E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Ξου ξου»: Έλληνας έφτιαξε εφαρμογή για κινητά που διώχνει κουνούπια και κατσαρίδες!

Δημιουργός της ο 26χρονος Χρήστος Αποστόλου, από τη Λάρισα ο οποίος μένει στο Λονδίνο

Δημοσίευση 9/6/2023 | 14:44

«Ξου ξου»: Έλληνας έφτιαξε εφαρμογή για κινητά που διώχνει κουνούπια και κατσαρίδες!

Οι Έλληνες πάντα πρωτοπόροι… Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και ο ενοχλητικός ήχος του κουνουπιού είναι πολύ ενοχλητικός, όμως πλέον υπάρχει εφαρμογή που τα απωθεί και δεν χρειάζονται οι ταμπλέτες και τα υγρά για να τα σταματήσει.

Με το πάτημα ενός κουμπιού η πρώτη ελληνική εφαρμογή για κινητά, που διατίθεται δωρεάν, διώχνει τα ενοχλητικά κουνούπια, αλλά και τις κατσαρίδες. Το Ksou Ksou & το KatsaridoKsouKsou, δίνει τη δυνατότητα να απωθήσετε οποιοδήποτε κουνούπι και κατσαρίδα βρίσκεται γύρω σας.

Δημιουργός της εφαρμογής ο 26χρονος Χρήστος Αποστόλου, από τη Λάρισα που μένει στο Λονδίνο και ο οποίος, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, είπε πώς μπορούμε να προμηθευτούμε εντελώς δωρεάν την εφαρμογή. Απλώς πληκτρολογούμε «ξου ξου» με ελληνικούς ή ξένους χαρακτήρες στη μηχανή αναζήτησης και αποκτάμε πρόσβαση στην εφαρμογή.

Όπως εξηγεί ο κ. Αποστόλου, με το πάτημα ενός κουμπιού ενεργοποιείται από το ηχείο του κινητού τηλεφώνου ένα αρχείο ήχου και κρουστικοί ήχοι που δεν μπορεί να το αντιληφθεί το ανθρώπινο αυτί εξαιτίας των ιδιαίτερων συχνοτήτων. Ωστόσο, οι συχνότητες του αρχείου που εκπέμπονται είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές για τα κουνούπια και τις κατσαρίδες.

Η εφαρμογή καλύπτει χώρο περίπου 9 τετραγωνικών μέτρων και δεν χρειάζεται σύνδεση στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, ο ήχος είναι ανεπιθύμητος για πάνω από 60 είδη κουνουπιών και το ποσοστό επιτυχίας ξεπερνά το 80%…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το πιο αποκαλυπτικό λανσάρισμα του καλοκαιριού ‑ Tα νέα μαγιό της Kim Kardashian είναι για τολμηρές

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Η Kim Kardashian μοιράστηκε στα social media φωτογραφίες από τη φωτογράφιση για την καμπάνια

Ρία Ελληνίδου: Πώς ήταν παλιά η τραγουδίστρια – Δείτε το βίντεο που έγινε viral

Tabloid 03.07.2026
Παλιό βίντεο της Ρίας Ελληνίδου από τοπικό κανάλι κάνει τον γύρο του Instagram, αποκαλύπτοντας την τεράστια αλλαγή στην εμφάνισή της.

Χρυσηίδα Γκαγκούτη: «Η Ιωάννα Τούνη είναι σημαντική φιγούρα για την ποπ κουλτούρα»

E-Daily 3.Left Χτες
Δείτε τι είπε η Youtuber και τραγουδίστρια για την Instagrammer και την απουσία της από τα φετινά βραβεία

Jennifer Aniston και Jim Curtis: Κοινές καλοκαιρινές στιγμές ‑ Γάμος στην Ελλάδα;

E-Daily 3.Left Χτες
Το ζευγάρι ανέβασε σειρά φωτογραφιών από τις διακοπές τους, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για γάμο στην Ελλάδα.

Μετά την Ύδρα στη Μύκονο η Ρίτα Όρα: Οι πόζες με μαγιό σε σκάφος

E-Daily 3.Left Χτες
Χρειαζόμουν μια ανανέωση: Ήλιος, μπικίνι και μουσική, έγραψε στην ανάρτησή της η τραγουδίστρια

Η φάρσα του Τζόκοβιτς σε ball girl στο Wimbledon που έγινε viral, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Σέρβος προσποιήθηκε ότι τον τραυμάτισε με το ψαλίδι, προκαλώντας αρχικά την αγωνία της νεαρής

Αποκαλύπτει ο Νίκος Κοκλώνης: Το κράξιμο, Δανάη Μπάρκακαι η νέα εκπομπή που ετοιμάζει

Tabloid Χτες
Ο παρουσιαστής μίλησε ανοιχτά για την επόμενη τηλεοπτική του κίνηση, τις οικονομικές δυσκολίες του J2US και τη στήριξή του στην παρουσιάστρια.

Η Μαντόνα μιλά για τη στιγμή που ξύπνησε από το κώμα – Ποια ήταν η πρώτη της λέξη

E-Daily 3.Left Χτες
Η pop star εξομολογήθηκε στη Vogue Italia τις πιο σκοτεινές στιγμές της νοσηλείας της το καλοκαίρι του 2023, όταν μια σήψη την οδήγησε σε κώμα δύο ημερών.

Το σόι σου: Τι αποκάλυψαν οι πρωταγωνιστές για τα μυστικά της επόμενης σεζόν

E-Daily 3.Left Χτες
Οι ηθοποιοί της αγαπημένης σειράς μίλησαν στην κάμερα της «Super Κατερίνα» κατά τη διάρκεια των τελευταίων εξωτερικών γυρισμάτων της σεζόν.

Γιώργος Λιάγκας προς τους συνεργάτες του: «Αν δεν θέλετε, μπορείτε να αποχωρήσετε διακριτικά»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο παρουσιαστής του «Πρωινού» δεν κράτησε τα σχόλιά του για τον εαυτό του, απευθυνόμενος ανοιχτά στην ομάδα του με αιχμηρό ύφος.

Τέλος από το Happy Day ‑ Ποιος κάνει τη μεγάλη αλλαγή στην καριέρα του

E-Daily 3.Left Χτες
Δημοσιογράφος με δεκαετή παρουσία στο Happy Day αναλαμβάνει νέα θέση στη «Super Κατερίνα» ενόψει της νέας τηλεοπτικής σεζόν στον ALPHA.

Η Κιμ Καρντάσιαν με μικροσκοπικά λεοπάρ εσώρουχα από τη σειρά της

E-Daily 3.Left Χτες
Η τηλεπερσόνα και επιχειρηματίας μοιράστηκε αποκαλυπτικά στιγμιότυπα με τους θαυμαστές της