E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δάγκωμα οχιάς: Τα πρώτα λόγια της 39χρονης εθελόντριας στη Θεσσαλονίκη

«Οι προσευχές και οι ευχές του κόσμου και των φίλων μου με γύρισαν πίσω»

Δημοσίευση 9/6/2023 | 15:39

Δάγκωμα οχιάς: Τα πρώτα λόγια της 39χρονης εθελόντριας στη Θεσσαλονίκη

Η εθελόντρια είχε κληθεί σε σχολείο για να απομακρύνει το φίδι, αλλά εκείνο τη δάγκωσε με αποτέλεσμα η γυναίκα να κινδυνέψει να χάσει τη ζωή της.

«Οι προσευχές και οι ευχές του κόσμου και των φίλων μου με γύρισαν πίσω» λέει η 39χρονη που την δάγκωσε οχιά στη Θεσσαλονίκη. Η 39χρονη Κωνσταντία έδωσε «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή και τα κατάφερε. Πριν μερικές εβδομάδες την δάγκωσε οχιά και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, όπου και νοσηλεύτηκε για μέρες διασωληνωμένη.

Η εθελόντρια είχε κληθεί σε σχολείο για να απομακρύνει το φίδι, αλλά εκείνο τη δάγκωσε με αποτέλεσμα η γυναίκα να κινδυνέψει να χάσει τη ζωή της.

Η 39χρονη εθελόντρια μετά το δάγκωμα οχιάς στο 30ό Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε να νοσηλεύεται διασωληνωμένη και αιμοδυναμικά ασταθής στην Α΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Η 39χρονη εθελόντρια που κλήθηκε στο σχολείο να πιάσει το φίδι, αμέσως μετά το δάγκωμά του, έπαθε αναφυλακτικό σοκ και η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία.

Οι πρώτες δηλώσεις της 39χρονης που τη δάγκωσε οχιά
Μιλώντας η ίδια στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την περιπέτεια που πέρασε τονίζει:

«Δέχθηκα δάγκωμα από ένα ζώο. Αγαπώ όλα τα ζώα, έτσι έχω μάθει από την οικογένειά μου. Θυμάμαι πάντα τον πατέρα μου, με ένα τσουβάλι τροφή, να ταΐζει όλα τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά. Έχω έτσι μάθει και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει», δήλωσε αρχικά η 39χρονη, ξεκαθαρίζοντας στη συνέχεια ότι δεν είναι ούτε ερπετολόγος, ούτε βιολόγος, αλλά εθελόντρια.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς, το ΕΚΑΒ, τον γιατρό που με διασωλήνωσε, τους γιατρούς στο Παπανικολάου, που παρά τις ελλείψεις που έχουν, δίνουν το 200% του εαυτού τους για να μας βοηθήσουν. Σε αυτούς τους ανθρώπους χρωστάω τη ζωή μου», πρσθεσε και ζήτησε ενίσχυση του προσωπικού στο σύστημα Υγείας.

Η στιγμή που τη δάγκωσε η οχιά και οι ώρες αγωνίας στη ΜΕΘ

Στη συνέχεια, η 39χρονη μίλησε για όσα θυμάται από την ημέρα που το φίδι τη δάγκωσε και παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή:

«Ήταν 26 Μαΐου. Ένιωσα το γδαρσιματάκι, είπα το όνομά μου και από εκεί μετά τίποτα. Στις 2 Ιουνίου άνοιξα τα μάτια μου, έπειτα από τρεις προσπάθειες των γιατρών. Οι προσευχές και οι ευχές του κόσμου και των φίλων μου με γύρισαν πίσω».

Τέλος, έκανε έκκληση προς όλους τους πολίτες να κάνουν προληπτική ιατρική, ώστε να ξέρουν πώς να βοηθήσουν τους εαυτούς τους εάν αυτό χρειαστεί. Η ίδια, όπως είπε, δε γνώριζε ότι είχε αλλεργία και κινδύνεψε η ζωή της:

«Θα ήθελα να ζητήσω στον κόσμο να κάνει προληπτική ιατρική, για να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πώς να προφυλαχθεί. Να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας στην καθημερινή μας ζωή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις ρωγμές σε κτίρια της Κυψέλης λόγω των έργων του Μετρό

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Παράλληλα σε σημερινή σύσκεψη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών αποφασίστηκε να διευθετηθεί η υπόθεση με τα μπάζα της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στα Πετράλωνα

Καύσωνας στον ορίζοντα: Ποιες περιοχές θα δουν τον υδράργυρο να «σπάει» κάθε όριο

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Το θερμό επεισόδιο κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο με τοπικά 40άρια, ενώ από Δευτέρα αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Κυψέλη: Ρωγμές σε πάνω από 15 κτίρια στην περιοχή όπου γίνονται έργα για το Μετρό

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Πάνω από 15 κτίρια εμφανίζουν ρωγμές στην Κυψέλη εν μέσω εργασιών για τη γραμμή 4 του Μετρό, με τους κατοίκους να ζητούν απαντήσεις για την ασφάλεια των πολυκατοικιών τους.

Τραγωδία σε ξενοδοχείο της Μεσσηνίας: Νεκρή 48χρονη Γαλλίδα σε πισίνα ‑ Συνελήφθη ο υπεύθυνος

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Μία Γαλλίδα τουρίστρια βρέθηκε νεκρή στον πυθμένα πισίνας ξενοδοχειακής μονάδας στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, με τον υπεύθυνο να συλλαμβάνεται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Πέθανε η Μάρω Κοντού – Θλίψη για τη σπουδαία ηθοποιό που έφυγε στα 92 χρόνια της

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Η αγαπημένη ηθοποιός και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών, αφήνοντας πίσω της μια εξαιρετική κληρονομιά 61 ταινιών και 90 θεατρικών έργων.

Μουντιάλ: Ο 3χρονος αδερφός του Λαμίν Γιαμάλ κλέβει καρδιές – Οι αντιδράσεις που έγιναν viral

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Ο μικρότερος αδερφός του Λαμίν Γιαμάλ, Κέιν, έγινε διάσημος σε μια νύχτα στα social media χάρη στον ξέφρενο πανηγυρισμό του κατά τη νίκη της Ισπανίας επί της Αυστρίας.

Αγωνία στον Θερμαϊκό για 69χρονο που αγνοείται – Ανατράπηκε το σκάφος του και η σύζυγός του σώθηκε

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Η σύζυγός του κολύμπησε για να σωθεί και εντοπίστηκε ώρες αργότερα από ιδιωτικό σκάφος

Τραγωδία στο Πεταλίδι Μεσσηνίας: Νεκρή 48χρονη Γαλλίδα τουρίστρια σε πισίνα ξενοδοχείου

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Προανάκριση διεξάγουν οι Αρχές προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου της 48χρονης

Αμερικανός σεισμολόγος κρατείται στην Κίνα επί σχεδόν δύο χρόνια με κατηγορία κατασκοπείας

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Οι κινεζικές Αρχές τον ανακρίνουν επανειλημμένα για τις πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας – Στο θέμα παρεμβαίνει ο Τραμπ

Τέλος τα ληξιαρχεία: Γάμοι, γεννήσεις, θάνατοι και βαπτίσεις θα δηλώνονται εξ αποστάσεως

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Τι περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες εβδομάδες

Ιδιοκτήτης εστιατορίου «εκθέτει» τους πελάτες του με βίντεο από κάμερες ασφαλείας για... εκδίκηση

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Ο 65χρονος Pejman Zamani δημοσίευσε στιγμιότυπα από κλειστό κύκλωμα για να αντικρούσει αρνητική κριτική στο Google, πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις στη Βρετανία.