Ντιμπέιτ: Η επίσημη ανακοίνωση της διακομματικής για όλες τις λεπτομέρειες
Τέθηκε και θέμα για ντιμπέιτ Μητσοτάκη - Τσίπρα
Δημοσίευση 6/6/2023 | 18:22

Στις 15 Ιουνίου θα διεξαχθεί τελικώς το ντιμπέιτ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπως αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή που συνεδρίαση σήμερα, Τρίτη 6 Ιουνίου, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας Καλλιόπης Σπανού.
Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν ο καθορισμός του πλαισίου διεξαγωγής του νέου ντιμπέιτ. Με ομόφωνη απόφαση η ημερομηνία αποφασίστηκε να είναι η 15η Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.
Η θεματολογία θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:
1η Θεματική Ενότητα: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση
2η Θεματική Ενότητα: Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα
3η Θεματική Ενότητα: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια
4η Θεματική Ενότητα: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος
5η Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον – Ενέργεια
6η Θεματική Ενότητα: Νέα Γενιά
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ερωτήσεων επί των θεματικών ενοτήτων, οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.
Με βάση και την κριτική που είχε γίνει στο προηγούμενο ντιμπέιτ από τους δημοσιογράφους, προτάθηκε να δοθεί δυνατότητα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για μια ερώτηση ελεύθερης επιλογής προς κάθε πολιτικό αρχηγό. Η τοποθέτηση των κομμάτων ήταν αρχικά θετική, όμως το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου την Πέμπτη, στη νέα συνεδρίαση της διακομματικής στην οποία θα πάρουν μέρος και οι εκπρόσωποι των καναλιών.
Οι πολιτικοί αρχηγοί θα είναι 5, καθώς ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής καθώς βρέθηκε εκτός Βουλής στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ενώ το θέμα του δεύτερου ντιμπέιτ μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, τέθηκε μεν, δεν προχώρησε δε.
Πάγωσε τεχνητή λίμνη στην Ανω Βροντού Σερρών, δείτε βίντεο
Καμτσάτκα: Ρεκόρ 30ετίας ‑ Πάνω από 4 μέτρα χιόνι, «θάφτηκαν» ολόκληρες γειτονιές
Κλειστά τα σχολεία αύριο στην Αττική, με απόφαση της Περιφέρειας
Έρχονται νέες μειώσεις φόρων: Οι βασικές μεταρρυθμίσεις για το 2026
Λωρίδα της Γάζας: Το Ισραήλ δίνει εντολή εκκένωσης για πρώτη φορά μετά την έναρξη της εκεχειρίας
Ελλάδα: Έχει τον μεγαλύτερο πληθωρισμό κρεάτων στην ευρωζώνη
Red Code για την Αττική και άλλες τέσσερις περιφέρειες ενόψει της κακοκαιρίας
ΕΚΤΑΚΤΟ Καιρός 20.01.2026






