E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απαγόρευση συναναστροφών σε τέσσερις ανήλικους στην Λάρισα

Ο σπάνιος όρος που τους επιβλήθηκε

Δημοσίευση 9/6/2023 | 10:32

Απαγόρευση συναναστροφών σε τέσσερις ανήλικους στην Λάρισα

Τον όρο της απαγόρευσης κοινωνικής συναναστροφής μεταξύ τους με κάθε μορφή, από την παρέα μέχρι τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, επέβαλαν χθες Γ’ Ανακρίτρια και Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάρισας σε τέσσερις ανήλικους μαθητές που συνελήφθησαν για διακίνηση χασίς.

Πρόκειται για έναν περιοριστικό όρο που επιβάλλεται σπανίως. Οι ανήλικοι συνελήφθησαν για τη μεταφορά ενός σακιδίου το οποίο περιείχε χασίς συνολικού βάρους 677,9 γραμμαρίων και ειδικότερα μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 532,1 γραμμαρίων, αλλά και μία δεύτερη νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 145,8 γραμμαρίων, διαμοιρασμένη σε 103 «τσιγαριλίκια» (από 0,8 γραμμ. έως 1,5 γραμμάρια).

Η υπόθεση σύλληψης των μαθητών προκαλεί προβληματισμό στην τοπική κοινωνία και παράλληλα επιβεβαιώνει τις διαστάσεις που έχει προσλάβει η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών σε ανήλικα παιδιά. Οι Λαρισαίοι ανήλικοι μαθητές, έπειτα από δύο βράδια στα Κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ., πλαισιωμένοι όλες αυτές τις δύσκολες ώρες από τους γονείς τους, αφέθηκαν χθες ελεύθεροι μετά την απολογία τους με δυο περιοριστικούς όρους, οι οποίοι εκτιμάται πως επιβλήθηκαν από τις διωκτικές αρχές, σε μια ύστατη προσπάθεια να απεμπλακούν από τον κόσμο των ναρκωτικών.

Ο πρώτος όρος αφορά στην απαγόρευση κοινωνικής συναναστροφής μεταξύ τους και με κάθε μορφή και ο δεύτερος επίσης αυστηρός όρος αφορά στην ανάθεση της επιμέλειάς τους στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Λάρισας.

Όπως είναι γνωστό, οι τέσσερις ανήλικοι (σ.σ. ένα μαθητής της Β’ Γυμνασίου, δύο 15χρονοι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και ένας 16χρονος μαθητής Α’ ΕΠΑΛ) συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας με αφορμή ένα σακίδιο πλάτης που αφέθηκε μέσα σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στο κέντρο της Λάρισας.

Σακίδιο που «όπως εξακριβώθηκε, είχαν εναποθέσει εκεί οι τέσσερις δράστες, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., για να το παραλάβει στη συνέχεια, σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών κάποιος τρίτος.

Το σακίδιο που κατασχέθηκε προχθές το απόγευμα περιείχε χασίς συνολικού βάρους 677,9 γραμμαρίων και ειδικότερα μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 532,1 γραμμαρίων, όπως και μία δεύτερη νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 145,8 γραμμαρίων, διαμοιρασμένη σε 103 «τσιγαριλίκια» (από 0,8 γραμμ. έως 1,5 γραμμάρια). Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας», κάποιοι από τους συλληφθέντες φέρεται να δήλωσαν πως παρέλαβαν το σακίδιο από αγνώστους στο ύψος της ΔΕΥΑΛ και έτσι το μετέφεραν στο ιντερνέτ καφέ, ενώ κάποιοι από τους συλληφθέντες αρνήθηκαν την κατηγορία, δηλώνοντας πως δεν γνώριζαν το περιεχόμενου του σακιδίου. Οι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι χθες το μεσημέρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξέσπασμα Τσιτσιπά προς τον πατέρα του για ακόμη μία φορά με βαριές εκφράσεις

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Ο Τσιτσιπάς έβρισε τον πατέρα του επειδή δεν έβρισκε ένα αντικείμενο

Ρατσιστική επίθεση σε Κινέζα φοιτήτρια στον Πειραιά: «Μου έριξαν ποτά και με χτύπησαν σε κολώνα»

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Σοβαρή καταγγελία έκανε μία Κινέζα φοιτήτρια, για ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε από ομάδα νεαρών στο τραμ, κοντά στον Πειραιά.

Σύμη: Εξελίξεις στην υπόθεση της 13χρονης που κατηγορείται για σχέδιο δολοφονίας της μητέρας της

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Η 13χρονη, υπό την καθοδήγηση του 15χρονου φίλου της, φέρεται να αποπειράθηκε να σκοτώσει τη μητέρα της στη Σύμη.

Σοβαρό οικογενειακό επεισόδιο στα Χανιά: Ξυλοκόπησε τον 87χρονο θείο του, βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τον ενοχλούσε ο ήχος που έκανε στην αυλή του σπιτιού του χρησιμοποιώντας σφυρί

Δαφνί: Είχε δοθεί εντολή να δέσουν τον 48χρονο μία ημέρα πριν στραγγαλίσει τον 59χρονο

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τα ξημερώματα της Τετάρτης 20/5, 48χρονος τρόφιμος στραγγάλισε τον 59χρονο, με τον οποίο έμεναν μαζί στο ίδιο δωμάτιο.

«Όλη η ομάδα προετοιμάζεται για τη μεγάλη μέρα» – Η νέα ανάρτηση Τσίπρα

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
O πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε φωτογραφία

Αποκαλύψεις για το τροχαίο στη Ρόδο: Ο 45χρονος είχε το παιδί του στο αυτοκίνητο ‑ «Παραβίασε κόκκινο»

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τι αναφέρει η έκθεση για το τρομακτικό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε μητέρα και κόρη στη Ρόδο

Ακρίβεια και ανατιμήσεις «γονατίζουν» τα νοικοκυριά

Οικονομία 21.05.2026
Όλο και περισσότεροι καταναλωτές περιορίζουν ακόμη και βασικές ανάγκες, αφήνοντας στην άκρη προσωπικές ή οικογενειακές μικρές επιθυμίες