Δολοφονία Αλκη Καμπανού: «Έβαλαν 12 φοβερά αυτογκόλ»
Δείτε τι ειπώθηκε στη δίκη
Δημοσίευση 9/6/2023 | 16:29

Σκιαγραφώντας αναλυτικά το ρόλο και τη συμμετοχή των τελευταίων 6 κατηγορούμενων (7ος έως 12ος) στην τέλεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κυριακή Κλιάμπα συνεχίζει από το πρωί- και για 3η μέρα, την αγόρευσή της για την πολύκροτη υπόθεση.
Ανάλογη αναφορά είχε κάνει χθες για τους πρώτους έξι κατηγορούμενους, ενώ η πρότασή της βρίσκεται στην τελική ευθεία και αναμένεται το «διά ταύτα» ως προς την ενοχή των κατηγορουμένων.
Αξιολογώντας τα αποδεικτικά μέσα, τις μαρτυρικές καταθέσεις και τις απολογίες των κατηγορουμένων, η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα μετέφερε προς τους δικαστές του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης τα εξής συμπεράσματα:
- Για τον 7ο κατηγορούμενο είπε ότι «δεν ήταν θεατής» και πως «πήγε να συμβάλει και να συνδράμει στην αφαίρεση ζωής», ενώ χαρακτήρισε τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς αδαείς.
- Ο 8ος κατηγορούμενος (όπως και ο 6ος), σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, δεν έφτασε στο «πεδίο της μάχης», επειδή δεν πρόλαβε. «Προκύπτει από βίντεο πως ετοιμαζόταν να κινηθεί προς το σημείο της δολοφονίας. Μπορεί να μην έφτασε ωστόσο η συνδρομή του είναι ουσιαστική και καθοριστική», ανέφερε.
- Για τον 9ο κατηγορούμενο, που ομολόγησε ότι κρατούσε μαχαίρι, τύπου «κάραμπιτ», ανέφερε ότι «έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του στο δράμα των 40 δευτερολέπτων», χτυπώντας τόσο τον Άλκη όσο και τον κολλητό του φίλο. «Ούτε αυτός ήταν θεατής», σημείωσε η κ. Κλιάμπα, προσθέτοντας ότι είπε «κάποιες αλήθειες» σε σχέση με τους συγκατηγορούμενούς του. «Ομολόγησε πράγματα που άλλοι δεν είχαν θάρρος να ομολογήσουν, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του», είπε.
- «Με πλήρη συναίσθηση των πράξεών του χτύπησε με το δρεπάνι τόσο τον Άλκη όσο και τους δύο φίλους του», υπογράμμισε η κ. Κλιάμπα για τον 10ο κατηγορούμενο, τον οποίο τις προηγούμενες μέρες είχε αποκαλέσει «σαμουράι». Το επίδικο επεισόδιο «ξύπνησε σε αυτόν μνήμες από το ασίγαστο μίσος για τον αιώνιο αντίπαλο», πρόσθεσε.
- Στο «κάδρο» όσων συμμετείχαν ενεργά στο φονικό επεισόδιο, τοποθέτησε η εισαγγελική λειτουργός και τον 11ο κατηγορούμενο, που ομολόγησε ότι κρατούσε στειλιάρι. «Βαρούσε αλύπητα και βάρβαρα μαζί με τους άλλους, ώστε όλοι με τις συγκλίνουσες πράξεις τους να αφαιρέσουν ζωές», ήταν τα λόγια της εισαγγελέως.
- Απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του 12ου κατηγορούμενου ότι υπήρξε «ταξιτζής» μεταφέροντας απλώς με το αυτοκίνητό του τρεις εκ των συγκατηγορουμένων του, η εισαγγελέας επισήμανε ότι «ήταν κι αυτός εκεί και χτύπησε με το δικό του μαχαίρι». «Έβαλε κι αυτός το δικό του “λιθαράκι” στην εκτέλεση του σχεδίου για την εξόντωση των αντιπάλων», ανέφερε χαρακτηριστικά, καταλογίζοντάς του ενεργό και αποφασιστικό ρόλο στη διάπραξη του εγκλήματος. Τον χαρακτήρισε πολύ έξυπνο και ιδιαίτερα σκληρό, συμπληρώνοντας ότι η στάση του στο δικαστήριο ήταν απαθής και ο ίδιος ασυγκίνητος. Σχολιάζοντας εν γένει τη στάση των 12 κατηγορουμένων στη δικαστική αίθουσα, η κ. Κλιάμπα ανέφερε ότι η σιωπή τους ήταν «εκκωφαντική» και επιστρατεύθηκαν «τερατώδη ψέματα»- όχι αυθόρμητα, αλλά προσχεδιασμένα και κατασκευασμένα, όπως είπε. Απευθυνόμενη δε, στους κατηγορούμενους τόνισε ότι «δεν σκόραραν εκτός έδρας, αλλά έβαλαν 12 φοβερά αυτογκόλ».
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Καλλιθέα: Η συγκλονιστική στιγμή που ένοικος φλεγόμενου σπιτιού πήδηξε από το μπαλκόνι
E-Daily 2.TopNews
Χτες
Η 75χρονη πήδηξε από το μπαλκόνι κατόπιν παρότρυνσης περαστικών και διασώθηκε χωρίς σοβαρό τραυματισμό.
Σοκ στην Κύπρο: Δύο παιδιά 8 και 10 ετών βρέθηκαν νεκρά, κλειδωμένα μέσα σε αυτοκίνητο
E-Daily 2.TopNews
Χτες
Σύμφωνα με πληροφορίες Φέρεται να είχαν αφεθεί για αρκετές ώρες μέσα στο όχημα χωρίς επίβλεψη
Λιβαδειά: Σπαραγμός από τον σύζυγο της 35χρονης που πέθανε μετά τη γέννα – «Αν υπάρχει αμέλεια, θα το φτάσω μέχρι τέλους»
E-Daily 2.TopNews
Χτες
Η 35χρονη γέννησε ένα υγιές αγοράκι, αλλά λίγες ώρες μετά τον τοκετό κατέληξε εξαιτίας σοβαρών επιπλοκών
Το άδοξο τέλος του «Αίολος Κεντέρης»: Η στιγμή που καταλήγει σε διαλυτήριο της Τουρκίας για παλιοσίδερα, δείτε βίντεο
E-Daily 2.TopNews
Χτες
Το ταχύπλοο που άλλαξε την ακτοπλοΐα και πήρε το όνομά του από τον χρυσό Ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη, ρυμουλκήθηκε στο τελευταίο του ταξίδι με προορισμό την παράλια πόλη Αλί Αγά, έξω από τη Σμύρνη
Νέο εντυπωσιακό βίντεο του Παναθηναϊκού από τα έργα στον Βοτανικό: «Βήμα‑βήμα προς το σπίτι»
Αθλητικά Νέα
Χτες
Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Inside the Build» με τίτλο «Step by Step Towards Home», αποκαλύπτονται οι κερκίδες του νέου γηπέδου που σταδιακά παίρνουν μορφή και οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους
Φωτιά στην Καλλιθέα: Ο γιος του ηλικιωμένου ζευγαριού έσπασε σε κλάματα ‑ φοβόταν ότι οι γονείς του είχαν πάθει κακό
E-Daily 2.TopNews
Χτες
Με ένα μικρόσωμο σκυλί αγκαλιά και απαρηγόρητος, ο γιος έφτασε στη συμβολή Αριστείδου και Αγίων Πάντων όπου φλεγόταν το κτίριο
«Βράζουν» στις Βρυξέλλες με την Ούρσουλα: Κλιματισμός στο κτήριο της Κομισιόν μόνο στα γραφεία της
E-Daily 2.TopNews
Χτες
Για «επιστροφή στη φεουδαρχία» κατηγορούν την Ευρωπαία Επίτροπο οι εργαζόμενοι
Φωτιά τώρα σε διώροφο κτίριο στην Καλλιθέα, γυναίκα πήδηξε από το μπαλκόνι για να σωθεί, δείτε βίντεο και φωτογραφίες
E-Daily 2.TopNews
Χτες
Επιχειρούν 24 πυροσβέστες με οχτώ οχήματα - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή - Αυτή τη στιγμή διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι μέσα στο κτίριο
«Εγώ ζήτησα από την Τζάκρη να παραιτηθεί» λέει ο Κασσελάκης και δηλώνει ότι πλέον οι Δημοκράτες κινούνται στο φιλελεύθερο κέντρο
E-Daily 2.TopNews
Χτες
Και επίσημα επήλθε το πολιτικό διαζύγιο Κασσελάκη - Τζάκρη - Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema ο πρόεδρος των Δημοκρατών είχε ζητήσει εδώ και ημέρες από την αντιπρόεδρό του να παραιτηθεί
Δύο συλλήψεις για τον αυτοπυροβολισμό της 43χρονης στο Σκοπευτήριο Μαλεβιζίου – «Το είχε προσχεδιάσει» λέει ο εκπαιδευτής
E-Daily 2.TopNews
Χτες
Υπό εξέταση το προσωρινό δελτίο αθλητικής ιδιότητας της γυναίκας – Διατάχθηκε γραφολογική πραγματογνωμοσύνη για την υπογραφή
Πυρκαγιά σε δάσος στο Αμμόνι Κορινθίας – Επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη μάχη με τις φλόγες
Ελλάδα
Χτες
Εξήντα δύο πυροσβέστες, επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης
Υπό έλεγχο η φωτιά σε ξενοδοχείο στην πλατεία Κάνιγγος ‑ Ξεκίνησε από ηλεκτρικό πατίνι που εξερράγη
Ελλάδα
Χτες
Συντονισμένες προσπάθειες για τον ασφαλή απεγκλωβισμό των ενοίκων - 40χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με εγκαύματα στα άκρα






