έκανε έκκληση προς όλους τους πολίτες να κάνουν προληπτική ιατρική, ώστε να ξέρουν πώς να βοηθήσουν τους εαυτούς τους εάν αυτό χρειαστεί. Η ίδια, όπως είπε, δε γνώριζε ότι είχε αλλεργία και κινδύνεψε η ζωή της:

«Θα ήθελα να ζητήσω στον κόσμο να κάνει προληπτική ιατρική, για να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πώς να προφυλαχθεί. Να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας στην καθημερινή μας ζωή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ασημένιος ο Εμμανουήλ Καραλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου με άλμα στα 6,05μ.

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Ντουπλάντις κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Τουρκία: Αιματηρός καυγάς δύο οικογενειών στη Χατάι – 3 νεκροί και 25 τραυματίες

Κόσμος Χτες
Η σύρραξη ξέσπασε κατά τη διάρκεια της γιορτής Eid al-Fitr και κλιμακώθηκε γρήγορα σε μάχη με πέτρες, μαχαίρια και πυροβόλα όπλα.

Ναύαρχος Παυλόπουλος: «Η αποβατική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν είναι ήδη σε εξέλιξη»

Κόσμος Χτες
Ο επίτιμος αρχηγός Στόλου εκτιμά ότι οι Αμερικανοί διατηρούν το στοιχείο του αιφνιδιασμού μέσω στρατηγικής παραπλάνησης, ενώ αποκλείει πρακτικά κάθε κίνδυνο για την Ελλάδα.

Για πρώτη φορά: Ακριβότερο το πετρέλαιο κίνησης από την αμόλυβδη

Οικονομία Χτες
Η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπέρασε την αντίστοιχη της αμόλυβδης

Ισραήλ για Νατάνζ: «Δεν βομβαρδίσαμε εμείς» – Πληροφορίες για αμερικανικές βόμβες bunker buster

Κόσμος Χτες
Αξιωματούχοι του IDF αρνήθηκαν οποιαδήποτε ισραηλινή εμπλοκή στην επίθεση κατά της πυρηνικής εγκατάστασης, ενώ ισραηλινό δίκτυο επικαλείται πηγές που «δείχνουν» τις ΗΠΑ.

Καταγγελία από Λόλα Νταϊφά: «Ο Τσαγκαράκης πουλούσε τα κλεμμένα μου κοσμήματα στην εκπομπή του»

Ελλάδα Χτες
Η έφοδος του ελληνικού FBI στην αποθήκη του στο Ελληνικό αποκάλυψε εκτεταμένο κύκλωμα πλαστογράφησης έργων τέχνης, ενώ παράλληλα συνελήφθη και υπάλληλος της γκαλερί του.

Χαλκιδική: Εξελίξεις με το διαμελισμένο πτώμα σε βαλίτσα ‑ «Μάλλον είναι η κόρη μου η Φωτεινή»

Ελλάδα Χτες
Πατέρας αγνοούμενης ισχυρίζεται πως η περιγραφή ταιριάζει απόλυτα με την κόρη του

Τρεις εβδομάδες πολέμου με αντιφατικά μηνύματα από Τραμπ: «Δεν θέλω εκεχειρία» αλλά… μείωση επιχειρήσεων

Κόσμος Χτες
Μόνο το 7% των Αμερικανών υποστηρίζουν την πραγματοποίηση χερσαίων επιχειρήσεων στο Ιράν

Μερομήνια 2026: Τι προβλέπουν για το Πάσχα ‑ Πώς θα σουβλίσουμε φέτος

Καιρός Χτες
Η ψυχρή και ασταθής εκκίνηση της άνοιξης δημιουργεί ερωτήματα

7χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ μετά από σοβαρό ατύχημα σε πάρκο στη Βέροια

Ελλάδα Χτες
Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ υπέστη και ρήξη σπλήνας - Στήθηκε «γέφυρα σωτηρίας» για τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη