E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δίκη Αλκη Καμπανού: «Ενοχοι όλοι» προτείνει η εισαγγελέας

«Η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη μέχρι το τέλος»

Δημοσίευση 6/6/2023 | 15:24

Δίκη Αλκη Καμπανού: «Ενοχοι όλοι» προτείνει η εισαγγελέας

Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού εισηγήθηκε η εισαγγελέας Κυριακή Κλάπα κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας αγόρευσης της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε οργανωμένη και προσχεδιασμένη την επίθεση και μάλιστα με ανθρωποκτόνο δόλο. Πήγαν αρματωμένοι σαν αστακοί, μαυροντυμένοι για να μοιάζουν με τον θάνατο, είπε.

Υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι ήταν γνώριμοι της αστυνομίας σε αντίθεση με τον Άλκη και την παρέα του που δεν είχαν τίποτα πάνω τους λέγοντας πως οι τέσσερις που επέζησαν κατέθεσαν μόνο την αλήθεια.

Η επίθεση των 40 δευτερολέπτων δεν έγινε τυχαία. Ήταν οργανωμένο και προσχεδιασμένο από την αρχή μέχρι το τέλος. Και αποδείχτηκε ο ανθρωποκτόνος δόλος εναντίον όλων των θυμάτων, τόνισε η εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης για τους κατηγορούμενους. Ήταν μαυροντυμένοι για να μοιάζουν με τον θάνατο είπε βάζοντας όλους στο κάδρο της δολοφονίας. Παρά τις συγνώμες που ακούστηκαν και από τους 12 κατηγορούμενους η εισαγγελέας δεν πείστηκε. Η επίθεση είχε αρχή μέση και τέλος είπε.

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι καλά παιδιά. Τα καλά παιδιά δεν κρατούν όπλα. Αυτά τα παιδιά ήταν γνώριμοι της αστυνομίας, όχι τα θύματα. Αυτά τα παιδιά ήταν αρματωμένοι σαν αστακοί.

Οι κατηγορούμενοι δεν χρειαζόταν καμία πρόκληση για να επιτεθούν είχε αρχή μέση και τέλος τόνισε η εισαγγελέας. Οι πέντε νέοι δεν είχαν τίποτα πάνω τους. Μόνον ένα αναψυκτικό, που μοιράστηκε ο Άλκης με τον Άγγελο. Αυτός ήταν ο εξοπλισμός τους, πρόσθεσε η εισαγγελέας.

Και οι τέσσερις ήρθαν και κατέθεσαν μόνον όσα γνώριζαν. Κατέθεσαν μόνον την αλήθεια, σε αντίθεση με τους κατηγορούμενους. Η εισαγγελέας χαρακτήρισε τον πρώτο κατηγορούμενο ιθύνων νου και εμπνευστή που έλεγχε την πορεία της επίθεσης και των στρατιωτών του. Αίσθηση προκαλεί πάντως η απουσία από την αίθουσα της μητέρας του Άλκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πτώση των βάσεων δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις μετά τις Πανελλήνιες 2026

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Τα μαθήματα και τα επιστημονικά πεδία

Νεκροί τρεις ναυτικοί του πετρελαιοφόρου Settebello που έπληξαν οι ΗΠΑ στα ανοιχτά του Ομάν

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Το Settebello είναι το όγδοο πλοίο που εξουδετερώνεται μετά την έναρξη του αποκλεισμού των ιρανικών λιμανιών από τις ΗΠΑ

Παραιτήθηκε ο γγ του υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Δεύτερη παραίτηση Γενικού Γραμματέα με φόντο το κύκλωμα στις πολεοδομίες - έξι συλλήψεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Καθαρισμός οικοπέδων: Φρένο στην παράταση ‑ Μεγάλα πρόστιμα στους ξεχασιάρηδες

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Μόλις 300.000–350.000 δηλώσεις έχουν υποβληθεί έως τώρα, ενώ η προθεσμία της 15ης Ιουνίου παραμένει αμετάκλητη σύμφωνα με τον υπουργό Τουρνά.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Σερβετάς

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ξαφνικός θάνατος σε ηλικία 66 ετών

Σε ποια χώρα η τεχνητή νοημοσύνη θα συμπεριληφθεί στα σχολικά προγράμματα

Κόσμος 11.06.2026
Η κυβέρνηση διέθεσε για τον σκοπό αυτό 300 εκατομμύρια ευρώ

Ποια χρέη προς την εφορία χαρακτηρίζονται «ανεπίδεκτα είσπραξης»

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Η ΑΑΔΕ εντάσσει επιπλέον 6 δισ. ευρώ στα «παγωμένα» χρέη έως το τέλος του 2026, χωρίς ωστόσο αυτά να διαγράφονται.

Υπόθεση Λιανά: Τι αποκαλύφθηκε για την οικογένεια του βασικού υπόπτου που συγκλονίζει τη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ο πατέρας και ο αδελφός του Ζερόμ Μπαρελά έχουν κατά το παρελθόν αντιμετωπίσει κατηγορίες για βιασμό, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Τραμπ: «Ο Ερντογάν είναι πολύ καλός φίλος μου»

Κόσμος 11.06.2026
«Δεν θα γίνει κάτι με Τουρκία-Ισραήλ, τουλάχιστον όσο είμαι εγώ πρόεδρος», εκτίμησε

Σκηνές χάους στο Μπέλφαστ: Φλεγόμενα οχήματα και αιματηρές ταραχές παρέλυσαν την πόλη

Κόσμος 11.06.2026
Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα η Βόρεια Ιρλανδία φλέγεται, με επιθέσεις εναντίον μεταναστών, εμπρησμούς και συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, μετά από μαχαίρωμα Σουδανού υπηκόου.