E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λονδίνο: Αυτό είναι το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ – καλλιτέχνης στον κόσμο

Ακούει στο όνομα Ai-Da Robot

Δημοσίευση 6/6/2023 | 16:02

Λονδίνο: Αυτό είναι το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ – καλλιτέχνης στον κόσμο

Οικιακά αντικείμενα στη London Design Biennale από Ai-Da, είναι σε θέση να δημιουργεί το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ καλλιτέχνης στον κόσμο!

Ακούει στο όνομα Ai-Da Robot και είναι το πρώτο παγκοσμίως ρομπότ – καλλιτέχνης. Κατέφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη London Design Biennale 2023 και σχεδιάζει πρωτότυπα καθημερινών οικιακών αντικειμένων, τα οποία μπορούν να κατασκευαστούν με τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Κάνοντας διάλειμμα στη ζωγραφική, το ρομπότ – καλλιτέχνης στρέφεται στη σχεδίαση αντικειμένων όπως πιάτα, μπολ, κανάτες, τσαγιέρες, βάζα, μαχαιροπίρουνα και άλλα οικιακά αντικείμενα, τα οποία στη συνέχεια κατασκευάζονται με 3D printer.

Κάθε ένα αντικείμενο έχει σχεδιαστεί από το Ai-Da Robot χρησιμοποιώντας την ιδιαίτερα εξελιγμένη τεχνολογία του τεχνητής νοημοσύνης και παρουσιάζεται στην έκθεση «AI Mind Home» που, στο πλαίσιο της φετινής μπιενάλε, φιλοξενείται στο Somerset House έως τις 25 Ιουνίου.

«Είναι επιτακτικό να εξετάσουμε ως κοινωνία τις συνέπειες των όλο και περισσότερο ισχυρών νέων τεχνολογιών. Ελπίζω τα ντιζάιν μου να πυροδοτήσουν αυτή τη συζήτηση στον θεατή», δήλωσε το… Ai-Da Robot.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Δενδρινός σε ηλικία 43 ετών

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
«Αυλαία», έγραψε η μητέρα του σε ανάρτησή της στο Facebook - Η απώλειά του βύθισε στην θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο

Συνελήφθη ο αγροτικός γιατρός στο Καστελόριζο ‑ Έχει παραιτηθεί, το νησί δεν θα μείνει ακάλυπτο, λέει ο Γεωργιάδης

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθαρίζει ότι η σύλληψη του ιατρού δεν έχει «καμμία σχέση ούτε με το ΕΣΥ, ούτε με το σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης»

Τραγωδία με νεκρή 82χρονη στη Ρόδο ‑ Πήγε για ψώνια στη λαϊκή και σκοτώθηκε

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η 82χρονη μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου υπέκυψε στα τραύματά της παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Κατερίνη: Εντοπίστηκε σορός γυναίκας μέσα στο σπίτι της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Έφερε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι

Τους ενόχλησε η παρατήρηση και απάντησαν με ξύλο: Τρεις νεαροί συνελήφθησαν στο Ηράκλειο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Περαστικοί που έγιναν μάρτυρες της επίθεσης ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία - Συνελήφθησαν τρεις νεαροί 20, 22 και 23 ετών

Tρόμος για τον υπερτυφώνα «Μπάβι» ‑Σε κατάσταση έκτακτης ετοιμότητας τα αμερικανικά εδάφη του Ειρηνικού

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο υπερτυφώνας κατηγορίας 5 με ριπές έως 314 χλμ/ώρα αναμένεται να πλήξει Γκουάμ και Βόρειες Μαριάνες, μόλις δύο μήνες μετά τον καταστροφικό Σινλάκου.

Σάλος στο Μπέρμιγχαμ: Χτύπησαν νεαρό και έφυγαν ‑ συνέλαβαν τον ίδιο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το βίντεο που έγινε viral αναζωπύρωσε την πολιτική διαμάχη για «αστυνόμευση δύο ταχυτήτων» στη Βρετανία, με την αστυνομία να ζητά να μην αναδημοσιευτεί.

Τροχαίο στη Ζάκυνθο: Σύγκρουση «γουρούνας» με λεωφορείο – Νεαρός τουρίστας σε κρίσιμη κατάσταση

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το ατύχημα έγινε στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά – Και οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο τοπικό νοσοκομείο

Κολυδάς κατά ΕΜΥ: «Να το κλείσουμε το μαγαζί!»

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο Κολυδάς ασκεί κριτική στην ΕΜΥ. Ζητήστε πολιτική δράση τώρα για ενίσχυση της υπηρεσίας. Μάθετε περισσότερα!

Ο φονικότερος καύσωνας στην ιστορία της Ευρώπης: Πόσοι νεκροί καταγράφηκαν σε Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Πάνω από 3.700 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν στις τρεις χώρες κατά τη διάρκεια του καύσωνα του Ιουνίου, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι ο τελικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.

Αργεντινή ‑ Πράσινο Ακρωτήρι 3‑2 παρ. (1‑1 κ.δ.): Πρόκριση με... κόπο και ψυχή στο στόμα

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Αυτογκόλ έκρινε την πρόκριση - Οι Αφρικανοί έγραψαν ιστορία ακόμα και στην ήττα