E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απαγόρευση συναναστροφών σε τέσσερις ανήλικους στην Λάρισα

Ο σπάνιος όρος που τους επιβλήθηκε

Δημοσίευση 9/6/2023 | 10:32

Απαγόρευση συναναστροφών σε τέσσερις ανήλικους στην Λάρισα

Τον όρο της απαγόρευσης κοινωνικής συναναστροφής μεταξύ τους με κάθε μορφή, από την παρέα μέχρι τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, επέβαλαν χθες Γ’ Ανακρίτρια και Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάρισας σε τέσσερις ανήλικους μαθητές που συνελήφθησαν για διακίνηση χασίς.

Πρόκειται για έναν περιοριστικό όρο που επιβάλλεται σπανίως. Οι ανήλικοι συνελήφθησαν για τη μεταφορά ενός σακιδίου το οποίο περιείχε χασίς συνολικού βάρους 677,9 γραμμαρίων και ειδικότερα μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 532,1 γραμμαρίων, αλλά και μία δεύτερη νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 145,8 γραμμαρίων, διαμοιρασμένη σε 103 «τσιγαριλίκια» (από 0,8 γραμμ. έως 1,5 γραμμάρια).

Η υπόθεση σύλληψης των μαθητών προκαλεί προβληματισμό στην τοπική κοινωνία και παράλληλα επιβεβαιώνει τις διαστάσεις που έχει προσλάβει η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών σε ανήλικα παιδιά. Οι Λαρισαίοι ανήλικοι μαθητές, έπειτα από δύο βράδια στα Κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ., πλαισιωμένοι όλες αυτές τις δύσκολες ώρες από τους γονείς τους, αφέθηκαν χθες ελεύθεροι μετά την απολογία τους με δυο περιοριστικούς όρους, οι οποίοι εκτιμάται πως επιβλήθηκαν από τις διωκτικές αρχές, σε μια ύστατη προσπάθεια να απεμπλακούν από τον κόσμο των ναρκωτικών.

Ο πρώτος όρος αφορά στην απαγόρευση κοινωνικής συναναστροφής μεταξύ τους και με κάθε μορφή και ο δεύτερος επίσης αυστηρός όρος αφορά στην ανάθεση της επιμέλειάς τους στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Λάρισας.

Όπως είναι γνωστό, οι τέσσερις ανήλικοι (σ.σ. ένα μαθητής της Β’ Γυμνασίου, δύο 15χρονοι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και ένας 16χρονος μαθητής Α’ ΕΠΑΛ) συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας με αφορμή ένα σακίδιο πλάτης που αφέθηκε μέσα σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στο κέντρο της Λάρισας.

Σακίδιο που «όπως εξακριβώθηκε, είχαν εναποθέσει εκεί οι τέσσερις δράστες, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., για να το παραλάβει στη συνέχεια, σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών κάποιος τρίτος.

Το σακίδιο που κατασχέθηκε προχθές το απόγευμα περιείχε χασίς συνολικού βάρους 677,9 γραμμαρίων και ειδικότερα μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 532,1 γραμμαρίων, όπως και μία δεύτερη νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 145,8 γραμμαρίων, διαμοιρασμένη σε 103 «τσιγαριλίκια» (από 0,8 γραμμ. έως 1,5 γραμμάρια). Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας», κάποιοι από τους συλληφθέντες φέρεται να δήλωσαν πως παρέλαβαν το σακίδιο από αγνώστους στο ύψος της ΔΕΥΑΛ και έτσι το μετέφεραν στο ιντερνέτ καφέ, ενώ κάποιοι από τους συλληφθέντες αρνήθηκαν την κατηγορία, δηλώνοντας πως δεν γνώριζαν το περιεχόμενου του σακιδίου. Οι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι χθες το μεσημέρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Περιοδείες σε όλη την Ελλάδα ξεκινά η Καρυστιανού για να ανακόψει την πτώση του κόμματός της στις δημοσκοπήσεις

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα ξεκινά η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» έναν κύκλο επισκέψεων, με στόχο τη συμμετοχή σε πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις και τη συνάντηση με στελέχη και μέλη του κινήματος

Θρίλερ με 20 τόνους Έμενταλ: Το τυρί εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ανάμεσα στη Βαυαρία και τη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Αναπάντητο παραμένει το μυστήριο με τους 20 τόνους Έμενταλ αξίας άνω των 80.000 ευρώ που χάθηκαν στο δρόμο προς τη Γαλλία

Πακιστάν: 11 νεκροί από κατάρρευση οροφής κτηρίου εξαιτίας σφοδρών βροχοπτώσεων

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Κοχάτ της επαρχίας Κχίμπερ-Πακτούνκβα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης, Μπιλάλ Φαΐζι

Γιατί φεύγουν οι εργαζόμενοι – Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Νέα έρευνα του kariera.gr και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποτυπώνει τις τάσεις στην προσέλκυση προσωπικού, τη μισθολογική διαφάνεια και τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στο HR.

Πυρκαγιά στα Βασιλικά του δήμου Θέρμης – Ενεργοποιήθηκε το 112

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Στην περιοχή της φωτιάς εντοπίζονται διάσπαρτες κατοικίες

Τραγωδία στον Πειραιά: O ιατροδικαστής μιλά για αναθυμιάσεις από κλιματισμό και κινητήρα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Ο πατέρας του 28χρονου ανακάλυψε τα δύο νεαρά άτομα νεκρά - Εικόνες και βίντεο από το σημείο

Μέσι εκτός προπόνησης πριν τον ημιτελικό: Τι συμβαίνει με τον αρχηγό της Αργεντινής;

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Ο Λιονέλ Μέσι απουσίασε από την προπόνηση της Δευτέρας ενόψει του ημιτελικού Μουντιάλ με την Αγγλία, αν και τα πρώτα μηνύματα εμφανίζονται καθησυχαστικά για τη συμμετοχή του.

Φωτιά σε διαμέρισμα στα Ανω Πατήσια: Πόσες δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στη συμβολή της λεωφόρου Ηρακλείου με την οδό Λασκαράτου.

Τι προβλέπει το νέο προσχέδιο για το Κυπριακό που διέρρευσε λίγες μέρες πριν την επέτειο της εισβολής

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η βρετανική Independent αποκάλυψε προσχέδιο που απομακρύνεται από το κλασικό ομοσπονδιακό μοντέλο, με «δημιουργική ασάφεια» που αφήνει κάθε πλευρά να ερμηνεύει τη λύση διαφορετικά.

Δεν πυροβόλησα στον αέρα αλλά προς τον τοίχο για εκφοβισμό, είπε ο ένας αστυνομικός που προφυλακίστηκαν για τον θάνατο του 20χρονου στο Αργος

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
«Δεν είχα πρόθεση να τον τραυματίσω» υποστήριξε ο ένας αστυνομικός - Για πυροβολισμό στον αέρα επέμεινε ο δεύτερος αστυνομικός

Μακάβρια ανακάλυψη στον Πειραιά: Βρέθηκαν νεκροί μέσα σε αυτοκίνητο σε γκαράζ

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Δύο νέοι άνθρωποι, 28 και 27 ετών, εντοπίστηκαν νεκροί σε σταθμευμένο όχημα σε γκαράζ κατοικίας στην οδό Μήλου στον Πειραιά, με τα αίτια θανάτου να παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Γιατί οι Γάλλοι φοβούνται την εθνική τους γιορτή – Τι έχει συμβεί κάθε φορά που έρχεται η 14η Ιουλίου

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Από την Πτώση της Βαστίλης έως την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, η 14η Ιουλίου είναι μια ημερομηνία-σταθμός γεμάτη αίμα και ιστορία.