E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δίκη Αλκη Καμπανού: «Ενοχοι όλοι» προτείνει η εισαγγελέας

«Η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη μέχρι το τέλος»

Δημοσίευση 6/6/2023 | 15:24

Δίκη Αλκη Καμπανού: «Ενοχοι όλοι» προτείνει η εισαγγελέας

Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού εισηγήθηκε η εισαγγελέας Κυριακή Κλάπα κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας αγόρευσης της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε οργανωμένη και προσχεδιασμένη την επίθεση και μάλιστα με ανθρωποκτόνο δόλο. Πήγαν αρματωμένοι σαν αστακοί, μαυροντυμένοι για να μοιάζουν με τον θάνατο, είπε.

Υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι ήταν γνώριμοι της αστυνομίας σε αντίθεση με τον Άλκη και την παρέα του που δεν είχαν τίποτα πάνω τους λέγοντας πως οι τέσσερις που επέζησαν κατέθεσαν μόνο την αλήθεια.

Η επίθεση των 40 δευτερολέπτων δεν έγινε τυχαία. Ήταν οργανωμένο και προσχεδιασμένο από την αρχή μέχρι το τέλος. Και αποδείχτηκε ο ανθρωποκτόνος δόλος εναντίον όλων των θυμάτων, τόνισε η εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης για τους κατηγορούμενους. Ήταν μαυροντυμένοι για να μοιάζουν με τον θάνατο είπε βάζοντας όλους στο κάδρο της δολοφονίας. Παρά τις συγνώμες που ακούστηκαν και από τους 12 κατηγορούμενους η εισαγγελέας δεν πείστηκε. Η επίθεση είχε αρχή μέση και τέλος είπε.

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι καλά παιδιά. Τα καλά παιδιά δεν κρατούν όπλα. Αυτά τα παιδιά ήταν γνώριμοι της αστυνομίας, όχι τα θύματα. Αυτά τα παιδιά ήταν αρματωμένοι σαν αστακοί.

Οι κατηγορούμενοι δεν χρειαζόταν καμία πρόκληση για να επιτεθούν είχε αρχή μέση και τέλος τόνισε η εισαγγελέας. Οι πέντε νέοι δεν είχαν τίποτα πάνω τους. Μόνον ένα αναψυκτικό, που μοιράστηκε ο Άλκης με τον Άγγελο. Αυτός ήταν ο εξοπλισμός τους, πρόσθεσε η εισαγγελέας.

Και οι τέσσερις ήρθαν και κατέθεσαν μόνον όσα γνώριζαν. Κατέθεσαν μόνον την αλήθεια, σε αντίθεση με τους κατηγορούμενους. Η εισαγγελέας χαρακτήρισε τον πρώτο κατηγορούμενο ιθύνων νου και εμπνευστή που έλεγχε την πορεία της επίθεσης και των στρατιωτών του. Αίσθηση προκαλεί πάντως η απουσία από την αίθουσα της μητέρας του Άλκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βαγδάτη: Με μπουλντόζες προσπαθούν να σπάσουν τους φραγμούς προς την πρεσβεία των ΗΠΑ

Κόσμος 01.03.2026
Oι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να αποτρέψουν την παραβίαση της περιμέτρου

Πολυκατοικίες: Πότε παραγράφονται τα χρέη για τα κοινόχρηστα

Ελλάδα 01.03.2026
Πότε «παγώνει» η προθεσμία ή ξεκινά από την αρχή

Συναγερμός για τη βενζίνη: Πόσο θα πληρώσουμε την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν;

Οικονομία 01.03.2026
Εν μέσω απειλών η τιμή αυξήθηκε κατά 3% μέσα σε μία μόλις ημέρα - Φόβοι για περαιτέρω αύξηση μετά την επίθεση

Βίντεο: Η στιγμή που ιρανικός πύραυλος χτυπάει ουρανοξύστη στο Μπαχρέιν

Κόσμος 01.03.2026
Όπως ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν σε δήλωσή του, η Πυροσβεστική διεξάγει επιχειρήσεις κατάσβεσης και διάσωσης

Δείτε πώς τα ιρανικά μέσα ανακοίνωσαν τον θάνατο του Χαμενεΐ

Κόσμος 01.03.2026
Με δάκρυα στα μάτια ο παρουσιαστής ανακοίνωσε τον θάνατό του λέγοντας: «Ήπιε το γλυκό και αγνό ποτήρι του μαρτυρίου και ενώθηκε με το Ύψιστο Ουράνιο Βασίλειο»

Ιράν: Νεκρός και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων από τις επιθέσεις Ισραήλ‑ΗΠΑ

Κόσμος 01.03.2026
Ο θάνατος του υποστράτηγου Mousavi έρχεται μετά τη δολοφονία αρκετών κορυφαίων Ιρανών ηγετών

Ντουμπάι: Χτυπήθηκε από ιρανικό drone το Burj al Arab ‑ Το πιο εμβληματικό κτήριο στην περιοχή

Κόσμος 01.03.2026
Η κατασκευή του σε ένα τεχνητό νησί σηματοδότησε την αρχή της ραγδαίας ανάπτυξης της πόλης

Ντουμπάι: Χτύπησαν το διεθνές αεροδρόμιο με πύραυλο οι Ιρανοί ‑ Μαζική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Κόσμος 01.03.2026
Σύμφωνα με τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, οι Φρουροί της Επανάστασης δήλωσαν ότι πραγματοποιούν μια έκτη σειρά επιθέσεων ως αντίποινα για τους βομβαρδισμούς του Ιράν από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Ντόναλντ Τραμπ: «Η πληροφορία πως ο Χαμενεΐ είναι νεκρός είναι σωστή»

Κόσμος Χτες
O πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τον θάνατο του ανώτερου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν