E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δολοφονία Αλκη Καμπανού: «Έβαλαν 12 φοβερά αυτογκόλ»

Δείτε τι ειπώθηκε στη δίκη

Δημοσίευση 9/6/2023 | 16:29

Δολοφονία Αλκη Καμπανού: «Έβαλαν 12 φοβερά αυτογκόλ»

Σκιαγραφώντας αναλυτικά το ρόλο και τη συμμετοχή των τελευταίων 6 κατηγορούμενων (7ος έως 12ος) στην τέλεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κυριακή Κλιάμπα συνεχίζει από το πρωί- και για 3η μέρα, την αγόρευσή της για την πολύκροτη υπόθεση.

Ανάλογη αναφορά είχε κάνει χθες για τους πρώτους έξι κατηγορούμενους, ενώ η πρότασή της βρίσκεται στην τελική ευθεία και αναμένεται το «διά ταύτα» ως προς την ενοχή των κατηγορουμένων.

Αξιολογώντας τα αποδεικτικά μέσα, τις μαρτυρικές καταθέσεις και τις απολογίες των κατηγορουμένων, η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα μετέφερε προς τους δικαστές του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης τα εξής συμπεράσματα:

  • Για τον 7ο κατηγορούμενο είπε ότι «δεν ήταν θεατής» και πως «πήγε να συμβάλει και να συνδράμει στην αφαίρεση ζωής», ενώ χαρακτήρισε τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς αδαείς.
  • Ο 8ος κατηγορούμενος (όπως και ο 6ος), σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, δεν έφτασε στο «πεδίο της μάχης», επειδή δεν πρόλαβε. «Προκύπτει από βίντεο πως ετοιμαζόταν να κινηθεί προς το σημείο της δολοφονίας. Μπορεί να μην έφτασε ωστόσο η συνδρομή του είναι ουσιαστική και καθοριστική», ανέφερε.
  • Για τον 9ο κατηγορούμενο, που ομολόγησε ότι κρατούσε μαχαίρι, τύπου «κάραμπιτ», ανέφερε ότι «έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του στο δράμα των 40 δευτερολέπτων», χτυπώντας τόσο τον Άλκη όσο και τον κολλητό του φίλο. «Ούτε αυτός ήταν θεατής», σημείωσε η κ. Κλιάμπα, προσθέτοντας ότι είπε «κάποιες αλήθειες» σε σχέση με τους συγκατηγορούμενούς του. «Ομολόγησε πράγματα που άλλοι δεν είχαν θάρρος να ομολογήσουν, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του», είπε.
  • «Με πλήρη συναίσθηση των πράξεών του χτύπησε με το δρεπάνι τόσο τον Άλκη όσο και τους δύο φίλους του», υπογράμμισε η κ. Κλιάμπα για τον 10ο κατηγορούμενο, τον οποίο τις προηγούμενες μέρες είχε αποκαλέσει «σαμουράι». Το επίδικο επεισόδιο «ξύπνησε σε αυτόν μνήμες από το ασίγαστο μίσος για τον αιώνιο αντίπαλο», πρόσθεσε.
  • Στο «κάδρο» όσων συμμετείχαν ενεργά στο φονικό επεισόδιο, τοποθέτησε η εισαγγελική λειτουργός και τον 11ο κατηγορούμενο, που ομολόγησε ότι κρατούσε στειλιάρι. «Βαρούσε αλύπητα και βάρβαρα μαζί με τους άλλους, ώστε όλοι με τις συγκλίνουσες πράξεις τους να αφαιρέσουν ζωές», ήταν τα λόγια της εισαγγελέως.
  • Απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του 12ου κατηγορούμενου ότι υπήρξε «ταξιτζής» μεταφέροντας απλώς με το αυτοκίνητό του τρεις εκ των συγκατηγορουμένων του, η εισαγγελέας επισήμανε ότι «ήταν κι αυτός εκεί και χτύπησε με το δικό του μαχαίρι». «Έβαλε κι αυτός το δικό του “λιθαράκι” στην εκτέλεση του σχεδίου για την εξόντωση των αντιπάλων», ανέφερε χαρακτηριστικά, καταλογίζοντάς του ενεργό και αποφασιστικό ρόλο στη διάπραξη του εγκλήματος. Τον χαρακτήρισε πολύ έξυπνο και ιδιαίτερα σκληρό, συμπληρώνοντας ότι η στάση του στο δικαστήριο ήταν απαθής και ο ίδιος ασυγκίνητος. Σχολιάζοντας εν γένει τη στάση των 12 κατηγορουμένων στη δικαστική αίθουσα, η κ. Κλιάμπα ανέφερε ότι η σιωπή τους ήταν «εκκωφαντική» και επιστρατεύθηκαν «τερατώδη ψέματα»- όχι αυθόρμητα, αλλά προσχεδιασμένα και κατασκευασμένα, όπως είπε. Απευθυνόμενη δε, στους κατηγορούμενους τόνισε ότι «δεν σκόραραν εκτός έδρας, αλλά έβαλαν 12 φοβερά αυτογκόλ».
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχεται επικίνδυνη κακοκαιρία, πυκνές χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της χώρας

Καιρός 19.01.2026
Πυκνές χιονοπτώσεις σε Πελοπόννησο, Αττικοβοιωτία, Εύβοια, Σποράδες, βόρειες Κυκλάδες και νησιά ανατολικού Αιγαίου

Χημικά, πετροπόλεμος και συλλήψεις: Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι μετά τη λήξη του Σενεγάλη – Μαρόκο

Αθλητικά Νέα 19.01.2026
Χαμός στο Παρίσι, καθώς ξέσπασαν άγρια επεισόδια και υπήρξαν συλλήψεις από τις αστυνομικές δυνάμεις σε οπαδούς της Σενεγάλης, που πανηγύριζαν τη νίκη της χώρας του στο Κόπα Αφρικα

Επιστολή Τραμπ στον Νορβηγό πρωθυπουργό: Δεν υποχρεούμαι να σκέφτομαι την ειρήνη αφού δεν μου δώσατε το Νόμπελ

Κόσμος 19.01.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνέδεσε το ζήτημα της Γροιλανδίας με τη μη απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στον ίδιο

Bρετανία: Χιλιάδες τηγανητές πατάτες ξεβράστηκαν σε παραλία ‑ Το ασυνήθιστο θέαμα

Κόσμος 19.01.2026
Χιλιάδες τηγανητές πατάτες ξεβράστηκαν σε παραλία του Ηνωμένου Βασιλείου με τους ντόπιους να απευθύνουν έκκληση σε εθελοντές για τον καθαρισμό των ακτών

Παγώνη για γρίπη: Το στέλεχος Κ έχει τρελή μεταδοτικότητα ‑ Να εμβολιαστούμε οπωσδήποτε

Ελλάδα 19.01.2026
«Μπορεί να είσαι σε μια αίθουσα και να κολλήσουν όλοι, με τα άλλα στελέχη της γρίπης δεν το είχαμε αυτό», προειδοποιεί η Ματίνα Παγώνη

Ζει 50 χρόνια μέσα σε σπηλιά με ρεύμα και νερό ‑ Παράτησε τον πολιτισμό ‑ «Η μοναξιά δεν είναι πρόβλημα»

Κόσμος 19.01.2026
Ο Γιανγκ κατοικεί σε μια σπηλιά σε κινέζικα βουνά με δικό του νερό και ηλεκτρικό ρεύμα και διατηρεί μια αυτάρκη ζωή μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο

Η απίστευτη επιστροφή της Φιλού: Η γάτα που διένυσε 250 χλμ. από την Καταλονία στη Γαλλία

Ελλάδα 19.01.2026
Χάθηκε στην Ισπανία και 5 μήνες μετά επέστρεψε μόνη της στη Γαλλία

Πέθανε ο Ρότζερ Αλερς σε ηλικία 76 ετών

Κόσμος 19.01.2026
«Έφυγε» ο σκηνοθέτης της ταινίας «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών»

Καραχάλιος κατά Καρυστιανού για τη δήλωση ότι χρειάζεται ψυχίατρο: Ετοιμάζει καταγγελία στον ΙΣΑ

Πολιτική 19.01.2026
Συνέχεια στην αντιπαράθεση με την Μαρία Καρυστιανού δίνει ο Νίκος Καραχάλιος, που προανήγγειλε ότι σήμερα θα καταθέσει καταγγελία εναντίον της στον ΙΣΑ

Εξαφάνιση 16χρονης από Πάτρα: Δύο χρόνια προετοίμαζε τη φυγή της

Ελλάδα 19.01.2026
Πού εστιάζονται οι έρευνες για τη Λόρα

Οι παγίδες των αυτόματων φορολογικών δηλώσεων: Τι να προσέξετε

Οικονομία 19.01.2026
Τι πρέπει να προσέξουν πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι