E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διπλή εκτέλεση στον Κορυδαλλό: «Είδαμε τη σύζυγο του ενός θύματος να κλαίει και τα ανήλικα παιδιά να φωνάζουν ""Μπαμπά, μπαμπά...»

Αυτόπτης μάρτυρας μιλά στο Καλημέρα Ελλάδα - βίντεο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/6/2023 | 11:15

Διπλή εκτέλεση στον Κορυδαλλό: «Είδαμε τη σύζυγο του ενός θύματος να κλαίει και τα ανήλικα παιδιά να φωνάζουν

Επανέναρξη των «συμβολαίων θανάτου» στον χώρο της ελληνικής μαφίας, μετά από έναν χρόνο σιγής φοβούνται οι Αρχές μετά την μαφιόζικη εκτέλεση στον Κορυδαλλό.

Ένας 44χρονος πρώην οδηγός ταξί που είχε κατηγορηθεί για δολοφονία οπαδού του Παναθηναϊκού το 2007 αλλά και αιματηρή επίθεση προ μερικών ετών σε περιοχή της Ηλείας αλλά κι ένας στενός συγγενής του που συμμετείχε στην φρούρηση ποινικού που δολοφονήθηκε προ ενός έτους στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας είναι τα δύο θύματα της εγκληματικής επίθεσης που σημειώθηκε στις 11.15 το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Σοφία Βέμπο στον Κορυδαλλό.

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε το πρώι της Παρασκευής στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" και αποκάλυψε πως "το βράδυ της Τετάρτης ακούσαμε δύο δυνατούς ήχους με ένα κενό μεταξύ τους. Πίστεψα πως κάπου έγινε έκρηξη. Τρέξαμε στο σημείο να δούμε τι συμβαίνει και είδαμε μία γυναίκα - τη σύζυγο του ενός θύματος - μαζί με τα παιδιά της στο μπαλκόνι να κλαίει και να φωνάζει και τα ανήλικα παιδιά να φωνάζουν "Μπαμπά, μπαμπά..."

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "είδαμε το τζιπ να φεύγει από το σημείο όμως δεν προλάβαμε να δούμε πρόσωπα".

Και ο κ. Καλλιακμάνης, Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής και αναφέρθηκε στη διπλή αυτή εκτέλεση λέγοντας μεταξύ άλλων πως "είναι περίεργο που άνθρωποι - όπως τα 2 θύματα - που εμπλέκονται με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο με κυκλώματα και εκβιασμούς δεν είχαν πάνω τους όπλα, ενώ βρέθηκαν ανταλλακτικά όπλων. Φαίνεται πως ενεχομένως κάποιος κατάφερε να τους αποσπάσει τα όπλα".

Σχετικά με το κατά πόσο η αστυνομία μπορεί να φτάσει στα ίχνη εκπροσώπων του οργανωμένου εγκλήματος είπε πως "χρειάζονται στοιχεία για να μπορέσει να επέμβει η αστυνομία, δεν γίνεται διαφορετικά".

Πως έγινε η εκτέλεση

Οι άγνωστοι δράστες επέβαιναν σε μαύρο αυτοκίνητο και πλησίασαν την πολυκατοικία όπου γάζωσαν με δύο καλάσνικοφ το ΙΧ αυτοκίνητο που βρισκόταν στην πιλοτή, στο οποίο επέβαινε ο 38χρονος στη θέση του οδηγού, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Ο συνοδηγός του, κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο αιμόφυρτος και να περπατήσει λίγα μέτρα, όμως οι δράστες ακολούθησαν τα ίχνη αίματος και του έδωσαν την χαριστική βολή.

Το αυτοκίνητο του 38χρονου ήταν θωρακισμένο, κάτι το οποίο φαίνεται να γνώριζαν οι εκτελεστές και για τον λόγο αυτό χρησιμοποιήσαν τόσο βαρύ οπλισμό όπως τα δύο καλάσνικοφ, με τα οποία «γάζωσαν» τα θύματα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στο σημείο της μαφιόζικης εκτέλεσης περίπου 50 κάλυκες.

Οι δράστες της επίθεσης διέφυγαν από το σημείο της εκτέλεσης με ένα μαύρο τζιπ, στο οποίο έβαλαν φωτιά αφού το εγκατέλειψαν στην περιοχή του Σκαραμαγκά, προκειμένου να καλύψουν τα όποια αποτυπώματα ή άλλο γενετικό υλικό που θα οδηγούσε στην ταυτοποίησή τους.

Κάτοικος της περιοχής έκανε λόγο και για δύο μηχανές με δύο κουκουλοφόρους, τους οποίους αντιλήφθηκε λίγο πριν ακουστούν οι πυροβολισμοί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Κλειστά αναμένεται να παραμείνουν αύριο (12/01) τα σχολεία σε ορισμένες περιοχές της χώρας

Κορωπί: Συνελήφθη 55χρονος άνδρας για την φωτιά σε δύο αποθήκες – Στάχτη έγιναν εμπορεύματα και εξοπλισμός

Ελλάδα Χτες
Όπως ισχυρίστηκε ο 55χρονος, πριν φύγει από το σημείο έσβησε την φωτιά, ωστόσο άφησε πίσω του μια εστία χωρίς να το αντιληφθεί, η οποία σιγόκαιγε μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης μέρας

Ιταλία: Φύλακας πέθανε σε εργοτάξιο των Χειμερινών Ολυμπιακών μέσα στο ψύχος

Κόσμος Χτες
Εκείνη τη νύχτα η θερμοκρασία έπεσε μέχρι τους -12 βαθμούς Κελσίου

«Ναι» Μητσοτάκη για δύο συναντήσεις με αγρότες την Τρίτη «σε ένδειξη καλής θέλησης»

Ελλάδα Χτες
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε από τους εκπροσώπους των μπλόκων να του δοθούν δύο συνθέσεις μέχρι 20 άτομα η κάθε μία για τα ραντεβού με τον πρωθυπουργό

Τρεις συλλήψεις για ελιγμούς και κόντρες στην Αττική ‑ Ανέβασαν προκλητικό βίντεο στα social media

Ελλάδα Χτες
Οι οδηγοί είχαν αναδιπλώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας με σκοπό να μην εντοπιστούν από την αστυνομία

Ιράν: Σε κατάσταση «συναγερμού» το Ισραήλ για την πιθανότητα επέμβασης Τραμπ στη χώρα

Κόσμος Χτες
Ο Νετανιάχου και ο Ρούμπιο συζήτησαν το Σάββατο το ενδεχόμενο αμερικανικής επέμβασης στη χώρα, την ίδια ημέρα που ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι «έτοιμες να βοηθήσουν» τους διαδηλωτές

Φοινικούντα: Ο ανιψιός του δoλoφovημένoυ φέρεται να έκανε ύποπτες ερωτήσεις στην ΑΙ

Ελλάδα Χτες
Οι αναζητήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν μία μέρα πριν τη διπλή δολοφονία

Τραμπ: Ζήτησε «σχέδιο εισβολής» στη Γροιλανδία – Αντιδρούν στρατηγοί

Κόσμος Χτες
Τι αναφέρει ρεπορτάζ της Mail on Sunday σχετικά με τις επιδιώξεις του Ντόναλντ Τραμπ για το νησί της Αρκτικής

Στέφανος Κασσελάκης: «Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας»

Πολιτική Χτες
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών

ΑΑΔΕ: Έξι νέα ψηφιακά «όπλα» κατά της φοροδιαφυγής το 2026

Οικονομία Χτες
Στόχος 72.800 έλεγχοι και πρόσθετα έσοδα 2,5 δισ. ευρώ με Τεχνητή Νοημοσύνη, real-time παρακολούθηση και προληπτικό risk analysis